24942
-
#17412 elég szarok lettek a képek, ezek az ikr-esek mindig estére érnek erre a földre:P
minjárt jön egy másik sorozat -
Scamp #17411 'Estét mindenkinek így egy hét után.
Ami késik az nem múlik ugyhogy itt a video a kukorica aratásról :)
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/cbbHGIGAIgY&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/cbbHGIGAIgY&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object> -
#17410 na szóval Napraforgó aratás 3x New Holland TX66 kombájn
-
#17409 Magnum 280 + 5 késes lazító -> fail
-
#17408 mindjárt rakom a képeket -
#17407 inkább apró magba , láttam már nyáron ezt gabonába is :D -
JD4650 #17406 Megával mennek gabonába?:D -
#17405 nem cserélték le mert rájöttek hogy a mega tud olyat amit az ih nem szal 2kombájnuk van. -
#17404 Hogy hogy lecserélték a megát erre? -
#17403 nem , ilyen matyi ami porhanyósítja a földet. -
gibic #17402 Nem baktériumkultúra van a tartályba?? Valahol láttam, csak a tárcsán volt a tartály és permetezték a földet a 2 tárcsa között, szármaradványokat bontják, meg nitrogén utánpótlás is. -
#17401 nám , kitalálta a cég hogy lehet tárcsázás közbe is permetezni XD -
JD4650 #17400 gáz olaj a rábábaXD -
#17399 asziszem ...:D szarakodtak a tárcsázással az ih tárcsa folyamatosan beragadt nem győzött tolatni a rába XD
am találjátok ki hogy mi célt szolgál az a tartály :D
-
JD4650 #17398 nagyon gyér az a napra:D -
#17397 Amúgy Mega 204-es helyére vették az IH-t még a nyáron...Augusztusba a megával vágták a lucernát..ennyit erről...apró magot nem vág jól...
-
#17396 ike , mindjárt rakok képet ...amúgy csak rábákat , wts-t az ih-t meg egy 280as magnumost fényképeztem :S -
JD4650 #17395 és lefotóztad legalább? -
#17394 de mégh nyers vt nagyon múlt héten -
#17393 arra felétek mien tiszta a napraforgó, felénk néhol olyan gaz áll benne hogy nem lehet látni a sorokat -
alkot az öreg mint mindíg :D
eső lessz dicsak :O
-
#17391 amúgy tanálkoztam egy ih 2388-as ih kombájnal. -
#17390 Szevasztok !
Na újra itt vagyok , itt voltam egész héten de kifingott a winchesterem ma már meg lett javítva , telepítgetek cuccokat , kép van majdnem 200db ha lessz időm kb 5óra fele majd dobok fel . -
DJviolin #17389 Nagyon köszönöm. :) -
#17388 Tessék--ha legörgetsz akkor ott vannak az évek(dátumok) és kattinthatsz :) -
DJviolin #17387 Üdv újra itt!
Nem tud véletlenül valaki olyan honlapról, ahol táblázatszerileg fel vannak sorolva, hogy az adott évben mennyi volt mondjuk a búza, kukorica, napraforgó, triticale felvásárlási ára átlagosan? -
gibic #17386 Gazdakör - 2008.10.02 -
#17385 hello
segítségre lenne szükségem, gondoltam azért írok hátha itt megkapom.
először néhány (ha jól láttam neten) légyölő pókszázlábút láttam a lakásban a falon. mostanra már egyre többet látniundorító és aggasztó. nem tudna nekem vki segíteni, hogy kell az ilyet kiírtani meg mivel?
a válaszokat előre is köszi -
gibic #17384 UMM - 2008.09.28 -
gibic #17383 Gazdakör - 2008.10.01 -
#17382 hy -
JD4650 #17381 Hát elmondom neked hogy itt vettek régebben 1 Deutz-ot, támogatásból. 1 hét után beszámították az új gépbe, mert akkora kaki volt. 1 hónap múlva jöttek az ellenőrök, visszahozták, ráragasztották a matricát és annyi volt az egész. -
El Ray #17380 mellesleg támogatások igényléséhez most készülnek változtatni a rendszabályokon. Régen 1 ha szántó,0,6 ha szőlő/gyümölcsös után igényelhettek az emberek támogatást. Ma már EUME alapján jár a támogatás. Ha nincs meg a kellő birtokméreted, akkor nem jár támogatás, hacsak össze nem fogsz több kisebb gazdával! XD -
El Ray #17379 Ezt elég rosszul gondoljátok, mondani bármit lehet, de a megvalósítás már másképp történt. Az FVM ellenőrei sem olyan hülyék, hogy bevegyék, ezt a mesét. Komolyan utánanéznek, hogy milyen gépet hol használnak. Komoly adminisztrációval jár a gépvásárlás. És azt se képzeljétek, hogy ez olyan gyorsan megy. Pályázni kell a támogatásokra, előre rendelkezned kell a gépvásárláshoz szükséges összeggel(legyen az saját tőke vagy éppen hitel), a gépvásárlás után utófinanszírozásként kapod meg a megpályázott összeget, ha jóváhagyja az FVM... -
DJviolin #17378 Hooopsz, és ha mondjuk még nincs szőlőnk, az problémát jelent, igaz? :) Ültetünk 1 hektárt, akkor az megoldja gondolom ezt a problémát is. Szerinted mekkora szőlődarab az, amelytől már szőlőtermesztőnek számít valaki az állam szemében? :) -
DJviolin #17377 Azt, hogy szőlőnek veszem a traktort, én dönthetem el, vagy pedig meg van szabva, hogy mely traktorok vásárolhatók szőlészeteknek? -
JD4650 #17376 na, szőlő 2 L-el, szép voltXD -
JD4650 #17375 nem, abba etető koicsk, esetleg rakodók, rendfelszedők, meg ilyenek. De a szőllőre lehet venni traktort is. Szekszárdon is vettek 2 új 100 lovas Claas traktort asszem 50% támogatás jár a szöllős gépekre és mióta megvannak nem voltak a közelében sem :D -
DJviolin #17374 Tehát akkor ezek szerint a kombájnokra 25%-os állami támogatás jár. Az állattenyésztéssel kapcsolatos gépekbe gondolom nem tartoznak bele a traktorok, kombájnok, és egyéb földmunkagépek? -
JD4650 #17373 25% a támogatás, egyes gépekre van 75%, az álattenyésztéssel kapcsolatos gépekre.
a kukoricánál biztos van feldolgozás, mert 1 kukorica masszát égetsz el. A búzúnúl sztem a szalmát égetik el, de nem biztos