24942
  • JD4650
    ja, sztem nem a cég az IKR-é, csak olyan matrica van rajta:D:D
  • DJKonya
    :P
  • caseih9400
    minden nh ikr-es amúgy :) persze amit mo.-n vettek :D
  • DJKonya
    lol tegnap este szakadó esőben is de befejezték az aratást a 3 IKR-es new holland
  • caseih9400
    amúgy már az alkatrésznek használt 250es Rába mindjárt kész...már csak elektronikát kell beállítani meg egy-két simítás és kész..motor már bent van..kép nincs róla..nem voltam a telepen.

Mint ahogy a güttlerről sincs mivel ha most rajta lett volna mikor fényképezem akkor beragadt volna.amúgy onnan úgy ki fog szakadni mint a bűn :D valamivel nagyobb mint a 7,2es ih asziszem 7,58as de nem biztos..100le-s traki kell hozzá :D asziszem rába le van kötve mikor húzza a güttlert , nem nagyon mászkál :D

• DJKonya
    orr nehezéknek is jó:P
  • JD4650
    Én is felpallom a tartályt a JD elejére:D
  • SHADOWEYES7
    Tévedésbe ne essünk, nem hejetesiti az alapműtrágyát,hanem majd 2-3 év múlva fejti ki a hatását(ha igaz amit írnak/mondanak)és akkor térül be elvileg.
  • gibic
    De az elmondottak alapján úgytűnik megéri, ugyanekkora területre az alapműtrágya sokkal drágább, így meg azért tud spórolni, meg ezt egy menetbe elvégzi a tárcsázással.
  • SHADOWEYES7
    itt működik,van aki él is vele de 100 hektár olyan 700 000ft körül mozog és kp-be kell csengetni
  • gibic
    Ez a 100 hektáros akció, valamelyik gazdakörbe v UMM-ben volt.:D(legalábbis én ott láttam.)
  • Scamp
    Úgy látszik megint belekavarodtam a saját keresésembe...jobb lesz aludni.
    Jóéccakát mindenkinek!
  • Scamp
    Jah igen közben megtaláltam azt is amit te Shad...:)
    A bactocell az "kicsit" drágább... :D
  • Scamp
    Én viszont találtam egy ilyen árlistát és itt nincs olyan drágának hirdetve...igaz ez nagyker...

LINK
  • Scamp
    Naggyából 325 Euro :)
  • nandorb
    euroban kerlek szepen nem elek mo-n tudod jol jobb eu-ban kb. nem nagy kulonbseg
  • SHADOWEYES7

Ennyi a lényeg, ja és az ár. Az 65.000 Ft + Áfa.
  • nandorb
    nezzel mar utana hogy mennyi penz kb. kg
  • SHADOWEYES7
    itt bővebben...

http://www.agrobio.hu/?base=bactofiljet
  • nandorb
    hat minden giliszta 1ev alatt 10tonna foldet tur at,dehogy kulonleges giliszta esetleg a kaliforniai gilisztak,de azt se fogod bele tarcsazni a foldbe
  • caseih9400
    nekem aszonta az észbontó hogy porhanyósítja a földet vmi giliszta vagy mi a fasz ő se tudta pontosan
  • nandorb
    draga az a bakterium tragya erdekell mert mi a foliba raknank es nemtom mennyire draga
  • SHADOWEYES7
    :D!

egyébként nem jól monnya Lacika mert nem a föld porhanyósitása a cél hanem ha ezt vagy hasonló baktériumtrágyát kiszórják permetezéskor akkor a szármaradványok lebomlásával 2-3 év múlva olyan mintha jól meg lenne szervestrágyázva a föld,legalábbis felénk ezt szórják és ezt is mondják erről

aki legalább vesz 100 hektrárra való baktériumtrágyát az magkapja a felszerelést a kiszóráshoz,permetezőkeret,tartály,szivattyú...
  • nandorb
    hat az meg a legkevessebb de a betegsegek az mar problematikus,az nehezen ment 3x ismeteltuk az ellenorzot
  • gibic
    Ez már uncsi, ne ezen szarakodjatok. Amúgy a latin neves cucc nem nagy dolog minden mg és környezetvédő suliba kötelező tananyag. Én tanultam szakközépbe is és most egyetemen szintén, épp múlt héten vizsgáztam gyomnövényekből. (magyar név, latin név, család magyarul, család latinul)
  • nandorb
    es ezert buzzak le a parasztot? stb.... hat az ien nem erdemli meg egyaltalan hogy eljen nem hogy uljon a meleg szobaba mennyi ember ehezik avilgon mikozbe azt mondjak hogy a paraszt nem erdemli meg a kajat akkor ki erdemli meg? a PAP?a Bank vezeto vagy mar nemtom ki?
  • nandorb
    hat nem nezzlek en ezt tanulom bazze tudod mien nehez az egesz tantargy? A rovar csoportjat,tipusat latin elnevezeset kell tudni,plusz hogy meik hogy szapordik stb.,stb. akkor hamarosan fogjuk tanulni hogy kell kiirtani stb... blablabla mar unom a nyaron csak ezzel foglalkoztam a gyumolcsfakat a kerti novenyeket stb.-t hogy ne zabaljak meg a leveltetvek.

es akkor nezzetek meg mit irnak rolam:
    de mit ennenek az ien KIB+ kocsogok ha nem volna mezogazdasag?
  • JD4650
    ne nézzél már hülyének! kössz.
  • nandorb
    nem fertotlenitik a talajt ez megoli a betegsegeket meg a egyes rovarokat,novenyeket de ne teveszuk ossze a totalis gyomirtoval mert nem csereli fel
  • JD4650
    hát ja, nincs még1 olyan ember aki 3 TX-el arat.
  • gibic
    UMM - 2008.10.05
  • Miky90
    szép jó estét mindenkinek.jók a képek.a héten végre értelmes dolgot csináltunk gyakorlaton.hengerfejtömítést kellett cserélni az egyik MTZn.állandóan kifűjt középen és most tettünk bele teflongyűrüket.most se lett 100%os de már csak minimálisan fúj.:D+fékeket kellett beállítani, rendszámtáblavilágítást megigazítani mert nem jól érintkezett.ma ment műszakira nem tudom sikerült-e neki.
  • Scamp
    :)
  • Scamp
    Hmmm...ugy néz ki vmiért nem akarja beszúrni a ...videót
  • gibic
    Scamp vidije
  • Scamp
    Amíg én suliban vagyok aközben épül az istálló is :)
    Már elég jól állnak a kőművesek:

Én meg az előző téli bakimat javíttatom meg a héten. Szét kelett bombáznom a kocsimat :/ Szegény kapott egy csúnyát a múlt télen (jelzem nem én voltam a hibás...)

• Scamp
    De nem mindenkinek ugyanilyen asztal méret felállásban :)
    Ha megnézed azt ahol a két gép egymás melett megy egyik 6 soros a másik csak 4 vagy 5 :)
    De egyébként se valószínű hogy nincs másik ilyen géppark :)

• DJKonya
    az IKR-é és Senyén közvetlen a házunk mögött, szép nagy föld és a termény is jó lehetett mert egy kört tettek, oda vissza és már kellet is üríteni, és még nem is mentek végig mer ez a föl egy L alakú és csak a háromnegyedéig mentek
  • caseih9400
    sok embernek van ugyanilyen kombájn és asztal :)
  • Scamp
    Ezeket hol fényképezted? :)
    Nem véletlen egy Vacsi Géza nevű muksóé a három gép? Pont ugyanilyen gépei vannak ugyanilyen és ugyanekkora asztalokkal.