Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SHADOWEYES7
NPK mûtrágya ára 14600+áfa

hanyatt vágtam magam azonnal

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

SHADOWEYES7
ugyan az mint felétek, a napraforgó 68-70 ezer a kukorica 22-24 ezer körül van

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

tellerlacika
multkor meg hallgatom a rádiót azt ilyet mondanak benne hogy tök jó a gazdáknak meg minden mert rekordtermések vannak az idén és sok a gabona
hát majdnem leköptem a rádiót csak az volt a szerencse hogy vadi új de bezzeg arról nem beszélnek hogy a mûtrágya ára meg az egekbe megy már lassan a gabonáé meg a béka fara alá meg drága a gázolaj meg a gáz is

H-Dunaföldvár

Siet az órám...
Felétek tudsz vmit felvásárlói árakról?

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

SHADOWEYES7
😄DDddd

Mellesleg a helyzeten nem változtat :S 😊

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

SHADOWEYES7
de amúgy még 23:49

SHADOWEYES7
okés 😊

np

Ezt most tudjuk be annak hogy 23:55-van és hogy fáj a fejem 😛

SHADOWEYES7

Nah jó felhõ az van, kíváncsi vagyok mikor lesz esõ, bár most már inkább ne esne...

Ez a malmi ára...sajnos...Felvásárlók siralmas dolgokat mondanak. A legtöbb felvásárló kivár. Mindenki a dunántúli kukoricát várja mert rengeteg lesz arra. Ezért mindenhol kevés az ára. Kaszaper tényleges vesz kukoricát aratáskor õk 2000+komp.-ot mondanak. De nagybátyám halott olyat aki ennyit se akar adni.
Sok szerzõdést felmondanak mert 4000 ft fölé kötötték és inkább ködbért fizetnek minthogy kifizessék a 4000-et mázsánként.

SHADOWEYES7

Itt néma csend és hulla szag...
Anyám teljes lázba van hogy mié álltam a kocsival a fûre mer jön az esõ és ott nem éri majd a füvet...jelenleg a közelünkbe nincs felhõ nem hogy essen...bár holnap még lehet.

SHADOWEYES7
elég ratyi :S

SHADOWEYES7
legfrisseb tõzsdei árak

nandorb
nalunk meg meg alt de tan holnap is lesz belole meg

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

tellerlacika
szakad az esõ villámlik és 21C van

H-Dunaföldvár

nandorb
Basszus majdnem belevagott a villam a gepembe mennyire dorog az nem normalis

Én is azt néztem hogy minek kerülgessem elférek én alatta is 😄 De mondom legyünk úriasak 😄

DJKonya
egy alacsony sportautóval át lehetne menni alatta😛

CB|Ðömpi™ \"90 a max, és életben maradsz!\"

Ez pedig Ótompahátnál poroszkált 😊

Nos egy kis mai nap.Elugrottam ma Kecskemétre a koliba beköltözni. Útközben természetes telefon melettem és hátha jön vmi érdekes 😉

SHADOWEYES7
lehet persze, nekem az 50 es vázba 80-as moci van
egyébként a 1025-ös mtz-ben is 80-as a motor csak a turbó,és 1 pár dolog külömbözik benne,erõsebb falú hüvelyek,stb...

Amúgy Shad egyik ötvenesében is 80-as motor van 😊

Tévedés, van teljesítmény növelés. Lehet kapni MTZ 82-re is Trubós szettet és utánna csak az adagolót kell átállítatni. Ujabb nagyobb gépeknél pedig létezik chip tuning és amit egyik szervizes ismerõsöm is csinál profi módon, az hogy a számítógépbõl kiveszi a szabályzást. A TDI motorok így a legegyszerûbben tuningolhatók.

vagy vetõgépbõl még ez jó, igaz nyomjelzõ nélüli, de cserébe lényegesen olcsóbb mint a kortársai. Kíváncsi volnék mit kell még rajta javítani...
mellesleg olyat lehet csinálni, hogy veszek 1 100LE-s mtz motort és beszerelem 1 régebbi típusban? 😄
vagy még azon gondolkoztam, ha kocsikra van tunning, akkor traktorra miért nincs teljesítménynövels?😄
már találtam, még vetõgépet is a régi lajta helyett amit nagyapám hülye fejjel eladott a cigányoknak ócskavasnak mert kijukasztották a gumit mikor el akarták lopni, mivel úgy gondolta nem lehet hozzá gumit kapni...<#falbav><#falbav><#falbav>
pl vetõgép:reform semo 88

300000ft tömörítõ kerékkel 1ütt, de ha tud vk ennél jobb áron jobb fajtát annak szívesen megfogadom a tanácsát, ajánlatát 😄
Ha egyszer kiégett akkor az sosem lesz tökéletes. Ha égett akkor melegedett, ha melegedett akkor 80% kb hogy deformálódott is vmennyit és ez az öntvényeknek meg a többinekn nem tesz jót. Felejtõs a gép...inkább keress vmi kicsit öregebbet de jót.

Ezek még nem...még csak az alapot ássuk majd a héten az új istállónak.

Van magyartarka kettõ, és van két MT jellegû.Azért nem tartunk csak magyartarkát mert nem éri meg, Sokkal többe kerül a kisborjú mint a holstein friz. Annyival többet pedig nem kapunk érte mikor eladjuk.
A fekete el megy 350/kg a MT pedig 370-390. És nem nõ annyival nagyobbra hogy behozza azt a plusz 30-40ezret amennyivel többet kérnek a kicsiért.
Mellesleg abszolút nem igénytelenebbek 😊 Ugyanannyit esznek ha nem többet és ráadásul a természetük sokkal vadabb mint a holsteineknek.Szállításnál pl sokkal több gond van velük és hamarabb tönkre teszi 5 MT a karámot mint 30 holstein (ez tuti, ki lett próbálva 😊

nandorb
Esik az eso vegre😊

ZTM
jó hangja van😄 és kormol erõsen😄

gabor 892

DoPpEnTyŰ---többet ésszel, mint ész nélkül...

hát sztem nem éri meg megvenni.elég az alapjaitól kell újraépíteni.😊 + gondolj bele vajon õk miért akarják eladni?😄

ZTM
sztem is -.- ne azé mondtam😄 de mind1

szerintem meg túl vagyunk már nyári aratáson-.-

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

ZTM
taetunk...csak nem ilyen kombájnokkal

ZTM
kérjél kölcsön a közeli vállalkozásoktól munkagépeket errefele is ez megy 1-2 maszekos megy kunyerálni a Tsz-hez😄

bárcsak itt tartanánk 😄

tud vk nekem segíteni feketeberkenye alany kerítésében? szeretnék kísérleti céllal telepíteni 1HA-t 😛 jah meg homoktövis is kéne...
nandorb
meglehet megyek Biotechnikara

néztem 3000üó alatti 90-100LE körüli MTZ-ket 2000-2004ig 2-3,3 millió ft összegben, de ha veszek 1 új trakeszt akkor vennem kell mellé mindenféle munkagépet, vagy pedig ideiglenesen a alulhasznált lesz a gép 1-2 évig amíg veszek hozzá nagyobb munkagépeket.Másrészt 25HA melé még kéne legalább ugyanennyi , hogy gazdaságos legyen az üzemeltetése és meg is térüljön...
csak nagyfatert nehéz meggyõzni ez ügyben... 😞
gabor 892
könnyebb ha veszel ujat

mennyit kéne ere még vajon költeni?
gabor 892
itt az ész

Elõször veszek leégett New Hollandot mint leégett MTZ-t . Hogy miért?
Azér mert tudom hogy lefog még egyszer égni a New Holland 😄 Bebiztosítom kiég kapom a pénzt 😛

vona 1 kérdésem, errõl mit gondoltok?

leégett mtz 1025.3

szakmai vélleményt kérnék, érdemes ezt megvenni felújjítva? vagy csak folyamatos gondot jelent majd a jövõbeni használat során?
ZTM
ez is lehet de sztem többet visz a tömörítõ mint a vetés szélessége és hogy ne a vetés elõtt tömörítse a földet de valószínûbb a te véleményed.