24942
-
#18693 túl vizes volt?
ne b+ itt a 1025-ös nyögött mikor lepakoltam 35 centire olyan száraz a talaj,de nem csak itt hanem kint a szántóföldön is :( -
gibic #18692 Ma én is a kertbe matattam, ásni nem tudtam mert túl vizes volt, de a komposztott összeraktam és földtakarást kapott. -
#18691 értem
én most akaor venni hízót, itt most olyan 400 körül megy élő súlyba
kéne vagy 150 kilós körüli...
de csinálnánk hurka,kolbászt,abáltszalonnát,sajtot,tepertőt,meg a többit húsra szétbontani
majd karácsony előt meg füstölt szaláminak meg kolbásznak veszek vagy 200 kilósat -
#18690 nincs disznyó itthon, s csak a hurka anyagait vettük meg! -
#18689 csak hurkát? :) -
#18688 Mi ma meg hurkát csináltunk=) -
#18687 összerakom a mai naprol a videot...pár ora:D -
#18686 akkor szerintem több 100 000 ember utánnoz téged! -
#18685 mert kell neked utanoznod :D -
#18684 konyhakertet megtrágyáztam,és leszántottam
ez volt a mai program :) -
gibic #18683 Az se jelent teljes szántás nélküli művelést, mert 3-4 évente ajánlott a mélyszántása. Amúgy költségekben szinte annyi mintha nem ezt alkalmaznád. -
#18682 eh vegre kihordtam a ganet a kertbe es ott szet szortam hetfon lehet szantani -
JD4650 #18681 Sztem jobb leforgatni.
Lehet hogy 1 darabig jó, de pár év múlva már nem lesz meg az a tápanyag mennyiség ami kéne -
Miky90 #18680 attól függ hogy milyen az időjárás.ha kevés a csapadék akkor jó de ha van elég csapadék akkor teljesen mindegy.max üzemanyagot takarítasz meg+nem taposod annyiszor a földet. -
Miky90 #18679 na pár kép, lehet hogy az idei utolsó szántóföldön eltöltött gyakorlatról.:(
-
El Ray #18678 direktvetés MF -
El Ray #18677 egyre jobban híresztelik a talajbojgatás néküli művelést, erről mit tudtok? -
#18676 új videó -
-
#18674 én is szeretnék ilyen farmot :D video -
#18673 Átalakult..:) -
#18672 Ezzel már lehet haladni. -
-
gibic #18670 Gazdakör - 2008.11.14
UMM - 2008.11.16 -
#18669 új videó -
Scamp #18668 Nem is akarunk felvenni olyanra ami nagyon kétes dolog.Igazából még nem is vettünk fel hitelt.Egyedül az IKR-től szoktunk kihozni dolgokat (műtrágya,vetőmag) hitelre, de az vissza van fizetve kukorica aratás végén. Amíg nincs égetően szükség rá addig nem hitelből fejlesztünk. -
#18667 A hitel kemény dió! -
Scamp #18666 Én konkrétan az anyagi helyzetre gondoltam :) Mi még kicsik vagyunk hogy ilyen dolgok felé tekintgessünk, esetleg ha egyszer tudunk neki alapot teremteni. -
El Ray #18665 A minőségi élelmiszerre mindig is volt és mindig is lesz kereset. Egyetlen kiút a mezőgazdaságban ha vk kulináris,meghamísithatatlanul házias és egyedi ízekkel tud piacra lépni. Én nem véletlenül akarok mindent feldolgozni amit majd megtermelek.
Másik felemelkedési módja a magyar mezőgazdaságnak, ha végre belátják a magyar parasztok is, hogy a nyugaton bevált termelői csoportok nélkül nincs esélyünk érványesülni! Termelői kezekben lévő feldolgozókkal,árúházláncokkal igen is fel lehet lépni a kapitalista disznó multik ellen!
Mint ahogy most már kezd a sertéstartók körében is egyre többet nyomni a közös érdeknyilvánítás, kénytelenek a feldolgozók is elfogadni a gazdák ajánlatait, mert különben lehúzhatják a redőnyt, ha nem kapják meg a nagyobb és állandó beszállítóiktól(főleg a gazdákra gondolok) az alapanyagot.
Ugyanilyen érdekképviseleteket kell kialakítani a juh és marhaágazatban,növénytermesztésben és zöldség/gyümölcs termesztés érdekeinek érvényesítése érdekében is! -
Scamp #18664 Esetleg sertés, de húsfeldolgozó nem. De igazából manapság senki se tudja előre.Pár év alatt sokminden változik és nem tudni hova alakul a mai helyzet. -
El Ray #18663 tehéntartás,sertéstartás,húsfeldolgozó szerepel a terveitek között?
manapság jobban eladható bőrben a termés,feldolgozva. -
Scamp #18662 Jelenleg minden földdel együtt amit munkálunk olyan 100 hektár (holdra pontos földet anyám tud mondani :)). A maximum nincs meghatározva, amennyit úgylátunk apámmal hogy elgyőzzük, és tudjuk csinálni. Egyenlőre 30 hektár saját,30 bérelt és a többi pedig bérmunka. Jövőévtől ha összejön akkor jópár hektárt ki akarunk bérelni megint csak. Ez függ attól hogy tudunk-e gépet venni. Állatban egyenlőre tartani akarjuk a 30 db-ot de abból max 50 amit beszéltünk, hogy jó lenne. Még pár év és remélhetőleg kialakul a dolog :) -
El Ray #18661 mennyi földetek van jelenleg, menynit vesztek még hozzá/béreltek? Mekkora az a maximális méret amit el akartok érni? mennyi állat max? -
Scamp #18660 A 82-essel vállvetve egy 110-es elég lenne. A nagyobb gép nem biztos hogy ki lenne használva :) -
El Ray #18659 nem olyan 1xű behozni bármit is,főleg hogy a kamionok átmennek a vámhatáron.
és nemmellesgel régebben írta Scamp bácsi hogy az igényeiket kielégíti 1 110 LE-s traktor -
Scamp #18658 Külömböző adók és átírás magyar papírokra...kicsit macerás szokott lenni a dolog. -
Scamp #18657 Áhhh most biztos nem lesz vétel...elvagyunk kicsit havazva, most lett kifizetve a Tanya hátralévő része úgyhogy jövőévig nincs nagyobb kiadás. -
#18656 Ezt nem értem hogy jön ide:
"Ha meg be is tudjátok hozni az országba, akkor ez több is mint ami az igényeiteket kielégíti" -
El Ray #18655 ha meg tudjátok venni akkor mindent bele!
Jó vásárt csináltok, csak legyenek valósak az adatok.
Ha meg be is tudjátok hozni az országba, akkor ez több is mint ami az igényeiteket kielégíti
Hozzá 1 4-5 fejes váltvaforgató eke talajviszonyoktól függően, kombinátor vagy tárcsa nemtom mekkora passzol hozzá de 6m körülit saccolok hozzá+ 1 kapcsolt ih6200as vetőgép és már boldogultok is XD -
Scamp #18654 Azért írok a krapeknak hogy mi a hejzet :D Csupán érdekel :D