Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

E-514-esünk van 😊 Ma nem csináltam képet, le volt merülve a telefonom 😞
(amint mûködni fog a képfeltöltõ, rakok egy korábbi képet)

Micsu: Nem 20-al arattunk eddig se, de eddigi leghoszabb föld az 400, 500 max 600 méter volt. 1200 méteren keresztül 5 Km/h-val csak egyenesen menni rohadt unalmas ám 😄

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

gabor 892
jolvan na késõ van már

DoPpEnTyŰ---többet ésszel, mint ész nélkül...

ha nem arra gondoltam volna nem írok a kettes után pontot 😊

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

barázdából látni hogy max 20cm lehet, gondolom fogásszélesség se 45cm

gabor 892
2.fokozatra gondolt sztem

5 ha 1,2 hosszú, az nem lehetett valami széles 😊

2. al tötyögni? miért eddig 20al arattatok vagy mi ?

kispalko
Milyen kombájnal csináltad?Van képed a géprõl?

'Napot mindenki 😊

Azt hiszem Kombájnozás befejezve 😊
Vágtam ma egy 5 hektáros darabot. 1,2 Km hosszú. Azt hittem szétunom az agyamat...1200 méteren keresztül másodikkal tötyögni....áááhhh azt hiszem lefekszek aludni 😄

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

gabor 892
hát a 86ostol messze vagyunk györ melllet, csak ott tanulok csornán ott van 86os de lehet tom ki volt

Károlyházán meg a tehenészetbe voltunk. A haverod v nemtom ki, akihez traktorozni szoktál járni, na õneki nincsenek véletlenül földjei a 86os mellett??
Mert szinte ugyanígy nézett ki, aza tárcszó mtz amit hazafele láttam:
MTZ

Ott voltam gyakorlaton a Lajta-Hanság ZRt-nél. 5 Claas mega 204 meg egy lexion 480as nyomta a kukszát. Amit belinkeltem vetõs képet azis ott készült.

gabor 892
ott arattatok? az nincs is messze tölünk

SHADOWEYES7
nálunk 1800+áfa

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Felénk a legjobb átlag az 110 volt.
Jelenlegi felvásárlási ár amirõl tudok és tegnap elõtti adat az 1850Ft/q+komp.
De tegnap mondták hogy van ahol 1450Ft/q (plusz kompenzáció) és mindenhol effelé tartanak.

Az jó. Mosonszolnokon ahol voltunk 130 feletti volt az átlag. Ár meg 2000-2100/q

gabor 892
100-110

Közbe közbe mûködik csak a képfeltöltõ. Nekem is szarakodott a képekkel.
Mennyi az átlag??

gabor 892

Nekem mûködik..

gabor 892
mér nem jo a képfeltöltö?:S

lippet

<#eljen><#eljen><#eljen><#eljen><#eljen>

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

Az biztos 😊 Vetõgépet még csak Lajtát rángattam ezt is 50-essel (idén is az vet) de Tárcsánál sokat tett a 82-esre az elsõkerék.

920-as, van rajta elsõhajtás a 80-asunkon nincs. Az mtz-nél sokat számít az is!

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

Mi sem vagyunk teljesen egyenletes talajon, Nagybratyó egy 920-assal húzza és a gép meg sem érzi ha felül a vetõgép amire nem egyszer volt már példa. Ugyanezzel ráncigálja a Sip-Tornado csõtörõt is és van hogy annak is beragad a kereke de az MTZ észre sem veszi 😊

Ilyen vetõgépet hoztak ide is, cask az kissebb (6m)

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

de az az alföld, itt meg fölfelé is kell húzni és ha túl jól sikerült a magágy, akkor felülrá a vetõgép az MTZ meg kapar. Ezért kell JD-al húzni hogy ne legyen sok üresmenet (elég az az idõ amg belerakjuk a 14 zsákot😄)

caseih9400
itt van egy vadi ami már olyan régi h még németbõl lkett behozatva , lajta, meg sok "román fos" más nem jut eszembe lajta van kismmillió pár ih is

khm...khm...

Egyéb uiránt nekünk Lajta van, nagybátyámnak pedig egy IH-ja (és nem gyenge hozzá az MTZ) 😊
De sokaknak van IH erre felé.A TSZ összekapcsolt IH-kal vet és Kristal-ok rángatják õket.

Egy kis mai nap.
(Axiál alkatrész beszerzõ körút, utánna traktor szerelés)

ZTM
😄 "román fos" XDXD😄

Itt van 4 IH, 2 lajta, van 1 új Horsch, meg van 2 db valami román fos is😄

SHADOWEYES7
te meg aztán éretessz hozzá<#duma>

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

ZTM
Elég jól beforgatja a tarlót.

ZTM
Felénk LAJTA-32-vel vetnek.
Szinte minden válalkozásnál(1-2 kivétel) ilyen 32-es van a falumban.

azért mert ez nem õszi mély hanem tarlóhántás.

bld
Ez nem is szántás csak vakargatja a tetejét a fotó kedvéért😊

\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"

'Reggelt 😄

Shad! Elnézésedet kell kérnem! Nortonos a Lajtánk.

hát igen.de ez szépen lett szedve jó adapterrel.nálunk is ahol a JD szedte Geringhof adapterrel ott sokkal könnyebben és szebben lehet szántani.meg ha a szártépést nem baszták volna el.volt hogy csak végigszaladtak rajta 6.-7.-kel.

nem mxm hanem jx 95ös.csak az az egy baja van hogy rövid és nagyon pattog.meg baromi kényelmetlen vki mellett ülni a sárvédõn😄😄

caseih9400
egy case ih (szvsz) mxm

khm...khm...

jaja!azé annak a trakesznak elég volna 4 ekefej is!De az legyen szántás!😄DD
SHADOWEYES7
miért nem a kötött talajon vagánykodnak?

A két rapid is lenyom napi 100ha, reggeltõl estig, az agromókus mondta😄

SHADOWEYES7
Kverneland PW / RW - Félig-függesztett, szállítókocsis váltvaforgató eke, három az egyben elv alapján

A Kverneland bemutatja a legújabb félig-függesztett váltvaforgató ekéjét, amely a “három eke, egyben” koncepció alapján került kifejlesztésre. Az eke egy robosztus szállítókocsis elsõ tagból (4-8 fejes) és egy teljesen széria, hátsó függesztett (3-4 fejes) ekébõl áll.

Az új koncepció rugalmasságot biztosít a felhasználónak, hogy mindig a megfelelõ ekét használja az adott talajtípusra. Néhány esetben elõnyös lehet csak az elsõ eketag használata, mert pl.: a talaj nagyon nedves, vagy kötött, vagy egyszerûen csak nem áll rendelkezésre a megfelelõ méretû erõgép. Ugyanígy a hátsó eketag kiválóan használható kisebb táblák és forgók szántására.

Az új Kverneland PW/RW lehetõséget ad a jól ismert Kverneland teljesen automatikus laprugós ekefej biztosítás-, vagy nyírócsapos ekefejbiztosítás felszerelésére, az elõre nem látható idegen tárgyak okozta problémák megelõzésére. Mindkét model rendelkezésre áll a Kverneland Vari-Width hidraulikus,-vagy mechanikus fogásszélesség állítású kivitelben.

A szállítókocsis, félig-függesztett ekék családja akár 12 fejes kivitelben is szállítható, 6.0 m munkaszélességben, amely hatalmas teljesítményre képes. A hatékony üzemelés megvalósítására az eke különbözõ vezérlõ rendszerekkel szállítható, mint pl.: az ATS rendszer (automatikus fordulás vezérlõ), vagy ISOBUS rendszer az igazán egyszerû üzemeltetéshez. Természetesen az eke alapkivitelben a traktor hidraulika rendszerérõl is üzemeltethetõ.

A hátsó eketag kiemelése hidraulikus három-pont munkahengerrel történik, így az eke forduláskor teljesen kiemelt helyzetben van. Ez a megoldás garantálja az eke pontos és egyvonalba esõ kiemelését és behúzását a forgókon. A hátsó három-pont emelõ rendszer lehetõvé teszi a hátsó eketag nélküli munkát is.

SHADOWEYES7
Precíziós gazdálkodás Garford Robocrop sorközmûvelõ kultivátorokkal

A gépek mûködési elve egyszerû- a mûvelõeszközon elhelyezett videokamera adott sortávolságnak megfelelõ párhuzamos, zöld sorokat keres, például 2 sor egymástól 75 cm távolságra. Ami párhuzamos, de nem zöld, az nem kultúrnövény, ami párhuzamos, de nem a megadott sortávnak megfelelõ- szintén nem minõsül kultúrnövénynek a gép szempontjából. A munkaeszköz számítógépe- mely Pentium processzoros ipari gép- vezérli a hidraulikus munkahengereket, melyek a munkagép gerendelyét mozgatják oldalirányban. Értelemszerûen akkora kultivátorra van szükség, amekkora a vetõgép.

SHADOWEYES7
120 mázsás kukorica tarló leszántása Magyaregresen, Kaposvár mellett, Kverneland LD ekével

120 mázsás kukorica tarló leszántása Magyaregresen, Kaposvár mellett, Kverneland LD ekével. 100-as osztás, 80-as gerendelymagasság, 45 cm-es fogásszélesség.

SHADOWEYES7
ehh

SHADOWEYES7

nandorb
amiota letezik festek😄

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

SHADOWEYES7
Szója kultivátorozás Garford Robocrop kultivátorral

Kultivátor: 12 soros Garford Robocrop sorközmûvelõ kultivátor