Mezőgazdasági fórum
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(amint mûködni fog a képfeltöltõ, rakok egy korábbi képet)
Micsu: Nem 20-al arattunk eddig se, de eddigi leghoszabb föld az 400, 500 max 600 méter volt. 1200 méteren keresztül 5 Km/h-val csak egyenesen menni rohadt unalmas ám 😄
Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
2. al tötyögni? miért eddig 20al arattatok vagy mi ?
Azt hiszem Kombájnozás befejezve 😊
Vágtam ma egy 5 hektáros darabot. 1,2 Km hosszú. Azt hittem szétunom az agyamat...1200 méteren keresztül másodikkal tötyögni....áááhhh azt hiszem lefekszek aludni 😄
Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.
DoPpEnTyŰ---többet ésszel, mint ész nélkül...
Mert szinte ugyanígy nézett ki, aza tárcszó mtz amit hazafele láttam:
MTZ
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Jelenlegi felvásárlási ár amirõl tudok és tegnap elõtti adat az 1850Ft/q+komp.
De tegnap mondták hogy van ahol 1450Ft/q (plusz kompenzáció) és mindenhol effelé tartanak.
Mennyi az átlag??
<#eljen>#eljen><#eljen>#eljen><#eljen>#eljen><#eljen>#eljen><#eljen>#eljen>
ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB
khm...khm...
De sokaknak van IH erre felé.A TSZ összekapcsolt IH-kal vet és Kristal-ok rángatják õket.
(Axiál alkatrész beszerzõ körút, utánna traktor szerelés)
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
Szinte minden válalkozásnál(1-2 kivétel) ilyen 32-es van a falumban.
\"Faterral és öcsémmel játszottunk az udvaron, amikor anya kikiabált, hogy ki fogjuk taposni a füvet. Apám visszaszólt, hogy srácokat nevelünk nem füvet.\"
Shad! Elnézésedet kell kérnem! Nortonos a Lajtánk.

A Kverneland bemutatja a legújabb félig-függesztett váltvaforgató ekéjét, amely a “három eke, egyben” koncepció alapján került kifejlesztésre. Az eke egy robosztus szállítókocsis elsõ tagból (4-8 fejes) és egy teljesen széria, hátsó függesztett (3-4 fejes) ekébõl áll.
Az új koncepció rugalmasságot biztosít a felhasználónak, hogy mindig a megfelelõ ekét használja az adott talajtípusra. Néhány esetben elõnyös lehet csak az elsõ eketag használata, mert pl.: a talaj nagyon nedves, vagy kötött, vagy egyszerûen csak nem áll rendelkezésre a megfelelõ méretû erõgép. Ugyanígy a hátsó eketag kiválóan használható kisebb táblák és forgók szántására.
Az új Kverneland PW/RW lehetõséget ad a jól ismert Kverneland teljesen automatikus laprugós ekefej biztosítás-, vagy nyírócsapos ekefejbiztosítás felszerelésére, az elõre nem látható idegen tárgyak okozta problémák megelõzésére. Mindkét model rendelkezésre áll a Kverneland Vari-Width hidraulikus,-vagy mechanikus fogásszélesség állítású kivitelben.
A szállítókocsis, félig-függesztett ekék családja akár 12 fejes kivitelben is szállítható, 6.0 m munkaszélességben, amely hatalmas teljesítményre képes. A hatékony üzemelés megvalósítására az eke különbözõ vezérlõ rendszerekkel szállítható, mint pl.: az ATS rendszer (automatikus fordulás vezérlõ), vagy ISOBUS rendszer az igazán egyszerû üzemeltetéshez. Természetesen az eke alapkivitelben a traktor hidraulika rendszerérõl is üzemeltethetõ.
A hátsó eketag kiemelése hidraulikus három-pont munkahengerrel történik, így az eke forduláskor teljesen kiemelt helyzetben van. Ez a megoldás garantálja az eke pontos és egyvonalba esõ kiemelését és behúzását a forgókon. A hátsó három-pont emelõ rendszer lehetõvé teszi a hátsó eketag nélküli munkát is.

A gépek mûködési elve egyszerû- a mûvelõeszközon elhelyezett videokamera adott sortávolságnak megfelelõ párhuzamos, zöld sorokat keres, például 2 sor egymástól 75 cm távolságra. Ami párhuzamos, de nem zöld, az nem kultúrnövény, ami párhuzamos, de nem a megadott sortávnak megfelelõ- szintén nem minõsül kultúrnövénynek a gép szempontjából. A munkaeszköz számítógépe- mely Pentium processzoros ipari gép- vezérli a hidraulikus munkahengereket, melyek a munkagép gerendelyét mozgatják oldalirányban. Értelemszerûen akkora kultivátorra van szükség, amekkora a vetõgép.

120 mázsás kukorica tarló leszántása Magyaregresen, Kaposvár mellett, Kverneland LD ekével. 100-as osztás, 80-as gerendelymagasság, 45 cm-es fogásszélesség.