Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv mindenki!
mondjatok nekem 1 reális árat amennyiért el tudom adni a 80asom,3 fejes lajta ekét és 1 rm tárcsát
ZTM
mit akarsz?...youtube minõség😄

gabor 892
nemtom miért lett ilyen sötét, windows media playerbe nézem simán látni:/

DoPpEnTyŰ---többet ésszel, mint ész nélkül...

A jól bevált NARDI ekénk!
én nem, fõleg azt hogy nem középen van az ülés és a kormány😄

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

DJKonya
<#taps><#eljen><#eljen><#vigyor4>

CB|Ðömpi&#8482; \"90 a max, és életben maradsz!\"

ZTM
Milyen élvezet ilyen fülkében ill. mûszerfal mellett vezetni😄
De még ülni is😄!!!!!ÍMÁDOM!!!!!

pickány
Jo jo lett a vidi csak egy kicsit sötét van 😄😄😄😄😄

Figyelj és tanulj mert az ember a saját tapasztalataibol tanul a legjobban!!!

gabor 892
a malacok közül az egyik az enyim😄 a vidin meg jah, megy az magátol is😛

Azok a malacok??
A videó jó, kiszálltál?😄

gabor 892
na itvan
commenteljetek😄

gabor 892
mind2öt vezetheted! aztán hogy külföldön is lehet e azt passz...mindjárt feltöltök egy szántásois videot sztem jo lett😄

Mondjuk ha azt vesszük hogy a mienk ingyen jött akkor végül is, egész jó vétel volt... 😄
(Fater elõzõ munkahályének felszámolásakor ki akarták vinni az ócskavasba, de mi gyorsabbak voltunk és ráakasztottunk...ugyainnen van a kombinátorunk is 😄)

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

😄
Jogos...

Mingyá jön a videó tegnapról csak még töltöget felfele.

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

SHADOWEYES7
ezért kell nehéztárcsát venni 😛

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Látom ti is betongyámmal dolgoztok 😄

Hello!
Azt szeretném megkérdezni ha 16-évesen leteszem a T katagoriás jogositvány azzal mezõgazdasági vontatot vagy csak lassujármûvet vezethetek és hogy csak magyarországon vagy külföldön is érvényes ez a jogositvány?
gabor 892

nandorb
b+ mert nem

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

nandorb

tessek

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

gabor 892
passz

Valami kotrógép. google a barátunk😄

SHADOWEYES7
valaki megtudja mondani mi az a "bagger" ?

mert nándi szerint ezt tudni illik

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Üdv mindenki!
Most értem be tárcsával. Képek és videó késõbb...most megyek csajozni XD

Nem is kicsi 😄

Basszus, végig olvastam a beszélgetést és egyszerûen hiányoltam hogy miért nem bökted még be az 514-est 😄😄

azért nem, a 108-as és a 204-es között nincs teljesítmény beli különbség, de 1 108 és egy 514-es között azért akad😄

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

ZTM
akkor inkább E514😄 2milláért

egy 10-11 éveset már 11 millió körül kapsz😄de akkor inkább már egy CD106os 3 milláért

attól függ mennyi, mind2 14M körül kezdõdik és az nagyon sok egy ilyenért, elõször elég 1 108-as is 5-6 millióért

ez 200LE fölött van?😮
#18271 sulinak is ilyen van.ez csak 180LE körül van.tényleg nem sokat mehetett és az pozitívum hogy nem aratott még kukoricát.(pedig a JDok kukoricába jók).én inkább egy 204es MEGÁt vennék.😊

kispalko
Kösz

Én most lelépek. Végre megyek haza... estére jövök, remélhetõleg... 😄

Nah szóval. Említettem a kezdõ fiatal gazdálkodók támogatását. Találtam nekd egy ILYET.
Ez fiatal gazdálkodók gazdaság létesítõ pályázatáról szól, amely vissza nem térítendõ támogatás.
Eszerint feltétel a középfokú mezõgazdasági végzettség. De ez mostani kiírás lesz, úgyhogy nem 2004-es.Ezen az oldalon megtalálsz róla midnent.

kispalko
azt én is láttam

Vmikor régen olvastam. De ezen a téren anyám jobban toppon van. Azt láttam hogy amik az FVM honlapján vannak azok a 2004-es pályázatok.

kispalko
Te olvastad?

Valamint innen letudod tölteni a pályázatok teljes szövegét:
LINK

Géptámogatás pályázat útján.Ahhoz kell önerõ és egy jól megírt pályázat.A meghatározást olvastam tavaly.30-70%-ig terjedõ támogatás adható.

Itt olvashatsz AVOP pályázatokról 😊

kispalko
Gép támogatás hogy van?

kispalko
Kösz

ZTM
a 2-nek 1-be sorolom:NH CSX 7060,MTZ-82,MTZ-550,MTZ-552,MTZ-82,MTZ-820,MTZ-920.3,JD nemtomhanyas mind2-nek van de asszem nem ugyan az a típus.Kb ennyi legalábbis ami eszembe jut😄

Én konkrétan a földalapú támogatást említettem, azt az általad mûvelt földek után kapod minden évben (összege függ a vetett növényektõl). Ugyanez vonatkozik a tartott állatok után kapott támogatásokra.
A támogatások igényléséhez ha jól emlékszek kell mezõgazdasági végzettség, de nem vagyok benne biztos hogy minden támogatáshoz.(Én ezért akarok Aranykalászos gazda tamfolyamot végezni.)

Fiatal gazdálkodók ha jól emlékszem kaphatnak visszanem térítendõ támogatást állambácsitól amire pályázni kell, de hogy ehhez mi kell azt nem tudom. Ha jól emlékszem ehhez is vmijen mezõgazdasági suli.
Vmint általában évente hirdetnek gépbeszerzési pályázatokat, külömbözõ területekre (Trágya mozgatás és tárolás, telephely fejlesztés...stb.).

kispalko
Milyen gépeik vannak?

ZTM
Gondolok de itt a környéken 2 rokon is válalkozó tulajdonképp õk a falu nagyjai akár ott is dolgozhatok mert biztos fellenne mind2-õ viszont kétséges meddig bírják még a szakmában.

kispalko
Hogy lehet támogatást igényelni?

Ez igaz. 2010-en valahányban felszabadítják a földvásárlást magyarországon és a földárak az egekbe szöknek. A magyar támogatási rendszert néhány éven belül elszándékoznak törölni ha jól halottam, remélem nem történik meg. Lesznek még itt nagy szívások és problémák, de remélem a magyarok lesznek annyira észnél hogy ne herdálják el a földet más országoknak.

kispalko
Hogy lehet támogatást igényelni, kell hozzá önerõ lécci mondj el mindent amit tudni kell róla