Mezőgazdasági fórum

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a szabály szerint nem húzhatsz, de ezt nem nagyon figyelik, csak jogsi legyen

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

ZTM
amúgy meg magánterület.bár nemtom ez számít e valamit a földmunkával kapcsolatban.

SHADOWEYES7
a szántás törvényileg veszélyes?<#wilting><#idiota>

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

Nem csodálkozok. Nincs az a marha aki megpróbál egy ekkora szerelvénnyel hülyeséget csinálni. És gondolom nincs az a BMW-s aki a keresztezõdésben még átmer elõtte menni ha egy ilyen kidugja az orrát...

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

Lacika tessék 310-es IH, 130 üzemórával. És még azt mondják hogy nem NH<#idiota>

AMD QuadCore Phenom Black Edition 9850, SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3, MSI KA780G, Kingston 4GB 800MHz DDR2, Western Digital 500GB

ZTM
tehát ha leteszem a jogsit traktort vezethetek de pótot nem húzhatok 2 évig?ez a 2év csak úgy elszáll és felkelek 1ik reggel hogy ma telt le a 2 év megyek rákötöm az MTZ-re a pótot?

mert 200X annyi autó van mint traktor, de ez igazán elhanyagolható😄

caseih9400
ki ellenõrizne a határban....van azoknak jobb dolguk is 😄

khm...khm...

viszont a B-vel kell 2 év mire húzhatsz pótkocsit, mivel kezdõ jogosítvánnyal még utánfutót se lehetne.

Ez nekem új de utánna kell kérdezni 😊 Így is munkálkodok zöld könyv nélkül de ha még legális is akkor meg pláne jó 😄

Optimista hiszi, hogy a lehető legjobb világon élünk, a pesszimista pedig bízik benne, hogy ez nem így van.

ZTM
most jegyezném meg hogy ezeknél a jármûveknél mégis kevesebb a baleset még akkor is ha 16 éves vezeti mint a kocsiknál:S

caseih9400
És ki akar menni 40el ? mondjuk vannak olyan õrültek..én a zetorral(+detk szippantó)
megyek 3.ba bent a telepen mert minek kell többel menni...nem versenyautó az.

khm...khm...

Azt tudom, de még mindig könyebbnek találom az autóvezetést mint két 120 q-s pótkocsival a városi forgalomban navigálni, nem beszélve arról hogy elég nagy lendülete van annak a szerelvénynek és elég nagy is. Sztem sokkal jobban észnél kell lenni mint egy autónál. Igaz nem fogsz vele 240-el menni de van olyan veszélyes a dolog sztem...

ZTM
számomra a jogsi még a messzi távolban van😄jövõ utáni nyáron akarok nekifogni akkor leszek 16.5 éves😄

de egy fekete rendszámos mg-i vontató már mehet 40nel.és ugye nem kell elmagyaráznom hogy ha 2db nehézpót van utána akkor elég nehéz vele megállni.+még rohadt hosszú is(meg persze szélességre se kicsik)

ZTM
Hát ami azt illeti van benne vmi viszont a traktor nagyobb odafigyelést igényel sztem.

ZTM
Hát ami azt illeti ha elleszek 18 akkor bejelentenek mint munkaerõt sógoroméknál és hát ilyen mukáim lesznek hogy gabonahordás,gyûrûshengerezés,esetleg szántás ha kell segítség így hirtelen ennyi van az eszemben de ezek közül a szántás az a mi veszélyesebb(törvényileg).

caseih9400
"Itt jegyzem meg hogy nem értem a korhatárt.Miért lehet 16 évesen egy 240 q-s szerelvénnyel vidáman lavírozni és miért nem lehet csak 18-évesen kocsit vezetni?"

Mert a traktor nem tud menni 240-el...

khm...khm...

ja és ez a "T" nem nemzetközi kategória csak nemzeti.

ZTM
Tehát megéri a B.
Szóval akkor szállíthatok is.
Gondolom azt a gépkezelõi papírt szakiskolákban lehet megszerezni nem?

ez nekem se egyértelmû de hát ez van😊gondolom azért van így mert az autó gyorsabb.de ez a munkavégzéses dolog nem úgy van hogy ha családi vállalkozásotok van akkor nem szükséges hogy legyen a szakmáról papírod.úgy hallottam múltkor a suliba.de valóban csak zöld könyvel dolgozhatsz a földön.

B-vel (17 éveskortól)vezethetsz Autót és lassújármûvet. Lassújármûvet 1db nehézpótkocsival (amekkora a gép forgalmiában maximumként szerepel)vagy munkagépeivel.Valamint Mezõgazdasági vontatót (MGV) 1db könnyû pótkocsival vagy munkagépeivel.

T-vel (16 éves kortól) vezethetsz Lassú jármûvet (forgalmiban maximum megengedett össztömegû) 1db nehézpóttal vagy munkagépeivel. Valamint MGV-t 2db nehézpóttal vagy munkagépeivel.

Eredetileg munkát nem végezhetsz velük (mármint a munkagépekkel, pótkocsival szállíthatsz) csak ha van Mezõgazdasági gépkezelõi papírod.

Itt jegyzem meg hogy nem értem a korhatárt.Miért lehet 16 évesen egy 240 q-s szerelvénnyel vidáman lavírozni és miért nem lehet csak 18-évesen kocsit vezetni?

ZTM
😉
Tehát ha nincs elnézõ rendõr a faluban inkább a T kategóriát tegyem le nem?(traktorvezetésre gondolok csak de, jó lenne ha autóra is kapok jogsit)

B, meg 1 elnézõ rendõr a faluban

caseih9400
az elejét nyárvégén amikor már vet azt meg még tavasszal

khm...khm...

ZTM
<#levele>
Az tény.......viszont számomra sötét a dolog......

olvassál már vissza már csomószor volt róla szó.

lippet
Mikor csináltad?

ASUS M4A77T | AMD Phenom II X2 560 3.30GHz AM3 BOX | KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz | VTX3D VX6750 1GBD5-H PCIE | SEAGATE 320Gb Barracuda 7200.12 7200rpm 16Mb SATA3 | Corsair Builder Series CX430

ZTM
Kérdés:melyik az a kategória amelyikkel személygépkocsit és traktort is vezethetek???

caseih9400
2dolog lehet , vagy demoba van nekik a vetõgép , vagy vett a 2 9mjd vetõgép mellé egy vadi-t is 😄

khm...khm...

caseih9400

khm...khm...

ZTM
Láttam ma 1 512-est kukit vágott.
Nemtom hogy bírta😄
A fülke le volt rohadva rajta😄 XD
Sajna képek nincsenek.
Pedig állat volt a rohadt fülke😄

caseih9400
Majdnem minden gépén az van 😄

khm...khm...

caseih9400
Következõ videóm : NH TD95D + Vaderstad Rapid 300s (5m20s) 45mega , már mentem a gépre azt tolom fel azonnal a netre 😉

khm...khm...

de a másik balfaszkodott elöttünk...

ezért utol is ért minket

nekünk is meg kellett állni

7810es tárcsázik😄kicsit nagy volt a gaz.:S

C 2be kellett menni mert C 3ba már annyira pattogott hogy nem lehetett benne megmaradni😄

4650esbõl.nyomta neki az MTZ is nem akart lemaradni😊

nandorb
6.05kor indul az egyik buszom a masik a varosbol 6.43-kor

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

Remélem nõnemûek társaságában 😄
Én most kivételesen 7-kor kelek, megyek személyit csináltatni, 2-án lejárt 😊

SHADOWEYES7
olyan korán minek kelned?

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

nandorb
votam szinhazba utana meg elmentunk a varos kozpontjaba ennyi nem sokaig 22:10kor elmentem a buszra ennyi,delelott meg suli van 5.40kor kelek

😄😄

Este 11-kor? 😄 Mi is befejezzük az etetést 5-kor 😄

SHADOWEYES7
etette a vajdasági hízókat 😄dd

Merre szorgoskodtál ennyi ideig? 😊

Értem 😊
Rá kelett jönnöm hogy este van ahhoz hogy megpróbáljak mondatot értelmezni 😄

nandorb
eh b+meg most ertem haza

SHADOWEYES7
jól tetted,én éreztem sértve magam a vulgáris hsz-e alapján,és meg is kapta a jutalmát érte

SHADOWEYES7
számomra a "kecseg" a nagyotmondó hozzánemértõ,nem is a foglalkozása de bele ugató,hazudozó gecyt jelenti...

még 1x kijelentem akik ebbe a topikba írnak és látszik valamit is értenek a témához / nem azokra értettem 😊

Én úgy éreztem hogy rá nem áll türelmemben válaszolni...😊

nandorb
Van kire

Kecseg és kecseg közt mi a külömbség? 😄 Vagyis jelen esetben?