24942
-
gibic #20495 MTZ 80 után is már 3 fejes ágyekét raknak, nem 2est. -
Miky90 #20494
-
Miky90 #20493 Képzeljétek végre jöttek gépek javításra a suliba.:):DMi azt az MTZ-t kaptuk aminek ki lett szedve a TLTje.MEg is találtuk a hibát talán látszik a képen is.Ha megjön hozzá a kuplungtárcsa akkor szét is húzzuk.Meg vmi baj van a szervórásegítéssel mert alig lehet tekerni a kormányt + elfolyt az összes olaj belőle.Elöl az olajhűtő tiszta olaj volt:S
-
Miky90 #20492 Hát nem tudom melyik a jobb.Azt hiszem ez a Zetor kicsit erősebb mint egy 80as MTZ meg ugye ott az első hajtás is.Ez a zetor állítólag fénykorába elhúzta a 3 fejet az MTZkel meg 2 fejjel szoktak szántani.Mondjuk szerintem a zetorok nem szántáshoz az igaziak hanem inkább pl szemhordáshoz. -
Scamp #20491 Nem. nállam sincsenek a képek...
Egyébként úgy nézki megyünk Agro-mashra, a négy napból vmeiken ott leszünk :) -
gibic #20490 A képeid eltűntek, szerintem másik tárhelyre töltsd fel és illeszd be ismét. V csak nálam probléma? -
#20489 nincsen honlapja nem olyan nagyba csinálja a gyerek nagyobbteljesitményut nem tok esetleg ugy hogy a géphez lehet 2 kilowattos invertert is kérni -
#20488 Remélem szabad ilyen képeket felrakni :D:D szegény kocának valo malac nem birta el a kant és szerintem annyira megnyomta a hátulját hogy nem birt felállni szoval ma reggel levágtuk de a hátso sonkáit ki kell dobni mert már kék volt de már a kan is kivan herélve :D:D veszunk kisebbet
-
gibic #20487 UMM - 2009.01.25
Jól néz ki, van honlapja az emberkének, v cégnek aki ezeket forgalmazza? Nagyobb teljesítményű is akad? -
képek az utolso az akkumlátortelep felette inverter és még toolok képet mai kényszer malac vágásrol de csak 18 éven felülieknek -
Scamp #20485 Igazából ezt most olvasom először. Több részletet nem tok róla, csak amit így hirtelen elolvastam, két-három cikket. -
Micsu #20484 én úgy tudom aki részt vesz akgban annak már a program kezdetétől tilos -
Scamp #20483 Ok, köszi :) Lehet érdekel majd a dolog, később :) Jo8. -
#20482 hát a csávo 520e ért árulja de mivel még ujdonság és mi elég jol láthato helyen lakunk tehát reklám is ezért nekünk 320 ért adta ezzel járt a szélkerék, inverter meg valami vezérlö egység is. na bocs de most lépek alukálni holnap majd ha van kérdés akkor holnap RE
jo8 -
Scamp #20481 Csak mer anyámnak mániája egy szélkerék :D -
Scamp #20480 Nem akarok zsebben turkálni,de mi költség egy szélkerék manapság? -
#20479 hát nem teljesen látel de a nagyát igen és saját beruházás volt egy ismerös forgalmazza ,németből hordja be közte napelemet is. -
#20478 akkor gondolom titeket ellát teljesen
saját beruházás volt,támogatott? -
#20477 áramot termel most tisztogattuk az akkumlátorokat van hozáá inverter és rá is lesz kötve a hálozatra 1kilowattot tud -
#20476 na az jó lesz, amúgy mit csinál a kerék tehát mi a szerepe?
vizet húz,áramot termel? -
#20475 :D:D holnap levidizem már a szélkereket nem rég állitottuk fel -
#20474 nyugi már :DDd -
#20473 tudni tudok de már van egy pár a gépekröl youtube-n de majd csinálok képeket már gondoltam rá -
El Ray #20472 tudsz készíteni video/képeket a gazdaságodról,gépekről? -
El Ray #20471 Már nagyon bas*za a csőröm,rohadtul idegesít, addig sosem nyugszom le amíg meg nem találom. Nyugtalan vagyok ilyenkor mindig.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!! -
El Ray #20470 1 régebbi Magyar mezőgazdaság számban volt benne. érdekes nagyon, asszem 2 oldalas cikk volt. Már 2003/2004 óta futtatom a lapot, azóta elég sok összegyűlt, meg is töltöttem 1 dobozt vele. Sajnos az is zavar, hogy még abban sem vagyok biztos, hogy nem e az 1ik Kistermelők lapjában olvastam e róla... na majd utána nézek. -
#20469 nekünk szerencsére most ugy lett épitve az istállo hogy a kis ford trakival kényelmesen lehet benne közlekedni szoval etetö ut már van , az itatot mi is kb 20 ezerböl kihoztuk egy WC tartályal lett megoldva ami tartja a vizszintet minden itatoba ,ez a csirás dolog engem is izgatmég nem halottam rola :S -
El Ray #20468 Elegem van, már 1 óréja keresek 1 cikket,oldalt, ahol a gabonacsíra etetéséről, hasznosságáról, és takarmányköltségek csökkentéséről volt szó. de nem találom az oldalt!!!
Tököm tele van már! Ráadásként annyi Magyar Mezőgazdaság van itthon már felstócolva, hogy nemtom hol kezdjem el keresgélni....
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!! -
Scamp #20467 Példát igazából nem tudok mutatni...ez egyenlőre egyéni elképzelés, vagyis gyanítom. Csirkeólakban láttam ilyet,kint az ól elejében van egy táptartály és onnan viszi több hosszú csiga a tápot az etetőkbe. Vmi ilyesmi az elképzelésem, de ehhez kell némi anyagi. Meg van egy hatalmas probléma, méghozzá maga a marha, ugyanis annak a szerencsétlen jószágnak minden nagyon érdekes, ezért hamar tönkre tennék :D. Az autómata itató pedig nem megoldhatatlan, telepeken alkalmazzák manapság. 20ezerből megoldható. A csigás az lényegesen többe kerülne :)
A csíráztatáshoz hely kell, és búza/árpa/tritikálé, mindez a tápnak alkalmazott mértéken felül, vagyis kell annyi hogy lehessen vele kísérletezni. Mi eladjuk általában az összeset és ezért nincs felesleges. De ha lenne lehet próbálkoznánk. Mindenesetre ha van vkinek annyi eladatlan feleslege (főleg most) akkor sztem megér egy próbát. -
El Ray #20466 milyen az a csigás etető? hogy van megoldva, tudsz vm példát mutatni? mellesleg nem feltétlen kell silót etetni, etethettek fű-lucerna szenázst is.
Ha már itt tartunk, volna 1 tanácsom. Csináljatok 1 kis kutatást! Olvsatam még régebben takarmányspórolás gyanánt búza/árpa/tritikálé csíra etetésről. miután megduzzad a mag 5xösére nő meg. 4-5 nap csíráztatás után kiáznak a méreganyagok és már fogyasztható/etethető. Jobban eszik az állatok, és állítólag a testsúlygyarapodás is jobb... Nekem tetszett a dolog, én szeretném majd kipróbálni.
Véllemény? -
El Ray #20465 mit nem látom! :D -
Scamp #20464 Nah majd most :D:D
-
Scamp #20463 -
Scamp #20462 Vááááá nekem ilyen kell :D Most találtam :D
-
Scamp #20461 Etető kocsi többnyire akkor jó ha tudsz járni géppel az istállók között. Meg úgy kb 150-200 állat környékén. Egyenlőre még nem silót etetünk hanem darát és szénát kapnak, és a karámok sem úgy vannak hogy géppel lehessen etetni. Ha kész lesz az istálló akkor viszont tervezek építeni egy csigás etető rendszert, meg egy autómata itatót. De ez még nagyon a jövő :D -
El Ray #20460 vagyis etetőkocsira gondoltam... :D -
El Ray #20459 Scamp, nem gondolkoztatok még önetetőn? 1 bizonyos állatlétszám fölött már jobban megéri. Könnyebb, 1xűbb, gyorsabb, praktikusabb munkavégzés. -
El Ray #20458 Shad, ajénlom figyelmedbe: Motika Dezső: A húsmarhatenyésztés gyakorlata c. könyvet. Sok tapasztalat van már a trágyázásról. Igaz még mindig nemtom melyik a legpraktikusabb. Én spec kedvelem a mélyalmozást, mert keveset kell takarítani, de egészségesebb a napi/7i takarítás az állattok számára. Tapasztaltabb emberek vélleméynét várom a témával kapcsolatban, ez is 1 jó téma amiről lehet beszélni! -
Scamp #20457 Itt egy cikk róla... -
Scamp #20456 De nem tiltják be teljesen, és nem csak nállunk.