24942
  • zetor7011
    cseh magyar nyelvű oldal. szuper
  • SHADOWEYES7
    de megyek ám BP-re és nem autópályán megyek hanem az 51-esen :)

pont csütörtötökön fogok menni,vagyis jönni arra ha persze kapok valamit :D
  • El Ray
    beugorni beugorhatsz, de sztem te 1 kicsit messze laksz. Dabas azért nincs közel Törökszentmiklóshoz :)
  • pista89
    És?:D

Én mindíg a TV-ben szoktam megnézni
  • gibic
    Belinkeltem laci már rég.:P
  • pista89
    Jó volt a mai ÚMM :D
  • Scamp
    Volt már diplomás traktorosunk...
    Egyébként sajnos az a nem dolgozok munkahelyen, nem kell biztosítást fizetni, ez kicsit sandít. Rengeteg adót kell fizetni ha csak őstermelő vagy akkor is.

Egyébként kíváncsi vagyok mennyire lesz kihasználva ez a támogatás amiről mostanában beszélnek. Azon gondolkozunk lehet íratunk egy pályázatot.
    , de ennek még rendesen utánna kell számolni :D
  • ZTM
    Miből jött ki és hogy?
    Szerencsétlen gyerek:(
    Meg az apja:(
  • Miky90
    El is felejtettem elújságolni hogy pénteken voltunk rutinozni.Hát érdekes volt mivel én most csináltam először ilyet (mármint a pótkocsira való ráállást).:)De 4xre vagy 5xre sikerült.:)
  • Miky90
    Hát erre kiváncsi lennék hogy történt.Sajnálom szegény gyereket de gondolom a felelősség is közrejátszott.Biztos betartották az összes munkavédelmi szabályt.:(
  • SHADOWEYES7
    én ezt már múltévben is mondtam,hogy elég optimista ki most akar nagy beruházásba fogni ebben a hejzetben
    a gazdasági válságból kb:2 múlva ha kilábalunk meg mondta Soros György is már mult év nyarán
  • pickány
    én meg azért kezdek egyre jobban elbizonytalanodni mert ez a világ válság mindent megöl . filozofálgattunk ezekröl a dolgokorol és ha igy halad a világ akkor még az étel ért is ölni fognak egyesek munka meg nem lessz vagy ha lessz akkor is olyan sokan jelentkeznek rá hogy elképesztőő, szoval ha tovább fejlesztjük ezt a "farmot " :D:D:D:D akkor teljesen önellátok tudunk lenni és ezzel biztositjuk a jövöt . és ha nem dolgozok munka helyen nem is kell fizetnem biztositást adot stb.. igy költhetek arra amire akarok. ez igy jol hangzik csak még ez messze van és még sok mindentöl függ de ez egy jo tartalékterv szerintem és majd eldöl hogy mi lesz a világgal lehet nem éri már meg egyetemre se járni mert ugy se kapok diplomával olyan jo munkát hogy megérje tanulni vannak 3 diplomás csövesek is :S:S:S:S
  • SHADOWEYES7
    szerencsétlen gyerek :(
  • SHADOWEYES7
    Egy elszabadult lendkerék agyonütött egy 17 éves fiút
  • nandorb
    ja meg a többit az ember ha jól nevelt otthonról hozza nemde bár?De azért vannak itt az sg-én jól nevelt vérpistikék is.
  • nandorb
    ahozz van a Polgári nevelés,meg az Alkotmány és Polgári Jog
  • SHADOWEYES7
    Mert alapvető műveltséghez kell!
  • nandorb
    Ejha,jó volt gyakorlaton kedden megkellett etetni az anya kocákat,de mikor elmentünk a moslékért meg minden el is vittük a tanár azt mondta nem kell.(mink tanárnőnél vagyunk)Na ekkor a tanárnő bevágodott egy ATOM ötlettel,hogy addig nem megyünk haza még meg nem mondgyuk a fajtákat mivel épp azt tanuljuk,és hát kéne hogy tudjuk.
    Szerdán meg kellnem folytatni a felelésem mert kicsöngettek:(,meg van egy fantasztikus Növ. termesztés ellenőrző a virágokból latin név,meg miegymások.Megőrülök 4.-év és a tanárok tiszta vadak,jobbnál jobbak.

De most őszinten minek a F-nek kell egy mezőgazdásznak az életben:filozófia,szociológia???
  • SHADOWEYES7
    Ti merre laktok?
    1 kis repi krumpliért nem mehetek be ha arra járok? :))
  • Scamp
    Nah ez így végre pozitív.Ha van aki csinálja amíg nem vagy ott, úgy van értelme és mikor tudsz segítessz.
  • hencike7745
    elado LKT 81 TURBO.akit erdekel irjon.
  • El Ray
    Nagyapám még él és a trombózisából is egyre jobban felépül. Most sikerült találnunk 1 éttermet Újlenygel mellett, aki elviszi a burgonyánkat és majdnem minden zöldségünket. Kaptunk a rohadt tökért ami mmegrohadt a tárolóban meg malacburgonyáért 500 db M30-as rekeszt. Ennek hatására megjött a kedve újra a kertészet folytatatásához, 2ha burgonya,2 ha sárgarépa, 1-2 ha zeller, 1-2 ha zöldség lesz jövő évi vetésszerkezetben!
    Hál istennek annyira nem vagyok ilyen téren kiszolgáltatva. Bármi is történik, ha nagyapám még bírni fogja még 5 évig, akkor minden megvan oldva. Nem kell abbahagynom a gazdálkodást, 7i 2 napot nyugodtan lent tudok tölteni a gazdaságomban, annyi idő nekem elég lesz.
    Ha minden ilyen ütemben fog kedvezően alakulni, érdemes lesz tényleg befektetnem az elkövetkezendő években. Jól fizető vevők köre egyre csak növekszik. Így látom magam előtt a jövőt. Tudok folyamatosan kalkulálni. Hamarosan már tényleg itt az ideje beszereznem 1 komolyabb zöldségkombájnt megy 1 erősebb traktort!
  • JD4650
    de:)
  • pista89
    Ez nem a te képed Viktor?:D
  • JD4650
    de jó hogy a JDnál csak napi 10X kell kuplungolni :D:D
  • pickány
    nekünk is igy kéne szétszedni a new hollandot csak ot a fülkét is le kell bontani de arra még lelkileg is fel kell készülni
  • SHADOWEYES7
    mi a központolót metatid rúdból csináltattuk :)
    am jók a képek
  • Miky90
    Na pár kép a csütörtöki ténykedéünkről:)MTZ kuplungtárcsa csere

Ja + a váltó felöli szimering is cserélve lett + kinyomócsapágyak is (ezért)
    központosítónk:)

+ még jobban szétbontottuk a szártépőt mert már szarrá voltak a reteszek.Ma hegesztésen felhegesztettük a tengelyeket és rendeltek hozzá új lánckerekeket.Fasza kis gép lesz.
  • Miky90
    Ugyanilyen IHja van a sulinak is.Asszem:)(mármint a kicsi nem a nagy:D:D)

Sztem a 952es ki fogja szántani a 82est.Van köztük kb 20 LE különbség.De én azt hallottam hogy a .2sek jobban bírják mint a .3sok
  • Scamp
    Arra megy fater is :) Nekünk muszály :)
  • Scamp
    Miénk már rég nincs meg, aratás után elment mind 3000 felett. Viszont ez jó hír.
  • pickány
    hallotttam már hogy most 9 én lesz egy nap amikor délelött 5 ora tanitás délután vizsga egyből, és műtrágyakezelés meg permetező stb....., 25 ezer forint de mi annyira keveset szállitunk ilyet hogy nem éri meg most megcsinálni :D:D
  • SHADOWEYES7
    búzát ne adjátok oda mert mivel ilyen gyenge a forint emiatt az euró árfolyamon most megindult a búza tőzsde

eu búza 3200
    javító 3600 +áfa
  • Scamp
    Volt ma egy kis okoskodás itt több helybélivel, kukorica dílerrel meg felvásárlókkal, jönnek a hírek innen onnan.A románok viszegetik kifele a kukoricát meg a gabonát, szépen lassan. A műtrágya gyár újraindul, viszont a külföldi gyárak továbbra is állnak. Érdekesen fog alakulni ez az év. Most a nitrogén műtrágyára 9000-9400 +áfát mondogatnak és emellé kinyitnak azok az árusító helyek amik bezártak két hónapja. Búza 2500 Ft mindenestől, innen annyiért viszik. A kukoricát 3500+kompenzációra saccolják nyárvégére, bár ez még mindenki szerint többnyire a kutya vacsorájával egyenlő.

Apropó veszélyesanyag szállítói vizsgával ki hogy áll? :D
  • Scamp
    Amekkora földterületben ő gondolkodik, annak az árát úgysem hozza vissza a haszonbér, de legalább addig se áll műveletlenül és ha most van pénze megvenni akkor érdemes így csinálni.Meg akkor legalább iskola után van rögtön mihez fogni. Én így csinálnám, bár az tény hogy fusztráló lesz neki hogy még mindig nem azt csinálja amit szeretne, de ehhez meg jobb ha hozzá szokik. :D
  • gibic
    Mondjuk akkor némi pénz is folyik be ezalatt, valami kis segítség az induláshoz, v visszaforgatod.:)
  • Scamp
    Egyetem mellett nagyon nehéz csinálni bármit is. Ha úgy jön az órarend akkor leghamarabb pénteken tudsz hazamenni, legkésőbb vasárnap vissza menni, akárhogy számolom így többnyire egy-másfél napod marad arra hogy bármit is csinálj.
    Ahhoz hogy közösen gazdálkodj vkivel ahhoz óriási bizalom és,olyan ember kell, mert sokszor csak viták lennének és persze mindenki mutogatna a másikra.
    Szántót művelni így havi négy napban nem lehet. Gyümölcsössel nincs tapasztalatom, de azt is mindig gondozni kell és állandóan figyelni rá. Gyümölcsöst bérbeadni nem tom mennyire lehet manapság. De ha veszel annyi szántót amennyit szeretnél majd művelni és azt bérbeadod mondjuk 5 évre akkor nyugodtan tudod csinálni az iskolát és utánna ott lesz a föld mikor már tudod majd csinálni.
    Részemről ennyi :)
  • gibic
    UMM - 2009.02.08.
  • pickány
    nem tom hogy milyen eszközök állnak rendelkezésedre mert kb attol függ minden. kertészetbe nem vagyok jártas de ahhoz minden napos foglalkozás kell szerintem. A gabonát termelni ahhoz meg gép kell azt talán lehet hétvégén is csinálni az csak idöszakos foglalkozást igényel , a gyümölcsös t is elég hétvégente ápolni de ahoz tőke kell mert azokat ha nem teremnek akkkor is permetezni kell és későőn hozzák vissza a , bérbeadás meg a legvéső amikor nincs se gépet se pénzed
    Szerintem :D:D:D
  • pickány
    az egyetem mellett intenziven nem tudsz gazdálkodni max esetleg levelezösön de ahhoz is hajtani kell az a gyümölcsös ötlet nem rossz pont termöre fordul de addig meg csak a pénzt nyeli de nagyon , a társulás meg az én véleményem szerint nem okos dolog mert abbol mindig csak baj van.