24947
  • Scamp
    Igazából nem számítunk már fagyra, bár most a fene se tudja, kicsit szeszélyes az időjárás.
    Apropó pénteken jön a műtrágya is :)
  • pickány
    hát nem tom nekem vaater azt mondta hogy márc 15 ig árpa vetés és és április 15 ig meg kukorica vetés szoval csak az idöjárás tart vissza nem pedig az idő a napra az télleg odébb van a lucernát meg télleg lehet vetni csak viygázni kell még a fagyal mert az veszélyes még
  • Scamp
    Elméletileg jövőhéten lucerna vetés :)
  • saslaca
    De egy hétig vagy 2-ig [attól függ hogy lesz-e eső(reméljük nem)] még nem sok dolog van. De szerintem az igazi szezon csak 3-4 hét múlva jön.
  • JD4650
    még meg se jött a napraforgó vetőmag
  • pickány
    na mindegy elvitték már ma mind a 14 et !!

amugy mi van itt héjjjjjjjjjj!! mindgyá kezdődik a vetés szezon jövöhéten ha nem esik kombinátorozás és vetés video lesz
    ébresztőőőőőőő!!! nagy a pangás
  • Scamp
    Itt 30000-et adnak egy malacért...Viszont a 120 kilósokat 260-ért viszik kilóját.
  • Motoroj
    Á, ne is mondd, teljesen leégtem!

Más: valaki tudja-e mi a címe annak az újságnak, amiben mezőgazdasági gépek hirdetései szerepeltek (nagyrészt)? Fizetős volt, arra emlékszem de nem ugrik be már a címe.
  • JD4650
    írd át 450-re, akkor is elviszik
  • pickány
    helo valaki informáljon már arrol hogy mért viszik a malacot mint a cukrot ??? ma tettem fel 400 ft ért kg ját és 15 percenbelül 6 hivás jött ugy hogy azzonnal akár jönnek is és viszik öket :DD és most megilyettem hogy kevésért raktam fel öket :S:S:S
  • SHADOWEYES7
    Jövőhéten teszek fel,úgyis kaparom elő a műtrágyaszórót stb...
  • nandorb
    Attila, lehetnek új képek a gazdaságodról?
  • Micsu
    lol sikerült égned egy nagyot
  • HUN Fittikém
    Aztán őket ismered-e

• Motoroj
    Na jó, most szerencséd volt, de írhattam volna akár Kecskemétről is, mint ahogy általában az lenni szokott.
    Na, további jó éjszakát
  • SHADOWEYES7
    moderátor vagyok,így látom az IP-ed :)
  • Motoroj
    Az hát!
    SHADOWEYES7: a lottó jönne így be!
  • Scamp
    Jah ez megy neked:
    Nem akarok nagyon lehangoló lenni de komplett váltó felújítás ott van 150-200ezer környékén, ha nem esik le szerelés közben a blokk...plusz akkor még a többiről nem beszéltünk. Használt elsőhajtásos híd 40-50ezer (expressz.hu) de újonnan nem merek tippelni. Szóval ha teljes felújítás akkor az is túl van fél millión szerintem :)
  • Scamp
    Kicsit ritkán járok erre ahogy elnézem, de mivel még nincs szezon, nem igazán maradok le :D Nah majd hónap végétől talán felpezsdül az élet :D
  • SHADOWEYES7
    100% az
  • HUN Fittikém
    Szarvasi-e vagy?
  • Motoroj
    Elnézést! Tényleg nem gondoltam volna, hogy ez ennyire komoly hely.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Másfelől #20995-től te is vetted a lapot.

nandorb #21026: Vegyél vissza, mert hozzád sem szóltam, így van?

Egyébként, csak hogy ON legyen:
    Háttérben a szarvasi Táncsics tsz, előtérben egy kombinátor.
  • HUN Fittikém
    traktor?:D
  • gibic
    UMM - 2009.03.08.
  • saslaca
    Na milyen mázli!
  • JD4650
    mi vettük, csődbe ment a sertéstelep és annyiért hoztuk el
  • gábor892
    10-12ezer...érdekes xd
  • saslaca
    Ja! Hogy új(abb)! Oké ezek szerint olvasni se tudok. Én a régi 82-esre gondoltam. A motor váltó kuplung az kijön anyiból az elsőhajtást meg nem tudom menyiért adják. De nem itt mondta valaki hogy vettek egy 82-est 10-20 ezerért de nem működött ée megcsinálták?
  • SHADOWEYES7
    nem akerék összetartással van baj?
    kormányösszekötő rúdon kell állitani ha ott a gond

Kerékösszetartás
    Felülnézetben a kerekek egymástól mért távolsága a mellső tengely elött és mögött nem egyezik meg. Ha a tengely előtt kisebb ez a távolság, akkor kerékösszetartásról, ha mögötte, akkor széttartásról van szó. A kerékdőlés hatására a kerekek a dőlés irányába igyekeznek elkanyarodni,gumikopást előidéznek és az ebből adódó igénybevételt csökkenti ill. ellensúlyozza az összetartás. A kerékösszetartás korlátozza a kormányholtjátékot, csökkenti a kerekek szétállási hajlamát, javítja a nyomtartást. Minden autón állítható, egyes típusokon a hátsó futóművön is.
  • Scamp
    200-300ezerből egy 15 éves MTZ-t se javítassz fel, ha nagyon olcsón veszed...
  • JD4650
    új mtz-t azért nem raksz helyre 200-300E forintból, vagy nem kapod meg sz*rért hugyért
  • El Ray
    van 1 VTZ 2048asunk, de azon azt se tudom mikor kapcsol be és ki az első kerék hajtás, még azt sem tudom, hogy ki e lehet kapcsolni :D
    nem tudjátok véletlenül hogy a jobb első kerék mitől kophat jobban? ráadásként amikor megyek vele ki meg be az udvarban mindig fog a gumi... hátha ti rá tudtok jönni. Nekem az a tippem, hogy rosszul van beállítva a az első tengely, de lehet hogy tévedek. Ki tud ebben segíteni?
  • saslaca
    Hát nekem az a véleményem nem biztos hogy érdekel de szerintem vegyél egy olyant ami nincs a toppon mondhatjuk úgyis hogy sz@rt olcsó pénzért és egy 200-300 ezer forintból fel tudod újítani az egészet. Mert lényegében az MTZ az egyetlen olyan gép amit a kisebb gazdák is meg birnak venni és ha kell tudják is javítani. Ha pl.: vennél egy használt John deere-t és ha abban megbolondulna az elektronika alig úsznád meg egy milió forintal a javítását. De ha nem hajtsák agyonra azt a szegény MTZ-t akkor nem is kell hozzányúlni. De egy összkerekesnél figyelni kell hogy ne hajtsa az elejét amikor kimész az aszfaltra mert annak csúnya vége lesz.
  • JD4650
    ha megtudod csinálni, akkor annyiban jó hogy ismerni fogod a gépet, viszont sztem inkább 1 kész traktort kéne venni, az jobban megéri
  • nandorb
    felenk meg az ilyen fajtakat "Barmok"-nak nevezzuk...
  • El Ray
    820.2 első hidat már találtam hozzá cakompakk guvival lehajtással 1ütt:D
  • El Ray
    szerintetek mennyivel éri meg jobban új traktor helyett alkatrészekből összerakni 1 új MTZ-t? Esetleg totálkáros törött MTZ-t venni jó áron és azt felújjítani? Kíváncsi volnék a véleményetekre!
  • saslaca
    Úgy látom hogy itt is van olyan ember mint kovács erix a landvirtschafts-os topikban. :(
  • SHADOWEYES7
    még 1x beszól valami idiótaságot és kirakom...
  • El Ray
    nem lehetne Motoroj-t bannolni az oldalról? kezd már elég idegesítő lenni...
    még 1 normális témába vágó hozzászólást nem hallhattunk tőle...