24947
  • eugabesz
    Közeli szemlélője voltam :( Sajna temetésen voltunk és ugye onnan nem "illik" az első kis esőcseppre elszaladni...mit mondjak?,..ja mintha dézsából öntötték volna.A régi szép időkre emlékeztető nyári zápor volt,nem készülődött sokáig,csak jött zuhogott,aztán ugyanolyan sebességgel távozott.
  • robi11
    akk ott dézsából önthetik:D
  • eugabesz
    20 perc alatt 18 mm...azé az már nem semmi
  • robi11
    itt 3 nap alatt több mint 100mm esett.
  • Motoroj
    Ma délután már nem volt eső, de érezni milyen sok eső esett, nagyon nedves a föld, nem szárítja ki a nap.
  • gibic
    Eddig 15mili, csak ma. És most kezdett megint erőteljesen szakadni.
  • eugabesz
    Igen,jól tudod,de pickány is azt írta
  • hencike7745
    Hat most egalabb Parasztünnep van nalunk mar 2 napja esik. All mindehol a viz.
  • Scamp
    Ha jól tudom akkor épp az alsónak kell kisebb résnek lenni mert ott már tényleg csak a magok eshetnek le, a felsőnek kicsit jobban nyitva lehet lenni mert onnan még eshet le nagyobb kalász darab az alsóra, de ha az alsóról leesik akkor az már a tartályba megy, onnan a kalász inkább menjen a visszahordóra.
  • pickány
    hát igen :D mi ma raktuk össze a kombány felsőrostáját ugy hogy mire eláll az eső indulásra készen leszünk ,a műhelybe nem esett be az eső

tényleg valaki rosta beállitásrol mesélne nekem ( mert most lesz második éve hogy vágunk vele)alapokat nagyábol vágom de semmi rutin nics nekünk két rosta van a gépbe felül gondolom annyira hagyjuk nyitva hogy a kisebb kalász darabok át tudjanak menni az alsot pedig addig amig csak lehet mert ott már csak magok esnek lefelé szeintem
    nagy hülyeséget irtam ???????????
  • Scamp
    Nem feltétlen időjárás jelentés de ilyen időben mi legyen? :D
  • pickány
    mi van itt időjárás jelentés én se maradjak ki :D
    - ma tulnyomoan felhős időnk lesz tegnap délután ota esett vagy 50 milli - és az idő a hét második felében hasonloan fog telni

lehet most fog 40 napig esni az elörejelzést néztem az szombatig esőt ír a kukorica meg mint a rakéta :D:D
  • boyocska
    Itt is szünet mentesen esik, már reggel óta.[Pápa]
  • gibic
    Mai adag 10mili.:P
  • Scamp
    50 milinél tartunk :) Búzának már nem használ, de a kukorica jön föl mint a higany :D
  • saslaca
    Itt úgy szakadt az eső hogy 50 méternél tovább nem láttál. :D
  • eugabesz
    nálunk [É-K]14...és egyenlőre szünetel...de még bőven jöhetne
  • NH G240
    Itt negyed 11 óta esett fél négyig, 17 mm-t. Végre valami, de még lehet, hogy kéne...
  • Motoroj
    Annyi eső esett, hogy kétcentis víz áll, és még nincs vége.
  • eugabesz
    Ugyan már...elég a szociknál egy ismerős...
  • Micsu
    ő nem ezt írta de egyébként is olyan szintű szokott lenni a túljelentkezés hogy szakirányú felsőfokú végzettség nélkül nem egyszerű nyerni
  • JD4650
    de 1 hozzátartozója aki még nem vett fel semmit, az nyerhet a pályázaton
  • Micsu
    olvasd már el még1x amit írtam
  • Scamp
    Esik...már egy napja kisebb nagyobb szünetekkel de esik. Délután 5-kor 17-18 milinél tartottunk és most megint nyomja neki...:)
  • El Ray
    én még meg tudnám oldani...
  • El Ray
    arra a kis időre meg kell oldani, hogy vm családtag vegye fel a támogatásokat:)
  • eugabesz
    Nem véletlenül "kezdő" a neve
  • pickány
    hát akkor az még roszabb :S:S
  • Micsu
    nem értetted, ha kaptál már föld alapú támogatást akkor egyáltalán nem pályázhatsz
  • pickány
    és akkor ha én pályázni akarok akkor ara az évre nem vehetek igénybe földalaput ?? akinek sok földje van az elég gáz :S és akkor lehet hogy nem is sikerül a pályázatot megnyerni. akkor az veszteség, és akkor nincsen meghatározva a minimum föld terület mert nekem csak azzal lenne gond.
  • pickány
    ma én csepergő esőbe szalmát báláztam de nagyon kinozta a gépet mert a vizes szalma bekeményedett meg a kos is szorult töle de meg lett végül is.
  • saslaca
    Nekem mondod? Na mind1. Majd megcsinálom máskor.
  • robi11
    jó a jd:D
  • robi11

bálázás is volt.
  • robi11
  • Micsu
    1. nem megigényelni kell hanem pályázni
    2. tész igazolás + diploma nélkül nem sok az esélyed
    3. ha már kaptál uniós támogatást legyen az tej, területalapú, topup stb akkor már nem pályzhatsz
    4. 10 eume gazdasági méretet kell elérni 5 év alatt ha jól emlékszem
  • istisajt
    Szevasztok, olyanba kérném a segítségeteket, h hogyan lehet megigényelni a fital k. mezőgazdászra a pénzt(mekkora földterület , vagy mennyi állat, vagy nem tom h mi kell hozzá)?Jah és szerintetek mibe lehetne belevágni ebbe a válságos időben? jah nálunk tegnap 5től ma reggel fél 5ig esett
  • robi11
    az gáz.
    majd legközelebb.
  • saslaca
    Mára beterveztem egy kis széna sodrást. Sajnos nem lehet. Kb 10 percig esett az eső. Nem valami sok de ahhoz éppen elég hogy ne tudjak sodorni.
  • El Ray
    Ahoy mindenki, bizakodó vagyok! Néztem időjárás jelentést, és ha minden igaz 50mm csapadék várható az elkövetkezendő 3 nap alatt! :D az már jól jönne! Főleg az öntözetlen burgonyámnka meg a kukoricáknak!