32784
-
Unreal1942 #523 Valami játszható demo van esetleg?
Vagy ez már nem divat? :P -
#522 megjelenés:hamarosan
gépigény:lesz -
mikiking #521 Gépigényről vmit tudni ? megjelenésrol ? -
#520 Nekem echo tetszik a legjobban -
#519 Hát igen, fontos dolgok ezek... -
Paranoia #518 én már megtettem csárlioszkárdeltán.
eléggé megoszlottak a szavazatok:D (sajna) -
#517 Szavazzatok ti is.(Ha akartok) -
#516 azok tapasztalati pontok...semmi gáz nincs benne, így emelkedhet a rangod, lehetnekjobb cuccaid stb. szerintem fasza ötlet -
#515 Lol bazzeg mi a tököm ez mekkora szar már hogy pontokat fog adni szánalom már csak az kéne hogy fejlövésnél bejöjjön a jobb felső sarokba egy hülye fej és mondja BUMM HECCSÁT :(
Eddigi videók nagyon nagyon felcsigáztak de ez lelombozott. -
Paranoia #514 Multiplayer Perk #4: SLEIGHT OF HAND
HD video -
lee56 #513 Thx. Arról tudtam hogy sokkal több macera volt vele és megbizhatatlanabb az alap m16 mint az ak47, de a feljavitott változatokról már jóval kevesebbet tudok, bár a videóból kiindulva, csak az optikát fejlesztgették rá :) (már eltekintve attól hogy az a rövidebb m4)
PS: sorry ha picit elterelődtünk off irányba, megpróbálok -ba maradni :D -
Paranoia #512 This is the official FAQ for Modern Warfare. olvasni való -
Mester01 #511 Azért komoly hogy fölvan szerelve mindenel de egy normális cipQ luxus lenne?:DDD -
Paranoia #510 pfffffffff -
donoki #509 az... -
#508 Szerintem a Pentagon egészen más csodafegyverben gondolkodik az m16-osok helyére
-
#507 Fegyvertopic
-
#506 Az XM8 projektett törölték mert nem adott többet mint az M4/M16. Több teszten is megbukott:
-pontatlan volt
-nem volt megbizhatóbb
-tártartó recsegése, olvadási gondok stb.
Akkor már inkább a H&K 416. -
#505 engem épp a formálya fogott meg :$
sebaj, utánajárok most, hisz láttam filmet, ahol vízbe ejtik, sivatagi rendkívül apró szemcsés homokba nyomják, és továbbra is müködik ;]
ezt egy m4/m16 -nél max a falidisz fegyverek gyártásánál csinálják :D mert hogy az nem lő utána egy totális szétszedés erelyéig az fix.[szin=red] -
#504 Én se tudom miért ejtették. Igaz jól működött de szerintem baromi hülyén nézett ki kb mint egy vizipisztoly. -
#503 nemértem mi baj van az xm8al, voltam németországban katonai múzeumban, láttam olyat, és a fickó aki körbevitt csupa jót mondott róla !? -
#502 Hát az M4/M16 leváltására fejlesztették az XM8at a HK416ot és az SCARt de egyik se lett hadrendbe állítva az XM8 meg nem is lesz. -
#501 "nem csoda ,hogy meg akarnak tőlük szabadulni"
hallottam a minap egy olyat, hogy az amik direkt használhatják trehányan a fegyvereiket iraq-ban, mert van valami szabályzat a maximális fegyverszámra, vagy valami ilyesmit habogott egy fickó, és ha kevés a fegyver akkor fejleszthetnek csak újatkat, és adhatják oda a katonáiknak /bár szvsz ez banáris faszság[szin=red]
-
#500 Már a vietnámi háborúban rájöttek a katonák ,hogy egyáltalán nem olyan nagyszerű fegyver mint amilyennek mondták.
Megbízhatatlan ha nem tisztítod meg naponta egy-két alkalommal akkor elakad és mivel a gyártó azt mondta ,hogy a fegyver öntisztító (LOL) ezért a Vietnámban szolgáló katonák nem kaptak hozzá tisztító készletet. A lőpor eltömítette a gázelvezető csövet és ez azt jelenti ,hogy a fegyver működésképtelenné válik amíg ki nem takarítják de ezt a problémát már kijavították.
A lőszert nem mindig megfelelően tolja be a zártömb a csőbe emiatt gyakori volt az elakadás az első változatoknál ezért az M16A1-es óta minden modellen van egy forward assist nevű gomb a fegyver jobb oldalán aminek a benyomásával a lőszert megfeleő pozícióba igazítja ha rosszul állna de ehhez el kell engedned a markolatot és a tárazás idejét is meghosszabítja. Ennek ellenére ha nincs rendesen karbantartva akkor gyakori ,hogy a lőszer hüvely keresztbe áll és megakad a hüvelykivető nyílásban ezért a fegyver elakad és a hüvely eltávolítása nem egyszerű dolog és mondanom sem kell nem egy kellemes tevékenység egy tűzharc közben.
Vietnámban a fegyverek beáztak az eső miatt és használhatatlanná váltak a sár meg csak hab volt a tortán. Emiatt az amcsik rengeteget szívtak és szívnak ma is nem csoda ,hogy meg akarnak tőlük szabadulni. A vietnámiaknak nem volt ilyen problémája mert az AK47es megbízható szélsőséges körülmények között is és nem igényel annyi karbantartást.
Végül itt egy video egy M4A1-ről amit nem takarítottak ki rendesen.
-
donoki #499 hát nem nagyon -
#498 Mert, tudsz valami újat -
#497 -
donoki #496 jó sok szó van a cod4ről ^^ -
#495 nagyon énsem értek hozzá de azért konyítok picit hozzá és Ádám előtt egy kis előzetessel szolgálhatok.
egyetlen előnyük kb. hogy nagyon olcsón gyárthatóak
hátránya hogy borzalmasan kényes a hanszálatra, koszra, ütődésekre, értsd minden féle külső behatásra, aztán az elég gáz ha akkor nem lő amikor kéne :$
most jöhet Ádám ;][szin=red] -
#494 Bokor Gyuritól minden kitelik holnap kínai műanyag vízipisztollyal fognak rohangálni az amik Irakban :P -
lee56 #493 "Azt meg szeretik kihagyni ,hogy az M4esek és M16osok a világ legszarabb fegyverei közé tartoznak meg úgy általában minden ami AR15 tokra épül."
- Ezt ugy kifejtenéd kicsit bővebben, nem kötekedésképp, csak mivel nem volnék nagy szakértő a témában de gondolom ha annyira szar lenne, keresne mást az amcsi hadsereg. -
#492 Így a mai világban is jó lehet ez a játék, de azért fasza volna egy fullos 2. vh-s mod! Mondjuk 2008 májusra! Köszi!! -
#491 jaaaaj de buta:D -
#490 Jól tetted, köszi az infót -
#489 Jól van már na. Ez olyan mintha én írogatnék valami autós topikba pedig nem sokat értek az autókhoz ott is biztos valaki kijavítana.
Nem okoskodni akartam csak gondoltam ha érdekel a téma akkor többet szeretnél róla megtudni. -
#488 Köszönöm professzor úr
-
Hellsing47 #487 aztakurva, de sok fegyver szakértő van itt -
#486 Ez a cikk amit bemásoltál néhány helyen elég hiányos és hibás.
A liszenszet a Coltnak adták el.
Az M16A2-est már nem nagyon használják van helyette M16A4 amit a tengerészgyalogság használ. A reguláris hadsereg M4A1 használ.
Az XM177-es és a Colt Commando is automata az ,hogy a civil változatok fél-automaták más tészta.
Az M9est nem tudom miért váltotta volna le amikor az egy pisztoly és oldalfegyverként használják és a mai napig rendszerben van.
Azt meg szeretik kihagyni ,hogy az M4esek és M16osok a világ legszarabb fegyverei közé tartoznak meg úgy általában minden ami AR15 tokra épül. -
#485 Ez inkáb M733-as -
Az 1957-ben az amerikai haderő kiírt egy pályázatot, melynek célja egy új, eddigieknél könnyebb, de erős, egyszerűbben kezelhető fegyver és hozzá tartozó lövedék kifejlesztése. A pályázat amolyan meghívásos volt, az egyik fölkért cég a holland Armalite volt. A cég egy korábbi termékét, az AR-10-es rohamkarabélyt fejlesztette tovább. Az új modell az AR-15 nevet kapta. A fejlesztés nagy befektetést jelentett a cég számára, a rendszeresítés pedig a szokásos huzavona miatt késett, így a cég válságos helyzete miatt kénytelen volt eladni a konstrukciót mintegy 75000 dollárért, és 4,5 százalékos jutalékért minden eladott példány után. (egy M16A2-es előállítása 300 USD-be kerül, ez 13,5 dollárt jelent egy olyan fegyverből, amit az egész amerikai haderő használ).
Az időközben M16-ra átkeresztelt fegyvert 1962-ben dél-Vietnámban vetették be eloször. A hatvanas évek vége felé a fegyver ráncfelvarráson esett át, M16A1-es típusjelzést kapta a javított változat. Ez jóval biztonságosabb volt elődeinél. A változatot több, mint húsz évig használták.
1982-ben rendszeresítették a tengerészgyalogságnál, egy évre rá pedig a szárazföldi erőknél az új M16A2-est, melyet mai napig használnak, sajnos éles helyzetben is az amcsik. A karabély elődénél szerintem jóval agresszívabban néz ki, az első háromszög alakú előágyat kör alakúra cserélték. Az A2-es elődével ellentétben nem képes folyamatos sorozat leadására. A tűzváltókar biztosított, egyes és 3-as sorozatlövésre állítható. A fegyvert technikailag az új fejlesztésű lőszerhez igazították.
A legújabb változat az M4-es gépkarabély. A Colt a ’70-es, ’80-as években egy csomó AR-15 alapú módosított karabélyt gyártott, seregeknek, különleges rendőri alakulatoknak és civileknek (az M16-nak ugyanis rajongótábora az egész amerikai nép, így van rendesen igény a félautomata másolatokra). Ilyen a Colt Commando és az XM-177-es. A ’90-es évek elején viszont reneszánszát élte az elképzelés, miszerint a pisztolyokat, géppisztolyokat le lehet cserélni hatásosabb fegyverekre. Ugyanis a rádiókezelő, szakaszparancsnok, századparancsnok, hadműveleti tiszt, stb. pisztollyal vagy géppisztollyal végezte munkáját. A gyakorlatban ez már egyszer megvalósult, az M1 Garand karabélyokkal (második világháború, 1941-ben rendszeresítették). Az amerikai hadvezetés döntése a Colt 720-as modelljére esett, ami tulajdonképp egy rövidített M16A2-es volt. A katonai jelzése M4 lett. Az M4 sokhelyütt leváltotta az M9-es pisztolyokat, M3-as géppisztolyokat, és néhány helyen az M16A2-őt. Az új fegyver kisebb méreteivel, de nem sokkal rosszabb eredményeivel felhívta az amerikai különleges hadműveleti parancsnokság, a SOCOM figyelmét, akik éppen olyan fegyver keresésén fáradozott, amit minden féle különleges alakulatnál alkalmazni lehet. Az M4 néhány módosítással tökéletesnek bizonyult erre a célra. Ez lett az M4A1. A tűzváltókar egyeslövést, 3-as sorozatot és teljes automatalövést tesz lehetové. Külön a SOCOM M4A1-eséhez a haditengerészet kutatóintézete kifejlesztette a SOPMOD M4 kiegészítő csomagot. A csomag tartalmaz két különleges rögzítőkkel ellátott előágyat, egy ACOG 4X távcsövet (Advenced Combat Optical Gunsight, használható 600 m-ig), egy ACOG reflex optikát (300m-ig), lézercélzót (300m-ig), infravörös lézert (csak éjjellátóval látható, 600m-ig), hangtompítót, első pisztolymarkolatot, elemlámpát, és a jó öreg M203-as gránátvetőt.