10
  • bunny
    #10
    Nembaj, a lényeg hogy milliárdot befeccelt az állam egy halvaszületett fociEB-re, 4mrd-t egy-egy érdektelenségbe fulladt népszavazásba, tegnap hallottam hogy az APEH több ezer számítógépet cserél le zsír újakra és tavaly ugye felvettek egy tonna embert.
    Ja, hogy a több százezer forintos illetékért cserélbe lóf***t kapsz, nem gyors és megbízható ügyfélszolgálatot? Hát barátom, ez magyarország...
  • Tetsuo
    #9
    "Már csak pénz kellene a Földhivatalnak" Ezzel szerintem sokan így vagyunk ;)
  • Tetsuo
    #8
    Jaja, ez Mo-n minden hivatalnál így van! Meg bürokrácia a köbön persze..
    Mikor lesz már netes ügyintézés MINDENHOL???
  • Teppik Amon
    #7
    "hiszen a jelenlegi projekt kizárólag a budapesti V., VI., és XIII. kerületeket ériniti."
    Igen, ismétcsak a fővárosnak. Vidékkel mi lesz? Mikor?
  • Tecnamo
    #6
    Az ITR-t pont úgy fejlesztik h kompatibilis legyen más térképszerkesztő rendszerekkel, szal nemkell félni...

    A másik h ez mind szép és jó h áttértünk a digitális adatfeldolgozásra (ez annyit tesz h eddig papírra szerkesztették a földrészleteket és azokat scennelték be, most digitális állományokkal dolgoznak), de NINCS pénz rá! Rengeteg embert kellett elbocsáti a földhivatalokban, mert nem volt elég pénz a fizetésükre, és ráadásul növelni kellett az illetékeket is... Vagyis épphogy megélek a földhivatalok állami támogatás nélkül. Ebből következik h még jóideig órákat kell a sorban várakozni egy darab papír miatt.
    Hogy mi lenne a megoldás? Az állam szépen befektet, és minden földhivatalnak megveszi a rendszert. De amíg az elvtársak ügyködnek, addig ez álom marad...
  • Morden23
    #5
    "A régi rendszer a 80-as évek vége, 90-es évek elején korszerű technológián alapul"

    Prezentációmagyarról élőőmagyarra fordítva: A régi rendszer egy olyan technológián alapul, ami a '80-as évek végén, '90-es évek elején volt korszerű, ÉS az új rendszer mindezt szintén lekezeli.

    Legalábbis nekem így tűnik.
  • falu
    #4
    Nekem pl szakmai szemmel nézve nagyon tetszik ez a dolog. Bár nem tudom mennyire kompatibilis ez a dolog az ITR-rel (és a DAT-tal), de biztos, hogy meg tudják oldani az adatcserét/szolgáltatást.
  • beef
    #3
    Csak nekem nem áll össze az 1. képen látható mondat?
    "A régi rendszer a 80-as évek vége, 90-es évek elején korszerű technológián alapul"
  • Axon
    #2
    Ott a pont!

    Volt mostanában néhány hónapnyi aktív földhivatalba járkálásom és sosem a számítógépes rendszerrel, vagy a térképvázlat kiadásával volt a problémám, hanem az ott dolgozó antiszociális lények masszív emberutálatával.
  • Morden23
    #1
    "lassan elmúlhat a rémálom a Földhivatalok ügyfélszolgálatain"

    Akinek nem inge, ne vegye magára, de a Földhivatalok ügyfélszolgálatain megélhető rémálom túlnyomórészt a telefon/ablaküveg másik oldalán lévő inkompetens hülyék miatt van. (hozzá kell tenni, hogy ez nem csak a Földhivatalra mondható el)