27
-
Easy Rider #27 létezik már ilyen, igaz hogy kell firefoxhoz egy kieg, a neve del.icio.us
központilag kell bejeltkezni, és ott is tárolja a kedvenceket... -
bakagaijin #26 Szerintem nem látjátok h. mire jó, mert EGY gépben gondolkodtok. kvp ragadta meg a lényeget, ez egy központi helyen tárolt hosts file. Már csak az a gáz, h. ugye valamiféle extension kell hozzá, hisz azonosítani kell valahogy hogy ki mit láthasson. Mondjuk szép törés lenne/lesz, ha valamit mindenki látna (pl. a yahoo-ra bejön a gugli vagy hasonló). Használni szerintem a web2-es groupok fogják a saját aliasaikkal, cégeknek kicsit értelmetlen mert a céges dns-szervert egyszerűbb átfirkálni. -
Tothenkopf #25 jah,vágom.Tényleg ugyanaz mint a dosban. -
#24 A kulcsszavakat alapból tudják a böngészők (bármelyik könyvjelzőhöz lehet csinálni), ehhez aztán nem kell semmit fejleszteni, szóval ezt nem értem... -
#23 Emlékeztek a DOS-ra? Van itt valaki aki DOS-ozot? Na mindegy. A DOS-ban beütötted a kívánt sw nevét, és az elindult... pl.: nc és futott a norton commander. vagy sf és már formázott is. Látom kezdünk visszatérni a gyökerekhez! -
#22 na ahhoz mit szolnanak h mindezt megcsinalom nekik kulcsszavak nelkul, a billentyuzet mellozesevel, 1 kattintassal? :D ugyhivjak h Kedvencek :) -
lazly #21 hahp. alias domainek eddig is voltak, sokan hasznaljak is, miert is ne tennek. Bar ezt nem kene magyaraznom a szegeny IT bulvarnak, irjatok csak cikkeket a spanyol viasz csodairol. -
#20 Milyen károkat? -
#19 Hát ez aztán Qrva nagy. -
#18 Igen. De a teljességhez hozzátartozik, hogy a grafitpor óriási károkat is okozott. -
Benedicht #17 Urban legend... -
Mice #16 bibino1: eszköztár bookmark-->1 gép hdd (esetleg hálózati erőforráson)-->átvitel vadidegen gépre.. hálózat a másik géppel blabla..-->olyan honlap amin vannak a linkek-->karbantartás, szétterítésprobléma
itt most ezzel elvileg megkönnyítenék és levennék a vállakról a problémát, hogy melyik gépen, melyik szoftver, melyik startlap
mindenki máshogy használja a netet/gépet-->mindenkinek más a könnyebb, megszokottabb, de alapjába véve ez a megoldás is egy lustasági megoldás-->ergó kell vagy nem kell elsőre a népnek előbb utóbb utat fog törni mert van aki még a kedvencekkel sem bajlódik..ennyi -
kow83 #15 Az amerikaiak kifejlesztették a nulla gravitációs golyós tollat pár milláért, az oroszok ceruzával írtak :D
totál idevág :D -
#14 -
#13 Így már érthető.
Tízmillió dollárért én is szíves örömest kifejlesztem a Vista alatt működő command line-t, lesz benne bad command or file name hibaüzenet is, persze olyan aerós trendi felülettel. Vagy feltalálok egy újfajta start gombot, ami akkor nyomódik meg ha begépeled hogy INDUJJÁMÁEEE -
Ajnasz #12 Vállalatnál beállítja a gazda a helyi dns szervert, ha ilyet akar. Otthoni hálózaton a routerben ugyancsak. Localban, egy gépen meg vagy a böngészők kezelik ezt le a bookmarksnál vagy akár hosts fájl vagy akármi. User 1.0-nak meg jó lesz ez a szolgáltatás. -
Charybdis #11 De azért ez komoly fejlesztés, a cikk szerint RealNames-nek több tízmillió dollár sem volt elég ennek a kifejelsztésére. Szegényeknek nem szóltak, hogy már feltalálták a könyvjelzőket... -
kvp #10 A kulcsszavas dns mar a hierarchikus dns megjelenese elott is jelen volt. Jelenleg windows-on az egyetlen ilyen eltarolt es hasznalt kucsszo a localhost 127.0.0.1 megfeleltetes. A hosts file szinte minden operacios rendszeren megtalalhato es ide lehet felvenni teljes neveket vagy kulcsszavakat is. Lokalis domenen belul pedig automatikusan mogeteszi a rendszer a gep domain cimet. A legtobb bongeszo ezeken kivul kepes vegigprobalni egy megadott logika szerint mas domaineket is. A cikkben emlitett technolgia valoszinuleg egy modositott hosts file kozponti szetmasolasat vegzi. A dns fa feltalalasa elott igy mukodott a dns, naponta megkaptak a rendszergazdak az uj dns 'telefonkonyvet' email-ben. (akkoriban meg minden gepnek egy neve volt, pont nelkul) Amikor meguntak a file frissitegeteset es masolgatasat akkor valaki feltalalta a mai dns-t. -
cousin333 #9 Ez a fantasztikus találmány messze nem új. Például az Opera ezt a funkciót réges-régen tudja (Azonosító néven), semmiféle kiegészítő nem kell hozzá. Feltalálták a semmit... -
Myron #8 csináljanak valami értelemeset, ha nem jut eszükbe semmi, gondolkozzanak tovább -
#7 én is ezt haszn.. :) -
#6 ja pont ezt mondom.. A felhasználók egyöntetűen eldöntötték, hogy nincs létjogosultsága az ötletnek. -
#5 Nem is az hogy mi benne a nagy fejlesztés, hanem hogy mire jó ez egyáltalán? Nekem FF-ban van egy toolbar amire ráhuzigáltam a naponta látogatott oldalakat, és egy kattintással elérem őket. -
#4 sőt, még egyszerűbb, ha létrhozol egy eszköztárat a könyvjelzőkből. Gépelni sem kell semmit, csak egy kattintás és kész.. -
#3 Semmi :) De valamivel kell hírnevet/pénzt szerezni... -
kow83 #2 Semmi, de jó kis cikkeket lehet róla írni. -
Cat #1 Most explorernél fogok egy weblapot (www.irtohosszunev.hu), berakom kedvencek közé, elmentem mondjuk "irto" néven, és ezután ha a böngészőben beutom hogy irto, bejön. Tehát ez az egész "projekt" annyit csinál, hogy ezt vállalati (intranetes) szinten is használhatóvá teszi. Ebben mi a nagy fejlesztés?