22
  • Gerygrey
    #22
    Ő a saját bőrén érzi, ha szar valami, mert akkor neki rinyálnak telefonon, neki kell kimenni címre, visszavinni a cuccot gariztatni, majd újra kivinni a javítottat/cseréltet és telepíteni. Szóval nagyon nem érné meg neki szart eladni
    Én meg alkatrészenként vásárolok, és ha szar a RAM akkor én is rinyálok, de nem kell az egész vasat végigcipelnem a városon, elég zsebrevágni a hibás memóriamodult és vinni cserére (amit jó esetben garancialevél felmutatása után azonnal kicserélnek, míg egy komplett konfigot gondolom ott kell hagyni, megvizsgálják mi a baja aztán egy hétig nincs gépem). Szóval a garancia nekem is fontos, de a rugalmasság ugyanennyire.

    Ha megnyerném a lottót, akkor pláne hogy magamnak raknám össze a gépet, nehogymá' olyan vasam legyen amilyen másnak is lehet bármikor :D Meg ha már annyim van akkor nincs is olyan nagy kockázat, nem baj ha megkarcoltam a nyákját a két 8800GTX egyikének, legfeljebb egy napig nélkülöznöm kell az SLI-t, másnap fogom magam és veszek másikat. Szívesen kipróbálnám ezt az életérzést :)
  • Tetsuo
    #21
    plextor valamivel megbízhatóbb..
  • chuky123
    #20
    Nem tudom mi bajotok van az Lg dvdírókkal nekem vagy 2 éve van és semmi baja
    Az viszont igaz hogy sokkal több lemezfajtát beolvas mint némely pájó.
    Sokszor jártam ugy hogy a karcos lemezt már csak az LG dvdíró olvasta már csak be.
    Ha megyek vásárolni meghajtót akkor én mindig Lg-t veszek.
  • sathinel
    #19
    a PC tuning csapat:D
  • Tetsuo
    #18
    Nekem egy MSI KT4 Ultra alaplap és egy Audigy2 hangkari kombó a legjobb ASIO driverrel, az istennek se ment le 20ms alá recsegésmentesen..
    Viszont ugyanez a konfig egy gagyi Asrock alaplappal 18ms (a hang latencyje) ugyanabban a szoftverkörnyezetben.
    Ha adott célra veszel gépet, pl zenére innen (bár ennyi pénzből inkább vasat vennék), akkor a full konfig jobb lehet mint ha te rakod össze, ugyanis nem valószínű h cserélgetni tudod, referencia alkatrészekkel a vett cuccot.
    A gyártók meg közölnek és nem is tudnak egy rakás adatot..
    Ha gazdag lennék, lehet h ilyet is vennék ha vmi gond lenne vele, visszavinném és vennék 1 újabb modelt.
    A legerősebb Macet is kipróbálnám, a legnagyobb Mac monitorral, bár tudom h annyiért van jobb EIZO is, de ha gazdag lennék, lehet h fontosabb lenne a kinézet, a stílus :)

    Bár nemtom, szvsz ha megnyerném a lottót, én akkor is saját magam raknám össze a gépet! :D
    Onnan indulnék, h 3db legnagyobb EIZO kijelző, Pro Tools HD hang..
    Laptopból szerintem vmi ritkaságot vennék, nem ilyen Lamborghini marhaságot, hanem vmi komolyabbat. :)
    Asszem megsütött a nap, még nem vettem kész gépet soha, meg nem is nyertem még a lottón, csak izé.. :)
  • sathinel
    #17
    Én is rakok össze gépeket. Nem mondom hogy a márka minden, mert volt vele problémám, de ha cserélik, utánna nagyon stabil. Azért szoktam Asus, Msi, ...stb alaplapokat ajánlani, mert ezekre Bios frissítés is gyors. MSI-t jobban kedvelem ASUS-nál, mert a drivereit sokszor a chip gyártótól is felrakhatod, míg asus a sajátjával műkszik néha jól. A többi is lehet jól működő, de ha sok gépet adsz el akkor majd meglátod mit érdemes. A márkásból is sokszor érdemes utánnaolvasni neten, mert lehet hogy 1-2k-val drágább sokkal stabilabb stb. És ha utánnanézel a neten a teszteknek akkor nem sok gyártó marad ami közül választassz. Mert inkább azt veszed amit a legtöbb helyen jó kategóriába sorolnak.
  • Tyberius
    #16
    Hehe, nekem van egy ismerősöm, aki abból él, hogy gépeket rak össze megrendelésre, olyanoknak, akik nem tudnak vagy nem akarnak ezzel vesződni. Egy darabig szobatársam volt, láttam is, hogy dolgozik. Ő a saját bőrén érzi, ha szar valami, mert akkor neki rinyálnak telefonon, neki kell kimenni címre, visszavinni a cuccot gariztatni, majd újra kivinni a javítottat/cseréltet és telepíteni. Szóval nagyon nem érné meg neki szart eladni. És nem is keres többet az olcsóbb cuccon, mint a drágán (sőt).

    Amin meglepődtem: szívesebben vesz Asrock alaplapot, mint Asust, mivel az utóbbival többet szívott már inkompatibilitás okán, mint az előbbivel (persze ha a vevő pénztárcája engedi, akkor Abitot vesz, az a kedvenc márkája). LG DVD-írót is szokott venni. Szóval nem olyan biztos, hogy igazak azok a sztereotípiák... :)

    Nekem egyszer volt Asrock lapos gépem (Athlon XP proci alá), semmi gond nem volt vele, csak annyi, hogy a VIA chipset miatt gyengébb és nehezebben húzható volt, mint a későbbi, Nforce2 alapú EPoX lap (viszont az Asrocknál nem kellett három különböző verziójú drivert végigpróbálgatni, mire stabil lett, és feleannyiba került, mint az Epox). LG DVD-íróm féléve van (előtte egy Plextor, még előtte egy Pioneer, azelőtt meg egy ASUS szolgált hűséggel sokáig, szal nem azért vettem, mert olcsójános lennék), egyelőre nem volt vele gondom.
  • kvp
    #15
    A gyari gepek is egyre rosszabb minoseget kepviselnek, koszonhetoen a sporolasnak es a gyenge beszallitoknak. Pl. a kinai foxconn hutest tartalmazo gyari gepek hajlamosak nagyon gyakran meghalni (lasd: apple, msi, hp).

    Sajat gepeknel viszont elojon a kompatibilitas problemaja. Pl. egy ceges hasznalatu asus alaplappal szivtam, mivel a technikusaink nem ertettek meg, hogy a belerakott processzor nem kompatibilis az alaplappal. Vegul egy ugyanolyan teljesitmenyu, de eltero stepping-u cpu kerult bele (a helpdesk megunta, hogy minden fagyasnal felhivom oket, naponta kb. 20-30-szor) es azota nem volt gond. Egy atlag felhasznalo nem szokta tudni, hogy a cpu verzioszam utolso szamjegyetol is fugghet az, hogy a gep stabil vagy sem. Meg a szerelok sem tudtak, mivel a kezikonyvben nem volt benne, viszont a gyarto weboldalan fent font. (nemzetkozi angol es egyszerusitett kinai nyelven) Ezzel szemben a kesobb vasarolt hp munkaallomasokhoz nem volt os tamogatas csak windows xp-hez. A problema, hogy linuxos munkaallomasoknak vettek oket. :-) En szemely szerint azota is a hazi barkacs asus gepet hasznalom, ez legalabb mukodik.
  • Benoke
    #14
    Nem lenne rossz, hogy egyben tesztelt minőségi gépeket lehetne venni, de a HP pont nem minőségi :(
  • Carbine
    #13
    Én is inkább a home-made mellett voksolok, főleg a pénz miatt. Ami a kompatibilitást illeti, nem túl gyakori, de előfordulhat, -kiváltkép "noname" gyártó termékénél- és inkább a nem nagy nevű cégekre gondolok, és nem a gagyira, hogy okozhatnak problémát, de némi utánna járással, és józan ésszel kiküszöbölhető. Ahány ember, annyi variáció.
  • A1274815
    #12
    " drága gépek tényleg jók amiket összeraknak."

    Egyetértek egy csomó méregdrága gép amit árólnak, az tényleg jó, a konfig alapján. Viszont a valamivel olcsóbb írodai használatra szánt IBM, HP gépek már nem annyíra jók, hogy megérjék.
  • Gerygrey
    #11
    De én például, ha nem jó a hangkártya, vagy gyári hibás a vinyó, nem szívesen cipelem végig a városon az egész vasat. Adjanak garanciát minden alkatrészre külön-külön, és csak azt kelljen szervízbe vinni ami elromlik.

    Kompatibilitás? Egy Asus M2N-E alaplap, egy AMD Athlon64 proci és egy Geforce 7600GT vajon mivel lesz egymással "kompatibilisebb" csak mert a HP rabszolgái szerelik össze? Elvileg nincsenek kompatibilitási problémái, de gyakorlatilag a sajátépítésű gépnek sincsenek, legalábbis nekem még nem sikerült olyan gépet összerakni ami ne lett volna kompatibilis :D

    Teszkós gép ügyében egyetértek, ha ütnének se vásárolnék ott gagyit drágán. De például az Aqua-ban korrektek voltak amikor vettem a mostani gépem alkatrészeit, nem volt az általam kinézett Asus M2N-E alaplap, csak a sima M2N és a csávó nem beszélt rá hogy csak ez az olcsóbb, gyengébb lap van de vigyem oszt' fizessek és húzzak haza, hanem elmondta hogy gyengébb ezért nem ajánlja, és megmondta hol van a legközelebbi PC bolt ahol talán van ilyen alaplap raktáron.
  • fourgee
    #10
    Néha olyan érzésem van, hogy nem is lenne baj, ha itt is sok gyárilag összerakott gép lenne. Pl. gépvásárlással kapcsolatban egy csomószor adtam tanácsot, amit kb. 10 százalékban fogadtak csak meg. Aztán mindig csak szörnyülködtem az eredményen. pl. mondtam hogy AsRock alaplapot ne - "hát jó ez, sokat tud, gyors" - aztán 1 hónap múlva elkezdett fagyni a gép. Mondtam, hogy LG DVD írót ne - "jó ez, ismer minden formátumot" - 3 hónap után feldobta a talpát... Ráadásul ezeket az embereket a boltban beszélték rá az olcsóbb, és jóval gyengébb minőségű termékekre.
  • sathinel
    #9
    A drága gépek tényleg jók amiket összeraknak. De az olcsó szupermarketes komplett gépeknél fényévekkel jobb ha valakivel összerakatsz egy gépet. Vagy egy boltból veszel úgy hogy te mondod az alkatrészeket.
  • Tyberius
    #8
    Már nagyjából tudom, hogyan lehet boltban vett alkatrészekből összerakni és üzemeltetni egy PC-t úgy, hogy abból ne legyen inkompatibilitás, szopás, ilyenek. Ameddig lehet, elkerülöm a gyári gépeket.

    Ami a HP-t illeti: mostanában elég sokat hallok a HP kritikán aluli garanciális ügyintézéséről. Persze lehet, ez is csak magyar sajátosság, de az tuti, hogy régen a HP-nyomtatók elműködtek 5-10 évig, most meg 2-3 év után kuka (sokszor egy 5 Ft-os alkatrész tönkremenetele miatt, amit a szakszerviz általánydíjban, egy új nyomtató áránál drágábban javítana meg).

    Laptopból meg Lenovót veszek, ha majd veszek. Amikor a faszi összecsukta a laptopot és ráállt, az meggyőző volt. :)
  • Tetsuo
    #7
    Ha pl nem jó egy hangkártya v a szoftver nem fut rajt rendesen.. a komplett gépet cserélik és sokan nem akarják tudni milyen alkatrészekből ál, csak használni.
    Igaz hogy néhányszáz euróval több, de annak 'elvileg' nincsenek kompatibilitási problémái.
  • pedrohsi
    #6
    csak nálunk nem divat, nyugaton mindenhol ilyet vesz a nagy többség, és nem nagyon izgatja őket, hogy néhány magyar mit gondol erről :)
  • Darth Sith
    #5
    ki vesz manapság ilyen előre összerakott gépet? legnagyobb baromság, 2xer annyiba kerül mintha megvennéd valamelyik boltba a hw-t külön-külön és csak bekell pakolni egy házba.
  • cousin333
    #4
    Cégeknek megéri a garancia és a support miatt. Magánfelhasználó: ha nem ért hozzá, akkor inkább vegyen márkás gépet. Mindenki másnak saját építésűt!

    Laptopból Lenovo-t vennék, esetleg HP-t, vagy Dell-t. Az asztaliról már beszéltem...:)
  • Tetsuo
    #3
    HP PCt biztos nem vennék.. inkább Toshibát v Sonyt. Japan rulz! :)
  • Rolesz
    #2
    Egyetértek.
  • Gerygrey
    #1
    Úgy kell annak, aki kész gépet vesz méregdrágán :D