13
-
sathinel #13 lol) ezt azért linux alatt ki lehet valahogy heggeszteni szerintem. Egyébként ezt a linux-ot direkt hálózatok tesztelésére csinálták. -
turul16 #12 Na most jót röhögtem a kód feltörő csomagban, van egy olyan BUG, hogyha a lehalgatott egy fura ethernet csomagot küld, akkor támadó gépe lefutatja a benne lévő kódot. -
turul16 #11 Én úgy tudom, hogy wpa -át nehéz feltörni, csak gyenge jelszó/kulcs esetében lehetséges relative hamar.
WEP állítólag ~10 perc alatt törhető nehéz kulcs esetében is.
A használt progik nekem is meg vannak, de még soha nem próbáltam.
Be kéne állítani valami titkosítást a routerünkön :) -
sathinel #10 Telefonról leszedni minden adatot? ez is wireless:D -
sathinel #9 How to crack your wifi wpa-psk passphrase
van olyan linux, ami ezekkel a progikkal indul alapból kigyülyti a kliens minden adatát, és a kommunikációt. Az adatokból pedig kiszedi a kódolás kulcsát.
Ezek után szépen úgy látod hogy az eredeti user fellép, és netezik. Észre sem veszed hogy illetéktelen. -
sathinel #8 itt egy securiti arc és dumcsizik a wireless problémákról.
Nem a rendszerrel lessz gondod, hanem azzal a kliensel ami erre csatlakozik. Teljesen le tudják másolni, és úgy látja, hogy egy normál user lépett be. -
sathinel #7 akkor nem olvastad a wireless-ről a híreket az elmúlt 3-4 hónapban? Még a szakértők is megmondták hogy törhető. Bár lehet hogy te tudsz valamit amivel világsikert fogsz elérni. -
archelf #6 Azt azért megnézném, mennyi idő alatt nyomsz fel egy random password-ös WPA/WPA2-PSK-AES kódolású accespointot...
AE -
sathinel #5 wireless az törhető csak idő ha utánnanézel. Ha valaki a közelben lakik, akkor meg idő van dögivel, hogy ingyé dumcsizzon. -
stinkydiver73 #4 Gondolom, h ezek a cisco telefonok nem tömörítés és titkosítás nélkül mennek, ellentétben a linksys , grandstream és tsaival. Gondolom. -
sathinel #3 Itthon is akik sokat beszélnek külföldel azok skype-t használnak hacsak nem valami őskövület a rendszergizda, vagy nagyon hülye a vezetőség. Wireless megoldás meg soha nem túl jó. Főleg ha kifizetted a skype-ért, hogy rendes telefont is hívhass. A környező házakban a fiatalok hamar erről dumcsiznának. Magyarországon sok az élelmes ember. -
#2 Az iroda, ahol dolgozok idén év elején ünnepelte a második évfordulóját, és midnenhol csak ip telefonok vannak (cisco).
Csak átfutottam a cikket, most nincs időm elolvasni, de sztem csak magyarországon nem elterjedt az ip telefon, külföldön, nagyobb felhasználásnál (vannak itt több órás konferenciabeszélgetések bőven) sztem a legtöbb helyen ip telefont használnak. -
JTBM #1 Az új irodaházakat már szinte kivétel nélkül csak VoIP rendszerekkel szerelik fel.
Szerintem ott van még tere a technológiának, hogy az egészet ráültessék vezeték nélküli IP hálózatra és minden asztali VoIP telefon mellé adjanak egy VoIP mobilt, ami a telephelyen belül mobiltelefonként funkcionál, ha valaki éppen nem ül az asztalánál. (Persze ingyen, mivel a belső hálózat a cégnek kvázi ingyen van...)