The KMPlayer
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Abit AB9 / Core2Duo [email protected] / 2*1GB 800mhz Geil Ultra / Zotac AMP 8800GT 512Mb overlocked
PotPlayer-ben nem tudok mp4-es videót megnézni - fekete kép. Gondolom hangfájlnak tekinti azért. KM-ben ment. Erre lenne valami megoldás ?
Abit AB9 / Core2Duo [email protected] / 2*1GB 800mhz Geil Ultra / Zotac AMP 8800GT 512Mb overlocked
Csak a Kmplayert nem bírom belõni, meg most a potplayert.
De eddig jó volt, csak elállítódott és nem bírom visszaállítani.
De az tuti, hogy a legegyszerûbb módon, hogy belsõ codec és spdif-et állítok, akkor dadog. Régen se így volt beállítva, de hogy hogy volt, nem tudom. 😞
Valaki segítsen már, mi lehet ennek az oka.
Régebben használtam KMPlayert, de egy Win install után nem sikerült visszaállítani az elmentett beállításokat (ill. többször visszaállt alapbeállításra). Váltottam más lejátszóra, de most megint visszatértem a KMP-hez. Akkor a KMPCfg.ini-t (és még 1-2 fájl) másoltam vissza.
Ha létrehozok egy profilt és mentem egy .reg fájlba, akkor pl. egy Win telepítés után elég hozzáadni a registryhez, és visszakapom a beállításaimat?
Igazából az automatikusan generált KMPCfg.ini-t szeretném mellõzni.
Az autómata frissítést meg kapcsold ki. Szerintem a legutóbbi angol verziókban is már alapból kikapcsolt állapotban települ. 😊
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Itt a fórumon Erpy közzé szokta tenni a már magyarított legfrissebb verziókat, azokat érdemes használni.
valaki csináljon pls egy screenshotot ami alapján el tudok jutni a nyelvbeállításhoz. (vagy egy "mindent gyári alapértékekre" kapcsolóhoz.
thx)
Ha belsõ codecet használ AC3-hoz és SPDIF-et állítok be, akkor az erõsítõre ugyan 5.1 megy, de villog az erõsítõ, akadozva kapja a jelet és a lejátszás is akadozik mint képileg, mind hangilag. Dadog. 😞
Ha küldö ac3-at belövöm, akkor az AC3 filterben be kell pipálnom azt, hogy SPDF módban tiltsa a PCM formátumot. Ekkor végre van 5.1 hang és a lejátszás is jó, azonban mintha sokkal halkabb lenne az erõsítõre érkezõ jel, illetve az amit hallok.
Nálam eddig meg volt adva küldõ codecként az AC3 filter. De most már nem tudom, anno hogy állítottam be. 😞
A kérdés, mert már iszonyat felkúrtam az agyamat, hogy lehet beállítani, hogy 5.1-es hangot küldjön a kmplayer optikán az erõsítõre és ne csak sztereot?
Anno is alig bírtam beállítani, tudom AC3 filterben is állítani kell valamit, de most nem tudom megcsinálni. AC3 filter-ben a sávok mozognak, hogy van 6 csatorna, de erõsítõn látom, hogy csak sztereót kap.
Szal ne szedj már ki semmit, elboldogulok.
Jaja, ilyen rajzfilmekben vannak fõleg, vagyis ilyeneknél találtam. Valszeg azért nem találkoztam eddig ilyen felirattal, mert nem nézek anime filmeket.
Ja, sorry az offért mindenkitõl.
Az ass meg minek? Megnézed hogyan van szerkesztve egy ilyen felirat, vagy mi?
De már nagyon off vagyunk. 😊
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
Azért érdekel ennyire, mert írtad hogy ez probléma hogy nem tudja a lejátszó, meg hogy többen aggodalmaskodtak ez miatt, de ahogy elnézem (olvasom) ez valami olyan, hogy 1000 filmbõl talán ha 1-be van ilyen.
Én még ilyent nem láttam, azért érdekelne nagyon.
A felirat viszont egy advanced substation alpha (.ass) beágyazva egy mkv containerbe, ahol van külön 9 alignment (bal lenttõl középen át jobb fentig), sok egyébbel mellesleg.
És ilyenkor úgy tûnik mintha ez a beállítás teljesen meg is szûnne, tehát a hagyományosan lentre helyezett subot se helyezi be a video framebe.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Egyébként tudnál nekem egy ilyen feliratot linkelni? Érdekel a dolog, és megakarom nézni milyen ezzel és milyen azzal amiben mûködik.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Egy átlag feliratnál annyira nem vészes ez, mivel ha az ember úgy is szereti, hogy a videó alján legyen és ne az alatta lévõ fekete sávban (ha szélesebb képarányú a videó, mint a monitor), akkor csak feljebb viszi a pozíciót, de ha olyat is néz az ember, ahol pl vannak máshova pozícionált feliratok, akkor ott csúnyán elcsúszik és manuális állítgatással nem is lehet korrigálni.
Van egy "Display subtitles on video image" beállítás, de az vagy nem az, vagy nem mûködik (nálam).
KMP-nél erre a beállítás a Subtitle Processing > Multi-sub/etc > Advanced > Keep the relative position of subtitles in video frame, azért is van úgy eldugva, mert ritkán igazán hasznos, de akkor igen (és azért ott, mert általában az embeded ass/ssa suboknál kell). 😊
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
Ez mit takar?
Amire már itt is régóta panaszkodtam, hogy nincs videóképhez relatív felirat pozíció.
Remélem hamarosan bele is teszik. 😊
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Úgy látom csiszolgatják rendesen. :-)
Egyébként most én is egy új windowsra KM helyett ezt raktam.
Nekem is bejön a POTPlayer, már szinte csak ezt használom.
Hol lehet olvasni arról, hogy a verzióváltások milyen újdonságokat, javításokat tartalmaznak?
Nekem egyébként nem célom a PotPlayer sem reklámozása, sem elterjedésének meggyorsítása, mindenki esküszik valamire amit szeret és használ. Véletlen találtam ezt a fórumot, gondoltam kiteszem a linket, amiket a haveroknak szoktam feltölteni, gondoltam ha valakit érdekel itt is használja.
A skin módosítását magam miatt kezdtem el, amit már annó a KMPlayer esetében is megcsináltam, mivel szeretem ha gyorsan tudok váltani vagy átállítani valamit ha TV-n keresztül mozizok, és nem kell a menüben botorkálni egy felirat választásért vagy hogy hozzá tudjam igazítani a hangot a képhez, stb. Ahogy haladt a skinem, feltettem a hivatalos PotPlayer fórumba is, de ott meg elkezdték lopkodni a skinben talált elemeket, vagy csak minimálisan módosítottak rajta, és már adták is ki a saját nevük alatt, amibõl elegem lett. Ezt megoldva inkább magyarra tettem át a skint, és hagytam a fórumot a picsbe.
Egyébként több skinem is készült, gyakorlatilag ugyanígy elhelyezve ugyanezzel a lehetõségekkel, a különbség a háttér látványvilága, ami a gyakorlatban mégis más kezelõfelületet nyújt.
Azért jó hogy ide felrakod a magyarításokat. Ha beválik a cucc majd terjed ám. Emléxem így volt a KM-mel is meg pl. az utorrenttel. Akkoriban mennyit rágtam a számat népeknek hogy most már ne Azureust használjanak. 😊
KMP-t is inkább a felhasználók terjesztették, de lassan is indult be.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
PotPlayer V1.5.26588
Ahogy a magyar fórumokat olvasgatom és nézegetem, nemigen terjedt el ez a lejátszó, pedig szerintem igencsak az élvonalba való, és több lejátszót kipróbálva számomra a favorit.
Mindent tud amit egy lejátszónak tudnia kell, rendkívüli módon személyre szabható és beállítható, és nemutolsó sorban nem kell telepítgetni mellé 1-2 alkalmazást, hogy ezzel is extrákat kapjon.
Mivel rendkívüli részletességgel beállítható, így sokan vagy csak elnagyolva, vagy alapon hagyva használják, nem kihasználva a rengeteg lehetõséget.
Amikor elõször elindítjátok, ne hagyjátok hogy frissüljön magától, mert akkor olyan dolgokat tölt le (nagyon lassan), ami nekünk nem kell, és csak kárt csinál mint használ. A frissítést kapcsoljátok ki benne.
Az említett "világosításos" dolog képnézegetõben és más programban is megfigyelhetõ. Másik monitoron nézve viszont nincs ilyen jelenség, szóval az döglõdik valószínûleg.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Elvileg ki van kapcsolva a "színek" bárminemû manipulációja, teljes képernyõn mégis világosít kb. 10%-ot az egész filmen. És így már idegesítõen világos minden. Ez miért van? Korábban akkor csinált ilyet, amikor BE volt rá állítva 110% fényerõ, de azt már rég kikapcsoltam. Így egy darabig jó is volt. Semmilyen beállításhoz nem nyúltam, most mégis szórakozik. 5let?
Direkt az összes fontos funkció kintvan, hogyha TV-n keresztül mozizik az ember ne kelljen a menübe mászkálni, hanem egérrel pillanatok alatt elérhetõ legyen minden.
Egyébként lehet megadni beállításokban, hogy milyen subokat részesítsen elõnyben, bocs angolul:
Preferences > Subtitle Processing > Multi-sub/etc > Advanced > ETC > Prefered Subtitle Language: hu hun magyar en eng angol
De meg lehet cseszni, ha pl a sub sávok neve sub#1 sub#2, vagy hasonlók.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Elõre is köszönöm a segítséget.
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything."