Elkészült az első német intelligens ház
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De ha valami elektronika csinálja, akkor azt lehet kinyírom vele :S
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Az emberek azt mondják rám túl naív vagyok... És én hiszek nekik!
\"The voices are back... Excellent.\"
Akkor nem láttál "igazi szakmunkát" eddig.
Az én lakásomban, hetvenes években épült lakótelepi, a szaki sokkal kevesebb dróttal intézte el a hálózatszerelést, mint Te. Sorbafûzte a konnektorokat, a nullát hozzákötötte a fûtéscsövekhez, stb.
Az egész akkor derült ki, amikor a kábelnetes modemem testelése, és a számítógép földje között kb, 110-120 voltot mértem, és felboncoltam a hálózatot. Azt hiszem, az "öreg" igen sûrûn csuklott egy darabig, mivel ráadásul mindehova kék szigetelésû aludrótot használt.
www.bbs.hu
Ezeket a dolgokat a mi házunk is tudja, már régóta elérheõ ez a technológia és vásárolhatók ilyen eszközök. Mi már eleve így építkeztünk, és ennek megfelelõen kábeleztük a házat, így egy kicsit egyszerûbb volt, de vannak utólag beépíthetõ rendszerek is.
www.bbs.hu
???
Ez gondolom csak a rendszer egy része, mert ha valaki 10 000 euróból (~2.500.000 Ft) egy lakható családi házat épít, akkor én már most rendelek minimum 5-öt...
Egyébként szerintem elképesztõ, hogy a barlangból hova jutottunk. (Hogy a jövõben hova jutunk az már más kérdés.)
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
UTP, az a drót, a csatlakozó RJ-45.
Egyébként én is így gondolom. Egy sima IP alapú hálózatba be lehetne õket fûzni, esetleg egy picit megtoldani a kommunikációs szabványt, hogy tápfeszt is kaphasson a hálózatból, és akkor nem kéne mindenhez külön adapter sem (óra, meg ilyenek, azért mindent nem bírna el).
A türelem rozsdát terem.
miért nem lehetne az ilyen "inteligens" otthonokban "épeszû" technikát alkalmazni? pl utp portot mindenre. 5 éve is már volt olyan technika, hogy netrõl állítgathatom a ház hõmérsékletét. be lehetne vonni õket egy szimpla hálózatba, minden eszköz tudná, hogy "kazán" vagyok, "hûtõ" vagyok, "kültéri hõmérõ" vagyok. beküldenék a gyûjtött adatokat a közösbe és egy palmtop-nyi méretû számítógép elvinné az egészet. ehhez semmi képpen nem kéne 25 kilométer kábel, meg még a ház is el lenne látva mindenhol nettel.
\"The voices are back... Excellent.\"
Reggel felebredek, felhuzodik a redony, a futes eleve be van allitva X fokra, ahhoz nem kell nyulnom, csipasan kimegyek a furdoszobaba fogatmosni, kozben elkeszul a reggeli. Leulok az asztalhoz, kozben a TV bekapcsol. Szolok hogy "Nem tul halk?" Es a hangero beallitodik a megfelelo szintre. Es meg folytathatnam...
Ha valakinek szuksege van ilyen renszerre, akkor keresse a BARATNO v1.0 -t, nekem bejott.
Konzervatív f*sz.
Diktátor.
Amúgy meg egy kevés. Ennél sokkal többre lenne szükség és lesz is majd...
Rádiófrekvenciás kommunikációról nem ír a cikk.
www.designgyar.hu - honlapkészítés, logótervezés, arculattervezés
és szerelésük is elég könnyü - persze nem olcsó - de itt németországról beszélünk,
semmi sem olcsó ott - a legujabb technológiáknak megfelelõ kazán
is egy vagyonba kerül és az is egy standard felszerelése egy háznak,
ez csak egy ujabb befektetés - a magtakaritásokat ami hoz pedig
behozhatják az árát.
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
és mindenki intelligens magavásároló dolgokat akart
olyan egyszerü és apró ezek - nagyon megkönnyitik a dolgokat.
sok ember életét változtatják majd meg, a felállitott rutinok
segitenek - pl ha reggel látjuk a tükörben a kilóinkat
és egy harmonogramm készül róla - elhizás ellen - stb.
talán ez a sok kábel egy kicsit elavult már - és a nyilt hálózat
eleve biztonsági kérdéseket vel - pl. ki néz a kamerámban.
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
De ez a 25 km kábel abszurdum, egy optikai kommunikációs hálózat kell, semmi más, vagy esetleg sima UTP/STP, mert az sokkal elterjedtebb, és olcsóbb, csak azt mindenhez külön kell kivnni, hacsak nem sima hálózati eszközként kapcsolódnának.