94
 • sz4bolcs
  #94
  Egész szép gyerekeik szoktak lenni az ilyen vegyes pároknak.
 • AranyKéz
  #93
  "Szerintem akkor itt a lehetőség, hogy ecseteld a keveredés előnyeit, a hátrányait már tudjuk."

  Nem, nem tudjuk, még nem említettél érdemleges hátrányt. Előnyei között meg pont megtalálható a sokszínűség fenntartása, mind genetikailag, mind kulturálisan.
 • Ronny
  #92
  nem tudom milyen egyedről meg gyógyításról beszélsz, de biztos...

  Szerintem akkor itt a lehetőség, hogy ecseteld a keveredés előnyeit, a hátrányait már tudjuk.

  mi az hogy miért beszélek róluk? Azt hiszem elég nyílvánvaló

 • Neerpelt
  #91
  Legalább ez a közös bennünk...
 • Neerpelt
  #90
  Ez fájt

  Te csak akkor költöznél oda, ha egy "egyed" beteg lenne, és megakarnád gyógyítani? Igazán önfeláldozó vagy. Csakúgy mondom, nem csak egy népbetegségnél tesz jót a keveredés, hanem egyáltalán.

  A hajakról, lengyelekről és svédekről nem tudom miért beszélsz...
 • szivar
  #89
  Nos, egy ország sem baszakodik a lakosaival. Mintegy 3-400 ember baszakszik az ország túlnyomó többségével. Ha nem tetszik, el lehet menni, majd kínából vagy afrikából hoznak be embereket, semmi gond. Alien a tömegközlekedés :).

  Mellesleg nem egyszerűbb a milliós nagyságrendben való költözésnél pár száz ember fellógatása, stb? Csak mert már a történelemben több példa volt az utóbbira, mint az előbbire...
 • Rinc3
  #88
  Nem vagyok ismerkedős, még iwiwen sem vagyok fennt...
 • AranyKéz
  #87
  Jó találkozni olyan emberrel, aki képes jó mélyen belegondolni a dologba, és rájönni hogy az elzárkózás a fő indoka a genetikai és kultúrális egyszínűségnek.
 • Ronny
  #86
  a sokszínűség eltűnése nem elég indok?
 • AranyKéz
  #85
  Nincs tudomásom róla, hogy lenne egy normális indok a keveredés ellen.
 • Ronny
  #84
  nem tudom tisztában vagy-e vele, de vannak olyan recesszív gének amik példáúl a szem és a haj színéért felelősek. A brittek nagy részének példáúl kék a szeme és sokkal több a szőke hajú egyed is. Van még egy sor sajátosság amiért nem fogsz egy lengyelt öszetéveszteni egy svéddel.

  Nincs tudomásom róla, hogy rendelkeznének olyan rájuk vonatkozó betegséggel ami szükségessé tenné a keveredést. Tudod ez is olyan, mint a kegyes halál. Ha annyira gyötörnek a fájdalmak, hogy már nem bírod elviselni akkor jól jön az a szuri, de ha tévedésből csinálják meg akkor elég kellemetlen.
 • AranyKéz
  #83
  "Összegezve, mindenhol csak annyira fogsz jobban élni, mint ahogyan azt megengedik. Itt a megengediken van a hangsúly."

  Azért kéne a lakosságnak jobban költözködni, és akkor nem nagyon tehetné meg egy ország hogy baszakodik a lakosaival.
 • Neerpelt
  #82
  Mi a bajod vele genetikailag? Minél jobban keveredik kettő csoport, annál jobbak lesznek az utódok génjei... Ez baj?

  Kultúrálisan, az is nagyon mindegy szerintem. Akik kimennek, úgyis a beolvadást választják. Akik nem, azoknak az unokái úgysem fognak rá emlékezni, hogy magyar volt a nagyanyjuk.
 • Neerpelt
  #81
  "Én mondjuk alapból nem szoktam adni olyanok véleményére akik még az életkorukat sem vállalják fel becsülettel egy fórumon. Tessék egy elv..."

  Érdekes elv. Nem tudom, mi a bajod azzal, ha nem adom meg a korom.Ismerkedni akarsz?
 • Ronny
  #80
  mivel nem sok közünk van az angolokhoz genetikailag és kultúrálisan, ezért nem tartom helyesnek.
 • Ronny
  #79
  "nem a Szent Korona"

  a többi hibát ki sem javítom, mert így is érthető:)
 • Neerpelt
  #78
  "rossz nézni ahogy a sok kelet európai elárasztja a nyugati országokat."


  Még szerencse, hogy nem nyugati országban élsz, különben nézned kéne, ahogy a sok kelet-európai elárasztja az országodat, és ez szörnyű. LOL
 • Ronny
  #77
  a felvilágosúlt liberális világképe kb. annyiból áll, hogy minden ami régi azt elitéli. A vallás ópium, a nacionalizmus hamis érzés(bárányterelés), az erkölcsöket újra kell definiálni, stb.

  Közben az egyre jobban központosodó a világban a hatalom a kezében tartja a gyeplőt és ezáltal ez a kis embercsoport sokkal jobban meghatározza a gondolkodásotokat(pl a médián keresztűl), mint a régi korokban a királyok. Én inkább hiszek egy kétezer éve halott, de jó ember szavainak, mint egy globális rablóbanda éppen aktuális eszmirányzatának(lesz még rendőrállam is). Inkább szeretem a hazámat és a benne lakó embereket(mert erről szól a nacionalizmus a Szent Korona/Függetlenségi Nyilatkozat imádatáról), minthogy a világ összes emberét a keblemre öleljem(persze csak addig a míg a cigányputri nincs a szomszédban).
 • szivar
  #76
  Nem véletlenül röhög rajtunk a világ.


  Hát ezen nem csodálkozom. Beszopat minket a zyx párt bizonyos dolgokkal, oszt' nem áll rendelkezésre törvényes eszköz az eltávolítására, amikor beleröhög a pofánkba. Viszont ha egy kicsit magába nézne a 'világ' akkor rájönne hogy az ő 'honatyáik' és ők is dettó ugyanezt csinálják, csak pepitában. Szal nem is olyan vicces a felállás....

  Kevés ember választotta azt, hogy magyar legyen. Ez hülyén hangzik, de így van, ugyanis mi csak ideszülettünk, azt' kész. pontpontpont


  Kevés ember dönthet a sorsáról, mégkevésbé arról hogy hova született. Viszont arról dönthet hogy milyen csoporthoz akar csatlakozni, hogyan akar élni. Esetünkben lehet választani hogy tetszik-e az orális szex 'nyugati' v. 'keleti' módra, esetleg saját magunkkal folytatottra is kell gondolni. Nem szeretek semmiféle nemi traktust orálisan kényeztetni csak azért mert azt mondták. Ha nekem is jó, akkor benne vagyok :). De jelenleg nem ez utóbbi megy sehol a világon.

  Ezt eltaláltad, én tényleg így gondolom. Úgyhogy már dolgozom rajta rendesen, hogy elmenyjek innen, mint ahogy a környezetem 20%-a.


  Menekülhetsz ameddig akarsz, de a vége úgyis az lesz, hogy egyedül tartasz el két nyögdíjast, három munkanélkülit, nyolc kisebbségit és tíz adminisztrátort (akik a nyugdíjat, segélyeket és egyébb egzotikus nevekkel illetett juttatásokat osztogatják).

  Semmit nem tettem Magyarországért, úgyhogy biztosíthatlak róla, hogy nem leszek "nagymagyar", mint ahogy most sem vagyok az. Ilyet olyanok csinálnak, akik viszik az árpádzászlót, miközben nem is tudják, ki volt az az Árpád, aztán elmennek innen, mit akit kitaszítottak a hazájából, és évek múlva kijelentik magukról, hogy ők "mádzsarok"...


  Nem csak Magyarországról vala szó. Szinte mindenhol bűnként állítják be a nacionalizmust, pedig nem az (nem. nem a nácikra gondoltam). Nacionalizmus alatt azt értem hogy a magyar 'gyártmányú' dolgokat előnyben részesítem a vásárlás folyamán,stb.

  Az Árpádsávos zászlóról meg annyit, hogy a magyar népesség jelentős százaléka -a helyes neveltetésnek hála- azzal sincs tisztában hogy ki a [email protected] is volt az az Árpád, nemhogy a történelemmel valamennyire is tisztában lenne. Továbba az aktuálisan vezető dilettáns csürhe miatt kivándorló személyek nem véletlenül jelentik ki magukról évek múltán hogy ők magyarok.

  Ennyit erről. Mostmár tudod milyen elveim vannak: nekem csak egy mellékes dolog az, hogy hol élek, lényeg, hogy jól éljek!


  Csak szólok így időben, hogy nem lehet a végtelenségig menekülni a tények elől. Lehet hogy kimehetsz Kolumbiába mákot egyelni napszámba, de előbb vagy utóbb megszopatnak a 'hatalom' emberei. Jeleneg a nemzeti össztermék legkevesebb mint negyede elmegy arra hogy a papírtologató engedélytpofáraéskenőpénzreosztogatásszerintadunk személyzetet fenntartsa az állam, ami pedig mi vagyunk, de mégsem. Összegezve, mindenhol csak annyira fogsz jobban élni, mint ahogyan azt megengedik. Itt a megengediken van a hangsúly.
 • Ronny
  #75
  rossz nézni ahogy a sok kelet európai elárasztja a nyugati országokat.
 • Ronny
  #74
  és képzeld el ha a külföldiek fel sem építik a szép és gazdag országukat, akkor ők is mennének külfödre?
 • AranyKéz
  #73
  "mekkora hülye vagyok hogy szeretem ezt az egészet itt (nem,nem az életminőséget szeretem)."

  ...
 • AranyKéz
  #72
  A nacionalizmus jobb bárányterelő mint a vallás.

  Képzeljétek csak el ha minden produktív ember fogná magát és kimenne külföldre dolgozni.
 • Rinc3
  #71
  "Mostmár tudod milyen elveim vannak: nekem csak egy mellékes dolog az, hogy hol élek, lényeg, hogy jól éljek!"
  Nekem kevés elvem van. Bármikor érjek is haza akárhonnan, valahogy mindig jó volt ide érkezni. Az agyamba nem piszkált senki biztosíthatlak,max én. Egyszerűen szeretem magát az országot és a benne élőket is, pár kivétellel. És ne gyere nekem az előítéleteiddel, hogy a mifajtánk az egykutya. Skatulyázod itt az embereket, meg azt gondolod mindenkit ismersz csak rá kell nézned? Én mondjuk alapból nem szoktam adni olyanok véleményére akik még az életkorukat sem vállalják fel becsülettel egy fórumon. Tessék egy elv...
  Nem vagyok a kommunizmusból visszamaradott agymosott ember, aki olyanokat mond hogy "Én a Gyurcsány minden szavát elhiszem". Viszont nem sprintelek innen el.
  Olyan vagy amilyennek lenni akarsz,te dolgod. De ha egy mód van rá, akkor meg nehogy már megmagyarázd nekem, hogy mekkora hülye vagyok hogy szeretem ezt az egészet itt (nem,nem az életminőséget szeretem).

  "mi csak ideszülettünk, azt' kész. Magyarságtudat automatikusan nem is létezik tulajdonképpen" - hát ez a különbség köztünk teso.
  A vitát én befejeztem. Amúgy meg béke van...
 • Neerpelt
  #70
  Ez Rinc3-nak ment.
 • Neerpelt
  #69
  "Mostanában divat lett a magyarokat fikázni, mert az egész világ rajtunk röhög."

  Nem véletlenül röhög rajtunk a világ.

  "Telitömték az agyamat? Az a magyar ember, aki leszarja a hazáját az nem fogja magát sehol sem otthon érezni..."

  Kevés ember választotta azt, hogy magyar legyen. Ez hülyén hangzik, de így van, ugyanis mi csak ideszülettünk, azt' kész. Magyarságtudat automatikusan nem is létezik tulajdonképpen, tankönyvek és egyebek építik ki ezt. A honvágy teljesen más téma. Szóval igen, telitömték az agyadat.

  Ha a hazám nem szarna le, én sem szarnám le őt. Hazaszeretet címke alatt nem fogom itt mások seggét nyalni, bocs, de én is szeretnék normálisan élni. Nekem nem mindegy, hogy magyarként élek rosszul, vagy pl. hollandként jól.

  "...de neked ennyi elég aztán kalap kabát szevasztok?"

  Ezt eltaláltad, én tényleg így gondolom. Úgyhogy már dolgozom rajta rendesen, hogy elmenyjek innen, mint ahogy a környezetem 20%-a.

  "Majd 20 év múlva meg jössz vissza a melledet verve, hogy te akkor itt voltál és kemény voltál."

  Semmit nem tettem Magyarországért, úgyhogy biztosíthatlak róla, hogy nem leszek "nagymagyar", mint ahogy most sem vagyok az. Ilyet olyanok csinálnak, akik viszik az árpádzászlót, miközben nem is tudják, ki volt az az Árpád, aztán elmennek innen, mit akit kitaszítottak a hazájából, és évek múlva kijelentik magukról, hogy ők "mádzsarok"...

  És itt most nem a disszidensekről és az '56-osokról beszélek, hanem a rendszerváltás utáni távozókról!

  Ennyit erről. Mostmár tudod milyen elveim vannak: nekem csak egy mellékes dolog az, hogy hol élek, lényeg, hogy jól éljek!

  Na pá
 • szivar
  #68
  Csak az a baj jelenleg ezzel a vizitdíjjal, hogy a beszedéséhez plussz munkaerő szükségeltetik a nagyobb intézményekben, a kisebbekben meg a rendelési időből szorítják ki az adminisztrációhoz szükséges időt, meg amúgy is baromság, úgy ahogy van.

  De legalább egyvalamiben világelsők vagyunk. Nálunk a legmagasabb az összesített adóteher - szerte a világon, mindössze csak 69,5%. Mégis megy a siránkozás, hogy semmi pénz nincs a kasszában, meg hogy milyen veszteséges az államháztartás, adókat kell emelni, stb.

  Továbbá az is egy probléma az állami 'vállalatok' (lsd kórházak, máv, parlament, minisztériumok, stb) környékén, hogy senki nem tartozik felelőséggel, és kevés kivétellel csak saját zsebre dolgoznak a vezetők, vagy a saját szájuk íze szerint hozzák a rendeleteket, törvényeket - les***va a többség akaratát, igényeit. Egyszóval nagy a jólét, ha valami gond lesz, akkor meg majd kirúgunk egypár embert és lehet tovább lopni. Izé... Szerezni a javakat...
 • Rinc3
  #67
  Te mondod hogy tipikus? Mostanában divat lett a magyarokat fikázni, mert az egész világ rajtunk röhög. És nyílván aki hangosan szólal fel, az ezzel bizonyítja elégedetlenségét a világ előtt. Bravo. Távol álljon tőlem ennek a csürhebandának a szentesítése, akik most vezetőségben vannak, dehát ránk jár a rúd...
  Neerpelt, te meg mit ítélkezel 1 hozzászólás után, meg úgy egyáltalán?
  "Kihasznál a fél világ, de büszke vagy rá. A kormány nem a te érdekeidet képviseli, de te büszke vagy rá" - ezzel a szöveggel jössz nekem? Te gondolkozol így. Én ilyet sosem írtam. Telitömték az agyamat? Az a magyar ember, aki leszarja a hazáját az nem fogja magát sehol sem otthon érezni, nem mintha olyan jó lenne most itthon, de neked ennyi elég aztán kalap kabát szevasztok? Majd 20 év múlva meg jössz vissza a melledet verve, hogy te akkor itt voltál és kemény voltál.
 • csimpok
  #66
  Jaja szépen lehetett látni, bár mivel Ferihegy közel van néhány fel és leszálló repülő megzavart eleinte :)
 • babajaga
  #65
  Nagyon szépen lehetett látni a nap felől erősen csillogott kelet felé már halványodott.
 • sylas
  #64
  mondták a hírekben hogy lehet látni majd DNY felől ÉK-felé
  20:35kor? nem értettem tisztán pár percig gyorsan eltűnik úgy néz ki mint 1 csillag csak gyorsan halad majd
 • Neerpelt
  #63
  Ki mondta, hogy én büszke vagyok a magyar egészségügyre? Ezt honnan gondolod? Olvasd el, hogy előtte(m) mit írtak/írtam.

  Talán a kórházi leépítésektől jobb lesz az ellátás?
 • babajaga
  #62
  Hazudni azért nem kell hogy nem kap valaki ellátást, mert nem igaz.Most aki meghalt már kórházban volt és onnan önhatalmúlag hazament, nem hagyta hogy kivizsgálják.
 • Ronny
  #61
  gondolod ha nyertünkl volna mi dönthetnénk a saját sorsunkról? A ilyenfajta nemzeti önrendelkezés már nem működne...
 • kristiaan
  #60
  ja igen, az a cigányok miatt van/volt akik ki szoktak járni a sogorokhoz "lomizni". csak a drága sogorok nm tudnak vagy nem akarnak különbséget tenni a magyar es a cigány között, mert a szemukben a magyarok is cigányok
 • Cmdr
  #59
  Voltál már korházban, te okoska? Láttad milyen állapotok vannak? Milyen ágyakon fekszenek a betegek? Erre vagy büszke? Arra, hogy nem kapsz alap eláttást, ha nem fizetsz a "orvosnak"? Erre vagy büszke?
 • Neerpelt
  #58
  Az egészségügy eddig is elvolt 300 Ft nélkül.
 • babajaga
  #57
  " ezeknek a mocskoknak fizesd a vizitdíjat"

  Az egészségügynek fizeted még ezt se tudod?Más országokban nincs ilyen?
 • babajaga
  #56
  Sok ilyen hülyeség van pld ha olimpiát rendeznénk ez lenne meg az holott kidobnánk pénzt az ablakon és nem lenne semmi. Ágyútalp 40 millióért? Ezt ostoba kivagyiságnak hívják.
 • szivar
  #55
  Rendben, <flame off>.

  Csak egy kicsit(nagyon) feldühített egypár lentebbi hozzászólás, ahol bármiféle tájékozódás nélkül le van írva a magyar, nemzetként, országként, úgy is mint egy emberként.