13
  • Bendzsi92
    #13
    "A gond az volt vele mint a hasonló német gépekkel is lehetett (volna ha megépülnek) : pusztán emberi irányítással eléggé veszélyesek (80-as évek számítástechnikája és Fly by Wire kellett hogy csapatszolgálatba állhasson)"
    Nem minden csupaszárny van így.Nagyon sok Horten csupaszárny (szinte mindegyik) elég stabilan repült, mindenféle számítógépes vezérlés nélkül is(persze ilyen akkor még nem létezett).
  • sgbo
    #12
    Azért németektől nem sikerült ellopni semmit.
    (erre az esetre meg főleg nem igaz hisz az amerikai Northrop csupaszárny gépe már 1940 júliusában repült).
    Mindenesetre az amerikaiak jutottak a koncepcióval a legtovább (mondjuk ehhez kellett Northropnak személyes indítatása is)
  • lee56
    #11
    Naja, de azért már kezdett virágzani a hadikémkedés is :)
  • sgbo
    #10
    Bizony a németek sem voltak "mindenhatóak".
  • teddybear
    #9
    A Második Világháborúban sok párhuzamos találmány volt. Jó példa erre a sugárhajtómű. Egymástól függetlenül kifejlesztették az angolok, a németek, és még mi is, a magyarok.
    A csupaszárny konstrukciókat is egymástól függetlenül kifejlesztették az amerikaiak és a németek is. Pl. a Horten Ho-229 -es. Ez egy csupaszárnyas, két hajtóműves konstrukció volt, hasonlít a B-2 -es bombázóra.
  • sgbo
    #8
    Sok mindent "loptak" a szövetségesek a háború után a germánoktól, de a lopakodóhoz nincs köze a németeknek. B2-es alapja a 40-es évek elején tervezett YB-35 majd ennek a sugárhajtású verziója az YB-49. Mondani sem kell ehhez sok közük nem volt a németeknek (41-ben kezdték tervezni, 43-ban építeni, 46 legelején szállt fel).
    A gond az volt vele mint a hasonló német gépekkel is lehetett (volna ha megépülnek) : pusztán emberi irányítással eléggé veszélyesek (80-as évek számítástechnikája és Fly by Wire kellett hogy csapatszolgálatba állhasson)

    Amúgy ez a legjobb összeesküvés elmélet. Annyira durva hogy már poénos (és az az igazán durva hogy ebben hisznek is eggyesek!)
  • Teppik Amon
    #7
    mostmér' kell kinevetni máskat? :) Különbenis ott az operation highjump..meg amúgyis már a holdon vannak a németek. Foo fighter-ek is épenpont a 2vh befejezésekor kezdtek tevékenykedni.
    csak volt benne valami.
    (nem, nem kell erre válaszolni, nem gondoltam komolyan)
  • lee56
    #6
    Ezen én is elmosolyodtam :D

    @ Cefet : A "repülésben szinte mindent" azért barokki túlzás, de jó sok mindent az biztos, 2 másik fontos hadi terület is van azért amiben a németek "besegítettek" : MP44 - AK47 (oroszok ihletet kaptak), V1 - V2 - Amerikai űrprogram/rakétafejlestések. Ja és az oroszok azért a német tankokból is copiztak néhanéha :)
  • Cefet
    #5
    Még óvatosan fogalmazva is csodálatra méltó, sőt inkább hihetetlen, hogy ezek a német tudósok, mérnökök, technikusok mire voltak képesek az adott kor tudományos és technikai szintjén. Ha nem állítanak mindent egy diktátor elhibázott ideológiája mögé, akkor most biztosan nem az USA lenne (az egyetlen) vezető nagyhatalom. A repülésben szinte mindent tőlük loptak el, ami nem lenne nagy baj, ha ezt hangoztatnák, elismernék. Mindezek fényében tényleg igen szomorú, hogy az akkori német embereket, katonákat némely filmben milyen gyengének, ostobának mutatják.
  • Sliders
    #4
    Minden filmben ami a vh2-t dolgozza fel, a németeket olyan gyengének állítja be, holott elég kemény ellenfél volt. Az is látszik, hogy csak két nagyobb állam beavatkozásával tudták őket térdre kényszeríteni. Amerika már akkor is azt hitte hogy ő avilág rendőre.
    Amúgy a repcsikben van pár jó elgondolás... A lopakodó hasonlóság durva...
  • Ludverc
    #3
    Ezen az oldalon vannak érdekes német repülőgép- és csészealjtervek meg fényképek. http://www.kheichhorn.de/html/sonderwaffen.html
    Az USA meg a szovjetek sokmindent lemásoltak ezekete a terveket megszerezve a 2. vh után, gondolok pl. a lopakodókra.
    Hogy mennyire valósak az ufo-infók, azt nem tudom, de csészaljakat az angolok is észleltek a 2. vh során, amiknek a foo fighter nevet adták.
    A németek propelleres csészealjváltozatot szinte biztos, hogy készítettek, csak nem volt eléggé stabil, és csak a talaj fölött tudott repülni.

  • Tinman #2
    "Az összeesküvés-elmélet legszélsőségesebb hívei azt állítják, hogy a "jégnácik" ezt is kibírták, mert "ufó-technológiával" rendelkeztek."

    Lépten nyomon nem szép dolog Roliikába belerúgni
  • frederick01
    #1
    "Az összeesküvés-elmélet legszélsőségesebb hívei azt állítják, hogy a "jégnácik" ezt is kibírták, mert "ufó-technológiával" rendelkeztek."
    :D:D:D:D:D