30
  • mrzool
    A kedves magyar-tagadók remélem nézték most a NASA TV-t, és hallották a két Simonyi testvér és Farkas Bertalan magyar nyelvű beszélgetését az élő adásban.
  • JimKirk

Azonnal!
  • Balu0
    Miért van az az érzésem hogy páran itt csak akkor lennének boldogok, ha Simonyi egy árpádsávost lobogtatna?

na mind1.... ezt a "2. magyar űrhajós" dolgot a magyar sajtó sütötte rá, ne Simonyit szidjátok miatta.

Nekem teljesen mind1, ŰRTÚRISTA, és ez itt a lényeg. Egy civil.. már az 5. Megy a biznisz.. és ha jól megy akkor még talán én is egyszer feljutok..

nem erről szól ez az egész ?

Az tegye fel a kezét aki nem menne fel ha lenne pénze rá...
  • Emmegki
    oopsz, nem szóltam #13-ban...
  • Emmegki
    A DunaTV űrrepülőgépet írt ki a képernyő aljára, no comment.
  • mrzool
    Jobban jártál vele, én csak pár percig bírtam nézni a dilletáns magyar közvetítést... Lámák. NTV stream azért nem olyan gagyi:)
  • Sanyix
    Dunatv? Erről nem is tudtam, a szokásos gyagyi minőségű nasatv streamet néztem.
  • WinG
    Szerintem elég megnézni a saját honlapját, mely az űrutazásával foglalkozik. A http://charlesinspace.com/-on nagyjából 15 kérdésre válaszolt - természetesen angolul. Azonban a kérdések közé betett olyat is, amit magyarul kérdeztek, és természetesen ő magyarul válaszolt rá - olyan fogalmazáskészséggel és helyesírással, amiből a legtöbben tanulhatnának itt is.

Én büszke vagyok rá :)
  • Emmegki
    Fellőtték :) Remélem minden simán megy továbbra is!
  • DooDoo
    Annak aki nem tudná: 5 perc múlva a kilövés élőben a DunaTVn
  • Mr Gumby
    Az az igazi magyar aki:

- állandóan hangoztatja, hogy ő az
    - állandóan sír az elcsatolt területek miatt
    - állandóan más népcsoportot/rasszt/vallásúakat hibáztat saját és nemzete nyomorúsága miatt
    - ha külföldre veti a sors, hasonszőrű honfitársai fején taposva éri el a céljait
    - ha valaki többet ért el mint ő, akkor bukást/betegséget/halált kíván neki

Na ilyen az igazi magyar.

Ha valaki a fentieken megsértődi tegye. Nem érdekel.

Amúgy UnnameD véleményét osztom. :)
  • UnnameD
    Az a magyar, aki annak vallja magát (mint minden más esetben is)
  • mrzool
    "lehet, biztos segítene ha érzékeltetné is, hogy magyar:)"

Azok után, hogy a mission patchre feltette a magyar zászlót, együttműködik/dolgozik a magyar űrhivatallal, szerinted mégis mit kellene _még_ tennie? Főleg azok után, ahogy a családjával bánt a rendszer, miután ő megpattant az országból.
  • Ronny
    lehet, biztos segítene ha érzékeltetné is, hogy magyar:)

amúgy tök lényegtelen, sokat elért a fickó és nem is igazán ítélhetjük meg.
  • Ronny
    "Sajna itt meg ez a nacionalista vérségi baromság megy. Inkább nekünk is azt kéne elérni, hogy az ide jövő külföldiek is ugyan úgy magyarnak érezhessék magukat és magukénak az országot, mint mi."

az európai-amerikaiak nagy része ellenzi a születési jogot, mert nem attól leszel odavaló, hogy a törvényeket megsértve átbattyogsz a sivatagon és utána szarsz pár gyereket. A mexikóval határos államokban ma már nem lehetne első blikkre megállapítani, hogy éppen melyik országban vagy. Meg aztán ennek hatására ott van a La Raza és átvándorlók fejében máig élő Aztlan igénye...
  • mrzool
    "Mondjuk én nem tudom mit kell állandóan valakinek a magyar származását hangsúlyozni. Ő nem magyar. Azért mert a szülei kivándoroltak ő még nem magyar."

Mint már elhangzott, a szülei nem vándoroltak ki, talán nézz utána Simonyi prof és családja történetének. Az pedig, hogy ki magyar vagy sem, nem mi fogjuk eldönteni. Charles nyilván nem is a magyar zászlót tette fel a missian patchére, csak random választott három színt, ugye...? http://www.spacefacts.de/bios/personal/large/english/simonyi_charles.htm
  • echo
    Azt kéne megérteni, hogy az USA-ban nem úgy megy hogy ki amarikai, mint itt az, hogy ki magyar. Ott aki ott él ott fizeti az adókat, az amerikai lesz és olyan a légkör, hogy annak is fogja magát érezni. Az egész dolog csak a területhez kötődik, jó példa erre, hogy ha valaki csak kiutazik és épp ott születik meg a gyereke az egyből állampolgárságot is kap. Sajna itt meg ez a nacionalista vérségi baromság megy. Inkább nekünk is azt kéne elérni, hogy az ide jövő külföldiek is ugyan úgy magyarnak érezhessék magukat és magukénak az országot, mint mi. Nem az számít, hogy az innen elmenők máshol mit érnek el(persze azért jó érzés ez is), hanem az hogy az itt lévő környezet menyiben segít itt sikeresnek lenni.
  • Emmegki
    http://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Simonyi

Magyarországon született.
    Mondjuk én onnantól tekintem magyar űrhajósnak ha meglobogtat egy magyar zászlót odafent vagy vmi egyéb gesztust tesz a magyarok felé.

A ruha meg két zászlót is elbír szerintem.
  • sathinel
    És a munkásai nagyrésze azért volt magyar, mert magyarokat akart felvenni, ha jók, és kinn akarnak dolgozni jópénzért.
  • sathinel
    Inkább a magukat magyarnak vallók. Multkor volt a TV-ben egy cikk egy kivándorolt magyarról. Munkásai jórésze magyar volt. És úgy tartotta, hogy valaki az anyanyelvét még 20-30 év kinnlét után sem felejtheti el annyira, hogy azt mondja: Én lenni magyar, de már csak kicsit tudni..... Az ilyenek még mindíg magyarok attól hogy kinn élnek. A gyerekei már nem hinném hogy ilyen mentalitással rendelkeznek.
  • assdf
    Mondjuk én nem tudom mit kell állandóan valakinek a magyar származását hangsúlyozni.
    Ő nem magyar. Azért mert a szülei kivándoroltak ő még nem magyar. Persze magyar származású, de ezt manapság már olybá használja, hogy "látjátok, ő is magyar a sok más hires emberrel együtt"... pedig nem. El kéne már felejteni ezt, és inkább az itthon született és itthon élő magukat magyarnak valló hires vagy azzá válható embereket kéne segiteni és akkor tényleg elmondhatnák hogy ez egy hires magyar ember.
  • mrzool
    "simonyi anuyka is apuka is emigrált - simonyi család nem nyilatkozik nekünk TV,"

Ez így nem igaz, a szülei itthon maradtak, meg is lett a böjtje - az előző rendszer nem nagyon díjazta az ilyen megpattanásokat. Charles édesanyja a mai napig itt él Magyaro-on, és hát igen, eléggé visszahúzódó, miről és miért nyilatkozzon?
  • Mo.Organ
    Anettka a kis sötét gyalog, miért nem segítette a felkészülésben????
  • Vorpal
    aki ugy jár - ugy hápog mint a kacsa és tegyem hozzá ugy éli meg a dolgokat
    mint a kacsa az kacsa - nu de ugye simonyi emigrált ,
    simonyi anuyka is apuka is emigrált - simonyi család nem nyilatkozik nekünk TV,
    simonyi család amerikai.

ez mind nem ad aggodalomra okot - de ne mondjuk már ezt a magyart -
    én egy féléletet éltem meg istentudja magyarként eddig, és kapaszkodom ami belefér,én ezen a simonyin ugyanazt nem látom, és ez nem ad nekem valami,
    mosolygó pofára okot.
  • mrzool
    Tulképp büszke is lehetnél rá, hogy egy hazánkfia repülni fog... Akárhogy is nézzük, ő lesz a második magyar származású ember az űrben, én személy szerint örülök ennek.

De persze bele is lehet kötni. Szíved joga.
  • Tetsuo
    #4 :)
  • echo
    Mert amerikai.
  • HöfEE
    Miért van a ruháján amerikai zászló????
  • Ronny
    Simonyiról miért készűl ennyi cikk? Nem azért mondom, mert zavarna, csak nem értem.
  • bertino
    én sok sikert kívánok neki