Segítség, megöl a mikrosütõm!

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát nekünk egy régi samsung mikrónk van (akkoriban se számított drágának) és eddig az összes bajunk vele kapcsolatban csak annyi h csökken a teljesítménye, és már nem melegít olyan jól. Van a lakásunkban Wlan is azt eddig még egyszer se zavarta, van jópár mobil is, azoknak se tett keresztbe,se fényképezõgépnek se kamerának. Mindennap használjuk és eddig még senkinek se lett baja a mikrótól. =) Amúgy meg én is kipróbáltam a mobilos trükköt beraktam és felhívtam, és nálam csörgött 😄 nekünk egy Samsung M1171N típusû Samsung mikrónk van. Amúgy pedig én is láttam már mikróban odaégett kaját nem is egyszer 😄 Legjobb emlékem mikor a befagyasztott kenyeret olvasztottam fel és a figyelmetlenségem miatt a kenyér teljesen a közepéig beizzodt égett 😄 fogtam magam kinyitottam kiömlött a füst a mikróból és ívesen kidobtam a harmadikról ablakból 😄😄 legjobb emlék, köszönöm neked mikró 😄

A tartós stressz számtalan betegség okozója lehet a szervezetben! Védekezni kell ellene! Mi is sokmindent tehetünk ezért!
Ötletek ezzel kapcsolatban:

www.hairwellness.hu
Jó esetben tejfölben is.

Azt elfelejted hogy az étel megfõzésekor azok már elpusztultak többnyire. A késõbb belekerült károsakról van szó.Olyan dolgot meg amiben kimondottan hasznos baktériumok vannak, ( yoghurt, kefír)nem igen melegítesz mikróban.
Nos akkor a hasznosakat is elpusztítja...?

És azt tudod e hogy a mikroban melegített étel egészségesebb mert a sugárzás sok káros baktériumot elpusztít? Nem kell az ételt forralni mert a baktériumok nem a hõtõl hanem a sugárzástól pusztulnak el. 8 éve használok mikrót, gyenge érzékeny a gyomrom de a kaja semmi problémát nem okozott.
"Egyébként a stressz v. szellemi túlterhelés is "rá tud menni" az emésztésre"
Jó meglátás!

Minden melegített, fõtt étel sugárzással készül nem tudod? Csak más hullámhosszúval.
Ez a borzasztó mikor egy ember a több megváltozott körülményt nem veszi észre csak egyet.
Ugyan! Majd a tudósbácsik küldik a robotméheket!
Vagy nem. Mert közelében sincsenek, hogy leutánozzák õket.

Szerintem sem a mikro az oka. Velem is hasonló történt, pedig sosem használtam mikrót. Nem használsz véletlenül mostanában sok felforralandó instant ételt, tele konzerválószerrel (ez betesz a bélflórának is), aromával, ízfokozóval, stb.? Én ma sem bírom ezeket. Egyéb emésztési probléma is lehet, és/vagy étel intolerancia, pl. tejérzékenység, gluténérzékenység (ezek elég elterjedtek, csak sokan nem tudnak róla, pedig hosszabb igen káros, ha ennek ellenére fogyasztja õket illetõ). De a leggyakoribb a bélflóra-probléma: elsõ körben próbáld ki, hogy pár hétig rendszeresen eszel joghurtot, de csakis élõflórásat, legjobb az A+B kultúrás. Egyébként a stressz v. szellemi túlterhelés is "rá tud menni" az emésztésre.

"Tavaly õszig csak a tengerentúlon figyelték meg a CCD-t, de az utóbbi hónapokban felbukkant Németországban, Lengyelországban, és Dél-Európa számos országában is."

Magyarul kizárt hogy az adótornyok sugárzása miatt van.

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

Ennek nem a mikró az oka, hanem anyuka fõztjének hiánya.
De már mindegy is, már csak 4 évünk van hátra.

Kara kánként folytatom tanításom.

A mikro-ban melegített kaja igenis KÁROS!
Hiába okoskodik itt mindenki, ezt saját magmon tapasztaltam !
Az elmúlt 18 évben SOHA nem ettem mikro-ban melegített ételt.
Múlt év szeptemberében felvettek a fõsulira...szóval kóteres lettem.
Kb 7 hónapig mikro-s kaján éltem és arra lettem figyelmes hogy az étvágyam
erõsen lecsökkent, az emésztõrendszerem tönkrement!!!
A régebben 6X-8X ennyit bírtam enni, most meg örülök , ha egy szelet hús vagy egy falat lecsúszik a torkomon.
Szóval senki ne akarja bemesélni h. a mikro nem káros..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A sok okos meg csak támogassa a mikro-t..hogy a "rák" vigye el õket.
Plz ne a cikkírót okold, hanem a külföldi "szak"-lapokat! Vagy Te nem az SG-s, hanem ama "szak"-lap cikkírójára gondoltál?

8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia

Nézzétek a Brainiac-et. Ott megmutatják miminden dolgot lehet a mikroba tenni (amik általába felrobbannak a mikroval együtt), de ezeket ne kiséreljétek meg otthon.

A buta embert gondolatai irányítják, a bölcs irányítja gondolatait.

A hõ a sugárzástól keletkezik az a hõforrás.
Mindkét esetben van hõ, csak amíg a gázon melegítesz, addig az ételen kívül helyezkedik el a hõforrás, a mikrónál meg maga az étel lesz a hõforrás - szerintem.

Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius

Igen. De az a forgás lassú, és van egy tengelye is.

"A mikró viszont hajlamos kis helyre nagy energiát összpontosítani."

Gondolom ezért is forog benne a kaja.

Chrystopher
Zacskós popcorn pölö...

ezt a hülyeséget... Erre bezzeg van idejük?!

Isten nem létezik, nem létezhet, nem is fog...

Tinman
Nem bizony... de dobj be egy szelet kenyeret 40 percre ;-)

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Azért az nem úgy megy hogy a hõközlésre minden kötés felbomlik.
Kevésbé nedves dolgoknak szépen meg tud szenesedni a közepe az egyszerûbb mikrókban.

Gázlángon is, de meg lehetne vizsgálni a mértékeket. A kaját általában nem közvetlenül szabad láng fölött sütik/fõzik/melegítik, hanem ott van közöttük az edény, ami eloszlatja a meleget. A mikró viszont hajlamos kis helyre nagy energiát összpontosítani. Fõleg a nem drágák (de nem csak a legolcsóbbak). De igazából a legdrágábbak sem tudják teljesen szétoszlatni, egyenletesen elosztani a sugarakat.

Ezek a sötétzöldek. Zöldek =/= sötétzöldek.

Tinman
Igen.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Láttál már mikroban szenesen odaégett ételt?
Tinman
A végeredmény szempontjából értettem az u.a.-t. Ugyanis mindkettõnél energia közlés történik, és ennek hatására történik meg melegedés, mely végül elvezethet a kötések felbomlásához.

Csak megjegyzem: kipróbáltam a mobilos dolgot és tényleg nem csöngött a mikróban. Kivettem a mikróból: nem volt hálózat. Szóval mûködik ez. Gondolom másnak, aki kipróbálta, szintén le volt földelve a mikrója - mert ha nem, akkor régen rossz...

"u.e. történik gázlángon történõ melegítésnél is!"

Nem igaz mert infravörös sugárzásnál hõátadás töténik a mikro sugárzásnál meg nincs hõ.
Tinman
"Az ételben levõ víz forr fel a mikrohullám hatására"

!!!! IS !!!!!
Ugyanis olyan ételet is melegíthesz jó hatásfokkal, amiben alig van H2O.

A mûködése általános iskola 7-8. osztály, kémia:
-> mikrohullám -mely energia közlés- hatására a molekulák közötti kötések, gerjesztõdnek, rezgõ mozgást végeznek. Mily meglepõ ez a mozgás, hõfelszabadulással jár (dörzsöld össze a 2 tenyered) és a kajád felmelegszik.

Ha túlságosan sok energiát közlünk a szerves anyaggal, akkor ezek a kötések felszakadhatnak és máris létrejöhetnek azok a bizonyos szabad gyökök, melyek tényleg károsak a szervezet számára.

IGEN ÁM, de u.e. történik gázlángon történõ melegítésnél is!
Errõl ennyit, a lényegen viszont nem változtat: SOHA ne állj a mikró elé, ha megy!

"ételek molekulái degenerálódnak, így "

Látod ez az igazi hülyeség mikor a zöldek teljesen hülyék valamihez és kitalációkat pofáznak.Ezek nem védenek már rég semmit csak hõbörögnek.Az ételben levõ víz forr fel a mikrohullám hatására és a ilyeneket kitalálók agya degenerálódik.A mikró melegíteni jó nagyon de fõzni az infrasugarak jobbak.
ha wlan is, meg mikro is 2,4 ghz megy, és a mikro nem engedi ki ezt a frekvenciát, akkor ha beteszem a wlan-os pda-m a mikroba, akkor le fog dobni a pda-n az msn? 😄
(Amúgy nem vagyok mikroellenes. Bár speciel itthon nincs, mert nem kakaózom, és nem is melegítgetjük újra a kaját.)

Tudod te, mi van a párizsiban? (Nem.) <#hehe>

Ilyen alapon nem kellene évekig tesztelni az új gyógyszereket sem.

Én meg a "miattuk tartunk ott, ahol"-ozó embrektõl...

hehe, nekem most nincs mikróm, mert elromlott és lusta voltam vele foglalkozni. Ezért most klasszik módon a tûzön melegítem az ételt és nem igazán bonyolultabb. Persze azért elõbb utóbb lesz azzal a micróval valami 😊

"Teis valami ruszki cuccot vettél nem?"

Hat igen, a SAMSUNG az egy regi orosz gyar. :-) Egyszeruen csak 10 eves a mikro, soha nem volt karbantartva, ezert mar nem megbizhato. Viszont mukodik.

"Azt azonban nem tudják sokan hogy a mikronak milyen jó tulajdonsága hogy megöli a baktétiumokat és nem kell az ételt felforralni mert a sugárzás alacsonyabb hõmérsékleten is baktériumölõ."

Tobbek kozott ezert is szoktam hasznalni, viszont azert nem jo ennek a sugarzasnak az utjaba kerulni. Nem rakkelto, de roncsolja a szoveteket, mint ahogy a forro viz is, csak az nem megy be olyan konnyen a bor ala.

A mikro nem rossz, csak veszelyes. Tudni kell jol hasznalni. A nagyobb problemat inkabb a rossz minosegu vagy regi cuccok jelentik. Egy mikro van olyan veszelyes mint egy auto, megse kell hozza forgalmi.
Chrystopher
,,Egyes zöldnek tûnõ magazinokban olyan mikróellenes érveket találni, amelyek szerint a mikrohullámok hatására az ételek molekulái degenerálódnak, így az ilyen módon melegített táplálék végsõ soron rákkeltõvé válik, így csak a hagyományos, lángon történõ fõzés ajánlott.''

Érdekes. Én beraktam egy rákot a mikroba 800W-on 5 percre és még mindig elég mozdulatlan. Pulzusát nemtudok kitapíntani. Sztm. nem rákkeltõl a mikro..

<#banplz>

amúgy nem is egészséges a forró étel. kinek a gyomra van berendezkedve 60-70-cokos kajára? én spec langyosan, félmelegen szeretem a fõtt ételt. a gyomornak is könnyebb megemészteni.
rigidus
En ezt kb 10 eve felfedeztem mar egy vadi uj Sharp mikroval. Egy regi radaros trafipax elojelzot siman megszolaltatott. Bekapcsoltam a mikrot es 4-6 meterrol a konyhan kivul is sikoltozott. Amikor a mikro lealt a csipogo elkussolt.

Csóka
Na, erõl ennyit!
Nem tudom, mennyire vagytok "zöldek", de engem kifejezetten zavar, hogy mennyi baromságot összehordanak...
Pl: tudjátok-e, milyen az, ha egy "zöld" családba házasodsz be? Vazz, az anyósomtól meg a sógornõmtõl lekaparom magam! Nem szabad párizsit enni, nem szabad csapvizet inni, mindent a szelektívbe, minden bio-ennivaló... Lassan azon kapom magam, hogy ha meglátogatjuk õket, elkezdek bégetni meg mekegni, néha már bõgni, mint egy marha...

Mindent a Gyõzelemért! Mindent!... és még annál is többet...

Annál már elõrébb tart az emberi gondolkodás, hogy ilyen ostoba következtetéseket vonjanak le😊
Ismerik a biológiát, áés a fizikát is elég jól, a kettõbõl már ki lehet találni, h káros-e.

Gracie Barra

Azt azonban nem tudják sokan hogy a mikronak milyen jó tulajdonsága hogy megöli a baktétiumokat és nem kell az ételt felforralni mert a sugárzás alacsonyabb hõmérsékleten is baktériumölõ.
Szerintem nem holmi bulvár újságokból kellene ilyesmiket olvasni... Egyébként nagy marhaság az egész, mert magától a fõzéstõl ugyanúgy bomlik az étel, többek között ezért is van az, hogy a kaját "szénné égett" állapotba tudjuk hozni... Aki nem hiszi, járjon utána 😉 Nagyobb energia befektetésével meggyorsítjuk a bomlást, azaz kevesebb idõbe fog telni, vagypedig kevesebb energia befektetést fog igényelni.
Úgyhogy nyugodtan mikrózzátok a kaját, hidegen méginkább nem egészséges melegételt enni. "Megfekszi a gyomrunkat" ugyebár, mivel lassabban tudja lebontani a gyomor a hideg ételt, mint a meleget. Vagyis több energiát kell befektetnünk ahoz, hogy elbontsuk az ételt. Ez (is) vezet általában gyomorfájdalmakhoz.
Ja a "szénné égett" kaját tényleg ne egyétek meg, mert az valóban rákkeltõ.

emi élesítve...
Teis valami ruszki cuccot vettél nem? 😄

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

"de jól zárjon és jól szellõzzön ám"<#hehe>
Atyaisten! Akkor a mosógép is sugároz? <#lama>

Bakker meg kell nézni a TV-t is mert a CRT-s TV meg monitor is sugárzik áám! Aztán aki sokat ül elötte degenerált lesz! <#csodalk>

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Oldal 1 / 2Következő →