87
  • kovadam87
    #87
    Hát nekünk egy régi samsung mikrónk van (akkoriban se számított drágának) és eddig az összes bajunk vele kapcsolatban csak annyi h csökken a teljesítménye, és már nem melegít olyan jól. Van a lakásunkban Wlan is azt eddig még egyszer se zavarta, van jópár mobil is, azoknak se tett keresztbe,se fényképezőgépnek se kamerának. Mindennap használjuk és eddig még senkinek se lett baja a mikrótól. =) Amúgy meg én is kipróbáltam a mobilos trükköt beraktam és felhívtam, és nálam csörgött :D nekünk egy Samsung M1171N típusű Samsung mikrónk van. Amúgy pedig én is láttam már mikróban odaégett kaját nem is egyszer :D Legjobb emlékem mikor a befagyasztott kenyeret olvasztottam fel és a figyelmetlenségem miatt a kenyér teljesen a közepéig beizzodt égett :D fogtam magam kinyitottam kiömlött a füst a mikróból és ívesen kidobtam a harmadikról ablakból :D:D legjobb emlék, köszönöm neked mikró :D
  • zeraton
    #86
    A tartós stressz számtalan betegség okozója lehet a szervezetben! Védekezni kell ellene! Mi is sokmindent tehetünk ezért!
    Ötletek ezzel kapcsolatban:

    www.hairwellness.hu
  • dez
    #85
    Jó esetben tejfölben is.
  • babajaga
    #84
    Azt elfelejted hogy az étel megfőzésekor azok már elpusztultak többnyire. A később belekerült károsakról van szó.Olyan dolgot meg amiben kimondottan hasznos baktériumok vannak, ( yoghurt, kefír)nem igen melegítesz mikróban.
  • dez
    #83
    Nos akkor a hasznosakat is elpusztítja...?
  • babajaga
    #82
    És azt tudod e hogy a mikroban melegített étel egészségesebb mert a sugárzás sok káros baktériumot elpusztít? Nem kell az ételt forralni mert a baktériumok nem a hőtől hanem a sugárzástól pusztulnak el. 8 éve használok mikrót, gyenge érzékeny a gyomrom de a kaja semmi problémát nem okozott.
  • babajaga
    #81
    "Egyébként a stressz v. szellemi túlterhelés is "rá tud menni" az emésztésre"
    Jó meglátás!

    Minden melegített, főtt étel sugárzással készül nem tudod? Csak más hullámhosszúval.
  • babajaga
    #80
    Ez a borzasztó mikor egy ember a több megváltozott körülményt nem veszi észre csak egyet.
  • dez
    #79
    Ugyan! Majd a tudósbácsik küldik a robotméheket!
    Vagy nem. Mert közelében sincsenek, hogy leutánozzák őket.
  • dez
    #78
    Szerintem sem a mikro az oka. Velem is hasonló történt, pedig sosem használtam mikrót. Nem használsz véletlenül mostanában sok felforralandó instant ételt, tele konzerválószerrel (ez betesz a bélflórának is), aromával, ízfokozóval, stb.? Én ma sem bírom ezeket. Egyéb emésztési probléma is lehet, és/vagy étel intolerancia, pl. tejérzékenység, gluténérzékenység (ezek elég elterjedtek, csak sokan nem tudnak róla, pedig hosszabb igen káros, ha ennek ellenére fogyasztja őket illető). De a leggyakoribb a bélflóra-probléma: első körben próbáld ki, hogy pár hétig rendszeresen eszel joghurtot, de csakis élőflórásat, legjobb az A+B kultúrás. Egyébként a stressz v. szellemi túlterhelés is "rá tud menni" az emésztésre.
  • AranyKéz
    #77
    "Tavaly őszig csak a tengerentúlon figyelték meg a CCD-t, de az utóbbi hónapokban felbukkant Németországban, Lengyelországban, és Dél-Európa számos országában is."

    Magyarul kizárt hogy az adótornyok sugárzása miatt van.
  • Epikurosz
    #76
    Ennek nem a mikró az oka, hanem anyuka főztjének hiánya.
    De már mindegy is, már csak 4 évünk van hátra.
  • gabor0315
    #75
    A mikro-ban melegített kaja igenis KÁROS!
    Hiába okoskodik itt mindenki, ezt saját magmon tapasztaltam !
    Az elmúlt 18 évben SOHA nem ettem mikro-ban melegített ételt.
    Múlt év szeptemberében felvettek a fősulira...szóval kóteres lettem.
    Kb 7 hónapig mikro-s kaján éltem és arra lettem figyelmes hogy az étvágyam
    erősen lecsökkent, az emésztőrendszerem tönkrement!!!
    A régebben 6X-8X ennyit bírtam enni, most meg örülök , ha egy szelet hús vagy egy falat lecsúszik a torkomon.
    Szóval senki ne akarja bemesélni h. a mikro nem káros..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    A sok okos meg csak támogassa a mikro-t..hogy a "rák" vigye el őket.
  • Csaba42
    #74
    Plz ne a cikkírót okold, hanem a külföldi "szak"-lapokat! Vagy Te nem az SG-s, hanem ama "szak"-lap cikkírójára gondoltál?
  • bandypappa
    #73
    Nézzétek a Brainiac-et. Ott megmutatják miminden dolgot lehet a mikroba tenni (amik általába felrobbannak a mikroval együtt), de ezeket ne kiséreljétek meg otthon.
  • babajaga
    #72
    A hő a sugárzástól keletkezik az a hőforrás.
  • szivar
    #71
    Mindkét esetben van hő, csak amíg a gázon melegítesz, addig az ételen kívül helyezkedik el a hőforrás, a mikrónál meg maga az étel lesz a hőforrás - szerintem.
  • dez
    #70
    Igen. De az a forgás lassú, és van egy tengelye is.
  • BiroAndras
    #69
    "A mikró viszont hajlamos kis helyre nagy energiát összpontosítani."

    Gondolom ezért is forog benne a kaja.
  • Chrystopher
    #68
    Zacskós popcorn pölö...
  • kricsi
    #67
    ezt a hülyeséget... Erre bezzeg van idejük?!
  • Tinman #66
    Nem bizony... de dobj be egy szelet kenyeret 40 percre ;-)
  • babajaga
    #65
    Azért az nem úgy megy hogy a hőközlésre minden kötés felbomlik.
  • dez
    #64
    Kevésbé nedves dolgoknak szépen meg tud szenesedni a közepe az egyszerűbb mikrókban.
  • dez
    #63
    Gázlángon is, de meg lehetne vizsgálni a mértékeket. A kaját általában nem közvetlenül szabad láng fölött sütik/főzik/melegítik, hanem ott van közöttük az edény, ami eloszlatja a meleget. A mikró viszont hajlamos kis helyre nagy energiát összpontosítani. Főleg a nem drágák (de nem csak a legolcsóbbak). De igazából a legdrágábbak sem tudják teljesen szétoszlatni, egyenletesen elosztani a sugarakat.
  • dez
    #62
    Ezek a sötétzöldek. Zöldek =/= sötétzöldek.
  • Tinman #61
    Igen.
  • babajaga
    #60
    Láttál már mikroban szenesen odaégett ételt?
  • Tinman #59
    A végeredmény szempontjából értettem az u.a.-t. Ugyanis mindkettőnél energia közlés történik, és ennek hatására történik meg melegedés, mely végül elvezethet a kötések felbomlásához.
  • Boba Fett
    #58
    Csak megjegyzem: kipróbáltam a mobilos dolgot és tényleg nem csöngött a mikróban. Kivettem a mikróból: nem volt hálózat. Szóval működik ez. Gondolom másnak, aki kipróbálta, szintén le volt földelve a mikrója - mert ha nem, akkor régen rossz...
  • babajaga
    #57
    "u.e. történik gázlángon történő melegítésnél is!"

    Nem igaz mert infravörös sugárzásnál hőátadás töténik a mikro sugárzásnál meg nincs hő.
  • Tinman #56
    "Az ételben levő víz forr fel a mikrohullám hatására"

    !!!! IS !!!!!
    Ugyanis olyan ételet is melegíthesz jó hatásfokkal, amiben alig van H2O.

    A működése általános iskola 7-8. osztály, kémia:
    -> mikrohullám -mely energia közlés- hatására a molekulák közötti kötések, gerjesztődnek, rezgő mozgást végeznek. Mily meglepő ez a mozgás, hőfelszabadulással jár (dörzsöld össze a 2 tenyered) és a kajád felmelegszik.

    Ha túlságosan sok energiát közlünk a szerves anyaggal, akkor ezek a kötések felszakadhatnak és máris létrejöhetnek azok a bizonyos szabad gyökök, melyek tényleg károsak a szervezet számára.

    IGEN ÁM, de u.e. történik gázlángon történő melegítésnél is!
    Erről ennyit, a lényegen viszont nem változtat: SOHA ne állj a mikró elé, ha megy!
  • babajaga
    #55
    "ételek molekulái degenerálódnak, így "

    Látod ez az igazi hülyeség mikor a zöldek teljesen hülyék valamihez és kitalációkat pofáznak.Ezek nem védenek már rég semmit csak hőbörögnek.Az ételben levő víz forr fel a mikrohullám hatására és a ilyeneket kitalálók agya degenerálódik.A mikró melegíteni jó nagyon de főzni az infrasugarak jobbak.
  • pzssoft
    #54
    ha wlan is, meg mikro is 2,4 ghz megy, és a mikro nem engedi ki ezt a frekvenciát, akkor ha beteszem a wlan-os pda-m a mikroba, akkor le fog dobni a pda-n az msn? :D
  • dez
    #53
    (Amúgy nem vagyok mikroellenes. Bár speciel itthon nincs, mert nem kakaózom, és nem is melegítgetjük újra a kaját.)
  • dez
    #52
    Tudod te, mi van a párizsiban? (Nem.)
  • dez
    #51
    Ilyen alapon nem kellene évekig tesztelni az új gyógyszereket sem.
  • dez
    #50
    Én meg a "miattuk tartunk ott, ahol"-ozó embrektől...
  • echo
    #49
    hehe, nekem most nincs mikróm, mert elromlott és lusta voltam vele foglalkozni. Ezért most klasszik módon a tűzön melegítem az ételt és nem igazán bonyolultabb. Persze azért előbb utóbb lesz azzal a micróval valami :)
  • kvp
    #48
    "Teis valami ruszki cuccot vettél nem?"

    Hat igen, a SAMSUNG az egy regi orosz gyar. :-) Egyszeruen csak 10 eves a mikro, soha nem volt karbantartva, ezert mar nem megbizhato. Viszont mukodik.

    "Azt azonban nem tudják sokan hogy a mikronak milyen jó tulajdonsága hogy megöli a baktétiumokat és nem kell az ételt felforralni mert a sugárzás alacsonyabb hőmérsékleten is baktériumölő."

    Tobbek kozott ezert is szoktam hasznalni, viszont azert nem jo ennek a sugarzasnak az utjaba kerulni. Nem rakkelto, de roncsolja a szoveteket, mint ahogy a forro viz is, csak az nem megy be olyan konnyen a bor ala.

    A mikro nem rossz, csak veszelyes. Tudni kell jol hasznalni. A nagyobb problemat inkabb a rossz minosegu vagy regi cuccok jelentik. Egy mikro van olyan veszelyes mint egy auto, megse kell hozza forgalmi.