87
  • Chrystopher
    ,,Egyes zöldnek tűnő magazinokban olyan mikróellenes érveket találni, amelyek szerint a mikrohullámok hatására az ételek molekulái degenerálódnak, így az ilyen módon melegített táplálék végső soron rákkeltővé válik, így csak a hagyományos, lángon történő főzés ajánlott.''

Érdekes. Én beraktam egy rákot a mikroba 800W-on 5 percre és még mindig elég mozdulatlan. Pulzusát nemtudok kitapíntani. Sztm. nem rákkeltől a mikro..

• brueni
    amúgy nem is egészséges a forró étel. kinek a gyomra van berendezkedve 60-70-cokos kajára? én spec langyosan, félmelegen szeretem a főtt ételt. a gyomornak is könnyebb megemészteni.
  • rigidus
    En ezt kb 10 eve felfedeztem mar egy vadi uj Sharp mikroval. Egy regi radaros trafipax elojelzot siman megszolaltatott. Bekapcsoltam a mikrot es 4-6 meterrol a konyhan kivul is sikoltozott. Amikor a mikro lealt a csipogo elkussolt.
  • Csóka
    Na, eről ennyit!
    Nem tudom, mennyire vagytok "zöldek", de engem kifejezetten zavar, hogy mennyi baromságot összehordanak...
    Pl: tudjátok-e, milyen az, ha egy "zöld" családba házasodsz be? Vazz, az anyósomtól meg a sógornőmtől lekaparom magam! Nem szabad párizsit enni, nem szabad csapvizet inni, mindent a szelektívbe, minden bio-ennivaló... Lassan azon kapom magam, hogy ha meglátogatjuk őket, elkezdek bégetni meg mekegni, néha már bőgni, mint egy marha...
  • juzosch
    Annál már előrébb tart az emberi gondolkodás, hogy ilyen ostoba következtetéseket vonjanak le:)
    Ismerik a biológiát, áés a fizikát is elég jól, a kettőből már ki lehet találni, h káros-e.
  • babajaga
    Azt azonban nem tudják sokan hogy a mikronak milyen jó tulajdonsága hogy megöli a baktétiumokat és nem kell az ételt felforralni mert a sugárzás alacsonyabb hőmérsékleten is baktériumölő.
  • Akuma
    Szerintem nem holmi bulvár újságokból kellene ilyesmiket olvasni... Egyébként nagy marhaság az egész, mert magától a főzéstől ugyanúgy bomlik az étel, többek között ezért is van az, hogy a kaját "szénné égett" állapotba tudjuk hozni... Aki nem hiszi, járjon utána ;) Nagyobb energia befektetésével meggyorsítjuk a bomlást, azaz kevesebb időbe fog telni, vagypedig kevesebb energia befektetést fog igényelni.
    Úgyhogy nyugodtan mikrózzátok a kaját, hidegen méginkább nem egészséges melegételt enni. "Megfekszi a gyomrunkat" ugyebár, mivel lassabban tudja lebontani a gyomor a hideg ételt, mint a meleget. Vagyis több energiát kell befektetnünk ahoz, hogy elbontsuk az ételt. Ez (is) vezet általában gyomorfájdalmakhoz.
    Ja a "szénné égett" kaját tényleg ne egyétek meg, mert az valóban rákkeltő.
  • brueni
    emi élesítve...
  • roliika
    Teis valami ruszki cuccot vettél nem? :D
  • roliika
    "de jól zárjon és jól szellőzzön ám"
    Atyaisten! Akkor a mosógép is sugároz?

Bakker meg kell nézni a TV-t is mert a CRT-s TV meg monitor is sugárzik áám! Aztán aki sokat ül elötte degenerált lesz!
  • kvp
    A mikrosutok sajnos kepesek zavarni a wifi-t, pedig a mikro 2.45 Ghz-en megy mig a wifi 2.4 Ghz-en. Szerencsere nagyobb tavolsagokbol mar nem veszelyes a dolog. Az en regi samsung mikrom pl. 3 meterrol meg kepes kiutni a regi arnyekolatlan ccd-s fenykepezogepemet, de egy modern arnyekolt elektronikat mar nem (pl. mobiltelefon cmos kameraja). Viszont volt munkahelyen hasznaltam tenyleg regi nyugatnemet sutot, amiben meg nem volt rendes vedelem az ajton. Az mindig erezhetoen melegitette a vele szemben levo falat is. (tobbnyire bekapcsoltam es kimentem az etkezobol) A biologiai letformakra csak addig veszelyes amig a sugarzas eri oket, tehat egy mikroban elhelyezett eletformanak jo eselye van arra hogy a magneses ter 'kiegyenesiti a dns-et' :-), de miutan kivettuk mar semmi karos sugaraza sincs, a magneses ter nem ionizalo sugarzas. (ez energiaszint es atvivo reszecseke fuggvenye) A mikrok egyetlen tenyleg karos hatasa a kiszivargo magneses ter altal okozott zavar az idegrendszerben, ez nem okoz hosszutavu hatast, csak annyira veszelyes mint a tobbi rf zaj a tv-ben, tehat rontja az idegrendszer hatasfokat es noveli a hibazas valoszinuseget. (az emberi idegrendszer is elektomosan mukodik, csak egy viszonylag kis frekvencias 1-2 voltos parhuzamos rendszerrol van szo, kemoelektromos taplalassal es feherje alapu szerves aramkorokkel) Az egyetlen sugarforras ami tenyleg karos az emberre az katodsugarcso, azaz a tv kepcso, ami kis mertekben de a rontgen taromanyban is sugaroz. Tehat hamarabb okoz rakot a tv vagy a monitor mint a mikrosuto.

Egyetlen zaro megjegyzes: Lassan akkora elektromagneses sugarzas er minket az elektromos halozat, a mobiltelefonrendszer, a tv-radio adok es ujabban a wifi/bluetooth iranyabol, hogy az osszesitett terheles kezdi tullepi a mikrokbol kiszivargo sugarzas merteket. Ha aktivan hasznalunk is egy keszuleket, tehat nem csak a szomszede, akkor pedig at is lepi.
  • Adam II
    Mondjuk ez igaz.

De azért a fogzamókészség elvesztése nem föltétlenül mikorohullámú sütőktől van ,közrejátszhatnak még más dolgok is például a stressz.
  • Mirtil
    Sok más rákkeltő dolog van a földön, majd pont a mikrótól fog pl a termékenység lecsökkenni..
  • Ronny
    és szerinted pont a kipusztulófélben lévő nyugati társadalmakban indúlna be ez a folyamat ami egyébként is a világ össszlétszámának a tördékét adja?
  • Adam II
  • Adam II
    És miből gondolod ,hogy ez nem egy természetes folyamat arra ,hogy lekorlátozza az emberek létszámát? Más állatokat a ragadozók korlátolják mivel minket nem esz meg semmi ezért az is lehet a természet így csökkenti az egyedszámot.
  • Adam II
    Ez tetszik.
    A tanárom mondta egyszer ,hogy hazudni 3 féleképpen lehet : igennel ,nemmel és statisztikával:D
    Amúgy ki süt főz csakis mikróval? Én max csak felmelegítem benne a kihűlt kaját ami 1 percig tart csupán de nem vágok bele egy fazék vizet forralni. Arra ott van a sütő főzőlapja.
    Amúgy néhány zöld már túlmegy minden határon. Nincs olyan dolog a Földön már ami ne okozna rákot. Álszent barmok ha ők annyira ki vannak magukra miért élnek lakásban miért nem költöznek ki az erdőbe egy barlangba ahol boldogan sütögethetik a tábortűz fölött a humuszt.
  • Ronny
    de azért azt sem tagadhatjuk, hogy a fogazóképesség is drasztikusan(tényleg) csökkent.
  • Morden23
  • Morden23
    "Az utóbbi időben a civilizált világ fogamzóképessége a nagyon lecsökkent."

A népességcsökenés/stagnáció és a fogamzóképesség csökkenése nem összekeverendő, főleg nem szinonímák.
    A "civilizált világban" a gyermekvállalás, illetve a vállalat gyermekek száma mutat csökkenő tendenciát, de ez nem éppen a fogamzóképesség csökkenése miatt van.
  • Geza ba
    A cikkben hivatkozott "dr." Masari Emoto végzettségéről egy kis érdekesség: "A further search revealed that Emoto’s degree was from the Open International University in India, where an M.D. degree costs $500 and a Ph.D. costs $350, no classes or tests required."
  • DukeHT
    Szerintem az emberi életre a leg ártalmasabb a hülyeség.Na meg amit az életmod magazinok mondanak pl:amikor az emberek sok burgonyát ettek akkor de szar volt, amikor meg nem mindjárt jöttek hogy milye egéséges.
  • AranyKéz
    "Az ember legalább néhány százezer éve süt lángon, és csak harminc éve mikróban. Az utóbbi időben a civilizált világ fogamzóképessége a nagyon lecsökkent."

Erre a reakció.
  • uniu
    ez meg mi a banat ????
  • 0Speed0
    Szép kis összefüggés
  • AranyKéz
    Ez a #18-asra ment volna...
  • AranyKéz

• turul16
    Ezaz, ha elromlik a wifi kártyám mikrót kötök PC-m re :)

Mikró szerintem viszonylag széles spektrumban sugároz, 0.1% od szerintem nem helytálló arra keskeny sávszélre nézve amin ép wifi -zek mondjuk.
    De lehet, hogy az SNR értéken picit meglátszik.
  • Caro
    Ez elég tipikus, nézd meg, statisztikailag az USA-ban a kiwifogyasztás és a rákos halálesetek száma között is lehetett egy egyenes arányt húzni, úgy az 50-es 60-as években.
    Egyébként meg onnan tudjuk, hogy megvizsgáljuk mi történik a kajával, és kész.
  • lomha
    Látom, mindenki mikró párti. Az ember legalább néhány százezer éve süt lángon, és csak harminc éve mikróban. Az utóbbi időben a civilizált világ fogamzóképessége a nagyon lecsökkent. _HONNAN_ tudjátok, hogy mit okoz hosszú távon a mikró? Fél percig lehet, hogy egy macska is kibírja.
    Másrészt a telefonos teszt tényleg "működik", fel lehet hívni a mobilt a mikróban, a hűtőben és a mosógépben is. Ha alufóliába csomagolom, akkor nem lehet felhívni. Sugárzás-paranoiásoknak tehát jó megoldás, ha mégegy külső fémházba építik, de jól zárjon és jól szellőzzön ám.
  • Caro
    Néhányszor elvigyorodtam a cikk olvasása közben :)
    A mikrohullám nem csak a vizet melegíti, hanem mindent, mert ahhoz elég erős, hogy polarizációt hozzon létre, de nem ionizációt!
    Más kérdés, hogy a 2.4 GHz az pont a vízre van kalibrálva, rezonancia abszorpcióra, szóval azért lényegében mégis csak a vizet melegíti, de jeget is lehet benne olvasztani, csak sokkal nehezebb.
    Mellesleg a hagyományos sütőben felületen kap nagy teljesítményt az étel, aminek hatására rosszabb esetben szétég, itt viszont sokkal egyenletesebben kapja (exponenciális teljesítménycsökkenés az anyagban, akkor van jól mecsinálva, ha jópárszor átmegy rajta).
    Én laborban mértem mikrohullámokkal, a freki ott 10,5 GHz, 15 mW. Jelforrásnak Gunn-diódát használtunk, ami "polarizált" jelet bocsát ki (azért teszem idézőjelbe, mert az ilyen diódák általában eléggé bénán polarizált jelet adnak). Miután a hullám útjába tettünk egy másik fémpolarizátort, a detektor által leadott feszültség a kezdeti 7400 mV-ról 50 mV-ra csökkent!
    Egyébként valakinek feltűnhet a 2.4 GHz. Igen, a WLAN is ezen megy. Csak a WLAN adóteljesítménye max 100 mW, és így tudnak 400 m-en belül kommunikálni.
    A mikrohullámú sütők meg >600 W teljesítményűek, szóval ha ennek csak 0.1 %-a is kihatolna, akkor a WLAN hálózatok nem nagyon működnének.
  • 0Speed0
    Lassan egyszerűbb venni egy újat, mint leellenőriztetni a régit
  • AranyKéz
    Ja, elég érdekes lenne ha az emberi test "degenerálódna" szar kaják esetén. Azért elég sok mocskot ettek eddig is, meg most is.
  • AljasGetto
    Azért ez akkor is necces, egy OMH hitelesítés ilyen-olyan eszközökre legtöbbször nem haladja meg a 10e HuF-ot...
  • UnnameD
    A mikrohullámú sütő egy faraday-ketrecben van, ami le van földelve, és a 2,45ghz-nél kisebb frekvenciájú hullámok nem jutnak ki belőle. A telefon a nagy érzékenysége miatt képes csengeni. Aki fél a mikrótól, az megérdemli :)
  • brueni
    mikrohullámok rezegtetni kezdik a táplálékban lévő sejteket és a molekulákat.

nem inkább a vízmolekulákat rezegteti?

A mikrohullámú sütőben a villámgyors rezgések következtében az ételek molekulái rövid időn belül degenerálódnak. A degenerált ételtől, degenerált molekuláktól nem lesz egészséges sejtépítés az ilyen ételeket fogyasztó ember szervezetében, hanem előbb-utóbb egyre jobban elhatalmasodó degeneráció indul meg a szervezetében, éppen ott, ahol a szervezetén belül a leggyengébb az immunrendszer állapota. Ez már a rák előkapuja, mert ha rendszeresen mikrohullámú sütőben főzött, melegített ételeket fogyaszt valaki, akkor előbb-utóbb daganatos beteggé „eszi” magát.

ez így van. a cikkíró már degenerálódott…

A mikrohullámú sütőben melegített, felengedett vagy főzött ennivaló (a tej és a zöldség) a kísérleti alanyok vérében szignifikáns (döntően meghatározó) elváltozásokat okozott, csökkent valamennyi hemoglobin érték (vastartalmú fehérje, vérfesték, amely megköti az oxigént), valamint a HDL és az LDL (koleszterin) aránya.

persze, mert a megfagyó vízmolekulák tönkreteszik a sejtfalakat. ezért nem lehet még pl. hibernálni…
  • brueni
    azért nem ugyanaz a kettő. a kermi papírt ad róla, és a nevével áll a mérési eredmény mögött. kvázi felelősséget vállal azért amit tesz. és nem az ember termékét vizsgálja be, hanem a terméktípust.

amit a polgártárs művel 3-ezerért, az csak egy sima (amolyan csak hogy tudd típusú) mérés és még számlát sem kapsz róla.

kb mintha a feleségedet akarnád összehasonlítani egy prostival. mindegyik ki tud elégíteni, de az egyik sokkal olcsóbb...(viszont nincs ott minden nap)
  • GabiWong
    http://www.natursziget.com/page.php?show/articles/view/topic/eletmod/artid/20070117mikrohullam
  • Zro
    Érdekesz, hogy amit a Kermi 100-120 ezerből hoz ki, azt egy műszerész kiszállással együtt megoldja 3eHUF ból :)
  • Griphons
    Nanemár! Engem a medvetalpkaktuszos megoldás is érdekel! Hadd röhögjek már egy kicsit