418
Igazság vagy teória? Neale Donald Walsch: Beszélgetések Istennel
-
#18 ha annyit mondok, hogy "alma", azt is többféleképpen lehet értelmezni a gyümölcstől kezdve az országalmáig. de hagyjuk, ennek a topiknak nem a Biblia a témája. -
Fehér Puma #17 Ha arra akarsz célozni ,hogy egyes filmekből vette az író az ötleteket akár az is meglehet. Annak is megvan a lehetősége ,hogy a férfi nagy pénzeket akart bezsebelni így kitalált egy világképet, olyan motivumokkal ami megnöveli az emberek önbizalmát, jó élet érzetet ad, és kevés ellentmondást tartalmaz. Ám én mégis megvizsgálnám ezt a dolgot kicsit jobban. OLvasd el szerintem. Nagyon szép mű. Be is másolok nektek egy részt:
"Emlékszel még arra a kis történetre a Kis Lélekről és a Napról, amit az Első könyvben kaptál tőlem?
- Igen
Nos, van folytatása is. Íme:
- Isten bármely töredéke lehetsz. Amelyik csak akarsz - mondtam a Kis Léleknek. - Te vagy az Abszolút, mely tapasztalja önmagát. Isten melyik általad választott megnyilvánulását kívánod most megtapasztalni?
- Tehát van választásom? - kérdezte a Kis Lélek.
- Igen. Megtapasztalhatod Isten bármely megnyilvánulását, önmagadként, benned és rajtad keresztül.
- Rendben. - felelte a Kis Lélek. - Akkor a Megbocsátást választom. Szeretném Teljes Megbocsátásként megtapasztalni önnön lényemet.
Képzelheted, mekkora kihívás volt ez!
- Senkinek sem kell megbocsátani. Tökéletességet és Szeretetet teremtettem.
- Senkinek sem kell megbocsátani? - kérdezte némiképp hitetlenkedve a Kis Lélek.
- Senkinek. - ismételtem - Nézz körül. Látsz-e nálad kevésbé tökéletes, kevésbé csodálatos lelket? - Erre körbefordult, s meglepetten látta, hogy köré gyűlt a mennyország valamennyi lelke. Jöttek a Királyság legtávolabbi zugaiból is, mert hallották, hogy a Kis Lélek rendkívüli párbeszédet folytat Istennel.
- Értem. Senki sem tökéletlenebb nálam! - kiáltott fel a Kis Lélek. - Akkor hát kinek bocsássak meg?
Erre egy lélek kilépett a tömegből. - Nekem megbocsáthatsz. - mondta ez a Barátságos Lélek.
- Miért? - kérdezte a Kis Lélek.
- A következő életedben olyan dolgok fognak történni, amiért megbocsáthatsz - válaszolta a Barátságos Lélek.
- De miért? Mit tudsz tenni ellenem, Te, a tökéletes Fény teremtménye, hogy meg kell majd bocsátanom?
- Ó - mosolyodott el a Barátságos Lélek -, biztosan kitalálunk majd valamit.
- De miért? - A Kis Lélek nem értette, hogy miért akarná egy ilyen tökéletes teremtmény annyira lelassítani a rezgését, hogy tényleges "gonoszság"-ot tudjon tenni.
- Egyszerű - magyarázta amaz -, megtenném, mert szeretlek. Szeretnéd magad Megbocsátásként megtapasztalni, nem? Egyébként te is megtetted velem ugyanezt.
- Én?! - ámuldozott a Kis Lélek.
- Persze. Nem emlékszel? Teljesek voltunk, te meg én. A Fel és Le, a Bal és Jobb. Mi voltunk az Itt és Ott, a Most és Akkor. Voltunk Kicsik és Nagyok, Férfiak és Nők, Jók és Rosszak. Minden voltunk. A Minden. Megegyeztünk, hogy mindketten külön-külön megtapasztaljuk Isten Legfőbb Részeit. Mert megértettük, hogy....
- Amikor az Vagy, ami Nem Vagy, akkor ami Te Vagy, az nem Te Vagy.
- Nem létezhet meleg nélkül hideg, bánat nélkül nem lehetsz boldog, a "gonosz" nélkül nem ismerheted meg a "jó"-t. Ha valami akarsz lenni, akkor fel kell bukkannia valahol a világodban ennek a valaminek, vagy valakinek az ellentétének, hogy ez a valami, bármi legyen is, létrejöhessen.
A Barátságos Lélek ezután elmagyarázta, hogy azok az emberek Isten Különleges Angyalai, és az az állapot Isten Ajándéka.
- Egyetlen dolgot kérek cserébe - jelentette ki a Barátságos Lélek.
- Akármit kérhetsz! - kiáltotta a Kis Lélek. Alig bírt magával az izgalomtól, hogy végre Isten bármelyik megnyilvánulását megtapasztalhatja. Megértette Isten Tervét.
- Abban a pillanatban, amikor ütlek, verlek, és a leggonoszabbakat művelem veled, amit csak el tudsz képzelni... emlékezz, hogy ki is vagyok valójában.
- Ó, nem fogom elfelejteni! - ígérte meg a Kis Lélek. - Találkozunk a tökéletességben, melyben egyek vagyunk, és mindig emlékezni fogok rá, ki vagy. Mindig!
És a Kis Lélek ígérete az én ígéretem is. Ez mindig érvényes. És te Kis Lelkem? Megtartottad-e az ígéretedet mások felé? "
-
#16 off
Mi a különbség az anime és a rajzfilm között? [csak kivancsi]
on -
GVG #15 csak annyi hogy több módon is értelmezhető pár dolog benne, amit alaposan ki is használnak.... -
#14 "ellenmondások és tapasztalatok szempontjábol a bibliát igen csak felülmúlja hitelességében"
jo lett volna ha kinyitod a Bibliát legalább egyszer mielőtt ilyet irsz.
vagy ha érvelni akarsz akkor mondjál ellentmondásokat a Bibliából -
Fehér Puma #13 légyszives a marakodjunk és anyázzuk egymást formációs beszélgetéseket folytassátok az odavaló helyen:) ne itt. van így is elég hülye az életemben. (magamat beleértve). itt érdemben szeretnék eszemcserét folytatni -
GVG #12 " a világ amiben élünk abszolut illúzió"
naigen... mátrix -
Fehér Puma #11 Ezzel én is így voltam egy ideig, de a belémgyökerezett maximalizmusum nem sokáig hagyott ebben az állapotban:) -
eLiXir #10 Istenem...Istenem én is ezt mondom most, végre nyílt egy olyan topic ami érdekel erre máris megy a hölyeség.
@Kamehame -- ezzel a hsz-szel mit értél el őszintén, nem erről szól a topic tedd meg az ehhez hasonlókat priviben!
Érdekel a könyv :) Körülnézek guglin is hátha találok több infot. -
Fehér Puma #9 Én meg egyáltalán nem vagyok vallásos, és olyannyira nem vettem eddig komolyan istent ,hogy életem nagy részét azzal töltöttem ,hogy az ateizmusomnak adjak hangot, és a biblia általam vélt hibáit elemezgessem. De mivel eléggé szkeptikus ember vagyok, egyre jobban felülkerekedett rajtam a kételkedés, mint mindeniránt magam iránt is. Ezekután felvetettem a lehetőségét isten létezésének, és a biblia igaz mivoltának, s így kerestem istent egy jó pár évig. Nem sikerült. Azután elolvastam ezt a művet, és felkeltette az érdeklődésemet az a tény ,hogy rentgeteg olyan gondolatot tartalmaz az írás , melyeket életem során tettem magamévá , így úgy éreztem szinte mint ha én írtam volna azt a könyvet. És a melett sem érdemes elmenni ,hogy kevesebb ellemtmondást tartalmaz mint a biblia és más vallások könyvei, arról nem is beszélve ,hogy milyen kellemes élet érzetet kölcsönöz. De én valójában nem azért vagyok itt ,hogy a könyv melett álljak ki , épp ellenkezőleg néhány negatív észrevételemet szeretném megosztani olyanokkal akik olvasták és hisznek a könyvben. -
_Vegeta_ #8 Lecci ne ugorjunk egymasnak es foleg ne flemeljunk.. aki egy animet lerajzfilmezik vagy egy mangat lekepregenyezik arra en csak rahagyom, hadd beszeljen ugyis gőze sincs a temahoz.
Boldogok a lelki szegenyek ugye.. nade mindegy.
En kivancsian varom a temat... -
#7 na most fogd be! az nem mese a DBZ Anime, és a kedvencem szal jobb ha befogod! -
_Vegeta_ #6 Ugylatom szerecc flémelni. :D
Rajzfilm? Nem vagyok semmien rajzfilmnek a hazigazdaja, de ha volnek is mikozod hozza es foleg mi kifogasod ellene? -
#5 Ezt igy meg nem hallotam. Az a baj hogy mar olyan sokat irtak mindefele verziot hogy mi is van velunk de az igazsag az hogy engem mar nem erdekel. Minek elmelkedjek annyit azon hogy miert vagyunk mi itt? Ugysem derul ki... lehet soha! Szal elem az eletem es majd ha lesz valami akkor lesz. -
Vegas #4 mindenhova betolod a képed és hülyeségeket irkálsz. és egy rajzfilmnek vagy a házigazdája :// -
_Vegeta_ #3 Istenem...Istenem...Istenem... -
#2 Elég érdekesnek tüni, vallásos vok, de azért ennyire komolyan nem veszem Istent, most ilyen alapon azt is kérdezhetnénk meg mindenkitől hogy hisz-e Istenbe vagy nem, és ha igen/nem akkor miért nem. -
Liliomfa #1 Sziasztok. Neale Donald Walsch e könyvében azt részletezi hosszan ,hogy Isten sugalmazása szerint, a világ amiben élünk abszolut illúzió és arra szolgál ,hogy megismerjük általa az igazi énünk ellenpólusát, s ezáltal az igazi énünket, vagyis a bennünk lévő istent. Jobban mondva isten tapasztalja meg önmagát rajtunk keresztül. Hiszen tudta ,hogy ő maga a szeretet, és ő maga a minden, de nem tudta ,hogy milyen az a szeretet s a minden, hiszen rajta kívül nem volt semmi, amihez viszonyítva megtapasztalhatta volna önmagát. Ezt a topicot azért nyitottam, mert nem találom a könyvet olyan irreálisnak. Sőt mi több ellenmondások és tapasztalatok szempontjábol a bibliát igen csak felülmúlja hitelességében. De ez még nem azt jelenti ,hogy ebből egyenesen az következik ,hogy igaz is lenne. Ellentmondásokat, és paradoxonokat szeretnék itt megvitatni azokkal akik olvasták, álláspontokat, személyes tapasztalatokat és így tovább :)