418
Igazság vagy teória? Neale Donald Walsch: Beszélgetések Istennel
-
patiang #58 Te magadban hiszel.) -
patiang #57 Azt hiszem félreérted. Az Egész részletekből áll. -
#56 lehetséges, ha elhinném, hogy létezne, azt mondanám, hogy Isten skizofrén és az a sokmilliárd ember mind 1-1 személyisége:) -
patiang #55 Amikor rosszat követek el, és megtérek, tulképp sajátmagam győzöm meg. -
patiang #54 Csak úgy mellékesen szerintem a kereszténység által kitalált Lény maga a világegyetem, magunkat is beleértve.
Tehát mi is az Isten részei vagyunk. -
patiang #53 Csak valaki adja meg az Isten definicióját!!
Mert ahány vallás, népcsoport stb, stb annyi istenkép.
Pl egyes embereknél anap az Isten. És miért ne lehetne az?
Mert mennyivel butább ez, mintha kitalálunk egy lényt /mert senki nem látta/, és kommunikálunk vele. -
#52 te nem tudod dobni a témát, amúgy tartom magam a #49-hez
ha jobban akarsz győzködni dobj meg egy "kétségbe von valamit" definícióval -
#51 látom bölcsész vagy:) ez nem értelmezés kérdése hanem objektiv fogalom, két különbözö dologról van szó logikailag.
de mint mondtam hagyjuk -
Jetdash #50 VOLTAM a tárgyaláson -
#49 te így értelemezed azt, hogy kétségbe von valaki valamit, én meg úgy
kár ezen vitázni. -
Marci D #48 Én hiszek Istenben!
Jó hinni valamiben. Szerintem mindenki hisz valamiben és ahoz tartja magát. Istent lehet máshogy is szólítani. Lényeg hogy hinni kell valamiben. -
#47 de ugy tünik még mindig nem tiszta, hogy az hogy kétségbe vonsz valamit az nem egyenlő azzal hogy tagadod.
kétségbe vonod: nem fogadod el hogy igaz
tagod: azt fogadod el hogy nem igaz
na mindegy -
#46 nem kell vele foglalkozni, ahogy velem sem:) -
#45 kétségbe vonom - nincs
mivel azt állítom, hogy nincs és mivel mások azt állítják, hogy van máris megkérdőjelezhető Isten létezése ergo kétségbe vontam a tényt miszerint Isten létezhet:|
de akadj fennt iylen dolgokon:) -
Indigo #44 Nem az a gond, hogy te más nézeteket vallassz. Csak elég fárasztó, hogy minden topikban, ami kapcsolatos Istennel, egy-egy éppen arra járó és unatkozó emberke benyögi hogy "márpedig Isten nincs", holott teljesen másról szól a vita... -
#43 de te nem kétségbe vonod hanem azt állítod hogy nincs:)
Két egymást követő hsz-ben két különböző dolgot állítasz, és te nevezed magad realistának ? ami egyébként szintén nem a legjobb szó ide, inkább racionalistára gondoltál, de ilyen aproságokat már meg sem kéne emlitenem -
#42 minden új topikba beírtam eddig aminek köze volt Istenhez:)
igen, csak flémkeltésnek szántam, de a tömören kifejtett véleményem ott van #39-ben szóval be is fejezhetjük akár, együtt kell élni a tudattal, hogy nem mindenki vall oylan nézeteket, mint te -
Indigo #41 Egyébként minek jössz be ide? A téma nem az, hogy létezik-e Isten vagy sem, ergo a hsz-ed tök értelmetlen volt. -
Indigo #40 Valld be nyugodtan, hogy csak flémkeltésnek szántad... -
#39 tudtam, hogy valami vallásos rögtön nekem fog ugrani...:)
se megcáfolni se tagadni nem tudják Isten létezését, realista gondolkozású ember lévén én kétségbe vonom, nagyon is. -
#38 örülök, hogy tizenegynéhány évesen rájöttetek a nagy kérdés eldöntésére, amit még a fizikusok többsége is másképp gondol egyébként nálatok.
mindenesetre remélem hogyha valami nagy szarba kerültök az életben akkor is hasonloképpen fogtok gondolkozni, és nem kéritek a nem létező Isten segitségét. -
#37 így van -
#36 Isten nem létezik. -
#35 ki mondott ilyet? jobb lenne ha nem forgatnád ki a szavaimat:)
egyébként nem vitázni akartam, hanem pont hogy észérvekkel beszélgetni, de ha erre nem vagy vevő.. -
_Vegeta_ #34 #16: Szivesen elmondom de nem itt, ez a tema nem ad lehetoseget erre.
#20: A biblia egy aranyos tortenet semmi mas, ertelmet keresni benne bolondsag. (Persze van ertelme maganak a konyvnek, de nem a tortenetnek amit elmesel.)
#25: Nemtudod abbahagyni ugye? Rosszabb vagy mint en komolyan mondom. :)
#29: A papok kerlekszepen eleget hangsulyozzak hogy az egesz egy nagy maszlag. Egy ertelmesebb pap mar a ministras evei alatt rajon erre.
"boldogok a lelki szegenyek"
Szerintetek ez a mondat mit jelent? Bolgodok azok akik nemtudnak semmit a vilagrol.
Temahoz kicsit hozzaszolva... Mindenfele halal utani eletrol szolo elmelkedes csak azert szuletik hogy megnyugvast talaljon az ember ebben az eletben. Remiszto ugy elni hogy meghalunk es annyi, nem?
Mind csak mese, elmelkedes. Jomagam annak vagyok a hive, hogy minden megmagyarazhato a termeszet felett nincsen semmien ero, es a tudomany(tudas) all mindenek felett.
Erdekes dolog ilyesmivel foglalkozni (filozofiaval), de ez egy olyan temakor amit sosem lehetlesz bizonyitani igazabol igy (szerintem) ertelmet veszti az egesz. -
Fehér Puma #33 ha ez a topic a kereszténység vs. neale donald walsch nevet kapta volna akkor nagy örömmel kezdeményeztem volna egy teológiai vitát, ami azzal folytatódott volna ,hogy a fejemhez végja vki ,hogy a bibliát nem ésszel hanem szívvel kell vizsgálni. de köszönjük ebböl nem kell. tehát vkinek van értékes mondanivalója szivesen várom :))) -
#32 elég inkorrekt dolog hogy irsz valamit, megkérem hogy indokold, és kitérsz előle. ennyi erővel magadnak is nyithattad volna a forumot akkor nem válaszol senki -
Fehér Puma #31 ez nagyon ide illett. e pár hozzászólásban már én is megszenvedtem ezt a dolgot, "ne irj hülyeséget. " címszóval:D -
Thanatos #30 én ehez csak ennyit füznék hozzá:
"Azok az emberek, akik megosztják veled vallási nézeteiket, szinte soha nem akarják, hogy te is megoszd velük a tieidet."
- Dave Barry
:PPP -
#29 nem tudom melyik templomba jártál, de azt sztem a papok elég jól hangsulyozzák, hogy Ádám és Éve az nem szo szerint értendő, a mondanivalója a lényeg hogy mi van a dolgok mögött.
mint ahogy a kigyo sem egy gonosz állat, az is csak egy szimbolum. -
#28 jo csak akkor meg ne irj hülyeséget. -
HUmanEmber41st #27 Én azon a véleményen vagyok, h védikus filozófia rulez! -
Vegas #26 ja és ka -
Vegas #25 jo tudom, most jön az h megkeresel és megversz és én már most reszketek mert ideteleportálsz mint songoku és kámehámehá.. idiot. -
#24 tessék, itt már 2500 hozzászólásban lejátszottuk ezt a meccset, de ha nem alapból elítélően akar valaki a Bibliáról beszélni, és értelmes felütéssel kezdi a vitát, azt szerintem szívesen látjuk. ennek a topiknak meg egy másik könyv a témája. -
GVG #23 persze, hogy minden korba bele lehessen illeszteni valamilyen formában, hogy megegyék (egyház ugye) -
Fehér Puma #22 Igen. Ez a bibliai ellentmondások egyike. Ne fecsérelj rá sok időt az én hibámból tanulva. -
Fehér Puma #21 Hát a szavaknak bizony megvan az a tulajdonásguk ,hogy igen korlátozva tudják csak kifejezni a "valóságot" és még azt is félre lehet értelmezni. Ezellen nem tudunk mit tenni. Sztem a könyv nem szélsőségesen megy ki arra ,hogy félreértelmezhető legyen. Én egyszersem gondolkoztam közben ,hogy mit értett "ez" meg "az" írása közben -
#20 Nekem az örök kérdésem az, hogy Isten megteremté Ádámot és Évát, lőn 2 gyermekük Káin és Ábel. Káin megöli Ábelt... és utánna?
Ezt úgy kérdezem, hogy 18 éves koromig többet jártam templomba, mint itt bárki, erre fogadni mernék. Valamint nem hiszek a szervetlenből -> szerves elmélétben, a Big-bangben sem. Istenben könnyebb hinni, legyen az bennünk, vagy a "mennyben" :-) -
Fehér Puma #19 Nem akarok teológiai vitába kezdeni. Sosem végződnek jól:)