Közösségi portálok legmagabiztosabb hölgyei

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mrzoltan
Szünnyetek már meg<#banplz><#banplz>
Z
Nos akkor felhívom a figyelmed, hogy neked a szövegértéssel van problémád. Hol olvastál olyat, ahol azt írtam, hogy az egyik helytelen, és a másik helyes? Pont arra akartam felhívni a figyelmet, hogy mind a kettõ helyes. Csak konzekvensen kell(ene) használni az ikes igék ragozására vonatkozó szabályokat, amire sajnos a szabály pontos ismeretének hiányában sokan nem képesek. Mellesleg Dragooonnal privátban letisztáztuk, hogy õ is pont erre gondolt. 😊

A kompetencia szó melyik jelentésére gondoltál? Arra, hogy az itt lévõk mind szakértõk? Vagy arra, hogy jogosultak állást foglalni, illetékesek az ikes igék ragozásának témájában megmondani a frankót? Az elõbbivel nem, viszont az utóbbival egyet kell értenem.

Az, hogy valakinek a magyar az anyanyelve, szerinted automatikusan azt jelentheti, hogy a szabályokat jól alkalmazza?

A segges-billentyûzetes párhuzamra vonatkozóan: abba nem gondoltál még bele, hogy esetleg egy nyelvész (ha nem is professzor) álláspontját írtam le? <#hehe>

ÉS MOSTANTÓL TÉNYLEG NEM ÍROK TÖBBET IDE EZZEL KAPCSOLATBAN. Szépen megkérlek, hogy ne ide válaszolj! Köszönöm a türelmet a többiektõl, sry a zavarásért. <#idiota>

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Szvsz nem ismered a "segget csinálsz a szádból" idiomatikus kifejezés jelentését😉

Az említett hölgy és feltételezem az itt lévõk mind anyanyelvi beszélõk, kompetenciájuk megkérdõjelezhetetlen.
Z
<#szomoru1>Ne már gyerekek...

Egy utolsó Toldi idézet, hátha...
Régi alak: "Mintha õ is ennék, úgy mozgott a szája..."
Ezt úgy mondanánk az új alakkal: "Mintha õ is enne, úgy mozgott a szája..."

De inkább nem offolom szét ezt még jobban. Ha valakit érdekel, akkor valami nyelvtanos topikban elmagyarázom.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

jazzy
Aki nem dolgozik nem is egyén?
Boconadi
😄😄😄😄😄😄
Z
Egyszerû példa:

régi (eredeti): Aki nem dolgozik, ne is egyék.
Új alakkal: Aki nem dolgozik, ne is egyen.

maffioso
bocs nem láttam a postod...na on legyen

\"If in doubt, flat out!\"

Goruck
ezt most ugye nem nekem írtad? mert én nem példálóztam ebbõl a témakörbõl.. :S 😊 rakjatok csajt!! 😄

Nikon D300 :) http://www.flickr.com/photos/goruckdesign

Z
Azért tisztában vagy vele, hogy épp segget csináltál a billentyûzetedbõl...<#hehe>

maffioso
ez hülyeség és a példád is szar
de mondjuk alszom egyet
vagy iszok egy pohár vizet
azért az iszom egy pohár vizet helytelen de az iszom egyet az nem
gondold át én most elsõs vagyok pont most vettük

istenostora03
fajgyülölõ mint az enyém xDD

Goruck
komojan mondom, én letem a hejesiro balynok

Sadist
Aha.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Goruck
😄 2-es lettem nyelvtanból 😄 de a tanár miatt 😊

Pheel
OFF: okostónik! Alanyeset - tárgyeset.
Alanyesetben eszek, tárgyesetben eszem.
Tehát, ha nem mondod meg, hogy mit eszel, akkor "eszek", ha megmondod, akkor "kenyeret eszem".
Namost tárgyesetben elég nehéz bulizni. Tehát a "bulizom" már csak azért sem jó, mert elég nehéz megválaszolni a "mit bulizol" kérdést.
Inni mindkét esetben lehet, de ebben az esetben általánosságban mondta, tehát jó az "iszok". Vesd össze: "sört iszom".

A sok nyelvész. Be kellene már menni nyelvtanórára! <#nezze>
kemszi2
Goruck
nem mondja SZERINTEM senki k-val, csak aki nem tud rendesen madzsarul 😄
én nem hallotam ilyen új fajtárol...Anyám tanárnõ(volt) és Õ tud teljesen kiborulni(mindenen) hogy ki hogy beszél, milyen helytelenül. pl.: elmentem tesztvezetni stb...😊

maffioso
milyen hülyeség ez a régi/uj teória?

Hülyeséget írsz, de mindegy. A dolog úgy áll, hogy mindkettõ helyes. Errõl bármilyen nyelvészprofesszort megkérdezhetsz😊
az nem is lenne baj, de hoyg pont itt...<#pardon1>

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

szucsy89
nyelvtan tanár-e vaty?
Z
Akkor most melyiket is használjuk? A régi (bulizom/iszom), vagy az újabb (bulizok/iszom) ragozást?

Mert ha a régit (bulizom/iszom), akkor így szól:
én buliznám/innám
te buliznál/innál
õ buliznék/innék

én bulizzam/igyam
te bulizzál/igyál
õ bulizzék/igyék

Ahogy te írtad, az az eszek, iszok (tehát az újabb) fajta ragozás.

És itt vége is az offnak. mrzoltantól elnézést kérek, hogy offoltam. <#vigyor3>

gameplusz
Cih? Eins.

i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn

Z
Nem rossz...határeset, elfogadható! <#hehe>

Rockynhooo
iii ezek elég magabiztosak XD

\"Az a baj Ogli-G annyira gengszter mint a tekn?sbékám!\"

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

kas123
buliznék innék
bulinál innál
bulizna inna

bulizzak igyak
bulizzál igyál
bulizzon igyon

akkor offolok kicsit

asus p5k se, c2d [email protected], 4gb ddr2, 1.7TB hdd, leadtek 8600gt extreme, LG M228WA MSI s270, 30d,,85/1.8,50/1.8mk1,430ex,tamron 28-75/2.8,sigma 18-50DC,cokin szurok,m42 uvegek

autoszimulator
cih bulizen, du bulisten, er sie es bulien. ist das gut, herr? 😄

.: mobilize.hu :.

mrzoltan
Nagyon király a topic,mi ez nyelvtan óra?Utálom de qvára.
Z
OFF: Ez kijelentõ mód, jelen idõ. Egyes szám 1.sz. (bulizom, iszom)

Kérlek, írjátok le azt is, hogy feltételes, illetve felszólító módban, jelen idõben hogyan használnátok egyes szám 1.,2.,3. személyben! Csak kíváncsi vagyok, hogy tényleg tudjátok-e, vagy csak egyszer hallottátok, hogy a bulizok, iszok az helytelen.

nem. a nagyobbik jány nyomja az övével picikét, azért olyan 😊
mi8ért mi a faszt csináljon? hagy bulizon,hagy igyon mi meg megbaszuk.. ennyi 😄

GIGABYTE GA-890 AMD Phenom II 945 KINGSTON 4096Mb DDR3 1333Mhz SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5 SAMSUNG 1TB THERMALTAKE V3 Black Edition CHIEFTEC CTG-500-80P 500W Windows 7 Home 64bit

mindkettõ helyes. az egyik alanyi másik tárgyas rogozásban van. mielõtt még összeugranátok...

szucsy89
miért? szerintem is úgy lenne helyes hogy bulizom, iszom...stb.
Z
Ha esetleg az ikes igék ragozására írtad, akkor elõbb menj már be nyelvtan órára.

nandorb
uu de ronda

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

toysoldier

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

PíszLávJuniti
nincs gond a hasával
ám a füléhez kötött rózsaszín kapaszkodókarika zavar pl

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

bardocz
oké hogy kurvamelegvan a tengerparton,de hegesztéshez mégiscsak fel kéne venni valami védõruhát,nem csak a szemüveget
gyemant04
napszemüveg..szerintem

... Mixed Martial Arts

Sadist
Hõvédõpajzs.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

haj <#vigyor4>

#1 Sebastian Ingrosso, #1 Calvin Harris& #1 Dirty South fan :}}

autoszimulator
második képen mi van a fején?

.: mobilize.hu :.

toysoldier
felsõ képen <#eljen><#szeret>

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

Goruck
furcsa hasa van...:S

Dragooon
"bulizok, iszok.." - hát tényleg büszke lehetsz magadra vazzzee...(mármint a csaj)

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

Trisztin

"Ezt csinálom, mikor nem dolgozom:
bulizok iszok a többit nem részletezem" - büszke lehetsz magadra vazzzee...

&#8222;Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. &#8222; - Kierkegaard, Sören

Z
Sadist után szabadon: return of the cece... <#idiota>