Közösségi portálok legmagabiztosabb hölgyei

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A linkelést szerintem ahhoz lehetne hasonlítani, ha azt mondod valakinek, hogy "láttam XY-ról egy plakátot a plázában, menj el és nézd meg!"

Nem vettem kötekedésnek, amit írtál.<#worship>

Az iwiwes linkeléssel IMHO az a gond, hogy a képek megtekintésének jogát a felhasználók kizárólag a többi tag részére engedélyezik, a képek kezelését pedig az iwiw szolgáltatójának.
A technikai lehetõség adott, hogy mások is megtekinthessék (kezeljék) õket, de elvileg (a felhasználási feltételek, de fõleg a jogszabályok alapján, pl. személyes adatokra vonatkozó szabályok) ez gázos, azaz adott esetben lehetnek belõle problémák.
Mindenesetre egy jogász véleménye errõl azért jóval mértékadóbb lenne, mint a mi beszélgetésünk.
autoszimulator
értem én mit mondasz, nem is akarok kötekedni, a jogrendszert, fõleg informatikai vonatkoztatásban meg fõleg nem kell bemutatni, szopattak már eleget, nyilvánvalóan balfasz okokból, amikre õk - elõzõ linkedhez hasonlóan - olyan jogszabályokkal válaszoltak, amik egy ilyen kérdéskörben egyszerûen alkalmazhatatlanok.
Az általad linkelt publikáció definíció is tökéletes, nyomtatott médiában, esetleg az internet egyes köreiben, de pl egy alapvetõ, valaki által megírt internetes cikkre is nehezen lehetne már ráhúzni.

A linkelést meg ne egy kocsilopáshoz hasonlítsuk, de is érzed, hogy más súlycsoport. Kép lementése esetleg lehet lopás, sajátként felhasználása, szerkesztése visszaélés. Hogy a linkelést mihez lehetne hasonlítani a való életben? Jó kérdés... Talán mikor egy idegen, nyitott ajtajú kocsiba beülsz, körbenézel, majd kiszállsz és megmondod havernak, üljél be te is, ebbe belehet ülni. Csak például a baráti kör "kocsijába" nem tudsz beülni, míg iwiw-ébe, myvip-ébe igen, mert õk engedélyezik 😊

.: mobilize.hu :.

http://www.kislexikon.hu/publikalas.html
Nincs az az ügyvéd, aki ebbõl ki tudna mosni. Ha gáz van, a jogi szempont a mértékadó, nem az informatikai, utóbbi ugyanis pusztán "technikai" dolgokra vonatkozik és nem foglalkozik a kép tulajdonosának jogaival, pl.
Nem a szolgáltató sara, mert az, hogy egy kocsi nincs aláaknázva, nem azt jelenti, hogy büntetlenül ellophatod.<#eplus2>
autoszimulator
de ez nem publikálás, marad a kép a szolgáltatón, itt semmiféle terjesztés, öncélú felhasználás nem történik. tehát innentõl nekem senki ne tiltsa, hogy az iwiw képének a direkt linkjét valahova kitegyem. Mint mondtam, ez max a szolgáltató sara lehet, hogy ezt nem akadályozza.
épp azért van ez, mert ha törli, vagy akár újra feltölti a felhasználó a képet, az összes régi képre mutató hivatkozásnak annyi, szóval így tudja "befolyásolni" a terjesztését, míg a printscr, lementés esetén nem.

szal szvsz nagyon vékony a határ a publikálás és linkelés között, de infós szemszögbõl azért jócskán különbözik a kettõ. hogy a pontos jogi szemszög micsoda, az egy másik kérdés, sokszor nem egyeznek ezek...

A személyekrõl készült fotó személyes adat, amelynek kezeléséhez írásos engedélyre van szükséged. Az iwiw esetében az iwiw szolgáltatójának adnak ehhez engedélyt a felhasználók, nem a sarki fûszeresnek - vagy neked.
Fuss neki újra a felhasználási feltételeknek, ajánlom figyelmedbe a "Tartalom" címszó alatt a jogellenes vagy jogosulatlan tevékenységek felsorolása között a megszerzett anyagok publikálását, mint olyat. A linkelés is az, egyébiránt - amit amúgy hülyeségnek tartok -, de a HVG nem linkelt...
allock
klaudi tán baktalórántházi

#hhwnd

autoszimulator
de azt értsd meg, hogy ha utcán lefotózol valakit, felteszed a netre, vagy felhasználod bárhol, elvileg engedélyt kell kérni. enélkül támadható vagy. na most akkor olvasd el, mit is fogad el a sok user, mikor regisztrál a közösségi portálokra. igen, az a rész, amit sose senki sem olvas el.

direkt linkelés. mond ez valamit? kép lementése, máshova feltöltése, más nevében, ez is? két külön dolog, vegyük már ketté.
mondhatjuk, hogy pl a #39124 sose találtam volna meg magamtól, ha ide nincs belinkelve, de erre meg válaszolhatom, hogy akkor tényleg sosem, ha a gazdája privát képként teszi fel, ami nem beszúrható külsõ oldalakra.

HTS s3rg1nh00
csak itt annyi a probléma,hogy az adott delikvens maga adja neked a "kulcsot" meg hozzá az engedélyt már pusztán a kép feltöltésével..

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

A hasonlat jó, csak van egy kis baj: azért is elkenik a szádat (és joggal), ha a "talált" kulccsal, de a tulaj engedélye nélkül bemész valahova. Törõdj bele, hogy nem a bíróság a hülye - kivételesen.
Ami nem a tiéd, ahhoz nem nyúlsz hozzá, ez alapszabály. Talán ugorj le egy igazi késdobáló kocsmába és igyál bele valakinek a sörébe: aztán nyugodj békében.

Esetleg belegondolhatnál abba is, hogy szívesen látnád-e magadat egy "homoerotikus" oldalon... végtére is kint mászkálsz az utcán, vagyis mutogatod magadat: ha nem akarnád, hogy lefotózzanak, vödröt húznál a fejedre, nemde?<#eplus2><#eplus2><#eplus2>
fergusonpapa
szon.hu nap szépei közt betty és klaudia képeit ajánlom,aki meg kideriti kik ök megksözönöm <#nyes>

www.icewebhu

nem is rossz

\"There\'s a time for training, and a time for talking - and contrary to popular opinion, they\'re two different times.\"-Brooks Kubik

passatgt
fröccskirálynõ

OrioN the S
hat.. szodaval<#miaz>

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

jazzy
bor nélkül se olyan rossz
én inkább megvárom a Sörkirálynõt <#vigyor3>
kaposi1
Magyarország elsõ Borkirálynõje ( Isten hozta! )<#wave>

http://www.borsonline.hu/hirek/20091020/1256065974.jpg

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Carlos
Szerintem helyes. Szép a szeme, az orra és a szája. A szemöldök nekem sem tetszik.

Þór vígi þessi rúnar

miert, O szep?
atlag csaj merengo tekintettel, rajzolt szemoldokkel. lehet kek kontaktlencsevel...

http://gaborszantai.co.uk/

Carlos
<#vigyor1>

Þór vígi þessi rúnar

SötétBarom
Nem volt még ilyen szép csajod, mi? 😄DD

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

hü ez szép, kár hogy az effélék semmire sem jók, illetve csak egyvalamire. A szépségük egyben a saját végzetük is.

na ez az, "minden ott lévõ", de rohadt sokan vannak akik nem ott lévõk. Most meg nem mondom, hoyg van-e erre valami kitétel az IWIW-es szerzõdésben, mert momentán klubon kívüli vagyok de az ítélet szerint van valami ilyesmi, nem tudom.

autoszimulator
nos, itt jön az, hogy sajnos a magyar bíróságok 90%-ának köze sincs az internethez, annak mûködéséhez. Pedig haladniuk kellene a korral, ezért csinálnak ekkora felhajtást a warez ellen, mindig kell mellé ki pedofília, amire vannak hatályban levõ szabályozások.

Errõl a linkelésrõl meg annyit, hogy ha ez a bíróság álláspontja, akkor elõbb kötelezze a közösségi portálokat, hogy ne tegyék lehetõvé a direkt linkelést. Ugyanis a lementés, valahova feltöltés már tényleg jogilag aggályos. De így, és amíg direkt elfogadtatják a felhasználóval, hogy a publikus képeit bizony BÁRKI láthatja, s mivel neten vagyunk, ezért BÁRHOL láthatja, ez van. Ciki képeket tegyük priváttá, a megoldás itt van.

a wc-csésze amerikai, gondolom a lány is.

Molnibalage
A bíróság is lehet hülye. Aki kirakja tudja, hogy minden ott levõ számára elõrhetõek. Mintha a lakáskulcsodat kiraknád azt ajtód elé. Nem kötelezõ kirakni a kulcsot. Pont. Gondolkozni meg lehetne. Képet feltölteni sem kötelezõ.

Nem érem ezt az országot. Mindenhez joga van mindenkinek, de kötesség és az józan ész használata azt tiltott dolog?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

csaxólok:

"Iwiw-es kép miatt marasztalták el a HVG-t"

http://index.hu/belfold/2009/10/21/iwiwes_kep_miatt_marasztaltak_el_a_hvg-t/

autoszimulator
lennék a háttér

húúúha

szucsy89
hmm tényleg õ, fel sem ismertem így barnán😊 így is 10/10

<#eljen> <#eljen> <#eljen>

Matthew Prosac
nagyon durva így barna hajjal kedves Tápai Szabina, már szõkén is feleségül vettem volna elsõnap, de így... 😊

Örök favorit: Manchester United ||| Erős szimpátia: Chievo, Zaragoza, Rayo Vallecano. ||| Mérsékelt szimpátia: Barcelona |||

Higany
Szabó Linda

<#nevetes1>

Carlos
meghát...

Þór vígi þessi rúnar

autoszimulator
szia hogy vagy

szucsy89
van TÕGY

kaposi1
Nekem is van pár ilyen képem régi barátnõimrõl. Jól sikerült bulikból vagy csak mert lefényképeztem. De soha fel nem tenném még a fürdõruhásakat se, mert bár büszke lehetek rájuk de nem szeretném elveszíteni a barátságukat azzal hogy itt mutogatom az pucér fotóikat.
Mellesleg ennek a lánynak szerintem nagyon szép alakja van.

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

jugen
Hellosziaszevasz! 😊

Nem a világ lett rosszabb, a hírszolgáltatás lett jobb. Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. A pesszimizmus nem éri meg!

SötétBarom

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

AntiHero
<#szeret>

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun

😮
<#szeret> <#szeret> <#szeret> <#szeret>

szucsy89
😮OOOOOOOOOOOO hai