49
  • Kongy
    Jó döntés,a Wii télleg tök jó konzol
  • dez
    Most jut eszembe, volt valami Kraft, vagy mi, az volt az ász.
  • NEXUS6
    Azon filózok mi volt a legjobb dzsósztikom Amigára, de asszem az is QS volt.
    A régiekből mindíg kibányásztam a rugót és bevarázsoltam az újba.
  • dez
    Akinek volt esze, nem az ócska Quickshotokat vette, hanem pl. a Competitionöket, stb. :)
  • Csibe001
    Bust-a-move jön wii-re is hamarosan :)
  • vax
    Még talán a Mario Party ami ebbe a kategóriába tartozik. Persze nagyon sok jó játék van ezeken kívűl de így csoportosan egy tv előtt ülve ezek frenetikusak. Sajnos hiába lett jobb a GC grafikája az a Mario Kart nem tudta azt vissza adni ezért inkább visszakanyarodunk a SNES-hez vagy a N64-s verzióhoz. Azért bízom benne, hogy Wii talán kijön olyan játék élményt tartogatva mint a nagy "ősök".
  • vax
    Eddig akármilyen pc-s, xbox-s, megfordult nálam ha volt rá alkalom a SNES vagy az N64 mario kart-val "elbüvőltem". Nem tudta abbahagyni a multi (4 fős) játékot. A másik ilyen a ps-re a Bust A Move. Ezek grafikailag akkor sem voltak a csucsok ma pedig végképp nem de ezekkel egyszerűen nem lehet betelni. Akinek alkalma van rá próbálja ki. Eddig akivel volt azóta vagy beszerezte vagy folyamatosan "nyuz" mikor lesz party ezekkel.
  • vax
    Köszönöm az "elismerést", de sajnos az amit írtam az részben tényleg igaz. Nagyon de nagyon megnyomja egy sokat játszónál a villanyszámlát. :( Bízom benne mire a következő szériák kijonnek a plazma, lcd panelek és a PS3 esetében már kevesebbel is be fogják érni.
  • cateran
    *1xx ezer forintért...faxnak fizetős a comment szerkesztés.....
  • cateran
    Akkor lebetüzöm:) Attól,hogy überbrutál a grafikája 1 játéknak,még nem feltétlenül jó,max szép (nálam legalábbis) Miért okozott nagyobb élvezetet anno? Egyszerű: adott 1 computer,1 tv,2 joy(ne adj isten floppy drive) és máris megvolt 2-3-4embernek a szórakozása,ha éppen esett az eső (amúgy állandóan szabadban voltunk,ez akkor még divat volt)Lássuk mi van most: Computers: MINDENKINEK kell,hogy legyen és vagy LAN (körülményes) vagy neten keresztül (MINDENKINEK kell hogy legyen)lehet multizni,a konzolnál kicsit jobb a helyzet,elég 1 tv és 1 konzol (persze hdtv,mert ha már lúd,legyen kövér)csakhogy ez nem olcsó mulatság (tudom,tudom már van 1xx forintért is,csakhogy meglepő,de nem mindenki xarja a pénzt és ez eléggé luxus cikk) Hát ennyi,persze a technika fejlődését nem lehet megállítani (fejlődés ez egyáltalán?) de azért bocs,ha nem dobom el az agyam minden apróságon......
  • Csibe001
    Engedd meg hogy Caterannak segítsek picit, nekem is van wii-m történetesen s szoktam fáradtan edzésből hazamenni s igen úgy is hogy nincsenek haverok körülöttem éppen de akkor annyit teszek, hogy nem egy Wario Ware-t vagy Rayman-t vagy Sports-ot fogok betenni a gépbe hanem mondjuk egy Godfathert, mert abba pl nem kell ugarbugrálni.
    Ezzel meg is van oldva két általad említett probléma. Továbbá a szellemi kihívást nem csak az jelképezi, hogy az általad megölni kívánt ember merre vetődik s hova menekül előled..Itt jön képbe hogy az új irányító által mennyire ötletes logikai játékokat lehet kitalálni,valaki már említette is itt hogy új stílusokat lehet létrehozni erre az irányításra alapozva.
    Említetted még a fejlettebb vizualitást, erre csak azt tudom mondani, hogy egy kb 4 hónapos géptől amely már most szebb grafikát tud nyújtani mint egy ps2 vagy xbox (ez szvsz mielőtt bárki szidna) ettől csak jobb lesz.Én nem féltem a Wii-t.S én is nagy pc gamer voltam de mióta van wii csak zenét hallgatni, filmet nézni netezni és dolgozni kapcsolom be.Persze ez is csak egy vélemény. :)
  • neoG
    Kösz az infot!Neked Neked is vax
  • NEXUS6
    "Definiáld pontosabban a többet tud kifejezést! A régi c64 computerem TECHNIKAILAG sokkal kevesebbet tudott mint 1 mai pc és mégis élvezetesebb volt vele játszani(könnyebb volt haverokkal összeülni és tolni vmit multiban,foci vagy ilyesmit)..... "

Én is nagy rajongója vagyok a retrónak.;)
    Az, hogy neked miért okozott nagyobb élvezetet a C64, azt nem tudom, de ha ennyire imádod a gépet, akkor vagy vegyél egyet aztán 10 perc alatt töccsed be a kaziról a gámét, közben beszélgessél a haverokkal, hogy a Rédóvermoszkaunak milyen jó grafja van, meg melyik pályát hogy lehet a leggyorsabban teljesíteni, aztán vedd a kezedbe a nyikorgós kb 10 óra élettartamú dzsójsztikot, aztán nyomassad.

Ha a haverokat is rávetted erre a retrópartira akkor tartok tőle 5 percnél tovább nem fog tartani ez a bohóckodás, aztán irány vagy a kocsma, vagy elő valami fejlettebb cuccossal;)))

Egész egyszerűen a mai vizuális kultúránk már rég túl van ezen a szinten. A Wii népszerűsége szerint, visznt sokaknál még nem.
    A kontroller ötletes, de had fordítsam meg a kérdést, ülsz szerda délután a szobádban, most jöttél edzésről minden porcikád fáj, de vágysz valami szellemileg is kihívást jelentő progira. A haverok sehol, egyedül vagy, max a netről tudnál valakit összecsődíten. Nehogy azt mond nekem, hogy ekkor is neki állnál ugrabugrálni!

Szal a fejletteb, fejlettebb vizualitást, fejlettebb AI-t, összetettebb játékot jelent, és igazad van fejlettebb irányítást is. (A Wii esetében ez az egy szempont van).
  • Fre576
    Ez nagyon jó... :)
  • Tetsuo
    Nintendo forevő!
  • Balumann
    jah, a HD, és a nagy grafikai teljesítmény miatt hívják nextgenerációnak.
    PC játékok terén meg azt hívják nextgennek, amit telinyomnak (sokaknak) felesleges effektekkel, és nem képesek optimalizálni régebbi gépekre is...
  • Balumann
    :D
  • vax
    Azért NextGen mert ha sokat játszol vele és még egy 127cm-nél nagyobb plazma vagy Lcd tv-t vettél hozzá akkor a felmerülő villanyszámlát amit küld az elektromos művek az utánad lévő generáció is fogja fizetni. :)
  • neoG
    bocs, hogy lusta vagyok utánna nézni, de nagyon érdekel, hogy mitől nextgen egy konzol!?a felbontást feljebb vitték?vagy történt valami más is?Nem vagyok nagy konzolos.PS1en nyomtan tekkent,meg pc-n Gran Turismo 2-t.de azért érdekel.Valaki írja meg pls.
  • lokko
    Gula az eyeTOY alapvetően gyérebb mint a wii mote, ezért nem terjedt el, nem azért mert az emberek annyira hülyék lennének, hogy valamiben nem fedezik fel a lehetőséget. Az eyeTOY kamera dobozba zár, a kamera látószöge csúnya egy korlát, a másik hogy egy játékban nem akarom magamat látni, hanem valaki más bőrében akarok lenni, valami fölött átvenni az irányítást.
    Amit most mindenki nextgennek mond csak technikai maszturbáció, igazi újítást az egér megjelenése óta a wii mote hozott. Én ha generációkról beszélnék, akkor a WII az új generáció és egyenlőre csak az ... a WII-n fognak hosszú álló víz után először megjelenni új eddig soha nem látott játékstílusok. Valljunk be, mindig is az irányítás szabota meg inkább hogy milyen játékok kivitelezhetőek, nem a grafika a szűk kereszmetszet, hanem az ergonómiai megoldások ... a wii felkavarta az állóvizet végre mert a Nintendónak volt hozzá mersze hogy megtegye azt amit már egy ideje meg kellett volna, és ennek valszeg hamar lesz folytatása
  • GulaSoft
    Az a baj, hogy itt senki nem ismeri a ps2 eyetoy csomagját! Több mint egy éve kint van, és nem kell hozzá távirányító, mert egy kamera veszi a mozgásod, és mindent a testeddel irányítasz. Sokkal jobb és régebbi dolog mint a wii, csak nem annyira pontos. Ha sportjátékról van szó, akkor viszont bőven elég.
    Ja és egy csomag a kamerával 14.000 Ft körül volt már egy éve!!
    Talán ettől van, hogy nekem a wii nem tudott nagyot durrani.
  • 0ckH4M
    Nekem jó ideje van Wii-m, és nemhogy személyi sérülés történt volna a mote-nak köszönhetően, egyszer sem csúszott ki a kezemből!!! Melyik országban vannak a balesetek? USA-ban... Erről ennyit...
  • n0k0m
    "nem akarlak megsérteni, de ez elég furcsa
    anyagilag jobban járnál a futással, de így 70k+pár 16k-s játék árán legalább nem ér baleset odakint:D "

Odakinn nem, max mast er a kirepulo kontrollertol :D Benn meg oda a tv-nek, csillárnak, macskanak, apukanak ...
  • Sanyix
    Ma játszogattam x360-on. Próbáltam gears of wart, és hát annak az irányítása valami borzalom volt a kontrollerrel, egérrel 10x szétlőttem volna minden emberkét, míg kontrollerrel egyáltalán becéloztam, tehát fps kontrollerrel, csak szerencsétlenkedés, mert a kontroller nem arra való. Viszont motogp 2006-ot is játszottam, na arra viszont nem rossz, persze csak ha nincs az adott dologra külön cuccod már (repülőshöz joystick, autóshoz kormány, stb).
    De mivel x360on van usb, így az usb-s cuccokat használni lehet hozzá, szal egér, és talán billentyűzet is műkszik.
    Ettől függetlenül szerintem még mindíg a billentyűzet-egér kombó a legsokoldalúbb "kontroller", mert mindenre viszonylag jól használható, kivéve a hardcore szimulátorok, mert azokhoz ugye célkontroller kell. A wii kontrollert még nem próbáltam, így nem is mondok róla véleményt, mindenesetre látásból nagyon jónak tűnik.
  • p00h
    Nem értem miért vannak leakadva az emberek az áron... ez a bevezető ár kérem szépen, most jött be vadi új, és a több mint 1 éves előnnyel lévő xbox corehoz hasonlítájtok árban (mi amúgy 1magába szart sem ér)??? eltelik pár hónap, jön a komolyabb árcsökkenés és máris csak 50 lesz a wii...
    A másik h igen irányításban nextgen mindenképp
    3. h télleg ez is fog fejlődni + ennek is van hd támogatása
    4. sokkal szórakoztatóbb mint a többi konzolon gamelni
    5. a többi komoly konzol ua-t adja mint a gép, ülsz, nyomogatod a gombokat és kész...
    Na most kezdhettek anyázni :)
  • Zenty
    "Hard core gamerek, meg elmehetnek a sunyiba, mert nem képesek felfogni hogy valaki szórakozni is akar, "
    Igen erre ott van a pc-é más újdonságra pedig a wii! És ahogy írták lejebb is a grafikai high tech konzolok nemnyújtanak többet egy pc-nél lényegében.
  • 0ckH4M
    Én mindig is izzig vérig pc-s voltam. De idő után beleuntam a gép fejlesztgetésbe, és ezért néztem konzol után. Természetesen a Wii mellett döntöttem. Igaz, hogy grafikailag kevesebbet tud, mint az én alsó középkategóriás oc-m (amd64 3200+ 6600gt 2g ddr-ram), de mégis hatalmas nagy élményt nyújt! Hogy fillérre annyi mint az X-box 360 Core? Csak itt Magyarországon. De érdekes módon mégis nagy rá a kereslet, a viszonylag drága ára ellenére. Sok játék van rá, és mindegyik jól ki tud kapcsolni. Hard core gamerek, meg elmehetnek a sunyiba, mert nem képesek felfogni hogy valaki szórakozni is akar, és nem csak *heccsat* -ot nyomni és tímszpíken beleröhögni a másik fülébe. Az újságírók meg észrevehetnék, hogy a grafika csak parasztvakítás. A ps2 már olyan grafikai színvonalon volt, hogyha örökre az marad a grafika, senki sem panaszkodna szerintem.
  • cateran
    Definiáld pontosabban a többet tud kifejezést! A régi c64 computerem TECHNIKAILAG sokkal kevesebbet tudott mint 1 mai pc és mégis élvezetesebb volt vele játszani(könnyebb volt haverokkal összeülni és tolni vmit multiban,foci vagy ilyesmit).....
  • GVG
    "a wii arra jo hogy ne tunyulj be a fotelba.. szerintem nagyon jo dolog amikor a pcn csinalok valamit es akarok egy csoppet mozogni.. igaz nem olyan mozgas mintha kimennek futni vagy valami de egy wii box siman megmozgat abban a 10-20 percben!"

nem akarlak megsérteni, de ez elég furcsa
    anyagilag jobban járnál a futással, de így 70k+pár 16k-s játék árán legalább nem ér baleset odakint:D
  • lele
    Mi az hogy politikailag korrekt sajtófotó? :D LoL
  • lopbisz
    x360 jó lenne ha más normális kontrollere lenne! Teccik ez a magyar támogatottsága is,de az online fizetése is hülyeség!
    Igy hiába mondják rá,de ő sem igazi nextgen! Csak grafban mutatt többet az elödhöz képest..
    A legtöbb gameje pc-én is megtalálható,és ahogy nézem a sok fps-ükel őket probálják át csábitani főleg.
    De amig a kontroller atom gagyi igy nemigazán frankó...

A wii-nél jó az írányitás ,és mást nyújt olyat ami máshol nincs! De persze graf gyengus ,de hát a hangulatt mégis :O
  • NEXUS6
    Hát, azért elég barokkos túlzás egy olyan konzolt olcsónak nevezni, ami fillérre annyiba kerül mint az X core, de kb fele annyit sem tud, csak adnak hozzá egy speckó kontrollert.

A gép szerintem ér monnyuk 30-40 ezret a kontroller meg 10-et, ehhez képest 70-ért adják.

Tőlunk nyugatra ez az árkategóriá lehet hogy összemosódik, nálunk azért még nem.
  • Georgie1224
    Ha a grafikára helyezték volna a hangsúly a Nintendo-nál, akkor a Wii-t többért tudná megvenni a felhasználó. Ahhoz képest amibe egy PS3 kerül a Wii az egy olcsó mindenkinek (majdnem mindenkinek) megfizethető konzol.
  • Zenty
    Miért ne huzná ki? Wii ugyanugy fejlödni fog grafba mint minden más igy megmarad az elfogadható szint.
  • Carbine
    És ott is kérik a vizit díjat???
  • NEXUS6
    És mi lesz vele 4-5 év múlva? Elég csúnya lesz a felbontása, amikor már szinte csak HDr/fHD tévéket leht venni!

Egy nextgennek azért azt az 5 évet csak ki kéne húznia.
  • NEXUS6
    Ja, a multkor megyek a korházban nézem a kiirásokat, belgyógy, intenzív osztály, neurológiai osztály, számtech osztály. És itt kicsit megakadtam, azon kezdtem el filózni, hogy ez most vajon olyan hely lehet, ahol a kockákat tartják?;)))

Amúgy fun mindenhol van, még a wow-osok között is, mint ahogy az az ember aki hajlamos függővé válni, annak mindegy milyen drogot kap, sörborpálinka, mariska, játékgép, vagy elektronikus kábszer. Az idősebbek közt ismerek egy-két passzánsz függőt is. Az sem fogja otthagyni a gépet ezért a hadonászós konzolért.
  • Zenty
    A kontroller maga a nextgen!
  • Zenty
    Azóta is vezett kivétel az angoloknál :) ( és most összesen majdnem 7 millió wii eladot példány van)
    A gyárto soroknál meg csúcsforgalom van ezért lassult be...
  • Carbine
    Hoppá... "A "WoW Fanatik" kifejezést kérek, mindenkitől akire nem vonatkozik"

Itt természetessen ELNÉZÉST akarok kérni, mindenkitől, akire sértőleg hatott a kijelentés!!!