316
Dreamfall Chapters

A The Longest Journey: Dreamfall folytatása, 5 epizódban
  • csgj
    ahhamm... értem, szóval azért csak jól gondoltam, hogy nem volt teljesen megmagyarázva. Nemrég játszottam velük, úgyhogy csak emlékeznék rá... De takysoft feltételezései eléggé helytállók lehetnek. Hm.. csak azt nem tudom, hogy mikor halt meg a kislány. Mert ha 10 évvel Zoe Castillo kalandjai előtt, akkor naaaagyon valószínű, hogy igaz amit taky mondott. (Hívhatlak taky-nak, takysoft? :D)
  • Malakai
    Őő, sztem a lánynak nem igazán volt köze a Collapsehoz, amúgy beletrafáltál a Collapse még egy rejtélyes dolog, mindenesetre Stark kapcsán emlegetik, amikor sok technológiai dolog megszűnt működni.
    Legalábbis úgy tudom, nem lett megmagyarázva, de valószínűleg ez is Arcadia hatása Starkra, a mágia kezd átterjedni...

Ha vki többre emlékszik / utána olvas, az nyugodtan megcáfolhat dolgokat. :)
  • takysoft
    Pedig egész jól bele van magyarázva. a "Collapse"-nak összeomlást jelent.
    most furát fogok mondani. Deus Ex 2-ben is volt ilyen. ott az volt a lényeg, hogy volt egy rohadt nagy robbanás, ami akkora emp mezőt generált, hogy kisütött a világon minden elektronikai eszközt.

dreamfallban is valamio hasonló lehetett. egyszer csak minden adóvevő elnémúlt, és mást nem lehetett hallani, mart nem volt más csat statikus zaj. Tekintve, hogy a játék mindn egyéb részében ilyen csak a kislánnyal történő találkozáskor észlelhető, és arra tippelnék, hogy a collapse az a pont, mikor szegény kislány meghal, és átveszi az irányírást(részlegesen) a központi gépen. az ő fájdalma a static.

vagy valami ilyesmi:D (lehet nem egyetérteni:D)
  • csgj
    Valaki meg tudja nekem mondani, hogy mi az a Collapse, amit a Dreamfallban emlegetnek?? Azt tudom, hogy akkor történt, amikor April sikeresen a toronyba segítette az új őrzőt... ja, és hogy Starkban volt. Ennyi... Ez az ami kifogott rajtam :D Vagy ez olyan, amit senki sem tud? Mert sztem nem magyarázta ezt el senki a 2 játékban. De azért gondoltam megkérdezem itt... :)
  • csgj
    de jó lesz neked :D
  • takysoft
    Hétfő-keddig nem leszek:D megyek húsvétolni nettelen tájakra:(
  • Malakai
    Persze, 1. mondat.
    April: Hol vagyok?
  • csgj
    persze, először a lelkes magyar rajongók nekiállnak megírni néhány párbeszédet, stb-t. Aztán elküldik a Funcom-nak, akik majd a később elkészült játékba beillesztik a szöveget. Ezt csiripelte a fülembe egy madár ma reggel... Asszem vmi varjú volt :)
  • takysoft
    magyarítás van már?

(igen tudom, hogy még el se kezdték készíteni, de idővel nagyon sok eféle üzi lesz majd:D kezdjük korán:D)
  • csgj
    TLJ-s portálom
    Még most indítottam el, igyekszem jó TLJ-és oldalt faragni belőle :D
  • csgj
    magyarán kicsit későn nyitottam meg a topicot :D De nem baj, már lehet izgulni... :)
  • Malakai
    Nincs dátum még, épphogy elkezdték a fejlesztést.
  • takysoft
    mellesleg mikor jelenik meg a chapters? mármint az eleje:D
  • csgj
    foglaljuk össze úgy, hogy összevetettük a saját véleményünket :)
  • Malakai
    Ja, ez csak egészséges vita volt szerintem, nem volt itt összekapás. :)
  • csgj
    saját regény, én írom :) ha érdekel nézz be a regényírók topicjába. Habár ott csak 9 oldal van belőle az eddigi 79-ből. És sajnos azok még nem is olyan jók... mert közben fejlődök... xD
  • takysoft
    milyen regény? saját, vagy ismert téma? esetleg forgotten realms, lotr, vagy talán tlj?
  • takysoft
    nem érdemes azért ezen összekapni:D
  • csgj
    jó, véglis ezt taglaltad már egy ideje :) ha így fogjuk fel, akkor valóban nem folytatás. De amit mi mondunk, az is igaz, és helytálló... Egyébként én is jobban bírom a vidámabb, mesésebb világokat, az én fantasy regényem és így készülget :)
  • Malakai
    Pf, najó, én itt befejeztem, más a véleményem, csak magunkat ismételgetjük, máshogy értelmezzük a folytatás szót...
    És nekem nincs kedvem ilyen hosszan kifejteni. :)

De azért remélem Ragnarnak elmondod, hogy a története 1/3 nem tartozik az egészhez, a blogján megteheted. :D
  • takysoft
    na jó, de pl a Star wars kotornak se folytatása a szar wars racer:D vagy az episode 1. vagy az indiana jones infernal machine(tomb raider féle ugrálós) az indiana jones lucasartd kalandoknak.

csak éppen ugyanabban a világban játszódnak ugyanazokkal a szereplőkkel.

azért nem TLJ2 a neve a játéknak, mert akkor csalódnénak benne az emberek(ahogy ti is, hisz folytatást vártatok).
    ez egy sötétebb stílusú játék, kevesebb, feketébb humorral. kicsit akciósabb, kicsit másképp kaland, de az miatt nem tekintjük folytatásnak, amit a játék végén(és közben) érzünk.
    nem ugyanazt adja a játék, nem is egészen ugyanazt a játékközösséget célozza meg. én sosem játszok ilyesféle játékokkal amúgy, mert nem szeretem annyira ezt a noir stílust. A világot persze szeretem, de a TLJ egy nagy csoda. akár gyerekek is játsznaknak vele, tudtommal korhatármentes. Amikor végigvittem szomorú voltam, hogy vége. Jó érzéssel töltött el az egész játék, megszerettem a világot, a szereplőket.
    A Dreamfall egész más. Hatalmas síri csend uralja az embert, mikor vége. még a saját világát is megutálja. szomorú voltam utána napokig.
    nem.. ez egy más játék. nem rosszabb, csak más. néha még a Silent Hill-re is jobban hasonlít, mint a TLJ-re

Nem csalódás amúgy szerintem. Abban a stílusban amit képvisel, a műfaj egyik legjobbja.(bár nem sokkal játszottam... nem szeretem a félős játékokat) A gép agyában ragadt kislánytól még most is borzongok, ha rá gondolok. Én sem ezt vártam persze. de nem csalódtam, mert tudtam: nem folytatás. egy külön játék.

a címbe is csak azért került bele a TLJ, hogy megvegye a régi tlj-s közösség:D
  • csgj
    hát igen... és a Dreamfallban Westhouse történetét is kicsit jobban elénk tárják. Mondjuk az is igaz, hogy ezt már a fickó az első részben is elmesélte nekünk részegen :D Nem a név a lényeg takysoft, nem kell feltétlenül ott lennie annak, hogy The Longest Journey 2... a The longest journey már így is benne van a címében. Ez folytatás és kész! :D xD Úgyis mindenki a maga igazát fogja adni, ez így szokott lenni!
  • Malakai
    The Longest Journey a saga neve, ez egyben az első rész címe, másodiknak pedig az alcíme (mivel Dreamfall: The Longest Journey és nem simán Dreamfall). Eredetileg is trilógia, az első résznek is félig nyitott a vége, és nem csak a világ ugyanaz, hanem a történet is folytatódik és összefügg.
    És ez itt a lényeg szerintem, hogy nem csak a világ ugyanaz, hanem a sztori folytatódik. Meg lett említve a TLJ MMO, ami ha lesz is, nem lesz tekinthető folytatásnak, mivel csak a világon fog osztozni.
  • takysoft
    nem kell, a készítől eldöntötték helyettünk névadásnál.
  • csgj
    A játék címe Dreamfall: The Longest Journey. Egyébként, akkor a Broken Sword 3 sem lehetne 3. rész, mert más irányítás, az is egyszerű, újabb történet, stb... Ez igenis egy újabb rész, nem külön játék. Az események folytatódnak 10 évvel az első rész után. Az NWN-ben nincsenek azok a szereplők, akik a bg-ben voltak, és más területeken játszódik. A wow is más tészta. Vitatkozzunk még tovább a témáról? :)
  • takysoft
    més írányítás, más stílus, szinte minden más.
    attól, ugyanabban a világban játszódnak, még nem folytatás.
    most akkor a neverwinter folytatása a baldur's gate-nek?
    vagy a World of Warcraft a Warcraft III-nak? ugyan már...
    ettől meg simán megjelenhet egy The Longest Journey II nevű játék egyszer.
  • csgj
    hát én úgy fogalmaznék, hogy részben folytatása :D Zoe egy új szereplő, és mellesleg ő a FŐszereplő. Úgyhogy miatta, és a dreamer miatt lehetne különálló játék, de itt van még April is, Longest Journey főszereplője. Na és Stark meg Arcadia sorsa itt rendesen folytatódik, szóval tulajdonképpen valóban fel lehet fogni második résznek. A műfaj továbbra is kaland, csak leegyszerüsítve... És persze szép, 3D-s kemény grafikát dobtak rá. Na meg teljesen új irányítást. Véglis arra a sorsra jutott, mint a Broken Sword 3. része (a 4 már ismét point&click-es). De sztem egyáltalán nem nevezhető a Dreamfall rossz játéknak, sőt marha jó. Csak a The longest Journey más, és sztem még jobb volt.
  • Malakai
    Stílusában eltérő, egy egybefüggő sztori (eredetileg trilógia, most viszont már sorozat) folytatása, igazából tényleg egy második rész. :)
  • takysoft
    nem csalódás, mert nem második rész.(vagy te látsz a címében egy kettest valahol?)
    egy teljesen másik játék, ami mellesleg a TLJ világában játszódik.
    annyira más, hogy más a sílusa is megváltozott. humor-adventure-ből dark-adventure lett.
    ma második rész lenne, benne lenne a nevében.
  • Malakai
    Azért nem volt benne sok harc (legtöbb helyen elkerülhető is volt), inkább a rossz fejtörők voltak a nagyobb probléma szerintem.

A sztori viszont engem kárpótolt. :)
  • csgj
    a történettel a második részben sem volt a baj. Engem a béna, és felesleges harc zavart, meg aztán túl könnyű volt :D, és hamar ki lehetett játszani. De ennél a játéknál nekem már a szuper történet, a cselekmény elég volt ahhoz, hogy élvezzem. Az első rész meg tökéletes :)
    Ja, és tudom, hogy kicsit hamar megnyitottam már a topicot, de nem akartam, hogy majd később más nyissa meg xD xD
  • Sephi
    A masodik resz csalodas volt az elsohoz kepest. Lehet azt probaljak most elkerulni?
  • Malakai
    Mondjuk azoknak megvan a topicjuk.. :D
    És ha jóltom ez is mégcsak munkacím, de végülis max át lesz nevezve a topic. :)
  • Czdano
    jónak tünik :)
  • csgj
    Ja, és nyugodtan lehet dumálni a már meglévő 2 Longest Journey részről is. :)
  • csgj
    Itt olvashattok egy cikket a nagyszerű Dreamfall című kalandjáték folytatásáról (na mondjuk az első Longest Journey még jobb volt :D). Azt azért nem várom, hogy MMO legyen belőle, de ez is elképzelhető. A chapteres adagolás sem a kedvencem, de a Funcomnak mindent megbocsátok, ha végre folytatják ezt a remek gamet, és a még remekebb történetét :)