S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hát igen!
Ha leveszem a dinamikus fényeket (dx.8) fullba simán megy, nem szaggat, nem tölt a vincsi mint az állat, csak szét esik a kép. Elkenõdnek a fák!
Sima 9600 Radeonnal és 2200+ sempron procival tudtam vele játszani.
Na hát ez igencsak nagy hülyeség 😄
hát,izé...
Köszi szépen.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Üdv
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ami viszont nagyon zavart, hogy mintha a vérzést csökkentõ/növelõ artifact-ok pont fordítva mûködnek, ezt csodálom, hogy nem javították a patch-ben...
Na az inedx stábja is letesztelte, itt van videó, screenshot és teszt:
http://index.hu/tech/szoftver/stal070330/
A másik meg, hogy vigyek neki perfect cuccot, de már a küldetés felvétele elõtt megtaláltam a dolgot és mikor elvállaltam már a tatyómba pihizett a stuff... és mikor az orra alá akarnám tolni, hogy itt van bazze, akkor csak mondja, hogy teljesítsem a mission-t és utána beszélhetünk... Gáz!
Szal a scriptelése a proginak übergáz! <#zavart2>#zavart2>
A Klánok nevû játékot is a respawn miatt tettem a legmélyebb fiókba (eredetit ráadásul)
Én lõttem íjjal, így tudom hogy aki már pár tíz méterre pontosan ellõ egy nyári lenge szellõben és eltalálja a kör közepét (30cm-es kör) az tehetséges. Van egy gyengítetlen gázfegyverem, azzal kb 20 méterig tudok 5 cm-es szórással lõni szélcsendben és nyugalomban, a bal kéz mutatóujjával megtámasztva a fegyvert) na de elkalandoztam, visszatérve a STALKER-hez. Szép a grafika, jó a motorja, hisz elfut 800*600-ban az 1,8-as P4-esemen, 1 giga rammal és 256 megás ati radeon 9600xt-vel. Semmi szaggatás, az aréna az egyetlen hely ahol kisebb lassulás van csak a sok doboz miatt, de az élsimítást nem kapcsolom ki a kártyán. Naszóval, kiválóan játszható, a szörnyek miatt kicsit horroisztikus elemeket magába foglaló játék, a stalkerek spawnolása és a szûkre szabott játéktér okozhat egyesek szemében szálkát, de az AI mindenért kárpótol. Ahogy a kutyák húzzák el az emberi testeket, az eleddig még soha nem látott dolog, ahogy az ellenség a hátadba próbál kerülni, mindig más útvonalakat választva magának, az se semmi. Az pedig hogy nincs kereskedõ lépten nyomon... mit vártok? Ti üldögélnétek egy kis fémbódéban az út szélén banditák, szörnyek és sugárzás közt hogy a stalkerek cuccait megvegyétek? Erõsen kétlem.
A teljesitményre kb az amit vártam játszható elfogadható grafikával de a hangulat az fasza. De ti mivel méritek az fps-t? Config parancsot kérek szépen. De ne omega divert kérek válaszul mert Gf-m van. Amugy csoda, hogy kiadták mert nem kevés ideig készült de tuti már annyira sürgette õket a kiadó, hogy azért van benne bug. A baj, hogy velem 1ütt 95%-ának nem dobozos változata van és nem biztos, hogy + tudjuk patchelni. Én is lusta vagyok visszamenni eladni a cumót pedig állandóan tulvagyok terhelva azért a 6 AK az 6AK +2 MP. Közbe nincs kereskedõ úgy fél távnál? Ne rinyáljatok, örüljetek hogy ki, jött akinek + szaggat vegyen konzolt mert azzal nem lesz probléma. Komolyan már én is azon gondolkozom, már a 6odik gépemet koptatom és +int cserélni akarok AGYRÉM!!!!
ASUS P5Q Deluxe; BFG Tech 8800GTS OC 320MB; Intel Core2Duo E4700; GEIL 4Gb DDR2 800 Ultra Kit, 2x500GB SATA WD HDD, Thermaltake Soprano 600Watt; Logitech Wave + MX620 Laser
Mit kell tenni?
Amúgy akinek nem fut a gépén, fejlesszen, vagy várjon vele addig, amíg gépe nem lesz hozzá./nekem most egy giga ramom van, vélhetõen 2-vel gond nélkül futna, 8800-as kártyával pedig simán kellene/ nekem core2+7900 Gt-s gépem van, azért beszaggat néha/
Ha távcsõ nélkül zoom-olsz, akkor a célgömb tetejével célozz.
A mutánsok alkatrészeit csak bizonyos mutánsoktól lehet megszerezni. Nem mindegyiknek esik ki a szeme. Kutasd át a hullát, és kész.
Igaz, hogy sok benne a bug (már két küldetést is bug miatt nem tudtam megcsinálni - egyszerûen odamentem ahova kellett, és nem volt ott a tárgy, vagy odamentem még küldetés elõtt és a tárgy már ott volt (Family Gun), felvettem és késõbb nem számolta be a küldetés vállalásakor, pedig már a zsákomban volt a Perfect Suit (a zselés gyógyítós stuff).
Ami zavar az a swappelés... Egy idõ után rettenet idegesítõ. Ok, hogy nem mai már a gépem, de azért annyira nem szar...
A cikkben fikázzák az egyhangúságot. Sztem abszolút nem egyhangú, csak amiatt, hogy zörke-barna minden, egyhangúnak tûnhet, de a pályák qrva jók, részletesek, és igényesek. Bár a víz lehetne szebb, mind1. Amit nagyon hiányolok, az a nõ NPC-k... A kedves programozók szerint nincsenek csaj kalandorok a földön, esetleg katonák/kutatók? <#confused>#confused> Másfelõl a játék sztem nem nehéz. Én veteránon tolom és a térkép kb. 1/3ánál járk, de már van 150e RU-m meg a lehetõ legjobb cuccok! Sima banditákat/mutánsokat késelek, mert alug tud sebezni. Meg sok az artifact is... túl könnyen lehet szerezni õket, annyira nem is egyediek...
Mondjuk lenne egy kérdésem... hogy lehet szakszerûen csonkonli a mutánsokat, mert többször volt már hogy olyan küldetést vállaltam, ahol mondjuk a fõzelékbe kellett a malacka szeme, vagy ilyesmi, és nem tudtam kivágni... mért??!!
Ami meg a fegyvereket illeti... sztem csak az elején gáz a dolog, mert 100m-errõl próbáljuk lelõni pisztollyal az ipsét, de késõbb abszolút meg lehet szokni és ahogy fejlõdik a karakter (rookie, exp., veteran, expert...), úgy sztem egyre pontosabban lõ, meg a késõbbi fegyverek is jobbak, pontosabbak, nem beszélve a távcsövesekrõl. Mondjuk ironsight-al is faszául lehet szedegetni õket, csak meg kell tanulni a célozást. Apropó sztem az hogy áll vagy térdel a karakter sztem befolyásolja a lövés pontosságát, nem nagyon, kicsit.
Jah, amit még hiányolok az AI-ból, hogy a fényekre is reagálhatnának, tehát ha a szomszéd szobából kivilágítok elemlámpával, akkor igazán észrevehetné, hogy mi az... ez már a Farcry-ban is benne volt...
Bocs, ha hosszú voltam! <#beka2>#beka2>
Akkor tényleg nem értem, hogy a szárazföldi háborúkat miért nem íjjal vívták. Egy csigással lövöldözve, ha jó vagyok, 90m-rõl fejbetalállak. Pedig én nem vagyok profi íjász. De a fejedbe beletalálnék 70-rõl tuti. Gyakorlás nélkül. Én nem lövök jól íjjal. 3-osztályú vagyok mindössze.
Én úgy sejtettem, hogy egy ak47-el simány lehet pontosan lõni 100m-re. Érdekes. De ebben a játékban én 5m-rõl nem tudom lelõni ak-val az ellenséget.
Pisztollyal megérteném, hogy 5m-rõl nehéz eltalálni valakit, ez a valóságban is így van. De ak-val...
Na mindegy, ha vártok 1 évet, akkor már lehet hogy tudok gyakorlati tapasztalatokat mondani amd-vel kapcsolatban. Alapkiképzésnek része a dolog... Majd elmesélem, hogy mit tapasztaltam...
Bár hozzátenném azt, hogy ne becsüld le az íjakat, lehet velük pontosan messze és döglesztõen lõni. Saját tapasztalat...
Nálam a játékot high beállításon lehet élvezhetõen futtatni.
Configom nem valami kemény: 1GB RAM, athlon 64 3200+, Gef 7900GS, asus a8n-e alaplap.
A játék elindítása után swappol mint állat, iszonyat lassan tölt be, és szaggat. 10 perc után ez megszûnik és szépen megy. Sztem bírná a maxot is, csak lenne 2gb ramom.
Egyébként az ak47 tényleg olyam mint egy pisztoly. Legalábbis szórásra és hatékonyságra. Meg 6x pisztollyal fejbelövök valakit, az miért nem hal meg? Ha engem fejbelõnek pisztollyal, tuti elfexek 1 lövéstõl is. Na mindegy, majdcsak felfogom egyszer.
Egyébként korszakalkotó játéknak tánik számomra. Talán egy új stílus létrejöttét jelenti. Remélem tényleg kifejlõdik valami új irányvonal.
1- elsõ 2-3 órában haltam mint a legyek, (meg mint ti is, majd gyorsan megírtátok a lehúzó ostoba hozzászólást szórásról, meg késseltámadásról) aztán simán belejön az ember. Az egyik hozzászólónak teljesen igaza volt, aki lõtt már egy vacak távcsöves légpuskával az tudja csak Rambónak nem szór nagyot a fegyvere
2- HEADSHOT.
3- nagy részetek valószínûleg el sem jutott nekem kb 3-4 óra játk után a távcsoves fegyverekhez, mert én onnantól kb 1 tárral messzirõl átlagban 3 katonát lemeszelek...
4- szerintem egy kicsit lassan indul, meg kell szokni és utána nagyon zsír játék.
5- nagy baltázások lehetnek ha az említett erõmûveken szaggat, meg lehet keresni a lenti hozzászólásomat, hogy milyen gépen fut nálam high grafikán elég simán...
\"Én szeretem Istent, csak a fanklubjával vannak gondjaim...\" \"God is black! Yes, she is!\"
\"Én szeretem Istent, csak a fanklubjával vannak gondjaim...\" \"God is black! Yes, she is!\"
Tisztelt D. Dániel!
Olyan szó, h "morcona", eddig nem létezett. Marcona igen, jelentése mogorva, harciasan zord. No offense, csak szóltam. Thx.
Egyszerûen mindenki megszokta hogy cs-ben, és a legtöbb játékban hogy 50-60 méterekrõl lehet osztogani a fejest.
Kis matek feladat: Számold ki milyen pontosan kell tartanod egy közel 4,5 kilós ak47-est melynek hossza közel 90 centi, hogy egy 60 méterre pontosan szemben lévõ 30 centi átmérõjû objektumot eltalálj, feltételezve, hogy a fegyver szórása nulla. (Ami ugye nem igaz, elég brutálisan kiegyensúlyozatlan az ak47, mint a videó mutatja.) (Egyébként a megoldás szerint még akkor is simán jó vagy ha az ak-d csöve 2,2mm-re eltér a középvonaltól a lövés során. Szóval jó gyakorlást, szólj ha sikerült.😊
Valaki mondana errol par szot?
Ha pedig azt a szöveget amit írtam, pár hiba miatt nem tudod megérteni, akkor tudlak sajnálni, mert ez a legtöbb embernek sikerülni szokott. Nehogy azt hidd, hogy egy fórumra való íráskor azt fogom figyelni, hogy hol vétettem egy helyesírási hibát, mert kb 0-hoz közelít a jelentõsége, mert egy normál ember képes így is megérteni mindent.
Te vagy nyelvész? Ilyen szép fogalmazással, mint amilyet lejjebb bemutattál? hmm
Egyébként a szép hozzászólásodra válaszolva, kb 6 órát játszottam eddig a játékkal, fõleg normálisabban viselkedõ fegyverek után kutatva, de eddig csak jobb tûzgyorsaságú fegyvert találtam, reális szórással rendelkezõt még nem. Talán a shotgun, az szór eléggé, mint ahogy a valóságban. Így maradt a leghatékonyabb módszer: bokorban megvárom míg közel ér az ellen, majd nekirohanok, és közelrõl pofánlövöm shotgunnal.
Egy alap ak47(tehát az alap 1948-as konstrukció) szórása 3-5 MOA ami azt jelenti hogy 100 yardra, vagyis 91 méterre 7,62-12,7 centimétert szór, és ide az emberi tényezõ is be van számolva(ezért nagy a különbség a minimum és a maximum között, és persze nem úgy kell venni hogy egy parkinson kóros ember tesztelte). Most ehhez képest hol a stalker, ahol nem is az alap ak47, hanem már fejlettebb ak74 van? A stalkerben lévõ ak74-hez képest, a leggagyibb utángyártott ak is mesterlövészpuskának számít.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
"Én kb 2 órát codoztam, annyi elég is volt. Ezen kívül olyan szimekkel játszom mint az Operation Flashpoint, vagy armed assault, ami nem éppen Cod szerû arcade játék, és hát szórnak benne a fegyverek rendesen(de élethûen). De ott pl a fegyver visszarúgásától, és a fegyver nagyjából VALÓS szórásából jön ki a végleges szórás, ami még egy kéziágyúval állóhelyzetbõl lõve is kisebb mint a stalkerben bármelyik fegyver szórása, és az is számít honnan lõsz, állva hosszú sprintelés után erõsen remeg a fegyver, guggolva már pontosabb, fekve, nyugodtan még jobb."
Itt hol írod azt, hogy a STALKER-ben lövéskor számít a testhelyzet vagy a fáradtság? Szóval ha kettõnk közül valakinek vissza kéne mennie suliba, az te vagy. És amúgy nem biztos, hogy pont egy nyelvésszel kéne nyelvi vitába bonyolódnod... 😊
A munkába még senki nem halt bele. Ezért is vigyázok nagyon, nehogy én legyek az első.
a cikkrõl: kicsit nagyon elfogult😊 a rohadt sok bugról, a sok kivett dologról,nincs is szó! ez gáz! én erre kb 4 *-ot adtam volna... meg az is idegesít,hogy a térképen látható terület kb 70%-át be sem lehet járni! ahol oda lehetne menni,ott van egy kerítés(egyáltalán a sok mutáns között ki az aki kerítést rakott oda?) szal elég sok hiba van benne..de majd jönnek a modok mint az oblihoz,és élvezhetõvé teszik😊
Fõleg a közepe a szórakoztató, ahogy egyre veszélyesebb helyeken, egyre durvább artifact-eket gyûjthetsz.
tényleg: nem tudja valaki, mit csinál a "battery" artifct? Egy pillanatra láttam (remélem , jól olvastam), épp mielõtt megöltek a kutyák, de utána már nem tudtam megtalálni, és vége is lett a játéknak.
Ez itt a reklám helye! Ha szeretné, hogy az Ön hirdetése jelenjen meg ITT, nem kell mást tennie, mint küld egy 5000ft-ról kiállított csekket :)