165
  • Lord Mork
    Bocsi srácok nemtudnátok segiteni nekem CD key re lenne szükségem a multiplayer elinditásához köszi csá.
  • Szabó Péter

Hát igen!

Ha leveszem a dinamikus fényeket (dx.8) fullba simán megy, nem szaggat, nem tölt a vincsi mint az állat, csak szét esik a kép. Elkenődnek a fák!

Sima 9600 Radeonnal és 2200+ sempron procival tudtam vele játszani.

• norbi155
    Na ez 1 jó game volt. Ezt jól megcsinálták. kb 8 szor kipörgettem. xD
  • Max007
    engem csak egy dolog zavart a STALKER-ben de az nagyon, és ez a spawnolás. Ha megölök valakit annak tessék megdögölnie végleg. A freedom bázis lerohanásakor csak halottak voltak mindenhol de még mindig jöttek a semmiből az ellenfelek. Itt határoztam el az uninstallt és itt raktam fel a gépre ismét a Morrowindet, valamint az új szerzemény A.I.M.-et. Egyébként jó lett volna a game, talán majd egykét patch után.
  • Goth
    "Pisztollyal megérteném, hogy 5m-ről nehéz eltalálni valakit, ez a valóságban is így van."

Na hát ez igencsak nagy hülyeség :D
  • magyarszurke
    Sanyix én sem sem értem mit nem értenek.Amúgy meg a COD2 Easy módban tényleg ardade,de ha közepesen vagy nehezen játsza valaki,akkor már 1-2 lövés után meghal,úgy mintha multizna(vagy inkább az életben lenne).KiAki meg easyben játsza az nem is tud fps-t játszani
  • Max007
    majd szólj mi jött ki
  • Hoz_Hun
    Ahhha... na akkor lehet majd visszapakolom és megnézem, mert eléggé frusztrált ez a "vég".

Köszi szépen.
  • Max007
    én úgytudom 70000 alatt kapsz más véget
  • Max007
    egyszerűen csak makacs volt :)
  • mauser81
    A pénzeden úgy tudsz legegyszerűbben csökkenteni, hogy egy árusnál folyamatosan megveszel és eladsz neki egy drága dolgot. Két-három visszavétel-eladás után meg is szabadulhatsz rongyos 100e rubeltől. A játék végéről:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nekem a wish granter-nél még 90e pénzzel is az "i wanna be rich" -es véget kaptam. Elvileg 200e alatt más videó jönne. Szal erre nem tudok mit mondani. De! Nem kell felmenni a wish granter-hez, ugyanis a játék neheze csak ezután jön. A körfolyosó másik oldalán van egy lejárat ahonnan tovább lehet haladni. Az igazi móka csak ott kezdődik.:)
  • Hoz_Hun
    Nekem azért csalódás volt a game. Végigtoltam aztán töröltem. Ráadásul pont a gagyi "Ritch"-es végét kaptam, mert nem bírtam megszabadulni 250-300 ezer rubeltól. Ami a bugokat illeti egy durvát vagyis inkább idegesítőt találtam: a roncstelepi key NPC lelőték, de nem halt meg. Mint szoktam, akartam gyógyítani, DE NEM HOZTA FEL AZ OPCIÓT. Dumálhattam vele kedvemre, üzletelhettem vele, de nem tudtam fellocsolni. Aztán eladtam neki elsősegély dobozt és ott hagytam. Persze leközelebb mikor arra jártam még mindig vért köpöt a földön. Visszavásároltam a medkitet. Aztán a kutyák kiírtották a tábort, eltünt a faszi is. Aztán mi történik? Yantarba vezető út közepén, hát nem ott fekszik ugyan ez a csávó. Ott nyöszörgött a földön, persze megint nem tudtam gyógyítani, így eztán mindig csak átléptem felette.
  • ilSYLbl
    Minden divatból fikázós arcnak üzenem, hogy ez a játék k#rv@ jó!!! Ha valakinek szaggatna, az tegye fel az új pachet és tegye static lightra. Akinek meg rövid lenne a játék, az tegye nehezebb fokozatra és csináljon néha mellék küldiket...

Üdv
  • Max007
    Mauser köszi, de azthiszem ez random-ban működik, mert egyik ismerősöm egy banditánál lelte meg akivel ádáz tűrharcot vívott. Azért majd megnézem, hátha pont oda pottyantja a gép. De az nagyon jópofa lenne ha a gép ellopná a küldicuccokat, végre lenne változatosság. A hős átverekszi magát ellenséges Stalkerek és szörnyek százain, dacol a sugázással és a nyomasztó élelmiszerhiánnyal. Vadkutyák között lavírozik, majd ezer sebből megérkezik a kívánságkamrához, ahol a következő felirat fogadja: átalakítás miatt zárva
  • emp
    Na megint csak ámulok és bámulok. Szerintem nem mindenki játszik ugyanazzal a játékkal... Én simán felvettem olyan küldetést, (pl.:artifuck-osat) ami már a zsákban volt a mikuláscsomag meg a nyuszitojás mellett és rögvest a felvétel után már be is hajtottam a sápot érte. Én sem futottam össze eddig bugokkal, bár a Family Rifle helyett én csak egy távcsöves hangtompítós nagybudössemmit találtam...
  • mauser81
    Max007: A family rifle nem bug hanem feature.:)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A family rifle megtalálásához be kell menni a sinek alá az egyik végén beszakadt alagútba. Ha jól emlékszem az alagút még ép bejárata a lelőtt helikoptertől nézve Yantar irányába látható. Itt számos villám anomália között találsz a földön egy shotgun-t, na az az.

Ami viszont nagyon zavart, hogy mintha a vérzést csökkentő/növelő artifact-ok pont fordítva működnek, ezt csodálom, hogy nem javították a patch-ben...
  • Max007
    és ez a főszál küldije volt? Nem. nekem pl minden szabadban lvő munkaadümat levadászták az utánam osonó kutyák... az első térképen sunyin követtek végig....

Na az inedx stábja is letesztelte, itt van videó, screenshot és teszt:
    http://index.hu/tech/szoftver/stal070330/
  • Zocsi
    Nincsnek bugok? Nekem több olyan küldetésem esett süllyesztőbe bugok miatt? Öljek meg egy tucat embert... ok, megölöm őket a reputationom is nem gyengén kárát látta (excellentből terrible) és a küldetés a program szerint nincs teljesítve és hála a reputationnak a már kiadott feladatokat se tudom megcsinálni, mert nem tudom megszerezni a kívánt infót...
    A másik meg, hogy vigyek neki perfect cuccot, de már a küldetés felvétele előtt megtaláltam a dolgot és mikor elvállaltam már a tatyómba pihizett a stuff... és mikor az orra alá akarnám tolni, hogy itt van bazze, akkor csak mondja, hogy teljesítsem a mission-t és utána beszélhetünk... Gáz!
    Szal a scriptelése a proginak übergáz!
  • Max007
    Hát én eddig csak egy buggal találkoztam, miszerint a family rifle nincs sehol. Rusholós az tény és való, de nem jobban mint pl a FEAR, a HALO-ról már nem is beszélve. A respawn engem is irritál, de azzal nem lehet mit tenni (bár lehetne)
    A Klánok nevű játékot is a respawn miatt tettem a legmélyebb fiókba (eredetit ráadásul)
  • CitizenX
    Enyhén elfogult a cikk. A játék nagyjából egy méretes bughalom. És nem, nem STALKER-fikázó vagyok, aki nálam jobban várta a játékot, az csal. :) Csakhogy istentelen nagyot kellett csalódnom az agyatlan rusholós játékmenet, a respawn és a sebzés-ballance, illetve a nehézségi fokozatok nevetségessége, illetve a széteső küldetések miatt. Állítom, ha dobnak még a fejlesztési időre fél évet, klasszikus lehetett volna. Így nem lesz az. Max ha kap egy félgigás tapaszt. Öt év múlva. :D
  • Max007
    Gyerekek, ha nem nézitek be a célt a jobb gombbal, a büdös életben sem fogjátok az ellent eltalálni. Mivel alapból nincs célkereszt a valóságban, nem úgy mint a gagyi cs-ben, ezért az integrált célkeresztet kell használni (vagy pl BF'42 experience ww2 mod). Ha úgy lősz, lassul a tűzgyorsaság, de a sebzés nő, vagy a lövés lesz pontosabb. Távcsővel pedig átlag 3-4 lövés egy ember, amely sebzés a stalker páncélruhában egyből reálisabban hat, bár tény hogy kb 2tölténnyel kéne osztania a halált. Ám ez a CS "egy tárat a végtagjába" lövöldözés után még mindig kiváló arány. Hangulatos, komor, de aki nem fogékony a post-apocaliptic érzésre az ne játssza. Én se fogok motorszimulátort tolni ha egyszer utálom a versenysportágakat.
    Én lőttem íjjal, így tudom hogy aki már pár tíz méterre pontosan ellő egy nyári lenge szellőben és eltalálja a kör közepét (30cm-es kör) az tehetséges. Van egy gyengítetlen gázfegyverem, azzal kb 20 méterig tudok 5 cm-es szórással lőni szélcsendben és nyugalomban, a bal kéz mutatóujjával megtámasztva a fegyvert) na de elkalandoztam, visszatérve a STALKER-hez. Szép a grafika, jó a motorja, hisz elfut 800*600-ban az 1,8-as P4-esemen, 1 giga rammal és 256 megás ati radeon 9600xt-vel. Semmi szaggatás, az aréna az egyetlen hely ahol kisebb lassulás van csak a sok doboz miatt, de az élsimítást nem kapcsolom ki a kártyán. Naszóval, kiválóan játszható, a szörnyek miatt kicsit horroisztikus elemeket magába foglaló játék, a stalkerek spawnolása és a szűkre szabott játéktér okozhat egyesek szemében szálkát, de az AI mindenért kárpótol. Ahogy a kutyák húzzák el az emberi testeket, az eleddig még soha nem látott dolog, ahogy az ellenség a hátadba próbál kerülni, mindig más útvonalakat választva magának, az se semmi. Az pedig hogy nincs kereskedő lépten nyomon... mit vártok? Ti üldögélnétek egy kis fémbódéban az út szélén banditák, szörnyek és sugárzás közt hogy a stalkerek cuccait megvegyétek? Erősen kétlem.
  • Roró
    Olvasom amiket irogattok! Hát nem kötelező vele játszani!!! Nekem elöszőr furcsa volt, aztán +szoktam, aztán majd kiakadtam. De nem a game miadt hanem, hogy mert állandóan radióaktiv volt a csávókám :DD. Alapvetően CS-s vagyok de ez tök természetes, hogy minden játékban máshogy lőnek a fegyverek, de 1 tapasztalt és skilles gamernek ez nem okoz problémát mert max 1 óra és +szokja. Az más kérdés, hogy elbassza a skillt de ez is visszajön (fő az aklimatizálódás :DDD)
    A teljesitményre kb az amit vártam játszható elfogadható grafikával de a hangulat az fasza. De ti mivel méritek az fps-t? Config parancsot kérek szépen. De ne omega divert kérek válaszul mert Gf-m van. Amugy csoda, hogy kiadták mert nem kevés ideig készült de tuti már annyira sürgette őket a kiadó, hogy azért van benne bug. A baj, hogy velem 1ütt 95%-ának nem dobozos változata van és nem biztos, hogy + tudjuk patchelni. Én is lusta vagyok visszamenni eladni a cumót pedig állandóan tulvagyok terhelva azért a 6 AK az 6AK +2 MP. Közbe nincs kereskedő úgy fél távnál? Ne rinyáljatok, örüljetek hogy ki, jött akinek + szaggat vegyen konzolt mert azzal nem lesz probléma. Komolyan már én is azon gondolkozom, már a 6odik gépemet koptatom és +int cserélni akarok AGYRÉM!!!!
  • mauser81
    Reznor: 100m-re tényleg el lehet lőni ak47-essel viszonylag pontosan (kitámasztva!), de tényleg majd próbálj meg egy kis sorozatot lőni vele (azzal a 20 lőszerrel, amit kishazánkban adnak...). Itt azzal van mindenkinek baja, hogy egyszeri zsebrambóként kezdve nem tudnak 100 méterekről fejeseket osztogani a játékban, merthogy az életbe ez annyira könnyen megy, minden gyakorlás nélkül. A játék (végre és elsőként) ezt figyelembe veszi, így a célzási képességed folyamatosan javul. (Nyilakkal pedig azért nem harcolunk, mert lassú az újratöltés, nem lehet elbújva, akár kifacsart testhelyzetből lőni, valamint a nyilak sok helyet foglalnak.: Btw szerinted az átlagos "vérpistike" mikor érné el egyáltalán a te képességeidet nyillal? 90m-ről szabad szemmel eltalálni egy 30 centi átmérőjű célt több, mint szép eredmény szvsz.) De tényleg menj le és lőjj egy lőtéren puskával, vagy keresgess videókat, ahol amerikai gijoe-k próbálnak lövöldözni ak-val, a visszarúgás miatt látni fogsz apróbb szórást.:)
  • CsabiDuke
    Lejjebb olvastam hogy akad 8800 gtx-en. Hát ott nagyon komoly beállítási problémák lehetnek, ugyanis az én gépemen 1280x1024-ben max alatt egyel fut tökéletesen, 256 megás NX6800GS-td kártyán egy sima régi 3 gigás HT-s procin. Betöltés után kb 10mp amíg akad, mert sajna nem elég neki 1 giga ddr2 egáltalán, és pörgeti a winyót istentelenül. Miután végzett a töltéssel, tökéletesen fut.
  • LordNorboy
    Lődd sza**á!
  • Garibaldi
    Segítsen valaki, egy bunkerben egy teremben körbefut a tűz és egy gömböcske is, nem tudok kimenni a teremből, mert a lángoló ajtót valaki fogja kívülről.
    Mit kell tenni?
    Amúgy akinek nem fut a gépén, fejlesszen, vagy várjon vele addig, amíg gépe nem lesz hozzá./nekem most egy giga ramom van, vélhetően 2-vel gond nélkül futna, 8800-as kártyával pedig simán kellene/ nekem core2+7900 Gt-s gépem van, azért beszaggat néha/
  • Beyond silence
    Nem értem a cikkírót, de nekem nagyon nem jött be...
  • obe
    és azt se felejtsétek el, hogy az elején rookie vagy, tehát nem tudsz pontosan lőni, de ahogy éred el a különböző szinteket-experienced-prof-vetran-, ugy fejlődik a lövések pontossága is, valamint a fegyvereid is jobbak lesznek...ez igy együtt adja ki az rpg-s játékélményt, hogy a karakter egyre ügyesebb lesz, jobban céloz...
  • LowEnd
    aki nem tud pontosan lőni AK-val (és mással) az használja a zoom-ot, és a mélytérdelést (nem a simát), és osztani fogja a fejeseket.

Ha távcső nélkül zoom-olsz, akkor a célgömb tetejével célozz.

A mutánsok alkatrészeit csak bizonyos mutánsoktól lehet megszerezni. Nem mindegyiknek esik ki a szeme. Kutasd át a hullát, és kész.
  • Zocsi
    Sztem qrva jó a játék! 3D-s Fallout!!!
    Igaz, hogy sok benne a bug (már két küldetést is bug miatt nem tudtam megcsinálni - egyszerűen odamentem ahova kellett, és nem volt ott a tárgy, vagy odamentem még küldetés előtt és a tárgy már ott volt (Family Gun), felvettem és később nem számolta be a küldetés vállalásakor, pedig már a zsákomban volt a Perfect Suit (a zselés gyógyítós stuff).
    Ami zavar az a swappelés... Egy idő után rettenet idegesítő. Ok, hogy nem mai már a gépem, de azért annyira nem szar...
    A cikkben fikázzák az egyhangúságot. Sztem abszolút nem egyhangú, csak amiatt, hogy zörke-barna minden, egyhangúnak tűnhet, de a pályák qrva jók, részletesek, és igényesek. Bár a víz lehetne szebb, mind1. Amit nagyon hiányolok, az a nő NPC-k... A kedves programozók szerint nincsenek csaj kalandorok a földön, esetleg katonák/kutatók? Másfelől a játék sztem nem nehéz. Én veteránon tolom és a térkép kb. 1/3ánál járk, de már van 150e RU-m meg a lehető legjobb cuccok! Sima banditákat/mutánsokat késelek, mert alug tud sebezni. Meg sok az artifact is... túl könnyen lehet szerezni őket, annyira nem is egyediek...
    Mondjuk lenne egy kérdésem... hogy lehet szakszerűen csonkonli a mutánsokat, mert többször volt már hogy olyan küldetést vállaltam, ahol mondjuk a főzelékbe kellett a malacka szeme, vagy ilyesmi, és nem tudtam kivágni... mért??!!
    Ami meg a fegyvereket illeti... sztem csak az elején gáz a dolog, mert 100m-erről próbáljuk lelőni pisztollyal az ipsét, de később abszolút meg lehet szokni és ahogy fejlődik a karakter (rookie, exp., veteran, expert...), úgy sztem egyre pontosabban lő, meg a későbbi fegyverek is jobbak, pontosabbak, nem beszélve a távcsövesekről. Mondjuk ironsight-al is faszául lehet szedegetni őket, csak meg kell tanulni a célozást. Apropó sztem az hogy áll vagy térdel a karakter sztem befolyásolja a lövés pontosságát, nem nagyon, kicsit.
    Jah, amit még hiányolok az AI-ból, hogy a fényekre is reagálhatnának, tehát ha a szomszéd szobából kivilágítok elemlámpával, akkor igazán észrevehetné, hogy mi az... ez már a Farcry-ban is benne volt...
    Bocs, ha hosszú voltam!
  • achim
    Sziasztok! És az miért van hogy a hátteret szétkeni teljesen és csak egy perc mire újra letisztul a környezet? A madarak is a égen mint egy mozdulatsor! Járt már így valaki?
  • Reznor
    Hm!

Akkor tényleg nem értem, hogy a szárazföldi háborúkat miért nem íjjal vívták. Egy csigással lövöldözve, ha jó vagyok, 90m-ről fejbetalállak. Pedig én nem vagyok profi íjász. De a fejedbe beletalálnék 70-ről tuti. Gyakorlás nélkül. Én nem lövök jól íjjal. 3-osztályú vagyok mindössze.

Én úgy sejtettem, hogy egy ak47-el simány lehet pontosan lőni 100m-re. Érdekes. De ebben a játékban én 5m-ről nem tudom lelőni ak-val az ellenséget.

Pisztollyal megérteném, hogy 5m-ről nehéz eltalálni valakit, ez a valóságban is így van. De ak-val...

Na mindegy, ha vártok 1 évet, akkor már lehet hogy tudok gyakorlati tapasztalatokat mondani amd-vel kapcsolatban. Alapkiképzésnek része a dolog... Majd elmesélem, hogy mit tapasztaltam...
  • Reznor
    Nagyjából én is veled értek egyet.

Bár hozzátenném azt, hogy ne becsüld le az íjakat, lehet velük pontosan messze és döglesztően lőni. Saját tapasztalat...

Nálam a játékot high beállításon lehet élvezhetően futtatni.

Configom nem valami kemény: 1GB RAM, athlon 64 3200+, Gef 7900GS, asus a8n-e alaplap.

A játék elindítása után swappol mint állat, iszonyat lassan tölt be, és szaggat. 10 perc után ez megszűnik és szépen megy. Sztem bírná a maxot is, csak lenne 2gb ramom.

Egyébként az ak47 tényleg olyam mint egy pisztoly. Legalábbis szórásra és hatékonyságra. Meg 6x pisztollyal fejbelövök valakit, az miért nem hal meg? Ha engem fejbelőnek pisztollyal, tuti elfexek 1 lövéstől is. Na mindegy, majdcsak felfogom egyszer.

Egyébként korszakalkotó játéknak tánik számomra. Talán egy új stílus létrejöttét jelenti. Remélem tényleg kifejlődik valami új irányvonal.
  • emp
    Kis butuska FPS játékosok...

1- első 2-3 órában haltam mint a legyek, (meg mint ti is, majd gyorsan megírtátok a lehúzó ostoba hozzászólást szórásról, meg késseltámadásról) aztán simán belejön az ember. Az egyik hozzászólónak teljesen igaza volt, aki lőtt már egy vacak távcsöves légpuskával az tudja csak Rambónak nem szór nagyot a fegyvere

2- HEADSHOT.

3- nagy részetek valószínűleg el sem jutott nekem kb 3-4 óra játk után a távcsoves fegyverekhez, mert én onnantól kb 1 tárral messziről átlagban 3 katonát lemeszelek...

4- szerintem egy kicsit lassan indul, meg kell szokni és utána nagyon zsír játék.

5- nagy baltázások lehetnek ha az említett erőműveken szaggat, meg lehet keresni a lenti hozzászólásomat, hogy milyen gépen fut nálam high grafikán elég simán...
  • gyuri12
    én nem 2 m-ről:) 30-40-50m...
  • Falatka2003
    :) oksa :)
  • aDannyBoy
    :) lap tetején vagyok :)
  • panther112
    Két oldalt néztem végig, hogy megtaláljam D. Dániel nevű felhasználót:)
  • Falatka2003
    A "Válasz a cikkre" gomb hol van? Merre keressem?
  • panther112
    Válasz erre funkciót ilyen esetben illik használni...