67
-
sathinel #27 Harcolni meg nagyon nem akar. Vegyétek csak azt hogy pl a dollárhoz van kötve a valutája, ezért függ az USA gazdaságától, de ugyanígy rá van utalva az USA is KÍnára, mivel ha tönkremegy, akkor az ő gazdaságuk is belehal. Szépen üzletileg egymáshozláncolták egymást. De ugyanígy sok más országgal. Ezért bármit is csinálna, az gazdaságilag gáz lenne. Persze képpes lenne már sokmindenre a hadseregével. Izraeltől Pl amerikai hadifelszereléshez jut. De vásárol az oroszoktól is, és ő ad el az araboknak. A fegyverüzlet is jól jön neki, és röhög a háttérben:D -
sathinel #26 Kínával számolni kell. Egyre jobbak lesznek. Igaz ott sem fenékig tejfel minden. Sok zavargás, és tüntetés, sok ember keresete sehol sincs, míg a városok durván fejlődnek. De a problémákat a háttérben kezdik megoldani, és okosan minden tőkét amit csak tudnak odacsábítanak. Külön városrész van Bejing-ben ahol a külföldi üzletembereknek lett kialakítva. Ott tudnak angolul üzletelni, és nyugati civilizációhoz szokott gyomornak való kaját enni, stb, és kormányzatilag támogatják. A tőke beáramlását itthon meg utáljuk, mert lehúznak minket a külföldiek. Nálluk meg üzletelnek, és nagy hasznot húznak mindebből. -
Inquisitor #25 10 éve még vicces volt, miszerint ...
Leszál az első amerikai expedíció a Marson, a vezetőjük mkommentálja a Marsra lépést:
Balra az Olymposz hegy, jobbra egy nagy vörös síkság ... az meg ott ... ha jól látom egy kínai büfé.
Lehet 10 év múlva jenkik nem fognak ezen nevetni? ;) -
Balu0 #24 Kína nagyon régóta nagyhatalom, atomhatalom stb.. vétó joga van az enszbemn.. ez azért mond valamit...
A külpolitikájukkal meg mi a gond ? A középkor óta nem csinált háborút, mindíg csak megtámadták.. folyamatosan azt hangsúlyozzák, hogy pusztán védelmi célokat szolgál a hadseregük.. btw az Amcsik ugyanezt mondogatták, azt nézd meg mit csinálnak a Második Világháború óta...
Én Kínától kevésbé félek mint az Amcsiktól...
PS.: Mire az amcsik a holdra érnek a kínaiak szok kici ócó okszigénnel ész üszemanyaggal várják már őket :D -
LADA Kalina #23 jahh ez szerintem is könnyen megeshet :D -
LADA Kalina #22 én azért tartok a kínaiaktol, túl sokan vannak, áadásul nem túl szimpatikus politikával, ha sikerül elérniük a nagyhatalmi pozíciót az nem lesz túl jó... persze azzal 1et értek ogy inkább űrverseny mint háború -
kvp #21 Igen jo esely van ra, hogy amire az amerikaiak ujra leszallnak a Holdon mar ott varja oket egy eppen vitatkozo eu/orosz csapat es egy kinai gyorsbufe. :-) -
Edems87 #20 Immáron a marslakók is kínai cuccokat vehetnek majd a kínai boltból!:) -
#19 Nem érünk rá tökölni. Messze van a Mars. Sietnünk kell. Mars fel gyorsan arra az űrhajóra! -
Balu0 #18 Az amerikai elnök tanácsadója zihálva rohan be az irodába:
-Elönk úr, nagy baj van, az Oroszok elkezdték vörösre festeni a holdat, már a felével végeztek..
-Semmi gond, had csinálják..
-Na de uram!
-Megmondtam, had csinálják...
Egy hét mulva még izgatottabban rohan a tanácsadó az elnökhöz:
-Elnök úr katasztrófa! Az oroszok vörösre festették az egész holdat!!!
-Jó, most cselekszünk, küldjék fel a fiúkat, és mondják meg nekik, fehérrel írják a Holdra: Coca Cola
:D -
Inquisitor #17 Ja igen, Alexander Tolsztoj, nem a Lev. ;) -
Inquisitor #16 "Mellesleg nem csoda hogy a Kína és a Ruszkik a VÖRÖS bolygó meghódítását tűzték ki célul. :)"
Tolsztoj - Aelita (Vörös katona a Marson)
Az MTV még filmet is csinált belőle :) -
#15 én is ezzel értek egyet.
VÖRÖS jaa én is erre gondoltam eslőre -
Razgon #14 Hmm, nem lesz kicsit nagy a falat?? Nem kellene először ismét a Holdra leszállni? -
Csaba42 #13 És ha mire odaérnek, már kék vagy zöld lesz? Esetleg sárga:) Amúgy szerintem igazuk van az előttem szólóknak, az USA is és a SZU is csak a saját hasznát, és pozíciójának megerősödését látta a Holdban. -
n0k0m #12 -
#11 Egyetértek. Ja és VÖRÖS bolygó..... :D LOL -
De ez tényleg így van, minden pénzt az űrkutatásba kellene ölni. Legalábbis az összes pénzt, amit egyébként katonai célokra költenének. -
Prof William #9 Legalább újból fellendül az űrkutatás. Csakis a versenyek idején van fellendülés. ÉS inkább űrverseny legyen mint fegyverkezési verseny. Ebből hosszú távon az emberiség is profitálhat.
Mellesleg nem csoda hogy a Kína és a Ruszkik a VÖRÖS bolygó meghódítását tűzték ki célul. :) -
Aserac #8 "Sokak szerint Kína az űrkutatást nem tudásanyagának gyarapítására, hanem nagyhatalmi pozíciójának erősítéséhez használná fel."
Miért, anno az USA, meg az SZU miért csinálta? Ha egy állam nagyon támogatja a tudományt, akkor az azért van met stratégiai előnyt vár tőle. Az a tény, hogy mellesleg gyarapszik a tudás igen jó meg hasnos, mert nő a presztizs, meg más stratégiai előnyöket hozó felfedezésekre nyílik mód ez álltal. Ez így volt eddig is és ez után is.
Örüljünk annak, hogy azért értelmes dolgok is kisülhetnek az egészből. (lsd. pl. cipzár, az is katonai fejlesztésként kezdte) -
#7 Ember-ember.. Előrelépés lenne már egy ilyen esemény.. -
MrTressy #6 Miért lenne baj?Csak ne felejtsék el élöben közvetiteni :) -
Csaba42 #5 És az miért baj? Hajrá, nekem édesmindegy, milyen nemzetiségű ember lép elsőként a Marsra, csak jussunk már el vááááááááz :). -
valaé valaé ná #4 Még ezzel a bábu űrhajóssal sem számoltak el a kínaiak, azt hiszik hogy majd elfelejtik a népek. -
MrTressy #3 Ha igy folytatják egy kinai ember lesz az elsö a marson... -
wanek #2 Hajrá! -
#1 En mindenesetre szurkolok nekik!