66
  • endreszferenc
    #66
    Sziasztok sík hüle vagyok mindenhez, szeretném valahogy elkapni aki a mini stick emen keresztül jövő adataimat lopja.eltörném kezét lábát aki tud segitsen 150 kilós vagyok,már a T-mobilos-t is meglopták, most vodafon os stick em van 5.3kb fojamatos letöltéssel,de ugy fizettetik mintha 3G - s rendszert biztositanának gprs hejett.rokkant nyugdijas vagyok kéne egy tipp hekkprogi ami gyorsítana metin2 online játék az életem de csak álmomban
  • syberia2
    #65
    Én leülök a géppel az erkélyemre, és rácsatlakozok egy linksys-re:)
  • sathinel
    #64
    abban az országban ahol a pártok között is van olyan aki büntetlenül feltöri a másik rendszerét? Ők mutatnak példát??? És ezek után fogadjunk hogy pont ezek fognak legjobban ugatni ha valaki betör valahová......
  • valaé valaé ná
    #63
    Viszont bármilyen routerbe belépni, akár a gyári jelszóval is, vagy mások megosztott mappáiban böngészni, mégha nincs is jelszóval védve már büntethető, méghozzá nem kis büntetési tétellel (kivéve egyes érinthetetlen pártokat).
  • ZilogR
    #62
    ehh... tudtam, h a hogyan lehet pénzt keresni topicba kellett volna írnom... vannak az okosak, meg vannak a szemfülesek ;)
  • valaé valaé ná
    #61
    Publikus (nyitott) hálózatot internetelérésre használni NEM ILLEGÁLIS !
  • Ombika
    #60
    CSakhogy en nem pesten lakom ezert irtam amigo,igy engem nem fenyeget!! :)
  • ZilogR
    #59
    Nem is ez a gond, hanem az, ha kis élelmes infósok beindítják a vállakozásukat, ahol az utca emberének kínálnak ingyenes felcsatlakozást "nem védett hálózatokon keresztül" - mert ha vannak akik nem tudják megvédeni a hálózatukat, akkor még többen vannak, akik nem tudnak ilyen hálózatra csatlakozni, pedig a zsebükben figyel a kis PDA és szeretnének ehhez érteni, vagy csak használni.

    Na, szóval az a baj, hogy a fenti zseniális ötletemért nem fogok pénzt kapni.
  • Aegis
    #58
    "Felhackeltük Budapestet: 1254 Wifi 1 óra alatt!"
    "...Sebastian egy törvénytisztelő állampolgár, ezért egyetlen hálózatba sem lépett be..."
    akkor milyen hackelésről beszélünk? tudtommal itt csak scannelés volt, az pedig nem hackelés :)
  • archkoven
    #57
    De legalábbis biztos nem olyan nagy zseni mint te.
  • lowdog
    #56
    Sophitel gondolom Sofitel de mind1
  • ewtoto
    #55
    hát de igen maradjunk anánl hogy a politikus zsebre teszi inkább a kiszámlázott pénzt amit a informatikus munkájára szántak és igen a politikus a faszláma:D
  • uniu
    #54
    2km van a keritesed es a haz kozt ???
  • stain
    #53
    Én is pont ezzel a programmal szoktam lopható netet keresni :)
  • Cat #52
    inkább csak vásárolnia kell egy nagyobb antennát, hogy távolról is meg tudja oldani a dolgot.
  • kvp
    #51
    "Remélem a 128 bites titkosítás eéveszi a kedvét a próbálkozóknak, aztán elindulnak a "kisebb ellenállás felé" :)"

    A 128 bites titkositas is csak a jelszo erossegetol fugg, ha valaki nem hasznal meg 128 bites jelszot sem, akkor az sem er olyan sokat. (128 bit = 16 byte = 16 betu)

    Wifi halozat helyett lehet hasznali infras halozatot is, de az csak line of sight alapon mukodik, tehat valamilyen modon el kell vinni a jelet a szobaig, erre jo pl. az aramhalozati ethernet. Innen meg lehet infran szorni a jelet. Kedvencem a csillarba epitett hotspot. Kulso betorok ellen ved a hagyomanyos fal es a sotetito fuggony is. Ha vezerelni akarjuk, akkor a halozati feszultseg lekapcsolasaval megall az adott szoba hotspot-ja is. Mivel infra, ezert kulteren csak azt a teruletet kell megvilagitani amit le akarunk fedni. Egyetlen hatranya, hogy a keszuleknek es a bazisallomasnak latniuk kell egymast. Sajat tapasztalat szerint feher falrol jol szorodik, tehat nem feltetlen szukseges a kozvetlen ralatas.

    Ha meg valaki ragaszkodik a wifi-hez, akkor vpn tunnel kell a gep es a tuzfal/gateway kozze es nem kell kulon titkositani sem. (ezt a technologiat hasznalja pl. a google wifi-je is) A megoldas elonye, hogy igy meg a wifi roaming is megoldhato akar ket wifi-s halozat vagy wifi es 3g kozott is. (szvsz. van ra valami magyar szoftver is)
  • sathinel
    #50
    Egyébként van erre egy live CD-s linux, ami az összes erre alkalmas progival települ. Ezt használják pl a youtoube videók 90%-ban. Csak idő és benn van. Ara jó ez a progi, hogy ha sokáig tart vele feltörni, akkor valsz átlag user ha nem akar genyózni nem fog vele gányolni.
  • sathinel
    #49
    :D szerinted biztonságos mégis? Hát ezért lehet mindíg 2-3 éve meglévő hibákkal is meghackelni sok rendszert. Nyomják a hozzáértés kell csak szöveget, közben sok helyen már tiltják ha fontos infóval dolgozol. De valsz a meglévő termékektől még meg akarnak szabadulni a cégek, boltok:DDD
  • abelr
    #48
    no mek oszt rakok valami perszonal firevalt
  • Marko001
    #47
    te már csak tudhatod...
  • BártfaiB
    #46
    Nekem is vannak tapasztalataim e téren.
    Például sikerült már mexikóból voip hazatelefonálni tök ingyen egy talált wifin keresztül, de nyomtattam már ki egy idegen nyomtatójára egy olyan oldalt, amin valami olyasmi szöveg állt, hogy "Kedves gazdám, én a nyomtatód vagyok, és azért szólok, hogy légy egy kicsit figyelmesebb velem, időnként tölts fel és takaríts ki, stb..." Hónapokig azon röhögtem, hogy vajon mit gondolhatott a gazdája a kütyünek, amikor kinyomtatta neki magától ezt a papírt.
    (Amúgy én szigorúan vezetékpárti vagyok.)
  • abelr
    #45
    vagy használjon kábelt. A kábel gyorsabb, olcsóbb és biztonságosabb - igen pesten lehet
  • Axon
    #44
    Úgy látom Szebásztyián windózt használ.
    Profi hekker lehet...
  • lerboy
    #43
    Persze a kábel az kábel, de a fasznak van kedve végigfúrni a lakását/házát :)))

    Remélem a 128 bites titkosítás eéveszi a kedvét a próbálkozóknak, aztán elindulnak a "kisebb ellenállás felé" :)
  • Sir Quno Jedi
    #42
    A szakállas kiscsákónak nálam a 2 méter feletti kerítéssel, az azon belüli elektromos kerítéssel, a két németjuhásszal, nomeg a sokpontos biztonsági zárral kéne megbírkóznia először ahhoz, hogy hekkelni kezdjen engem... :DDD
  • PíszLávJuniti
    #41
    A cikk megfogalmazása elég pongyola, egy informatikai laphoz képest.
    Nem bődületes dolgok, csak tipikus félre magyarázások.
    Ezekre jobban kéne figyelni. Ajánlom a huwico.hu-t a cikk szerzőjének figyelmébe.

    Üdv.
  • aDannyBoy
    #40
    autokonfig cd-t kapsz hozzá. Múltkor telepítettem egy helyen egy routert + usb wifi sticket, azonos márkájú volt a kettő és miután összel ett dugdosva minden, maguktól "párosodtak" :) És ment minden. A router leklónozta a kábellel rá kötött gép mac adressét, nem kellett chellot se átreggelni. profi volt.
    Csak éppen semmilyen titkosítást nem állított be. :)
  • whitehawk
    #39
    ehehehe :D

    Talán a MAC címet is át kéne írnom + a teljesítményt is levehetném, hogy a szomszéd lakásból se lehessen már elérni, meg nehogy valami utcai járókelő bemásszon. Egy kertesháznál meg pláne jó, mert ha a jel "ki is lóg" a lakásból akkor is be kell mászni oda, hogy valaki foghassa.. Persze érzékenyebb antennával biztos az is megoldható, de akkor még mindig ott a titkosítás, meg ha nincs használatban a cucc ki is lehet kapcsolni.
  • sathinel
    #38
    Pont az ilyen hozzászólók a legnagyobb zombihálózatok tipikus alanya beszél így.... Végülis egy normális hacker-t így soha el sem lehet kapni mivel mindíg csak ilyen balekokhoz jut el a rendőrség. A hacker meg valsz 2 várossal arébb lakik:D
  • Sir Quno Jedi
    #37
    Nem kell ez. Majd ha pl. bankoknak dolgozik rájön, hogy miért nem "wifiznek" a szerverek, meg a munkaállomások egymással...
  • Yv@n
    #36
    Már nem azért, de ezeken az eszközökön, böngészőn keresztül kezelhető, automatikus beállító varázsló van, ami még figyelmezet is, ha nem állítassz be titkosítást.

    Márpedig odáig el kellett jusson a user, máskülönben a net kapcsolatához szükséges paramétereket sem tudta volna beállítani.
  • Sir Quno Jedi
    #35
    Most belegázoltál a lelkivilágomba...Vagy nem.
  • sathinel
    #34
    Ja szerinted akkor láma minden cég, kormányzati rendszer ahol tiltják? És miért? Mert le van írva hogy mindegyiket fel lehet törni csak max idő. Tudsz olvasni? A wireless-t aki használja azért balfasz mert bármikor feltörhetik. Te meg lámának nevezed aki védi magát?:D Lol MS dolgozó vagy?
  • dirty dogg
    #33
    "Pl. ha egy sík hülye politikus ossza meg így a hálózatát és éppen.."
    :D
    sík hülye?! :D:D:D

    "ossza" !?! csak nem politikus vagy? :D:D:D
  • Ombika
    #32
    Ilyen lama hozzaszolast,hogy wifizen akinek 6 annya van,ha balfasz ne wifizz ennyi az egesz!! :))))))))))
  • The Termentor
    #31
    Azert nem keptelenseg, pecsen a szenesben szabad wifi volt es valaki fel is tort valami fontos, titkos kormanyoldalt. Jott is a rendorseg, de hova amikor naponta 50 ember netezik ott, vagy meg tobb. Barkihez megyek elmondom neki hogy mennyire lazan veszi, es sok olyan is van akinek nemcsak az allasaba kerul ha valaki turkal a gepen.
    Az is teljesen igaz hogy nem irjak ki a dobozra hogy hogy kell normalisan megcsinalni, de az emberek tobbsegenek nincs is ra igenye. Az sg.hu ra sem az atlagember jar fel hanem nagytobbsegben az akinek van egy kicsi affinitasa a dologhoz. Maris elkezdi erdekelni...
  • Feriboy
    #30
    én már azon is gondolkoztam, hogy kiköttetem a netet, mert egy egyszerű usb-s wifi cuccal kb 10-15 hálózatot fogok, és a felére csatlakozni is tudok mert nincs semmivel levédve! (mi lenne ha vennék egy rendes antennát? :D vagy megbütykölöm a digitv-s tányért :))
  • kacsi01
    #29
    Mi a francnak ehhez egy fritz? Ezt eddig is tudtuk.
  • uniu
    #28
    A cim direkt felrefogalmazott: "Felhackeltük Budapestet: 1254 Wifi 1 óra alatt!" - de amibol csak 480 volt titkositatlan, es a tobbire sem tert ki, hogy milyen eros titkositast hasznal, tehat ez igy nem igaz.
  • Cat #27
    "Pl. ha egy sík hülye politikus ossza meg így a hálózatát és éppen szerkesztgeti az államtitok dokumentumot..."

    Azért azt is szögezzük le, hogy ha ilyen biztonsági rés van, akkor elsősorban nem a sikhülye politikus hibája, hanem a mögötte álló informatikai szakembereké, akik bekonfigurálják a laptopját, hálózatát. Senki nem várhatja el a vezérigazgatóktól, pénzügyi szakemberektől, főorvosoktól stb. hogy informatikai zsenik legyenek, és értsenek a legújabb számítógépes technológiákhoz.