213
\"breakcore just a name to group things, but that things are so different.\" -Elelctric Kettle
  • zerosdfd
    Hm, ez érdekes. De ettől még mindig jobban tetszik a Szamár Madár:-) Hát hiába, videoklipkészítésben talán nem VS a legjobb.
    Mindenesetre nem lesz itt vita mert eléggé szubjektív az egész breakcore sztori. Én például simán hallgatom bringázás közben meg otthon fotelben üldögélve. Mások meg vadul pogóznak rá mint a Süss fel napban is lehetett látni, amit meg én nem értek.
  • Miguel125
    Megint okosabb lettem.
  • ThisZip
    "Hogy a breakcore topicban is legyen már vita"
    remélem nem csak azért írtál valamit, hogy legyen VALAMILYENFAJTÁCSKA vita
  • ThisZip
    Miguel125:

Persze, h Venetian nem lehet rossz!! De a Szamár Madár klip, az úgy jött létre, h hirdettek egy pályázatot, és ez volt a nyertes. Nem a mester készítette, először én is azt hittem, h hú dejó akkor most jobban megérthetjük a gondolatait, de csak egy "kívülálló" alkotása.

Zero:

szvsz Ebben nincs semmi mondanivaló sem, elveszik Venetian érzése. Gondolom, h a készítő emberke(asszem magyar srác) csak meghallgatta a zenét, nem járt utána, h egyáltalán miért lett megalkotva ez a zene. Hallja, h gyors,hmmmmmm mi lehet gyors, ja igen egy forgószél. Leáll a zene, jó akkor legyen windows reboot (XD), gyors pattogások vannak, hmmmmmm akkor legyen villám mer az klaffol a forgószélhez, meg h milyen jól néz ki......
    A Find Candance nekem bejön mer kicsit morbid, meg itt Venetian segítette a munkálatokat. VSnares nem volt híres a csajok körében, de eccer talált magának egy csajt, és hát egy művészlélek mellett nem biztos h könnyű lehetett, ezért a csaj egyszer csak se szó se beszéd elment, soha nem jöt vissza. A klip ezt a fájdalmat sugallja.....
  • zerosdfd
    Hogy a breakcore topicban is legyen már vita:
    Szerintem a Szamár-Madár klipje egyszerűen csúcs, rendkívül kifejező, ellenben a Find Candance klipjével,ami nagyon béna, semmitmondó és üres.
  • Miguel125
    Nekem tetszik a Szamár Madár is... Venetian nem lehet rossz!!!
  • DJ Skyline
    nagyon elmeroggyant, de tetszik! :D
  • ThisZip
    hmmmmmmmmmm, most jól el lett találva a video, van egy másik a Szamár Madár, megvan youtube-on, annak a klipje irtókaki
  • Miguel125
    Venetian Snares - Find Candace
  • ThisZip
    még egy rajongó? hoppá emberek bővül a tábor!!!! :DD
  • Miguel125
    +fav

Lekjopp mjúzig!!!
  • ThisZip
    hehe nem is gondoltam volna, hogy van olyan honlap ahol leírják breakcore előadók listáját, amit Kaszi rakott fel....
  • zerosdfd
    aha, na majd este megint lecsekkollak, kösz
  • Kaszi46
    köszi, sikerált!

Láttam lekaptál tölem egy enduser albumot a soulseek mappábol. Az sajnos nem teljes, viszont ugyanez az album, megvan rendesen, az elektrik\sick\enduser könyvtárban, majd szedd le onnan legközelebb.
  • Kaszi46
    30 körül tudok ujra felmenni.
  • zerosdfd
    Na, haza is értem....1 perc
  • Kaszi46
    Fent vagyok, te mikor jösz?
  • xy21
    THX:D
  • zerosdfd
    Ok, legyen soulseek de csak estétől leszek benn(ua a username). Gondolom a breakcore roomban?
  • Kaszi46
    jahogy nem te raktad fel a soulseek-et, bocs benéztem egy kicsit a dolgokat.

ThisZip #24 - enduser torrentem nincs, de soulseeken le tudod kapni azt is tölem(12 album).
  • Kaszi46
    Csak 3at enmtok irni:P

#32-- oldjuk meg soulseeken, úgy legalább át tudjuk egymás mp3ait bugázni:)
  • zerosdfd
    ftpzni tudsz? Mert akkor leszedheted tőlem azt a VS-Unreleased-et...privizz(etek) rám a loginért.
  • zerosdfd
    Akkor íme egy körkérdés:

Kinek melyik a kedvenc 3 Venetian Snares száma?
  • Kaszi46
    xy20-nek ment a komment.

link lemaradt:
    breakcore artists list

breakcore labels list
  • Kaszi46
    0-9

* 9mm

A

* Aaron Spectre aka Drumcorps
    * Abelcain aka Davros
    * Alec Empire
    * ALT-F4
    * Aphex Twin
    * Atomly
    * Autopsy protocol
    * Amphetamine Virus

B

* Blaerg
    * Bong-Ra

C

* Cake Builder
    * Cdatakill
    * Christoph Fringeli

D

* Dek
    * Dev/Nul
    * DJ Camp Blood
    * djpretzel
    * DJ Rupture
    * DJ Scud
    * Doormouse
    * Droon
    * Drop The Lime
    * Drumcorps, see Aaron Spectre
    * Duran Duran Duran aka Ed Flis
    * Dysphemic

E

* Ebola
    * Ed Flis, see Duran Duran Duran
    * Ed Cox (life4land)
    * Eiterherd
    * Emotional Joystick
    * Enduser
    * Epsilon
    * Eustachian

F

* Fanny

* Flashbulb, The

G

* Ghost (life4land)
    * Graz

H

* Hecate
    * Hellfish
    * Helix
    * Hypnoskull

I

*
    * Ibly Dy
    * Itchy
    * Istari Lasterfahrer

J

* Jahba (life4land)
    * Jason Forrest aka DonnaSummer

K

* KilljoyNot the same as the american vocalist
    * Knar
    * Knifehandchop

L

* LFO Demon

M

* Maladroit
    * Maruosa
    * MDS (life4land)
    * Mochipet

N

* Noize Punishment
    * Noize Creator

O

* Otto von Schirach
    * OOM

P

* Passenger Of Shit
    * Parasite

R

* Red Ruler
    * Richard Devine
    * Rotator

S

* Servants of the Apocalyptic Goat Rave(Sickboy and Bong-Ra collaboration)
    * Shitmat
    * Sickboy Milkplus
    * Sky Eats Airplane
    * Society Suckers
    * Squarepusher
    * Stunt Rock
    * Scamp (life4land)

T

* Terminal11
    * Toecutter
    * Tooth.Eye
    * Tooth Rot Breath
    * Trans Arctica

U

V

* Venetian Snares

W

* wasabi

X

* Xanopticon
    * Xian

Y

•Y2lhen

Z

* Zombieflesheater
  • xy21
    Ez a brékkór nekem rohattul bejön:D
    Írjatok már még ide előadókat pls!
  • Kaszi46
    Ez meg lemaradt:

a fucktothemusic büszkeségtöl dagadó szörös mellszerkezettel bemutatja:

2007 04 29 @ süss fel nap ( a záró hét keretein belül )

VENETIAN SNARES ( CAN/H :-) - PINK + GREEN lemezbemutató )
    JASON FORREST ( USA/D )
    MESTERHÁZY
    MIGU

belépö: 1700/2200

elövét kizárólag imádott lemezboltunkban ( gy.k.: aktrecords :-)

FONTOS!!! Mivel ez süsi záróhét, elképzelhetö hogy nagyon sokan fognak jönni a klub utolsó napjait kihasználva mulatni. Aki mindenképpen ott akar lenni, vegye meg elövétben a jegyét, mert legutóbb nem volt ilyen apropó se lemezbemutatózás és mégis kint maradtak sokan.

• Kaszi46
    szombati drumcorps-rol egy kis ömlengés(másik forumba irtam, copypaste rulez)

"Asszem nem tulzok, ha most azt irom, ez volt az egyik legfaszább dolog amit egy bulin valaha is átélhettem. Egyszerüen zseniális, lehengerlö, adrenalint felpumpáló, stb.... volt.
    Komolyan mondom legszivesebben letéptem volna magamról, vagy legalább valaki másról a bört.:)

Szerintem azoknak a rokkereknek is ledobta az agyuk a láncot, akik ott maradtak a koncertek után, és eddig nem tudták ki is az, mi is az a drumcorps.

pink+green jó ötlet volt, egyet sajnálok, hogy hamar vége lett az egésznek.

Eddigi bulik után benyeltem azt, hogy alig van pár kép, hanganyag meg egyáltalán nincs, de most ezt nagyon nem szeretném.
    Ennek a produkcionak, minimum egy jobb minöségü mp3 file formájábban, itt kell hogy csücsüljön a gépemen. Pontosabban mindegyikünk gépén.:)
    Ha meg nem lett rögzitve, hát az akkor nagyon nagy hiba.....

Végére akkor már csak az maradt, hogy megköszönjem Pándi ur-nak ezt az egészet. KÖSZÖNÖM "

pár telefonos pic.:

• ThisZip
    leszedtem soulseek-et és találtam breakcore oldalt, kúúúúúúúúúúúúúl :DD
  • ThisZip
    ok, fel vagy véve, esetleg neked nincs Enduser torrented?
  • Kaszi46
    van persze, [email protected]

konvertálásba meg nemtok sajna segiteni, mert szerintem akkor az egyszer konvertáltam, azota se.

amugy az .ogg .ogm file az nem csak zenefile? szal azt lehet nem is lehet avi-ba. De igazábol nem vágom.
  • ThisZip
    van MSN-ed? mer akkor át tudom küldeni a venetian torrentet

ha már neked is írok akkor megkérdezem itt: láttam, h egy régi topikodban kérdeztél az átkonvertálásról, neked melyik progi jött be??? (mer nekem ogg meg ogm file-okat kéne avi.ra konvertálni....)
  • Kaszi46
    Lastfm-en én nem halgatok rádiot(csak nagyon ritkán). Inkább arra használom hogy uj elöadókat ismerjek meg, meg ellessem a hozzám rendelt szomszédoktol, hogy ök miket halgatnak.

zerosdfd-

Sajna nekem most dc nem jo, amiota routerem van.
    Amugy én zeneletöltésre torrent, emule, és mostanában soulseek-et használok.
    Soulseek nagyon jo, kifejezetten zenefilecserélés céljábol jött létre. Ott mindent megtaláltam amit kell, még olyan elöadókat is, akiknek még szinte kiadójuk sincsen.:) (amugy enduserek is be vannak már tárazva, csak nem akar fellépni a user, akinek megvannak a keresett albumok.)

venetian unreleased packot hogyan tudnám átszippantani töled?
  • zerosdfd
    Noise-breakcore-industrial zenéhez a legjobb forrás egy bizonyos speckó hub a dc-n, ahova minimum 10G fenti zenei megosztással lehet bemenni. A Noisebunkerről van szó.
  • ThisZip
    Kaszi46:

igen igen, a rossz csillag alatt született... ;))
    ezeket az albumokat szerencsére egyszerre tudtam leszedni torrentről, a többit meg vhogy levadászom...
    Torrenten Endusert még sajna nem találtam, vagy lehet rossz helyen kerestem. Pár hónapja megcsömörlött a winfos meg csomó vírus volt rajta, így az Enduser-gyűjteményem teljesen odalett... :'(((

last fm-et ismerem régebbről(ha regelsz akkor milyen extrákat kapsz?), sztem nem annyira jó amióta rátaláltam a shout-cast nevű netes rádióra, ahol csomó hc,jungle,dnb meg egyéb fincsi rádiók vannak(beírod keresőbe h breakcore és 3 faja rádiót kidob)

zerosdfd:

a FAUST-ot talán eccer hallottam youtube-on de azóta kitörölték, az is faja szám.
    Venetian Snarestől főként azok a számok teccenek, ahol azt próbálja megmutatni a zenén keresztül, hogy milyen bedrogozva.... Kaszi első cikkében írja le ezt
  • zerosdfd
    Ezek nekem is mind megvannak (hallgatva)! Meg van egy "rare unreleased tracks" album is. Azon van a FAUST c. szám azt ismeritek? Az is kurvaállat.
  • Kaszi46
    "Nem ad sok interjút, de egy angol interjún mondta, h amikor Pesten járt elgondolkozott azon, hogy milyen lenne egy galambként repülni a várban, és igy késziette el az albumot" mármint a rosz csillag alatt született albumot. Csak nem irtad oda azért szöszölök.:P

ez az az ominozus cikkVenetian Snares - öngyilkos galamb a Királyi Palota felett

itt meg egy korábbi cikk:
    Venetian Snares - az örület határán

A gyüjteményedböl ha jol látom akkor csak a hospitality, a Cavalcade Of Glee And Dadaist Happy Hardcore Pom Poms, és Pink and Green hiányzik.

Enduser is nagy kedvencem, egész más dimenzióit nyitja meg ennek a stilusnak. Gyakran lassabb hangvételüek a számai, és épp ebben van a varázsa sztem.

lastfm-en nem vagy fent véletlenül?
    Illetve enduser-töl melyik albumok vannak meg neked? Van még pár ami nekem hiányzik a gyüjteményemböl.
  • ThisZip
    upsz most vettem észre, h már van egy discography, mind1,
    Olvastam egyszer Enduserről, h azt írták róla h, a zenéje olyan mintha a hardcore meg a drumandbass megerőszakolná egymást miközben egy sötét sikátorban egy kínai lány visítana..... XDXDXD Enduser is ott van....
  • ThisZip
    Helló!

Úgy látom szinte azonos a zenei érdeklődésünk aminek örülök, de sztem így van leírva helyesen---> drill'n'bass, gondolom ugy mint a drumandbass dob és basszus. Venetian Snares a mester, megvan az összes albuma(gondolom h összes :)) ):

1999 Greg Hates Car Culture
    2000 7 Sevens Med EP
    Fuck Canada-Fuck America
    printf(shiver in eteral darkness)_
    Salt EP
    2001 Defluxion-Boarded Up Swan Entrance
    Doll Doll Doll
    Making Orange Things
    Songs About My Cats
    Untitled EP (Test-pressing)
    Venetian Snares+ Cex-The connected Series 2
    2002 237 0894
    A Giant Alien Force More Violent & Sick Than Anything You Can Imagine
    Higgins Ultra Low Track Glue Funk Hits 1972-2006
    Winter in the Belly of a Snake
    2003 Badminton- Edgewood Park
    Einstein-Rosen Bridge
    Find Candace
    Nymphomatriarch
    Podsjfkj Pojid Poa
    The Chocolate Wheelchair Album
    2004 An Iso1ated Incident (Live at the Tenderloft)
    Horse and Goat
    Huge Chrome Cylinder Box Unfolding
    Infolepsy EP
    Moonglow - This Bitter Earth
    Skelechairs
    2005 Meathole
    Mutant Sniper - Invasion From xXx Dimension
    Rossz Csillag Alatt Született
    Winnipeg is a Frozen Shithole

Nem ad sok interjút, de egy angol interjún mondta, h amikor Pesten járt elgondolkozott azon, hogy milyen lenne egy galambként repülni a várban, és így készítette el az albumot. :))))
  • Kaszi46
    mostmár sejtem mi okozhatja a keveredést, a jungle is belekeveredett az elsö kommentembe.
    szal akkor minden ami raggacore\breakcore\drill'n'base