122
-
ZoliJ #42 ülj le, egyes
http://www.google.hu/search?q=jeszenszky+proart -
gkohig #41 AMi jó és kell azt megveszem. Ami szar azt meg letöltöm , megnézem és letörlöm.. Magyar zenét meg nem hallgatok.. Legalábbis új magyar zenét nem mert az nem az... nincs semmi mondanivaló, semmi egyéniség, lerágott csont. Ésszerű határokon belül az ember megveszi azt ami megéri :) -
#40 azt persze. -
#39 a volt külügyminisztert? -
#38 amúgy lehet nem bagyok otthon a v-betűk világában (ehem) de elég erősen érintettek pár éve hasonló dolgok...... -
ZoliJ #37 Jeszenszkyt kirúgták? -
#36 igazad van!
attól még a lényeg a lényeg. -
csibra #35 "Nem nagyon érthetsz a zenéhez... Jah, és egy örökérvényű szabály: attól még hogy valamit agybafőbe hypeolnak, még lehet jó, sőt, még az a lehetetlen eshetőség is előfordulhat, hogy azért hypeolják, mert jó."
Hallgasd meg Máté Péter Most élsz című számát eredetiben, utána a Rúzsa Magdolna féle borzalomban, aztán gondolkodj el azon, hogy jó hangja van-e.
<összeesküvéselmélet>
Kellett egy lány megasztár -> Tóth Veronika.
Kellett egy fiú megasztár -> Caramel (külön öröm, hogy cigány, két legyet egy csapásra)
Kellett egy magyar megasztár (lévén ez is licensz műsor) -> Rúzsa Magdolna az elszakított nagy magyarországról
Nagyjából a döntőbe bekerülésekor lehetett tudni, hogy RM lesz a megasztár. Nem azért, mert tud énekelni.
</összeesküvéselmélet> -
#34 Duplavé persze...
Audiovizuális Mûvek Szerzõi Jogait Védõ
Közcélú Alapítvány (ASVA) -
#33 a Kálmán András (ASWA sztem dupla V-vel) az egyetlen normális hangvételű figura régóta ebben a témában.
jó lenne, ha a történet felé (az ő okfejtése stb. irányába menne).
-
#32 nem értem miért akarnak a magyar zenékkel foglalkozni ennyire...
a tömegpopuláris vinnyogásokat lemezen terjesztik csak, mert azt nem éri meg feltölteni... ami meg hallgatható, azt először az ember megszerzi valakitől, meghallgatja, lemásolja, majd ha eléég pénzt kuporgatott össze meg is veszi..
itt egy idézet egy korábbi cikkből: "A nap fénypontja a NOX üdvöskéje Péter Szabó Szilvia volt, aki kissé késve, kissé egyszerűen, de elmondta, hogy fiúk-lányok, ha nem veszitek meg a lemezeket, akkor nem tudunk majd újat csinálni, sőt ha kevesen veszik a lemezeket, akkor az új rossz minőségű lesz, mert nem lesz elegendő forint a drága stúdiók bérletére. Ezt jómagam megértem és el is fogadom, bár a művésznő bevallotta, hogy tavaly 400 haknikoncertet adtak, ami mondjuk 200.000 forintos szerénynek mondható átlaggal számolva is 80 millió forint."
ez megint azt bizonyítja, hogy minek cd-t eladni, amikor koncertekkel agyonkeresik magukat? -
#31 Hát skacok, ez a cikk feldobta a napomat:) Köszönöm:DD -
#30 ez a Kálmán András mit könyököl? azt hiszi kocsmában van? -
csorfab #29 Ok, amit leírtál, az korrekt, innentől valóban ízlés dolga, hogy kinek mi tetszik. Nem mondom, hogy Rúzsa az istennő, de pl rockhoz kifejezetten jó hangja van (sajnos már rég hallgattam, úgyhogy nem emlékszem már nagyon részletekre) -
#28 Van. Nem a tucatszart, a mainstream (általában) fos-t kell tölteni, és nem így kell hozzáállni hogy "tuc-tuc", sok jót lehet találni, csak keresni kell (merthogy általában a silány szart nyomatják a tv-ben, meg a többi reklámban). Ja és azt hozzátenném, hogy a magyar zenészek nagy részének egy nagy gőzölgő hígfossal teli medencében lenne a helyük :)
Egyébként pont ma sikerült rátalálnom egy bizonyos előadó lemezére az egyik torrentoldalon, amire kőkemény 1 évig vadásztam dc-n, torrenten, gnutellán, ha lemezboltokban kerestem volna most se lenne meg... -
FoodLFG #27 Erre a találkozóra el kellett volna menni omg hogy hagyhattam ki ?
Mikor lesz a következő ?
Addig is valaki feltöltené a találkozóról készült felvételét egy nemzetközi trackerre, hogy le tudjam tölteni ? kösz -
HUmanEmber41st #26 Ha tényleg csak 200 FT lenne egy új magyar "zene" mindenki 100 számra vinné haza, mondván azért az 1-2 számért nem is sok. -
#25 OFF:
Megnéztem anno az összes megasztárt.
De a nő hangja egyszerűen nem tetszik, repedt, zajos, nem tiszta... hozzá képest a Tóth Vera egy istennő, a Palcsó meg a Zeusz.
A zenei ízlésemről meg csak annyit, hogy gyerekkorom óta Queen-el kelek-fekszek, pop kategóriában Genesis, Sting, Madonna meg pár régi, ha techno akkor only U96, ha pure szintizene, akkor csakis Laser Dance /esetleg Koto/, ha lírikusabb rock akkor Therion, ha pedig magyar igényes zenére vagyok akkor Kovács Ákos.
Szerinted bot fülem van...?
A mai zenék nagy átlagban szarok... a rádió gyakorlatilag élvezhetetlen szemetet sugároz -kivételek akadnak!
A tehetség alatt pedig az össz tehetséget értem, amit az alkotó nekünk ad (lehet az dalszöveg, dal, netán kalandjáték)... ebben pedig Pierrot nagyon ott van. Respect neki! -
kvarga #24 Hehe, érdekes. Filecserélés terén tényleg érdekes dolgokat képesek kitalálni. Én pl múlt héten letöltöttem a STALKER nevű játékot. Miért? Mert egy héttel a magyarországi megjelenés előtt lehetett. Azóta játszok vele, és mivel tényleg olyan, ami megérdemli a pénzét, szombaton elmentem a boltba, és most itt figyel az eredeti példány. Szerintem a dolgozó emberek nagyrésze nem sajnálja a pénzt, ha valamit eredetiben meg tud venni. És ha szereti, akkor meg tudja, meg fogja venni. Aki pedig valami zenét elégségesnek tart mp3-ban párszor meghallgatni, az nem sokban különbözik a közönséges rádióhallgatótól!
És nyilván, amivel kezdtem. Előbb ideér sok film, sorozat, játék a fájlcserélők folytán. És pl Heroes-t már láttam a teljes külföldön leadott terjedelmében, a tv2-s adást is megnéztem, mert érdekelt. A reklámokkal együtt.
Amit meg diák létemre nem tudok megvenni, azt nem tudom. Majd ha lesz jól kereső állásom, akkor tudok rá szánni pénzt. Addig kell(!) vállalnom a kockázatot. Nagyrészt ez a helyzet. -
#23 Abba az is bennelehet, hogy sokkal többet eladnak egy lenezből külföldön, így lehet olcsóbban adni úgy is hozz rendesen. -
Feriboy #22 "így máris csak 2500 Ft"
akkor mi a halál f@száért éri meg az amazon.com -nak 10 dolcsiért (kevesebb 2000 ft) adni egy cd-t???????? (hogy ha mondjuk a magyar meg az amerikai reálkereseteket összemérjük, akkor itthon kb 200 ft-ért kéne adni egy cd-t [ez most csak úgy hasraütésre ment, csak érzékeltetni akartam a különbséget] ) -
Petko #21 ja bocs én értettem félre... szóval ő levonja belőle... és itt nekem elmagyarázza hogy az a lemez amit 10ft ért nyomatnak darabját nagytételben + 5 ft szállítási egységköltség + leosztva darabjára a költségét annak hogy valami okádék zenét a sufniba felvesznek azért 2500 ft milyen kevés
-
Petko #20 "Áz ár tartalmaz 20% forgalmi adót, 25% kereskedelmi árrést, így máris csak 2500 Ft."
Ez hülye :D
20% + 25% = 2500 Ft ? Matek zseni :) -
#19 - Magyarorszagon sosem fognak a lemezeladasokbol erdemben penzt szerezni, kicsik vagyunk, kevesen, keves penzzel.
- A "zenesz" szerezzen tamogatot, keszitsen lemezt, adja ki olcson vagy toltse le aki akarja, aztan menjen el ZENELNI, koncertezni, fellepni, stb.
- Lehet, hogy igy a sok szar, komppintos, gagyi, igenytelen zene eltunik, de kit erdekel?! Hig fos az egesz Magyar zeneipar;/
Termeszetesen, van eredetiben ~200 bakelit lemezem (:D), ~100 kazettam, ~200 CD-m. Es persze, van tobb tucat DVD tele MP3 es barataival;) Ha van valami igazan jo, megveszem. De amikor tobb mint egy napi fizetesem 1 audio CD, sajnos nem fogok minden lutri szarert a boltba rohangalni;))) Pedig, rohangalnek szivesen;)) -
cadeyrn #18 "maximum 14 éves korig"
MIVAAAAN? Mégis hány éves korosztálynak szól ez a portál?
-
#17 Én a scene.org-ról szoktam zenéket tölteni, illetve ide gyűjtöm az általam hallgatott zenéket (előadókat). Legális is, jó is. Ajánlom még a SoundClick.com-ot, illetve az előadók saját honlapjairól letölthető zenéket.
Moziba meg úgyis elmegy az ember olyan filmért, amit érdemesnek tart rá (néha viszont nem árt belenézni a torrentről letölthető változatba sem, mielőtt pénzt adna érte az ember, sokszor eléggé más a trailer és a film), koncertre méginkább, abba pedig nem tud beleszakadni a szívem, hogy Robbie Williams vagy Britney Spears vagy épp a Metallica gyémánt helyett aranybudiba kénytelen szarni. -
csorfab #16 "Szerény véleményem szerint Pierrot úgy ahogy van 10x tehetségesebb, mint a felkapott, agyonhypolt repedthangú Ruzsa Magdi."
Nem nagyon érthetsz a zenéhez... Jah, és egy örökérvényű szabály: attól még hogy valamit agybafőbe hypeolnak, még lehet jó, sőt, még az a lehetetlen eshetőség is előfordulhat, hogy azért hypeolják, mert jó. -
turul16 #15 Minden háztartás fizet havonta 500 HUF -t (mint régen az Anten Adó vagy mi), és Matricás DVD/CD -t vesz, cserébe legális filmeket/zenéket letölteni megosztani.
A letöltő siteok megosztják a statisztikai adataikat valmi ellenörző bizottsággal, amiböl kiderül mi menyire népszerű, aztán kiadók/zenészek osztoznak..
így talán még a hasznuk is több, neked is legális lesz, és töltögethetsz ezerrel. -
peetking #14 az az igazán vicces h ezek a jó népek minden idióta indokkal ráteszik a q*va matricájukat a nyers adathordozókra. ez igen röhelyes. az az indok h úgy is warezolni fogsz, meg zenét tárolsz rajta az egyszerüen non sense.
amúgy nem értem mért mindenki a matrix hubot meg a DC-t veszi elő ha fájlcserélésről van szó. már rég a BT trackerek azok amik a pálmát viszik... -
GVG #13 kasznit is tudsz nyomtatni;) -
kow83 #12 Két nap és indul a Torrentek.hu ;) -
#11 u.i.: Mást stílusból meg ami bejön elenyésző mennyiségű van a bejáratott helyeken és azok között is mégkevesebb a magyar... szerintem nevetséges ez az egész fájlcserélők vs. jogszabály harc... sosem fogják megállítani a fájlcserélést amíg a fájlcserélő site -ok még pénzt is gyűjtenek új szerverre stb... kár erőlködni... -
#10 "Ha ott hagyom a kocsim a nyóckerben, benne a kulccsal és ráírom, hogy vidd el, akkor valaki biztosan haza is viszi. Ennél nekünk jobban kéne védeni a termékeinket."
De édeske... ha én lemásolom a kocsidat ott a nyócban, úgy, hogy az eredetinek semmi baja nem esik és ráadásul tejeltem az Artisjusnak szerzői jogdíj címen az alapanyagárban, akkor mé' zavar má téged, hogy nekem is olyan kocsim lesz mint neked? /Nem adom el, nem szerkesztem át, csak ha unatkozok megnézem, hogy be' szép kocsim lehetne nekem, ha tellene rá, de most csak ez a másolat van./
Ráadásul az enyém egy kicsit rondább is lesz, mert nem olyan szép a kasznija ;-)
Te viszont másolhatod a kocsidat (ami valójában nem is a tiéd hanem az alkotóé!), eladhatod a másolatokat aranyáron, de továbbra is beszedsz az Artisjus álarca mögé búja szerzői jogdíjat és magasról lexarod, hogy én az alapanyagra a tavalyi nyaralást mentettem el ^^
Tudod mit... halj éhen, én inkább közvetlenül a zenésznek fizetnék.
/De már azoknak sem, mert nincs miért./
Szerény véleményem szerint Pierrot úgy ahogy van 10x tehetségesebb, mint a felkapott, agyonhypolt repedthangú Ruzsa Magdi. -
sathinel #9 diumvisu király nagyon! RULEZ!!
Internetrádió. Na ja Megagáz nyertesei millákat visznek, meg Kisszel meg Győzike, aki meg ezeknek írja a zenét, meg ért is a zenéléshez az meg alamizsnát.....
Ha ilyen szisztémában szórják a pénzt amit összelopnak, akkor grat.
Szűts László (ProArt) mennyi egy CD? Amit most mondott az 6000 eladott példánynál visszajön ha 333 forintot szednek be csak a 2millából. Egy DVD kerül 60-120 Forintba. Ha nyomják cégnél, még olcsóbb is lehet. Hogy az anyjába akarja megmagyarázni azt a rohadtnagy árrést? A németektől neten rendelek valamit, akkor olcsóbban tudok DVD-t venni még póstaköltséggel is. Ott kihaltak már ezek a szervezetek, vagy csak nem ennyit lopnak??? -
#8 Zene téma: aki igényes elektronikus zenét akar leszedni az úgyis erre szakosodott külföldi oldalakról fog letölteni... szerintem mostanában az elektronikus zene kedvelők vannak többségben úgyhogy zene témával nem is érdemes foglalkozni... nem hiszem el, hogy a zene témát hozzák fel példának... LOL
Magyar fájlcserélőn nincs is olyan zene ami nekem bejönne :D -
GVG #7 :D -
Feriboy #6 azt a 14-es korhatárt toldd már ki lécci mondjuk 20-ig :)
egyébként meg:
Dallos Zsolt (Elite Defense ügyvéd) ezzel szemben így összegezte a letöltési helyzetet:
"Hát van a HUB, a torrent és a warez. Ez a három van."
Hát gratula, ő az az ügyvéd aki "ért" hozzá, és aki elmagyarázza a hozzánemértő bírónak. Azért felvilágosíthatnák. Vagy lehet hogy csak azért ilyen fura a mondat, mert ki lett ragadva a szövegkörnyezetéből?
Egyébként szeretem az sg-n a fájlcserélős cikkeket, jók szoktak lenni.
-
#5 "Varga Zsolt (Matrix HUB):
- Rúzsa Magdolna egy-egy fellépésért 990 000 Ft-ot kér.
- (Pierrot) Én az Old Mansben 15-öt kapok.
- (Varga) Te nem is nyertél Megasztárt."
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDdddddd -
GVG #4 amúgy eredeti albumok is vannak;) -
GVG #3 én igenis zenét töltök!!
(pl. ACDC, Iron maiden, Rage against the machine, Extreme) nem a legújabbak, de minőségiek, így ha találok valamit ami nincs meg letöltöm