33
  • A1274815
    #33
    A stílusod aztán meg van. Azt látom.
  • GYGERI
    #32
    NA hogy ha ingyen adjá se teszem fel sem mint h letöltsem, ugyhogy ez tőlem megmenekült. Az ikszpé is elég sűrűn szarakszik hátmég ezzel mi lenne, te úristen amerikai pncserok minek csinálnak oprendszert ha senki se nem ért hozzá. Telepakolják haszontalan szarral azt 10ede nincs használva az eredeti packnak
  • Gerygrey
    #31
    Na igen, arra céloztam, hogy amíg nincs se hardver se szoftver ami megköveteli (vagy akárcsak kiaknázza a benne rejlő lehetőségeket) addig teljesen feleslegesnek tartom csak emiatt váltani.
  • A1274815
    #30
    Meg esetleg a DX10-es játékokra.
  • A1274815
    #29
    "Még nincs DX10 a Pistában?"

    Gerygrey itt szerintem a DX10-es kártyákra célzott, mert igen is van DX10 a Vista-ban.

    C:\Windows\System32>dir d3d*dll
    Volume in drive C has no label.
    Volume Serial Number is F8D8-B60C

    Directory of C:\Windows\System32

    2006.11.02. 11:46 1 029 120 d3d10.dll
    2006.11.02. 11:46 187 392 d3d10core.dll
  • intrex
    #28
    Még nincs DX10 a Pistában? Haha. Minden ms bérenc azt hangoztatta eddig, hogy az új kiváló oprendszert ha másért nem is, hát a 10-es directx-ért érdemes felrakni. Na persze ez így önmagában elég halovány érv, de így hogy még ez sincs, kész röhely :)
  • smokedoc
    #27
    microsoftnak kell a pedál, mert a desktop oprendszereknél erősen jön az open source.
    már a taxikon is ott virit a marketing bla-bla.
    dupla tripla piracy védelem microsoft policy editor
    regisztrációs licenc politika autoápdét 4 ha után, 3* 6 karakteres kódok
    korlátok, és a sok korlátból adódóan eszement sebezhetőség (virusok), optimalizálatlan memóriahasználat, hardwer függőség.
    anyjuk fenéjét korlátozza az usafilozófia áramlása.



  • AnonyX
    #26
    Jaja.. Egyetértek veled maximálisan.
  • Gerygrey
    #25
    Én nem mondom hogy nem szép és gördülékeny a Vista, csak azt hogy az XP-hez képest más előnye számomra nincs. Ráadásul ezért a szépségért plusz pénzt kérnek, de a plusz pénzért más extrát nem kapok, a csicsa pedig annyit nem ér. A legolcsóbb Vista meg semmiben nem tud többet az XP-nél (amíg nincs DX10) ráadásul instabilabb, bugosabb, driverproblémák, stb úgyhogy azt szintén nem érdemes megvenni. Úgyhogy egyelőre marad a legális XP plusz hébe-hóba a warez Vista Ultimate, aztán majd meglátom, ha jön a DX10, hogy mit tud.

  • AnonyX
    #24
    Hát bárki bármit mond nekem bevállt a Vista. Szépen dolgozik minden, valahogy gördülékenyebben megy az egész rendszer. Megvagyok elégedve vele. Vannak olyan részei amik számomra hasznosak, az Aero is szép és nem lassít semmit sem. Szépen lassan jönnek ki az új meghajtók így a játékokkal is előbb utóbb semmi gond nem lesz. Igaz ami igaz szereti a ramot... de az XP-t meguntam. Unalmas volt már ez a Vista legalább újításokat hoz az egész rendszerbe, és sokkal jobban az igényeimhez igazodik. Akinek nem tetszik nem kell hogy használja nem kell hogy szidja. Semmi sem kötelező. Ha valaki nem akarja használni akkor használja az XP SP2-t és kész.
  • Gerygrey
    #23
    A Home Premium alig drágább és ugye főleg játékhoz és multimédiához készült, a Home meg a "csak internetre meg officre kell" usereknek.

    Aha, szóval a multimédia a Microsoft szerint annyit tesz hogy agyonbonyolított Windows Media Player 11 meg Movie Maker HD Edition meg egyéb használhatatlan szemét, amit muszáj megvennem akkor is, ha egy nevetséges dolognak tartom, és a büdös életben nem fogom használni? Nekem nem "csak internetre meg officre kell" a gép, de amíg a Photoshop és a Premiere, valamint a játékok a DX10-ig nem követelik meg a Vistát és a DX10-et, addig a Vista csak egy csillogó-villogó csecsebecse, semmi több, mert az XP és az alá írt alkalmazások tökéletesen kielégítik a multimédiás és egyéb igényeimet.
  • BStage
    #22
    igen, csakhogy ezeket nem a ms postázza, hanem tucatnyi 3rd party cég, akik leszereződtek a hardvergyártókkal, szóval senkinek nem kellett egyszerre sokmillió megrendelést teljesitenie, szétoszlott a gyártók között a sok megrendelés.
  • strogg
    #21
    Nos lehet az én jó magyar beidegződésem riadóztatott, de ekkora mmenyiésgű lemezt kiszállítani szerintem nem gyenge feladat.
    Én úgy jártam, hogy rendeltem Zetát. (németorszgi a gyártó) A kiküldése 1,5 hét volt Hun-Mo között, majd a posta kotlott rajta majdenm 2 hétig. Majdnem 1 teljes hónap volt mire megérkezett. Pedig azért a zeta nem milliós tételes megrendelések produkált. (sajnos a leg kozmetikázottabb adat szerint is max: 100e fogyott)
    Ezért gyanítom, hogy az 1-2 hónap kicsit "gyors" :)
  • BStage
    #20
    az egyik marketing (bár könnyen cáfolhatná akármelyik forgalmazó, hogy nem viszik a vista-s gépeket) a másik meg csak FUD. Hagyjunk inkább.

    " az meg szvsz sehol sem 1-2 hónap"

    Nekem 3 hét alatt érkezett meg anno a lemez, amcsiba. De áruld már el mi tarthat 1-2 hónapnál tovább? Főleg, hogy az igényléseket már decemberben le lehetett adni, igy fel is dolgozták, csak azt várták a forgalmazók, hogy a ms bólintson, hogy mehetnek ki a lemezek. (nehogy előbb kapják meg mint boltban)
  • Inquisitor
    #19
    A Home Premium alig drágább és ugye főleg játékhoz és multimédiához készült, a Home meg a "csak internetre meg officre kell" usereknek. Éppen ezért Multimédia Center sincs benne.
  • Sanyix
    #18
    Nem mindenki állítja, inkább te és z m$. A tippjeid ezzel kapcsolatban pedig általában erős túlzások, pozitív irányban.
  • strogg
    #17
    Semmti sem állítottam tényként. Szvsz szemmel láthatóan tippeltem. Ha félreérthető volt, bocs.
  • strogg
    #16
    Tippeltem a kb: a felére. A marketingnek jót tesz a "20 millió eladott példány". De ugye azt ki kel lszállítani, és külön ki kell postázni akiknek kuponja van. az meg szvsz sehol sem 1-2 hónap.Ezért tippelek a felére.
    Pontos számot nem tudok, és gyanítom nem is fognak mondani :)
  • BStage
    #15
    "Én olyan 15 millió közvetlen vista-t és 5 millió kupont tippelek"

    "Forrás? Semmi. Ennyi."

    azért olvasni azért tudsz remélem. én annyit tippelek (plusz megindokoltam, hogy egyrészt nem is volt mindenhol kupon, másrészt elemi érdeke a usernek, hogy beváltsa, mert semmit nem veszithet csak nyerhet, tehát kizárt, hogy annak nagy része ma is kupon legyen), strogg meg tényként próbálte előadni, hogy a fele se igaz annak amit mindenki állit...
  • BStage
    #14
    "Miután megvettem a kocsit, egyből szervízbe kell vinni, mert szinte üzemképtelen."

    ha a számitógéphez is jogositvány kéne és nem tökkelütött analfabéták kezelnék, akkor lehet, hogy nem kéne szervizbe vinni, mert nálunk 1000 gépen megy hibátlanul sokéve.
    próbáld ki, adsz egy autót egy vezetni nem tudónak, meglátjuk szervizbe kell-e vinni vagy a roncstelepre
  • Sanyix
    #13
    "Én olyan 15 millió közvetlen vista-t és 5 millió kupont tippelek"
    Forrás? Semmi. Ennyi.
  • BStage
    #12
    "többi még mindíg a kupon"

    tehát?
  • BStage
    #11
    én nem látok egyetlen számot se arra vonatkozóan, hogy mennyi kupont váltottak be tehát jött ki neked, a 20 millió eladottból 10 millió eladott, 10 millió kupon...
  • syn7h37ic
    #10
    Nameg azért is fogy a drágább(dobozos) verzió, mert a a T. user alaplapot kénytelen majd cserélni legalább oprendszert ne kelljen
  • syn7h37ic
    #9
    Szép is lenne , a az autógyártók is a MS példáját követnék. Miután megvettem a kocsit, egyből szervízbe kell vinni, mert szinte üzemképtelen.
    Még jó, hogy nem vindóz fut a repirányításban
  • strogg
    #8
    http://index.hu/tech/blog/2007/03/27/gyaszosan_startolt_a_windows_vista/
  • BStage
    #7
    "Az a 20 milla valójában jó ha 10 valósan kézzel foghatóan eladott vistát jelent, a többi még mindíg a kupon. "

    forrás? a beváltott kuponok mennyiségéről. (amit ráadásul sok országban nem is árultak, pl nálunk sem.) Én nem olvastam ilyen statisztikát.
    Mindenesetre jól beégtek akik korábban bukást jósoltak neki.
    Én olyan 15 millió közvetlen vista-t és 5 millió kupont (aminek nagy részét be is váltották, hülyék lennének, ha nem) tippelek, ami elég durva szám ennyi idő alatt és mi lesz még az év végéig...
  • strogg
    #6
    Azt lefelejtették, hogy a statisztikában szereplő OEM gyártók által forgalmazott gépek 80%-hoz még kupont kaptak, nem telepített vistát. :) Emléksünk még a kuponra?
    Az a 20 milla valójában jó ha 10 valósan kézzel foghatóan eladott vistát jelent, a többi még mindíg a kupon.
  • turul16
    #5
    :)
    Válasz:
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=Ce02YJV3mKg&mode=related&search=] .[/url]
  • bfoto
    #4
    Szamomra eddig az volt a Windows fo elonye, hogy ha veszek egy uj hardvert, rogton kapok hozza egy drivert es mar hasznalhatom is (Linuxnal ugye ez 'neha' maskent van.) Persze ertheto, hogy egy uj oprendszernel van egy atallasi idoszak, allitolag XP-nel is igy volt (en mar emlekszem ra). Most igy van is uj oprendszer, meg nincs is. Vagy hogy van ez?
  • Gerygrey
    #3
    Ez meg a másik fele. Én például még nem mertem elsődleges oprendszerként feltenni a Vistát, mert a napi munkához szükséges dolgokkal és a játékokkal egyaránt baj van. Néha a Vistával indítom a gépet, ha csak netezni akarok, meg nézegetni a Vistát hogy mit tud, de mikor fogják már fel a gyártók hogy az átlagfelhasználó egys működő PC-t akar a pénzéért, nem olyat amivel babrálni kell? Pláne ha nincs kéznél egy XP telepítő vagy torrent, és csak azt látja hogy "nem megy a drága gép".
  • sathinel
    #2
    "A gyors terjedésben természetesen fontos szerepet játszanak az OEM-gyártók, amelyek közül sokan már előnyben részesítik a Vistát és az új konfigurációkat a család legfiatalabb tagjával szállítják. Más kérdés, hogy többen - főleg a játékoknál - kompatibilitási és egyéb problémákkal küzdenek a túlságosan korai átállás miatt."

    Ilyen az amikor előrre lezsírozzák az üzleteket. Megvolt gondolom a szerződés sok céggel, és máris szállítják a vistás gépeket, mikor sok gond van még velük. Hány videó van fenn a neten hogy vista gép és már más oprendszerrel futtatják. Persze így nem nehéz megvezetni valakit aki új gépet vesz. Pl az itthoni ismerősök nagyrésze mikor megemlítem hogy vista, akkor kérdezik hogy az mi. Mikor mondom hogy új windows, akkor csak néznek, és kérdés: Már van új???
    Hát ezeknek mindent el lehetne adni ha nem szól nekik valaki.....
  • Gerygrey
    #1
    A Vista árképzése úgy van elkúrva, ahogy illik. Ha nekem tetszik az Aero felület, vegyek Home Premium editiont, ami semmivel sem tud többet mint a Home Basic, csak egy csomó sallang van benne pluszban (meg az Aero, ami a Vista egyik fő "vonzereje", illett volna beletenni a legkisebb csomagba is, bár az is tény hogy akkor nem sok Home Premium fogyna).

    Még jó hogy az autógyártók nem követik ezt a példát, hogy nézne ki hogy csak akkor kérhetek metálfényt a verdára ha veszek krómfelnit, sötétített üveget, szénszálas szpojlert, meg minden olyan szarságot amire semmi szükségem.