326
Sütögetni, főzögetni hobbiból vagy nem hobbiból. Tippek. Segíteni egymásnak. Ki hogy főzi? Receptek átadása egymásnak. Stb..
-
#1 Sütés Főzés;) -
szando #2 Én mostanában egyre többet főzőcskézek a kedvesemmel, legtöbbször egyszerűbb dolgokat, de volt, hogy különlegesebbeket is csináltunk. Egyedül azt nem szeretem hogy mire kész a kaja, elmúlik az étvágyam :D -
#3 hali
nekem foznom kell magamnak mert itt (Dublin) nincs eheto kaja
es igen a leg jobb a fozes, jol laksz a fozes szagaval aztan a mosogatas szagaval, es mar nem birsz enni
ha lesz magyar bolt tenyleg akkor vegre fogok tudni fozni kicsit erdekesebb kajakat is -
LeePí17 #4 én szeretek főzni sütni :)
nagyrészt Jamie Oliver és Floyd könyveiből lesve tanultam meg úgy ahogy kaját készíteni.
húsokhoz a bort imádom.
van olyan kaja amit magam találtam ki..és a haverok nagyon szeretik...
1fő durván 300-350ft..és jólakik belőle..
+fav topik
szeretek enni és főzni is..bár az alakomon ez nem látszik :( -
LeePí17 #5 van vmi spec kajcsid?..
kezdek megéhezni :D -
#6 Nekem a rántottám verhetetlen:D -
LeePí17 #7 akkor összehozhatnánk 1 fincsi kajcsit..
LöncsLipi 4fő-re:
4 25dkg-os Pápai löncshúskonzerv
1 üveg Tolnai Vörösbor Zweigelt(félédes)
oliva olaj
só
bors
oregánó
delikát
vöröshagyma
császárszalonna
- a löncskonzervert kiskockára vágva pirosra pörköljöük (közepes lángon) a kis csíkokra vágott császár szalcsiva és az apóra vágott hagymával 1 olivaolajos nyeles lábasban.sülés közben só,bors, delikát és oregano izlés szerint.(én delikát és oreganot többet teszek bele mivel szeretem a fűszeres kajcsit)...óvatosan kevergetve..piritjuk tobább őket..majd 1dl bort ráöntünk..és még 1-2percig közepes lángon..majd 1 laza mozdulattal tányérra öntjük..tetejére petrezselyem..és sajt szorható..
kenyérrel és borral fogyasztható.
garantáltan jólakik az ember.
jóétvágyat :)
maj rakok be képet róla.. -
#8 ez jól hangzik:) -
#9 én is szeretek sütni főzni. (ezért is nyitottam a topikot)
majd muattok képeket milyet tortákat tudok itthon csinálni és milyen pizzát:) ezt kettő tudom a legjobban szerintem. és a családnak is izlik.
leírom a hawwai pizzám recepjét csak elő kell kersenek a tésztareceptetés leírom XD -
LeePí17 #10 itt a képek..
most csináltam..jelenleg épp eszem :D
-
#11 mi ez? kutyakonzerv -
Aspyrin #12 Öööö, azt hiszem én nem kérek belőle (a macskáim konzerve joban néz ki) -
Aspyrin #13 Még jó, hogy a konyhában :D És miért tulajdonnév? :O -
LeePí17 #14 ettél már löncshúst?
haverék szeretik..és még nem haltak bele...
-
#15 nem láttatok még löncshúst?az ilyen. ronda és finom mint a csokítóóó:) -
Aspyrin #16 Főzni akkor jó, ha van hozzá kedv is. A "hétköznapi" ételgyártásban nem veszek részt mert semmi öröm nincs benne (marad az asszonynak), de ha hétvégére találunk egy izgalmas receptet szívesen kiveszem belőle a részem. -
Aspyrin #17 Csak konzervben :P -
LeePí17 #18 helyes a bőgés :) -
#19 mustárral bármennyit:D -
#20 ettem ja, de az alsó kép inkább kutyakonzerv :D
inkább megmaradok a színhúsnál ...
amúgy elmondjam hogy készítik ezeket a gyárban? :D -
#21 -
#22 Meg lehet főle finkni :D -
#23 :D -
#24 Mellesleg én annyira pöpec mirelit kajákat tudok elkészíteni. Rántotthús, hasábburgonya, de egyszer még vmi halat is sikerült alig odaégetnem :DD
Aztán csináltam már lasagne-t, pizzát. Na meg spagettit Nehézségi szintjük a 10es skálán kb 3, de nekem elég :D -
#25 szerintem semmi baj nincs a löncshússal tisztafinom:)
most Gombapörköltet eszek nokedlivel:) -
#26 nyámi:) -
#27 a Lasagne-t egyáltalán nem könnyű megcsinálni:) én is csináltam már a töltelik bolti volt. de a szósz ami ráment saját meg a tésztája is saját istani finomra sikerült.
tegnap sütötünk Rákóczy Túróst:9 az is nagyon finom lett;)
majd muattok képet csak Fényképezőgépnek tele a kártyája:D
teló meg szervízbe. :D -
LeePí17 #28 nagyon jól tudom..
hasonlóan készül a párizsi..a kolbász és egyéb dolgok..de megesszük..és ez a lényeg :) -
#29 Tojás rántotta?:) én azt gombával vagy szalonávalszeretem de ugy nagyon:) -
#30 az a lényeg hogy finom legyen.
melessleg megjegyzem OPPIKÁNAK hogy pl a sok Haribo Gumicukorban meg szar olcso cukrokban több kártevő anyag van mint a páizsiben.... -
#31 +fav
Na gyerekek itt a tuti, asszony csinált:
Hagymásbab 2 főre
4 konzerv LaPalma vörösbab (lehet fehér is, chilis is)
2 fej vöröshagyma
Köbö 20 dkg Császárszalonna
só, bors, pirospaprika, chili ízlés szerint.
A szalonnát kockázom és beteszem 1 lábasba. Nyomok alá 1 kis libazsírt, pirítom faszán és amikor jóak akkor beledobom a durvára vágott hagymát. Ezt jól átpárolom, aztán tűzről le, mehet bele a pirospaprika. Tűzre back, só, bors, beleöntöm a 4 konzervet levestül. Rotyogtatom 5-10 percig és kész is. Emberek mielött enni kezdtek, nyissátok ki az ablakot , menrt nagyon finkat :D
-
#32 öh... nem akarok szőrszálhasogatni de a cím... Sütés Főzés a konyhában...
Miért van ott az hogy a Konyhában?:P -
Aspyrin #33 Vótmá #13, de reakció híján maradt :) -
#34 pulykahús darabkák palacsintatésztában megforgatva és megsütve: iz dö beszt -
#35 majd nyitok egyet Sütés, Főzés a Szabadban topicot is
ámz, én csak salátás bazsalikomos csirkemellet (sültkrumplival) tudok csinálni:D meg ilyen pizzás melegszendvicset
-
LeePí17 #36 imádom!
na majd csinálok olyat is :) -
#37 Pont most eszem, amit készítettem...
Vettem 3 egész csirkecombot, félbevágtam őket, befűszereztem (vegeta + gyros fűszerkeverék + grill fűszerkeverék + pici oliva olaj (de jó az étolaj is)).
Három fej hagymát vastagabb karikákra vágtam, majd sütőzacskóba helyeztem, megszórtam kis vegetával, raktam rá egy kevés mirelit zöldségkeveréket és a tetejére a csirkecombokat...
Ezután zacsi száját bekötni (zacsit pár helyen megszúrkálni villával) és be a sütőbe majdnem maximumon kb. 40 percre. Az idő leteltével zacsi tetejét levágni, hogy had piruljon meg a combocska, kb. 10 perc.
Szimplán a zöldséges hagymával is isteni, de lehet mellé rizst csinálni, vagy a hagyma alá krumplikarikákat vágni és egybenmegsütni. -
#38 Úgy néz ki ez a kép, mintha a " romlott-húskommandó" csinálta volna elrettentésül a nyershúsokról -
#39 Sajnos nekem sem szimpi a kép, mondjuk én amúgy sem csípem a löncshúst... :( -
#40 hagymás bab rulez