326
Sütögetni, főzögetni hobbiból vagy nem hobbiból. Tippek. Segíteni egymásnak. Ki hogy főzi? Receptek átadása egymásnak. Stb..
-
#326
Nézegettem már én is őket, a Tefalnak is van olyan verziója mely a kezdőket támogatja főzés során, leír minden mozzanatot egy recepthez.
Az egyszerűbbekbe szerintem lehet sütni vagy akár rántottát is csinálni, nyitott tetővel csak megfelelő hosszúságú fakanál kell. -
Kepek #325 A főzés új dimenzióját nyitják meg az okos főzőedények
-
cobranco #324 Akit érdekel, hogyan kell az isten háta mögött,őskori körülmények között egy "diétás" rántottát készíteni,ime:
https://youtu.be/F3Rl9FRHnMw?t=1h7m17s
...igaz,ezt nem ma főztem,de ehető volt! -
Wolfsnack #323 -
Smallsock #322 Ismerősünktől kapunk egy kis befőttes üvegnyit, valami isteni volt! Nem kértük el a receptjét, szerintem ugyanúgy készíthette, mint bármelyik másik lekvárt. De ha gondolod, megkérdezhetem tőle, bár így novemberben már nem túl aktuális a kérdés. Na majd jövő nyáron! :D Ami érdekesség, hogy elég édes lett (gondolom a sok cukor miatt), de ugyanakkor voltak benne citromkarikák, és ettől olyan pikáns lett az egész. -
kamilla6666 #321 Taki29,
én sem ismerem ezt a fajta szója szószt, esetleg google-n írd be hogy 'soy sauce' meg 'tesco' hátha kidobja.. estleg a képek közt, és lenne egy olvashatóbb..
Sárgadinnyéből készített már valaki lekvárt?
Érdekelnének a tapasztalatok!
-
#320
Sajnos segíteni nem tudok, de szerintemnézz körül a többi multinál vagy kérdezz rá a tesco ban h ki forgalmazza hazánkban és az importőr megtudja mondani h hova szállít.
Én főzelékeket, tésztákat , disznó és csirke ételekt készítek. Remélem feléled a topik !! -
Taki29 #319 Sziasztok !
Ennek a szójaszósznak nem tudja valaki a rendes nevét(típusa) , mert nem tudom hogy keressem neten . Régen nálunk lehetett kapni a tesco-ban , de már nincs ez ízlik nekünk , de nem tudok hozzá jutni .
Esetleg ha valaki ezt használja és tudna valami infót róla annak megköszönném . -
#318
yay! -
#317
ez volna az, kekszes ami jó -
#316
az mi -
#315
OFF: a görög joghurt csak 69 Ft a CBA-ban -
MaRee #314 Tejszínes fokhagymásan a szüzérme is finom ,) -
#313
Én mostanában tejszínes fokhagymás csirkét szoktam készíteni, húgomnak is ez lett a kedvenc kajája. :) -
#312
tévében elég szegényesnek tűnik az indiai kaja, de gazdagok biztos jókat esznek ott is :) -
MaRee #311 Azt eszek eleget, de indiai étterem nincs a közelben és nagyon kíváncsi vagyok milyen :) -
#310
én kínait szeretnék -
MaRee #309 Valaki próbált már otthon indiai ételeket elkészíteni? -
#308
Na, itt a hétvége. Főzzünk egy kicsit.
Húsleves marhából, sült hús rizzsel, és a kedvencem: madártej. -
#307
Én forró csokit akarok csinálni szilveszterkor. Van vkinek tuti receptje? :) -
#306
igen, addig kell melegíteni a cukrot ameddig el nem kezd karamellizálódni.
Vigyázz, nehogy brikett legyen belőle! :-)
-
#305
Karácsony, maradjunk a bejglinél. -
#304
"Ahogy étterembe csinálják"
ugye ezt most nem mondtad komolyan, legalábbis remélem nem a hazai éttermekről beszéltél -
#303
kipróbáltam a karamella ital készítést, kavartam amíg teljesen felolvad a cukor majd felöntöttem tejjel, de eléggé cukros tej íze lett és színe se az igazi, lehet tovább kellett volna olvadás után a platnin hagyni? -
Kerki #302 nekem is csak a csirke csirkével!!! bejönnek ezek a kész alapok, főleg a mézes mustáros csirke. az a kedvencem -
#301
egy olyan kérdés merült fel bennem, hogy oké, hogy számtalan ilyen csirkés és szárnyas fűszerkeverék van, de nincs valami férfihúshoz való cucc?! :D -
dugipofi #300 a maggis-on rengeteg csirkés, pulykás recept van, szóval mindenkinek csak ajánlani tudom én is!! én a szárnyasokat kedvelem nagyon:), egyrészt azoktól nem hízik az ember annyira és sztem azok a legfinomabb husik is. -
milu00 #299 nagyon szívesen :) a mindmegettén rengeteg dolog van, én spec azért szeretem, mert az alapján, hogy mi van épp otthon is lehet receptet keresni :), a maggisat azért bírom, mert az alapjaikhoz, amiket én már személy szerint kicsit unok, tök faja recepteket tettek fel, szóval így már érdekes.. -
kondoros8 #298 én általában csirkemellet szoktam készíteni. egy fél órára bepácolom valami zacskós fűszerkeverékkel, vagy saját magam fűszerezem és kevés olajon megsütöm. ezt azért szeretem mert tök hamar átsül a csirkehús és finom is, de nem lehet mindennap ezt enni. köszi a linkeket, legalább újítok kicsit a recepttáramon ;) -
milu00 #297 ja..:) igazad van, csak bemásolni akartam.
én innen, és innen szoktam recepteket nézegetni mostanában:
maggis
nanás -
santakata #296 :) De akkor belinkelnéd? :) Hátha találok az oldalon más recepteket is és valamihez kedvet kapok -
milu00 #295 én elég sokszor főzök, na nem lesz mindig olyan, amivel meg is kínálom a többieket... a kedvenc receptem mindig más, most a legutolsó, ami jó is lett, azt leírom (azaz linkelem, mert én mindig netről szedek recepteket..) gombás lasagne:
"A felszeletelt virslit és gombát előpároljuk, majd hozzátesszük az olajbogyót. Ráöntjük a tejet és 3 dl vizet, belekeverjük a Bolognai rakott tészta alapot és felfőzzük. Majd egy tálba rétegezve lerakjuk a tésztát és a húsos mártást addig ismétve, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére ízlés szerint sajtot reszelünk. 200 ºC-on 30 percig sütjük."
megjegyz.:én darált húsból csináltam, mert a virsli nem méltó a lasagne-hez...és durván fincsi lett..
-
molokkolok #294 a teljesen kiszárított alapanyagokat ledarálják/porrá törik.. nem?
nem a leggusztább módja amúgy az étel elkészítésének, ha ilyet használ az ember, ez tény, de ezekben legalább nincs tartósítószer.. más kérdés, hogy valóban elég drága folyamat. -
#293
de ebből,hogy lesz por? -
molokkolok #292 hi!
én, ha van időm, akkor "művészkedek", kikeresek valami jó kis receptet a netről, bevásárolok hozzá, és egész délután ügyeskedek, hát több-kevesebb sikerrel persze.. de voltak már meglepően jól sikerült kajáim is.
ha nincs időm/kedvem a kajával foglalkozni, akkor simán veszek valami gyorskaját, vagy alapot, nem különösebben zavartatom magam, hogy most mennyire egészséges, stb. hetente max egyszer eszek ilyet, szerintem ez belefér. -
Kerki #291 én is az alapokat részesítem előnyben.
1. sokkal gyorsabban kész van, nem kell annyit tökölni vele
2. mivel nem vagyok egy konyhatündér finomabb is mintha én fűszerezném
nálam a kedvenc a mézes mustáros csirke. azt nagyon csípem :):) -
#290
Kezdésnek nem rossz!:) Remélem a továbbiakban sikerül majd saját készítésű ételeket is elsajátítani:) Gyakorlat teszi a mestert!:) -
#289
Szoktam. Nem nehéz, csak arra kell vigyázni, hogy a cukor ne égjen meg. Kis lángon készítsd! -
#288
karamellát szokott valaki csinálni? mi a trükkje? -
#287
És tudom mit teszek bele az ételbe, nem tartalmaznak különböző aromákat, tartósítószereket, csak természetes alapanyagokat.
Hogyan készítik a porokat? Megfőzik előre az ételt raknak bele különböző stabilizátorokat, aromákat , utána lefagyasztják -30C° -ra és a fagyasztott ételről elkezdik párologtatni!! a jeget mindaddig amíg a lefagyasztott étel nedvességet (jeget) tartalmaz. Nem vicc. Lefagyasztott ételről lepárologtatják a jeget amíg ki nem száradt teljesen. Elég költséges az ilyenfajta tartósítás egyébként.