324
Sütögetni, főzögetni hobbiból vagy nem hobbiból. Tippek. Segíteni egymásnak. Ki hogy főzi? Receptek átadása egymásnak. Stb..
  • cobranco
    #324
    Akit érdekel, hogyan kell az isten háta mögött,őskori körülmények között egy "diétás" rántottát készíteni,ime:

    https://youtu.be/F3Rl9FRHnMw?t=1h7m17s

    ...igaz,ezt nem ma főztem,de ehető volt!
  • Wolfsnack
    #323
  • Smallsock
    #322
    Ismerősünktől kapunk egy kis befőttes üvegnyit, valami isteni volt! Nem kértük el a receptjét, szerintem ugyanúgy készíthette, mint bármelyik másik lekvárt. De ha gondolod, megkérdezhetem tőle, bár így novemberben már nem túl aktuális a kérdés. Na majd jövő nyáron! :D Ami érdekesség, hogy elég édes lett (gondolom a sok cukor miatt), de ugyanakkor voltak benne citromkarikák, és ettől olyan pikáns lett az egész.
  • kamilla6666
    #321
    Taki29,
    én sem ismerem ezt a fajta szója szószt, esetleg google-n írd be hogy 'soy sauce' meg 'tesco' hátha kidobja.. estleg a képek közt, és lenne egy olvashatóbb..

    Sárgadinnyéből készített már valaki lekvárt?
    Érdekelnének a tapasztalatok!
  • smith09 #320
    Sajnos segíteni nem tudok, de szerintemnézz körül a többi multinál vagy kérdezz rá a tesco ban h ki forgalmazza hazánkban és az importőr megtudja mondani h hova szállít.

    Én főzelékeket, tésztákat , disznó és csirke ételekt készítek. Remélem feléled a topik !!
  • Taki29
    #319
    Sziasztok !

    Ennek a szójaszósznak nem tudja valaki a rendes nevét(típusa) , mert nem tudom hogy keressem neten . Régen nálunk lehetett kapni a tesco-ban , de már nincs ez ízlik nekünk , de nem tudok hozzá jutni .


    Esetleg ha valaki ezt használja és tudna valami infót róla annak megköszönném .
  • Aquir
    #318
    yay!
  • Desiderata #317
    ez volna az, kekszes ami jó
  • Aquir
    #316
    az mi
  • Desiderata #315
    OFF: a görög joghurt csak 69 Ft a CBA-ban
  • MaRee
    #314
    Tejszínes fokhagymásan a szüzérme is finom ,)
  • sz4bolcs
    #313
    Én mostanában tejszínes fokhagymás csirkét szoktam készíteni, húgomnak is ez lett a kedvenc kajája. :)
  • Desiderata #312
    tévében elég szegényesnek tűnik az indiai kaja, de gazdagok biztos jókat esznek ott is :)
  • MaRee
    #311
    Azt eszek eleget, de indiai étterem nincs a közelben és nagyon kíváncsi vagyok milyen :)
  • Desiderata #310
    én kínait szeretnék
  • MaRee
    #309
    Valaki próbált már otthon indiai ételeket elkészíteni?
  • vizes
    #308
    Na, itt a hétvége. Főzzünk egy kicsit.
    Húsleves marhából, sült hús rizzsel, és a kedvencem: madártej.
  • sz4bolcs
    #307
    Én forró csokit akarok csinálni szilveszterkor. Van vkinek tuti receptje? :)
  • vizes
    #306
    igen, addig kell melegíteni a cukrot ameddig el nem kezd karamellizálódni.
    Vigyázz, nehogy brikett legyen belőle! :-)
  • szigetlakó
    #305
    Karácsony, maradjunk a bejglinél.
  • TurboX
    #304
    "Ahogy étterembe csinálják"
    ugye ezt most nem mondtad komolyan, legalábbis remélem nem a hazai éttermekről beszéltél
  • Desiderata #303
    kipróbáltam a karamella ital készítést, kavartam amíg teljesen felolvad a cukor majd felöntöttem tejjel, de eléggé cukros tej íze lett és színe se az igazi, lehet tovább kellett volna olvadás után a platnin hagyni?
  • Kerki
    #302
    nekem is csak a csirke csirkével!!! bejönnek ezek a kész alapok, főleg a mézes mustáros csirke. az a kedvencem
  • Rubenvagyok
    #301
    egy olyan kérdés merült fel bennem, hogy oké, hogy számtalan ilyen csirkés és szárnyas fűszerkeverék van, de nincs valami férfihúshoz való cucc?! :D
  • dugipofi
    #300
    a maggis-on rengeteg csirkés, pulykás recept van, szóval mindenkinek csak ajánlani tudom én is!! én a szárnyasokat kedvelem nagyon:), egyrészt azoktól nem hízik az ember annyira és sztem azok a legfinomabb husik is.
  • milu00
    #299
    nagyon szívesen :) a mindmegettén rengeteg dolog van, én spec azért szeretem, mert az alapján, hogy mi van épp otthon is lehet receptet keresni :), a maggisat azért bírom, mert az alapjaikhoz, amiket én már személy szerint kicsit unok, tök faja recepteket tettek fel, szóval így már érdekes..
  • kondoros8
    #298
    én általában csirkemellet szoktam készíteni. egy fél órára bepácolom valami zacskós fűszerkeverékkel, vagy saját magam fűszerezem és kevés olajon megsütöm. ezt azért szeretem mert tök hamar átsül a csirkehús és finom is, de nem lehet mindennap ezt enni. köszi a linkeket, legalább újítok kicsit a recepttáramon ;)
  • milu00
    #297
    ja..:) igazad van, csak bemásolni akartam.
    én innen, és innen szoktam recepteket nézegetni mostanában:
    maggis
    nanás
  • santakata
    #296
    :) De akkor belinkelnéd? :) Hátha találok az oldalon más recepteket is és valamihez kedvet kapok
  • milu00
    #295
    én elég sokszor főzök, na nem lesz mindig olyan, amivel meg is kínálom a többieket... a kedvenc receptem mindig más, most a legutolsó, ami jó is lett, azt leírom (azaz linkelem, mert én mindig netről szedek recepteket..) gombás lasagne:
    "A felszeletelt virslit és gombát előpároljuk, majd hozzátesszük az olajbogyót. Ráöntjük a tejet és 3 dl vizet, belekeverjük a Bolognai rakott tészta alapot és felfőzzük. Majd egy tálba rétegezve lerakjuk a tésztát és a húsos mártást addig ismétve, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére ízlés szerint sajtot reszelünk. 200 ºC-on 30 percig sütjük."
    megjegyz.:én darált húsból csináltam, mert a virsli nem méltó a lasagne-hez... és durván fincsi lett..
  • molokkolok
    #294
    a teljesen kiszárított alapanyagokat ledarálják/porrá törik.. nem?
    nem a leggusztább módja amúgy az étel elkészítésének, ha ilyet használ az ember, ez tény, de ezekben legalább nincs tartósítószer.. más kérdés, hogy valóban elég drága folyamat.
  • monkeymajom
    #293
    de ebből,hogy lesz por?
  • molokkolok
    #292
    hi!
    én, ha van időm, akkor "művészkedek", kikeresek valami jó kis receptet a netről, bevásárolok hozzá, és egész délután ügyeskedek, hát több-kevesebb sikerrel persze.. de voltak már meglepően jól sikerült kajáim is.
    ha nincs időm/kedvem a kajával foglalkozni, akkor simán veszek valami gyorskaját, vagy alapot, nem különösebben zavartatom magam, hogy most mennyire egészséges, stb. hetente max egyszer eszek ilyet, szerintem ez belefér.
  • Kerki
    #291
    én is az alapokat részesítem előnyben.
    1. sokkal gyorsabban kész van, nem kell annyit tökölni vele
    2. mivel nem vagyok egy konyhatündér finomabb is mintha én fűszerezném

    nálam a kedvenc a mézes mustáros csirke. azt nagyon csípem :):)
  • Grandmaxter
    #290
    Kezdésnek nem rossz!:) Remélem a továbbiakban sikerül majd saját készítésű ételeket is elsajátítani:) Gyakorlat teszi a mestert!:)
  • vizes
    #289
    Szoktam. Nem nehéz, csak arra kell vigyázni, hogy a cukor ne égjen meg. Kis lángon készítsd!
  • Desiderata #288
    karamellát szokott valaki csinálni? mi a trükkje?
  • Grandmaxter
    #287
    És tudom mit teszek bele az ételbe, nem tartalmaznak különböző aromákat, tartósítószereket, csak természetes alapanyagokat.

    Hogyan készítik a porokat? Megfőzik előre az ételt raknak bele különböző stabilizátorokat, aromákat , utána lefagyasztják -30C° -ra és a fagyasztott ételről elkezdik párologtatni!! a jeget mindaddig amíg a lefagyasztott étel nedvességet (jeget) tartalmaz. Nem vicc. Lefagyasztott ételről lepárologtatják a jeget amíg ki nem száradt teljesen. Elég költséges az ilyenfajta tartósítás egyébként.
  • Grandmaxter
    #286
    Igen...Brassóiba babérlevél, (őrölt) Bolognaiba fehérrépa (fele mennyiség mint a sárgarépából). Mint említettem elején...ezek eredeti receptek, ahogy étterembe csinálják. Pincér vagyok egyébként, és egy pincérnek tudnia kell, ha megkérdezi a vendég, hogy mit hogy készítenek el, mit tartalmaz az adott étel. Nem vagyok híve a Knorros, Maggis cuccoknak amiket pillanatok alatt összekotyvasztok. Bár lehet hogy egy háziasszonynak kevés ideje van nap mint nap főzni, de nálam a főzés az művészet. :) És férfiak a legjobb szakácsok ;)
  • Kattalin
    #285
    Inkább egyszerűbb és gyorsabb, nem kell annyit szöszmötölni vele