52
-
#12 De a Canon 30d marha hangos exponálásnál, míg a kompakt gépek teljesen hangtalanok. Sajtófotózásnál azért nem játrány, ha nem csattogsz mint egy kereplő, pláne, ha egy háborús övezetben vagy.
Szerintem jól lehet használni, egy kompaktot is, bár lehet, hogy csak azért gondolom, mert én sokat használtam kompaktokat.
Egyébként, ahogy a cikkíró mondja kinek mi jön be legjobban, azt használja. -
Godefroy #11 Ez a majoli 34 éves, és 17 éve profi fotós...
jah akkor én is az vagyok már vagy 30 éve :)
Komolyra ferdítva a szót, sokan elmennek a technikai bodulat irányába, minnél jobb , nagyobb pixelszámű drágább ujabb gépet venni.
Pedig nem a technika teszi a fotót naggyá (urambocsá ha valaki jó telefonnal is tud jót) hanem a témaválasztás és annak tálalása.
Egyszóval lehet, neki jó ez a cuc összeállítás de másnak nem.
A fotózáshoz egyéni látásmod szükséges, márha nem a szokásos klisséket másolod (tájkép, természetfoto, szociofo stb stb) -
Roli #10 Tetszett a cikk bfotoval teljes egyetértésem! -
Roli #9 Az élvezet Blasta! Ahhoz tudnám hasonlítani mint mikor régebbi kocsit és egy újabbat váltogatsz. Az újabb olyan a régi után, mintha játékautóba ülnél.
Meg mi jó van benne, ha most olyan egyszerű a dolog, hogy megnyomod a gombot? Persze van amikor az is fontos! -
#8 Valami hasonló benyomást keltett bennem is ez a cikk, de én nem tudtam volna ilyen szépen megfogalmazni -
bfoto #7 Virtus... :) -
#6 Mellesleg sztem ez a Majoli nem százas. :D
Egy szaros 30D-vel és 2 objektívvel (de ha nagyon akarja, akkor akár egyel is) megoldhatná a lassú fókuszállás és a sorozatfelvétel problémáját. Méretre egyetlen canon 30D kb. 2 Olympus kompakttal ér fel, objektívvel együtt mondjuk 4-5 kompaktot tenne ki a mérete. Normális teleobi használatával pedig a zár hangja sem zavarná a fotoalanyokat. Ha még élőképet is akar, arra ott az Olympus E330 (vagy az utódja, az E510). Szal biztos jó fotós, csak képtelen vagyok megérteni, miért jó az valakinek, hogy lassú és körülményes technikával dolgozik, ha nemis horror áron egyetlen dslr géppel kitudná váltani azt az 5 kompaktot? -
#5 Elnézést, hogy belekontárkodom, de
"évek óta Olympus C-5050-es gépet használ, tehát professzionális feladatok elvégzéséhez egy középkategóriás gépet talált magának megfelelőnek"
Kimaradt a KOMPAKT szó sztem. ;) -
bfoto #4 Iroi korokben erdekes es veget nem ero vita, hogy melyik a legjobb toll. Persze ha az iro szobafesto lenne, bemenne a boltba es venne egy pemzlit, de nem teszi, hiszen azzal nem tudna irni. Egy ismert iro a mai napig ludtollat hasznal, amivel lassabb es nehezkesebb az iras, azonban ezzel is remek novellakat alkot. Tehat teljesen folosleges es pazarlo a fogyasztoi tarsadalom hatasara megvasarolni a legujjabb golyos- ill. toltotollakat. Meg amugy is, a lud olyan aranyos allat.
Cikksorozatunk kovetkezo reszebol:
"Informatikus korokben erdekes es veget nem ero vita, hogy melyik a legjobb szamitogep..." -
Ghilette #3 Én egy hroméves Olympus 760 UZ-val fotózom/3 MP. 2 éve tönkrement a hátsó nagy LCD, bár azelőtt is az EVF-et használtam. Tavaly volt az első fotókiállításom, igaz csak 20x25-30 cm-es képekkel. Ismerőseim nagy része csak kattintgat, elő sem hivatja az anyagot, szerintem ez a trend. -
kvp #2 En is hasonlo felszerelest hasznalok, persze csak egy darab regebbi olympus-t. Sokkal szebb es tisztabb a kepe mint a legtobb digitalis gepe. Persze lehet hogy csak azert tetszik, mert nekem is a leica volt az alap, de szerintem a dititalis kategoriabol ezek allnak kozel a regi filmes gepekhez. (mit ahogy egy sony cybershot meg az eldobhato gepekhez hasonlit) -
#1 Nagyon jó kis cikk érdemes elolvasni! grat