196
  • Zozo76
    Olvasom itt a sok hozzaszolast mint regi SGs, es elgondolodtam azon hogy szinte mindig elojon a vita ket tabor kozott. Szerintem felesleges nagyon leszolni a gepeket mert a konzolok vilagaban egy nagyon fontos szabaj van vagy legalabbis az lenne a lenyeg a gep valasztasahoz. Melyik jatek erdekel? Ez a nagy kerdes. Aki GT fan annak a valasz egyertelmu hogy nem lehet jobb valasztasa a PS3-nal, aki HALO mint en, nos nekem sem. XBOX360.

Ne felejtsetek el azert hogy mennyi PS2 doglott be anno fokent az olvaso miatt. Igen, jott a valasz: irott lemezek miatt. Nade mennyi XBOX tulaj nyomta anno irott lemezrol megsem volt minden nap hir arrol hogy sorra dolnek ki az olvaso fejek. Mint ahogy az Xnek is a PSnek is van/lesz baja meg boven. Meg egyik oldalon sem (foleg a PS3) vannak igazi tokos huzocimek. A PS3-as oldalnal nemtom mi lesz az, az X-esnel egyertelmuen a legnagyobb durranast a HALO 3 fogja kivaltani ami teljesen rendben is van. Megerdemelten. A HALO 2 kapcsan is tetemes internet terheles volt a LIVEn mikor megjelent.
  • NEXUS6
    Megint elolvastam a cikkekcskét. Látom az olyan "apróság", mint a GTHD kimaradt a tesztműsorból.
    Aztakutyafáját!;)))

Igaz, hogy csak egy combosabb demo, de azért van olyan vizualitása, amin még az x360-hoz szokott szem is elhomályosodik.
    Valaki írta, hogy tök gagyi, mert hogy egy egyszerű pálya mögött, van egy oda húzott tájkép a hegyekkel.
    Aha, csak úgy néz ki! Merthogy fényképszerűen valósághű.;)))
    A néhány ezer kb a PS2-es Tekken harcosokkal megegyező kidolgozottságú nézőről ne is beszéljünk. Akik nem csak arra képesek, hogy a kínai kommunista párt alapítása alkalmából megrendezésre kerülő tömegdemosnstrációban vegyenek részt és mozogjanak szép egyszere, hanem azért kellő változatosságot mutatnak a tevékenységben, ruházatban, elhelyezkedésben. Pl. a közeli vasútállomáson van néhány laza srác akik ülnek az árnyékban, aztán ugye a hátullevők meg sétálnak, futkorásznak, gondolom jobb helyeket keresnek, ahogy az az ilyen versenyeken lenni szokott. Egy csómó ezek közül ugye nem látszik verseny közben az autókból, csak amikor a rajt elött pásztáz a kamera, a készítők még is berakták.
    A kocsik kidolgozottságáról meg ugye ne is beszéljünk.
  • dez
    De több van. A MS is elismerte a problémát. Az első 3 hónapban olyan sok volt a hiba, hogy a vásárlók nyomására 1 évre hosszabbították a garanciaidőt, az alap 3 hónaphoz képest, és átvállalták a szállítási költségeket is. Azóta javult a helyzet, ezek a kedvezmények is megszűntek, de azért most sem minden fenékig tejfel.
  • Vendigo
    "Gondolod, hogy a felesegyházi asszonykör kukoricafosztás helyett azzal szórakozik, hogy az X-boxhoz összeválogatja az alkatrészeket?;)))"

Leesne az állad ha meglátnád, hogy némely "hi-tech" cucc hogyan is készül.
    A felesegyházi asszonykör előbb szétbontja a selejtre gyártott elemeket , mielőtt válogatná
  • NEXUS6
    Én még biztos nem találkoztam hibás x-el, és valszeg nem is fogok!;) De azért elég ciki az x-es fórumokon olvasgatni, hogy megkapja a gépet az emberünk bedugja és kapja egyből a 3 piros ledet. Aztán csak kérdezgeti, hogy ez most jó vagy rossz?
    2 hetenkén 1-1 ilyen biztos beesik.
  • narumon
    Ebben én nem hiszek, de ezt már leirták páran, de mindig ismétled. Semmivel sincs több hibás xbox mint akár ps3 vagy anno ps2 (amik hullottak mint a legyek).
  • NEXUS6
    Khmm, azért én is csináltam már házibarkács erősítőt, és örültem volna, ha csak úgy néz ki, mint az XBOX, és csak úgy szól, mint egy Sony.

Igazad van! Tényleg nem attól függ, hogy hogy néz ki, hanem hogy milyen minőségű alkatrészeket építenek bele!

Gondolod, hogy a felesegyházi asszonykör kukoricafosztás helyett azzal szórakozik, hogy az X-boxhoz összeválogatja az alkatrészeket?;)))

Szerintem ha normális minőségű alkatrészek lennének benne, akkor vagy normálisan működne mindegyik, vagy legalább kisebb lenne a szórás. Jelenleg elég nagy esélyed van egy hibás X-et kifogni. Sokkal ngyobb mint a kaparós sorsjegyen monnyuk 5000 Ft-ot nyerni!
  • narumon
    Nem akarom megint lerontani az élményedet de hogy hogy néz ki egy nyák az kurvára de az égvilágon semmit nem befolyásol. Nézz meg egy ilyen szuperspéci sony erősítőnek a belsejét az is ilyen future más gyártokhoz képest. Utána hallgasd meg mondjuk azt a "házibarkácsot" is, és máris rájössz hogy életedben sem veszel olyan future deszépenisnézkiezanyák sony erősítőt. ÉS ezt még sokmindenre el lehet mondani.
  • NEXUS6
    Nehezményezted a Szuzuki, Merci hasonlatot.
    Szerintem mint az ábra mutatja, sajna van akkora különbség. Lehet mondani persze, hogy az új Suzuki Swift pl úgy otthagyja a nála 2X olyan teljesítményű kocsikat mint ihaly, de attól még mindíg csak egy Szuzuki (bocs a Szuzuki fanoktól), és nem azért olyan olcsó, mert jótékonykodni akarnak a gazdái, hanem mert tényleg nincs benne az az anyag.
    Pont azért raktam be a képeket. Ha az olyan többé kevésbé laikusnak is szembetűnik a különbség, mint amilyen én vagyok, akkor ott valszeg van is különbség.
  • dez
    Mennyi az a "kicsit" több, és honnan szeded?
    Az emberek többsége 66-83cm-es LCD-n fogha valószínűleg használni. De hogy jön ez ide egy x360 vs. ps3 "elemzésben"?
  • dez
    A kettő közötti különbséget nem az az egy év teszi (passzív alkatrészek esetén egy év semmi, de a kisebb IC-k többségét sem egy évre tervezik), hanem az amatőrködés vs. profizmus. Szintúgy a hűtésnél...
  • vax
    Ennél sajnos ha keményen dolgozik "kicsit" több és ha a games egy 127 cm nagyságú lcd vagy plazmán megy akkor az is keményen megeszi az áram adagját.
  • vax
    Ezzel, hogy két nyomtatott áramköri lapot ide bemásoltál mit kezdjek vele. Persze első ránézésre "modernebbnek" tűnik a Ps3-é. Ezt nem vitatom. De az elektronikában egy év nagy idő. Másrészt, hogy több a kondi meg egyéb "mütyür" és nincsen minden belezsúfolva néhány prociba még nem biztos hogy rosszabb. Sőt. Főleg azok után hogy Te se és Én se, meg rajtunk kívűl még nagyon sokan halvány lila f...juk sincs róla mi a szerepe a szerkezet egészében az áromköri lapon lévő "mütyürkéknek".
  • Indigo
    Mit számít az, addigra úgyis lejár a garancia...
  • dez
    Ezek a bumszli kondik szoktak 2-3 év után kiszáradni/kifolyni...
  • dez
    De, hűvösebb, mert jobb a hűtése. :)
    Nem tudom, az x360 mennyit fogyaszt, a ps3 normális esetben 150-200 wattot.
  • narumon
    bűvösebb = hűvösebb
  • narumon
    Hát ha jól néztem akkor a ps3 sem bűvősebb sőt még többet is eszik...
  • NEXUS6
    Teknológia!;)))

X360

PS3
  • vax
    Hát ez a Mercedesz és Suzuki hasonlat azért fájt. Ezt Te sem gondoltod komolyan. Már megbocsás nem bántani akarlak igy ismeretlenűl, de Te vagy egy "elvakult" Sony fun boy vagy - amiért sajnállak, vagy a Sony Hungary-nál dolgozol és üzleti érdeked ez a hozzáállásod.:) Mindhárom konzol Mercedesz a Te auto hasonlatoddal élve. Csak az XBOX360 egy korábbi model az PS3 hasonlo kategória de egy újabb model a Nintendo pedig nem országuti cirkáló tipus mint a másik kettó hanem a pl. az A osztály kis Mercik.
  • NEXUS6
    Akkor ne legyen vonóhorgod!

De vigyázz, mert a bömösödből a klímát is kihagyták!;)))
  • narumon
    "3. Már megint az árak. Egy Szuszuki, meg egy Merdzsó nincs egy árkategóriában és furcsa módon amiatt senki nem hisztizik.
    Miért nem lehet klíma nélküli légzsák nélküli, rosszabb biztonsági paraméterekkel rendelkező, 900cc köhögős motorú Merdzsót venni? Ha ezt megérted rájössz, hogy miért kerül többe a PS3."

Jajj istenem, ugye ezt te sem gondolod komolyan? Az én összehasonlitásom igy néz ki. Miért vegyek másfélszer annyiért egy merdzsót amikor megkapok egy ugyanúgy felszerelt BMW-t olcsóbban csak vonóhorog nélkül. Ami nem gond, mert úgysincs utánfutóm amit rákötnék.
  • NEXUS6
    Igen ennyivel jobb, a Sony nem is konzolnak hívja!
  • vax
    Nagyjából egyforma tudású gépek egyik ebben másik másban jobb egy kicsit. De gyakorlott fejlesztőkkel beszélve egyértelmű álláspont: a sony gépekre sokkal "nehezebb fejleszteni", idő kell a kiismerésükre. A PS3 pedig ebben veri az összes előzőt. Az is igaz, hogy ha ki akarja a fejlesztő a lehetőségeket a X360-ból csiszolni ott is már egy más megközelítés szükségeltetik az eddig megszokotthoz képest. Az egyik leglényegesebb a fejlesztéseknél az idő. Ezért nem mindegy hogy egy fejlesztés nagyrésze a kiismeréssel telik vagy a konkrét fejlesztéssel. Kisérletezgetésekre nem nagyon van idő. Konzolokra pedig "nem" illik agyonbugos, félkész játékokat kiadni. Régebbi konzoloknál még patc-re sem volt mód. A mostaniaknál már ez a lehetőség megadadott.
  • MasterChief
    3. hehe, azt ne mond, hogy a PS3 enyire klasszisokal jobb konzol mint az x... LOL, ezen a hasonlaton csak röhögni tudok...
  • NEXUS6
    1. Azért nagyságrendileg a Sony és más cégek BD lejátszói még mindíg egy kategórián belül vannak árazva. És valszeg az árcédulán kívül másban is van eltérés, pl szolgáltatások tekíntetében, amiből a Sony soxor eddig is túl lőtt a célon.

2. A hívatalos és a különböző helyeken történt felmérések szerint a meghibásodások aránya 10-60% között mozoghat. Hozzáteszem a 10%-is rengeteg.

3. Már megint az árak. Egy Szuszuki, meg egy Merdzsó nincs egy árkategóriában és furcsa módon amiatt senki nem hisztizik.
    Miért nem lehet klíma nélküli légzsák nélküli, rosszabb biztonsági paraméterekkel rendelkező, 900cc köhögős motorú Merdzsót venni? Ha ezt megérted rájössz, hogy miért kerül többe a PS3.
  • NEXUS6
    Urban legend rulez.

Nincs rendes 3D támogatás a Yellow Dog Linuxban ez igaz. Hozzáteszem:JELENLEG. Az összes többi Urban Legend. A Sony nem tiltotta meg hogy benne legyen és a fejlesztők pedig ezerrel dolgoznak az ügyön, elsődleges prioritást élvez!

Nem mérhető össze úgy a magok teljesítménye, hogy veszek két SPU-t egy X-CPU magért. Ez hülyeség, bocs. Egyrészt az X-CPU magok igaz mindegyike 2 threados, de azért megnézem, hogy mikor tudja mindkét threadot egyszerre max teljesítménnyel működtetni. Az optimalizáció is sokkal kevésbé fájdalmas, mint ahogy a néphit tartja lévén az SPU-k valódi magok, nem csupán vektor egységek, még ha az ilyen jellegű munkában a hagyományos magok teljesítményének többszörösét képesk leadni! Igaz az utasításkészletük, nem tesz lehetővé olyan sok fajta feltételvizsgálatot, ciklusszervezést mint az általános célú magok esetében, de azért létezik ilyen képességük! Nem csak lineáris algoritmusok, hanem összetettebb, ciklikus, elágazásos programok is futtathatók rajtuk, bár értelemszerűen, nem minden ilyen eljárást/szubrutint érdemes rajtuk futtatni.

"A microsoft nem alkotott nagyot, viszont egy jol programozhato rendszert keszitett. A ps3 pedig egy szep rendszer, amire sajnos onkinzas fejleszteni."
    A M$ nem jól programozható, hanem hagyományos elvek szerint, a CPU magokat szimmetrikus módon programozható rendszert hozottt létre. A rendszer képességeinek maximális kihasználásához itt sem mentesül a programozó, a rendszer alapos ismerete alol. És tartok tőle PS3-ra te is annyit programoztál, mint én. Aki ért hozzá az nem erről számolt be, a PS2 sokkal rosszabb volt. Pedig aztán az se mondható sikertelen és/vagy tök buta konzolnak a kategóriáján belül.
  • narumon
    1, NEm kerültem a BD kérdést csak józanul gondolkodtam. A gondolkodásomat az sg mai egyik hire is alátámasztja és ez csak a kezdet. Nem teljesen úgy működik, hogy a sony annyit kér a lejátszó licenszért amennyit csak akar.

2, HW meghibásodás. Haveromék a garanciális márkaszervize az Xbox360-nak megkérdezem, hogy alakul ez az arány de annyira rosz nem lehet, mert ő is vett. Nekem haveri körben még egy sem ment tönkre, pedig nem két box van a környezetemben

3, Az Xbox360 megjelenése napján sem volt 160e forint, annyiért már akkor is másfél darabot lehetett venni, lassan meg két premium is kijön belőle.
  • kvp
    "Hívatalos Linux támogatás van a PS3-hoz. Feltelepítesz, bebútolsz, használod, Msn-ezel, netezel, gimpezel, letöltessz, meg amit akarsz!;)"

Sajnos a ps3 egyik nagy lehetoseget oltek meg azza, hogy nincs rendes 3d tamogatas linux alatt. Igaz, hogy igy nem mennek az amator fejlesztok jatekai licenszfizetes nelkul, de sajnos a 3d-s linux desktop sem. Igy egy vesa szintu grafikus egyseg az ami elerheto, tehat iszonyatosan lassuva valaik a rendszer. A csokkentett tudassal egy atlagos pII-es gep es egy gf4mx-es kartya teljesitmenyet hozza. A szegyenletesen keves memoriarol ne is beszeljunk, ugyanis 256 mega ram mar a pII-esbe is szegyen volt ha linux-os grafikus felulet futott rajta. Ma egy bongeszo kepes ennyit megenni, es akkor meg nem beszeltunk az operacios rendszerrol vagy az ablakozorendszer igenyeirol.

A ps3 es az xbox360 teljesitmenybeli osszehasonlitasakor ne felejtsuk el, hogy egyik sem gyorsabb a masiknal, a magok telesitmenye is osszemerheto. Kb. 2 spe felel meg egy ppc magnak, tehat xbox360: 3 mag, ps3: 1+(6/2)=4 mag. Felteve hogy a fejesztok veszik a fardsagot es megtanulnak optimalizalni. Az xbox360-on erre nincs szukseg, olyan mint egy regi tobbprocis win2k-s szerver. Az xbox360 nagyon rossz minosegu anyagokbol van, viszont jo az architekturaja, ha a ps3 szinvonalan gyartanak akkor jobb minosegu lenne nalla csak dragabb is. A microsoft nem alkotott nagyot, viszont egy jol programozhato rendszert keszitett. A ps3 pedig egy szep rendszer, amire sajnos onkinzas fejleszteni. Tobbek kozott ezert is nepszerubb a windows a linux-nal, egyszeruen konnyebb hasznalni mind az atlagos felhasznaloknak mind az atlagos programozoknak.
  • dez
    Ja, arról meg is feledkeztem, hogy a nagyobbikban beépített WiFi is van.
  • MasterChief
    Ki nem találnám melyikhez ;)
    A helyi konzol mániás/bolt tulajdonos jó barátom, így volt szerencsém az összes next gen géphez. Egyszer még egy Wii -hez is, de szerintem a kontrolleren kívül semmi extrát nem nyújt. (ezzel most lehet kirobbantok egy wii vitát is...)
  • NEXUS6
    Láttam már mindkettőt, monnyuk szerencsém csak az egyikhez volt;)))
  • dez
    Milyen 380W? Az a full max. + túlméretezés, átlagos esetben 200W-ot eszik.
  • quentit
    A címet arra kellene módosítani:
    "Pesszimistán: PS3 - avagy hogy húzzon le egy friss konzolt egy konzervatív ember"
  • MasterChief
    hmm... szóval az én szemben van a gerenda, mikor úgy mondok véleményt, hogy már volt szerencsém mind a két konzolhoz. Mert ahogy Nexus6 hszeiből kivettem neki még a ps3 -hoz se sok.
  • 5i
    mármint a játék kevés. kimaradt.
  • 5i
    Hát igen, a 380W-os fogyasztás nem kevés, ráadásul elég kevés - és sajnos azok sem csábítanak vásárlásra. A tápról annyit, hogy senki nem mondta, hogy a gépbe helyezzéke el. Ha külön teszik, talán nem melegedne annyira a cucc. És tény, hogy anno én is fikásztam az X-tulajokat, mert a PS2-höz képest jóval nagyobb volt a gépük, ám most el kell ismerni, hogy a PS3 (első) design-ja gyatra lett.

Peace.
  • vax
    Szerintem a Ps3 most még sajnos talán meghaladta a korát és nem csak nálunk. Árban lehet drága nem drága attól függ mihez hasonlítjuk.
    Játék gép: kevés és hagynak kivánni valót maguk után a most megjelentek.
    Média központ: 60gb nem igazán sok nagyfelbontású képek, mp3, filmek tárolására, max ideiglenes tárolásra. Esetleg ha lett volna benne egy DVD író.
    Internet: hát-hát. A pc-t választom.
    BD filmek: 10-12 eFt-ért egy film?!!! Azért ez kicsit túlzás. Warezolás is elég húzós ha valaki erre vágyik nyers lemezek 6-8eFt között.
    A megfelelő élvezethez pedig elengedhetetlen a nagyfelbontású LCD vagy Plazma Tv ami újabb ktg.
    Azokat pedig nagyon sajnálom akik összekuporgatták a pénzüket a ps3-ra és nyomják orvérzésig a játékokat, a megdöbbenés pedig majd a hóvégén jön a villanyszámlán. :(

• vax
    Ja és a lényeg a leggyengébb monitorok is tudják az 1024*768-t vagy jobbat ami a HD élményhez szükségeltetik. De persze a BD iróhoz erős gép, sok memória, gyors HDD is szükségeltetik.
  • vax
    Nem akarok vitázni, de egy pc-s BD író már olcsóbb mint a PS3 és sok asztali lejátszó. :)