196
-
vax #156 Azért ajánlom figyelmében mindenkinek, hogy tartós és rendszeres használat mellett ne csodálkozzon ha villanyszámla is jelentősen több lesz a konzol előtti időszakhoz képest. :( -
Indigo #155 Önhitt PS3 és BD imádatán akkor fogsz átjutni, ha majd észreveszed a gerendát a szemedben...
Nem is értem, hogy fanboyok miért akarják mindig mindenáron meggyőzni egymást :D -
MasterChief #154 Na már megint a BD...
Inkább nem is szólok semmit, mer úgy látom hogy nem tudok átjutni önhitt PS3 és BD imádatodon. De persze te még a Sonynál is jobban tudod, hogy mit akar.
A hw meghibásodások arányáról tudsz hivatalos forrást is mutatni, vagy a kisujjadból szoptad?
A játékok árát illetően az előző konzolokból kiindulva:
A legolcsóbb a pc, utána az x és azután a ps.
Na, mi égetjük magunkat mikor éveken át hallgattuk a ps tulajoktól, hogy az x milyen ronda, meg milyen hatalmas. Most, hogy a Sonytól megkaptátok az ormótlan gofri-sütőt, hirtelen qrvára nem számít a kinézet és mi égetjük magunkat...
Sajnálom, ha bárkit megsért a véleményem, de ez már régóta gyűlik... -
#153 Látom bejött még a költség kédése is.
Sokba kerül a PS3? Igen!
Ez azt jelenti, hogy drága?
Nem egyértelmű.
A BD kérdést látványosan szkippeled, és azt mondod, hogy majd 1 év múlva veszel egy olcsó BD lejátszót és azon nyomatod a filmjeidet (gondolom főleg írottakat). A gondolatmenet ott hibádzik, hogy a BD nem olyan mint a DVD, sokkal kevésbé nyílt szabvány. Ezért a Sony kontrollálni fogja a piacot, ami valszeg azt jelenti, hogy mivel ez így jó a Sonynak még sokáig a PS3 lehet a legolcsóbb BD lejátszó!!!
Egyéb költségek dettó: mennyibe van a játék, ez hogy viszonyul a gép árához (pl általában 10 játék már kiteszi egy gép árát), ingyenes-e az online szolgáltatás, stb? A sok kicsi különbség összeadódik.
Ehhez kapcsolódik még a hw meghibásodási aránya, ami az X esetén nagyon dúrva! Becslések szerin akár 60% is lehet a valószínűsége, hogy komolyabb meghibásodásod lesz, ami azt jelenti, hogy ezt is be kell kalkulálnod, amikor boxot veszel.
2. A Sony kifejezetten presztizskérdést csinált abból, hogy a dobozban tartsa a tápot. Megcsinálta. Szerintem sem lényeges szempont, de a PS egybeépített táp + gép + megbízható hűtő rendszer sokkal kisebb mint táp + gép + szükséges extrahűtés a boxon!
Úgy hogy saját érdekében megkérek minden boxtulajt, legyenszíves másszon le a témáról, mert csak magát égeti.
3. Ezt te neked kell tudnod. Én se szívesen pengetnék ki 160 rugót, miután beöltám majdnem annyit egy x-be. -
#152 Öcsém nem semmi vitát kerekítettetek ti ide. Akkor már én is belepofázok legyen egy harmadik, vagy másfeledik verzió is :)
Szóval szerintem akárhogy szépítünk jelenleg a PS3 túl drága. Azért nem adok ki rá 160 ropit, hogy ott legyen a szekrényben, hogy majd egyszer lesz rá jó játék meg majd egyszer lesz sok Blue-Ray filmem és akkor nézhessem rajta. Előbb következzen ez be, majd akkor megveszem az akkor aktuális áron a PS3-at (gyanitom, hogy bőven 100 alatt.) Azonban mivel jelenleg is rendelkezem egy Xbox360-al arra meg már tömérdek játék van, igy nem érdekel, hogy az egy évvel meg két évvel ezelőtti technika ha egyszer a szuper 10x gyorsabb ps3 jelenleg jó ha ugyanazt a szintet hozza egy játékban, így még az is elképzelhető, hogy amikor tényleg elkezdenek gyülni a Blue-Ray filmjeim (gyanitom még 1-2 év legalább) akkor veszek majd 25e forintért egy asztali Blue-Ray lejátszót sokkal feelingesebb mint a videot is konzolon nézni. Még tovább megyek, veszek a PCmbe egy Blue-Ray irót ami mostanság még ugyan egy komplett PS3 árában van, viszont úgy zuhan az ára mint az atom. (mint ahogy az asztali lejátszóké is iszonyatosan fog 1-2 év mulva)
2, Tápegység. Hát a Sony is megtehette volna, hogy külön rakja a tápegységet, senki sem kérte, hogy épitse egybe a géppel. X360 tápja frankón a bútor mögött van, rohadtul nem érdekel, hogy mekkora meg hogynézki meg mittoménmi amikor nem is látom.
3, HA a Ps3 tényleg hozza majd azt a jövőben amiről beszélnek, akkor simán veszek egyet. Most azonban még nincs miért. -
#151 Az bizti hogy a PS hűtése nagyon kúl az X-éhez képest. Egy-két hete megkezdték a 65nm-es cell gyártását is, szal lehet hogy a legújabb PS-eket már ilyenekkel szerelik. Az EU-s startra persze valszeg még nem ezek jutottak el.
Minden esetre, a Sony nem biztos hogy akár látszat beújjításoknak is akkora hírverést fog csinálni, mint az M$ az x360 elitnek, ami belül valszeg nem igen változott ugye.
A PS2 evolúciója is elég folyamatos volt a csippelő szakemberek alig győzték követni a Sonyt. Az első japó PS2-höz még kívülről lehetett a vincsesztert csatlakoztatni, mire európába ért már kitakarították a dobozt és egy hatalmas hely lett a DVD meghajtó alatt. És egyáltalán nem attól volt hangos a net, hogy ez mekkora evolúció. -
#150 Nekem is ez az érzésem a cikkel kapcsolatban , Az irányitásnál is leírta a szerző hogy csak a motorstrom ami használja az új irányitást , én meg megtaláltam a beállitások között az F1 ben is.
Melegedésre is csak azt tudom mondani , hogy kedden direkt bekapcsolva hagytam , fehérjét számolt a gép . este elkezdtem játszani rajta igy a gép ment 24 órát , az egyik oldalán lehetett érezni meleged de nem olyan vészes mint egy 8800gtx kártya melegedése. -
dez #149 "A 60 gigás merevlemez mellé 4 USB-port és egy szimpla ezüst csík tartozott"
Ha esetleg jobban megnézte volna a szerző a gépet, észrevette volna, hogy egy felnyitható ajtó mögött pár flash-kártya fogadó nyílás is bővíti a Prémium gép kínálatát. Ezek után a többit inkább el sem olvasom. -
MasterChief #148 "2. Én már döntöttem, csak múlatom az időt a jövőhétig, amikor valszeg ráteszema kezem egy fekete monolitra;)"
Ezt gondoltam, elég határozottan véded a pst :)
Akkor előre is gratulálok a szend... na jó nem vagyok szenya :) a "fekete monolit"-hoz ;) -
MasterChief #147 A külső tápnak olyan Commodore feelingje van :D
Hideg estéken nem olyan rossz, ha az ember valami melegen tapicsgolhat ;) -
partizan182 #146 "amivel így csak a lábadat melengeti."
Miért lenne a lábad közelében a táp? A Táp a szoba másik végében van a szekrény mögött, csak az látja aki bemászik oda. Tényleg egyáltalán nem látszik ez a box legeslegkisebb problémája... -
#145 1. ;))))
2. Én már döntöttem, csak múlatom az időt a jövőhétig, amikor valszeg ráteszema kezem egy fekete monolitra;)
"A táp a konzol része."
Úgye?;)))) Hát akkor hova lett az X-ből?
Az X-be azért nem került bele, mert akkor már tényleg kiba nagy lett volna, meg a táp is a dobozba eregetné azt a néhány W-ot, amivel így csak a lábadat melengeti. Szal a Box mérnökei ezt az utat választották, frappáns de különösebb mérnöki tudást nem igényel. Egy olyan szintű hűtőrendszerrel mint ami a PS3-ban van meg valszeg még drágább is lenne, mint a PS3, vagy a M$ bukna jelentősen többet.
Bocs hogy a Halo-val és a Gow-val is a lelkedbe taposok, de tényleg ez a szitu, nem tetszenek, és a GFX kidolgozottságán kívül nem tudom értékelni őket.
A gyártók nem adnak ki semmmit a médián, azok ugyanis a kiadók. A Sony-hoz több kiadó áll közelebb, mint a konkurens formátumokhoz. -
MasterChief #144 Nem egészen értelmetlen. Az egy dolog, hogy Nexus6 sosem fog meggyőzni a PS3 "előnyeiről" és én sem fogom őt x360 fanná tenni, de én látok két jó okot a vitára:
1. jó szórakozás
2. az esetleg döntés előtt állóknak segíthet a választásban, hogy látják mindkét konzol előnyeit és hátrányait
A táp a konzol része. Valamiért nélküle nem megy :) De ügyesen el lehet dugni. Az ilyen fikciókon meg csak röhögök, hogy ha a PS3 -ban nem lenne táp milyen kicsi lenne, mer megtehették volna, de nem tették. Szerintem még ilyen jelenktéktelen dolgokat is kivehetnénk belőlle, mint az alaplap, a lemez meghajtó és proci, aztán olyan kicsi lenne, hogy elférne a tenyeredben. na hajrá, használd!:P
Hmm ez érdekes, ez már a második igen jelentékeny játék amit lefikázol, úgyhogy ezen véleményed szerintem inkább fakad xbox ellenességedből, mint tapasztalatból. Most én is leszólhatnám a Killzone-t, ami szerény személyemnek anyi fáradságot nem ér meg, hogy átvánszorogjak haverhoz játszani vele.
Ja, kapsz 5 kilót súlyzónak.
Ha a nagy gyártók azt mondják, hogy na ők ezen a médián adják ki termékeiket, akkor az annak a médiának az árzuhanását fogja maga után vonni, természetesen az általad vázolt okokból. Azt fogják venni. -
#143 Nexus6 és MasterChief .
Szerintem értelmetlen a vitátok. Nem fogjátok meggyőzni egymást. Kinek a pap és kinek a papné . A Ps3 egy Media Centernek készült a Xbox360 meg konzolnak . Minta a f1 gépet hasonlitanám a Dtm autóhoz értelmetlen.
Van mind 2 nek előnye a másikkal szemben ls viszont .
Én örülök hogy megvettem , tegnap pl hajnalban fehérjét számoltattam a géppel , ez is egy hasznos dolog. Akinek megfelel megveszi a Ps3 at akinek meg nem az xbox360 vesz .
Nincs valami infotok mikor indul a magyar mediastore?
-
#142 1. Vagyis a táp nem a konzol része? OK akkor használd anélkül! LOL
Mit gondolsz mekkora lenne a PS ha nem lenne benne a táp? Meg nem lenne benne winyó sem, mert az is a dobozon belül van, nem mint az X-nél, hogy rábiggyesztették.
2. Hát ez a másik cím, ami megint csak felejtős a számomra. Kigyúrt tesztoszterombombák harca az felshéderezett bolygóért, ahol senki sem lakik, (kiscsoportos foglalkozás keretében).
Jó kis techdemó, a föszereplő háta pl tök impresszív, kár hogy a játékot elfelejtették mellékelni hozzá. Pl. még a PS2-es Killzone is megveri multiban, ott azért legalább 16 emberke téphette egymást!
3. Ki kell perkálni igaz, de kapok is érte valamit!
4. A mérközést mindíg az dönti el, hogy valamit mennyien vásárolnak meg, ugyan is ez nem cocilizmus, hanem kapitalizmus. Márpedig BD vs. HD-DVD - 10:1
A Sony-nak is volt egy két jó kis dobása és még sikerült is jó társakat maga mellé állítania, aztán a kutya sem vette a terméket (Pl MiniDisk). -
MasterChief #141 Na jó... akkor folytassuk:
1. Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem az x360 tápját nem fogom odabigyeszteni a gép mellé. Én speciel elsúvasztom valahol a TV mögé, ott úgyis van hely az ilyeneknek. Szerintem ötletes megoldás, és a konzol ami látszik, már mingyá nem akkora, mint egy jóllakott bébifóka.
2. Na jó ez kicsit szíven ütött... "diszkófények között ugrándozó űrturisták esete a vadmalacokkal című opusz" érdekes megfogalmazás, de azért nem kis rajongó táborral rendelkezik, úgyhogy azt mondom enyi ember nem tévedhet. De ha neked nem szimpatikus, akkor hozzunk más címet: Gears of War, bizony az Epic gondozásából.
3. Jó, megspóroltál 6 ezret, gratulálok, kár hogy ki kellet perkálni azt a 160 ezret.
4. Ha megnézed a DVD lejátszók is ilyen árakkal kezdtek a kezdet kezdetén. A mérkőzést az foglya eldönteni, hogy melyik formátum mögé sorakozik fel több gyártó. -
#140 "1. Én kérlek megtettem amit mondtál. Leraktam az asztalra az x360-am, mellé haverom odarakta nemrég vásárolt ps3 -ját és néztük... de akármerről is néztük az x360 kisebb mint a ps3. És nemhogy kisebb de dizájnosabb is. Az a "melegszendvics-sütő" talált-sülyedt."
Nono, te kis Rodolfó, mit csinálsz a lábaddal? Rugdalod be azt a hatalmas tápegységet az asztal alá? Te kis rosszcsont, vigyázz mert az M$ tünemény minnyár eltöri a lábadat! Úgy is van, rakd csak szépen fel az asztalra a testvérkéje mellé. És most csodáld meg a szépséget és a szörnyeteget (Xbox + tápegység) hát nem megható ez az ellentét? A dizájn maga!LOL
Talált + beégett (sajna valamelyik szó szerint)!
2. Haló???!!! Tessék???? ÁÁÁÁÁ!!!!! - "Ne, ne, kinemond! Á, megint kimondta!!!!" - Gyaloggalopp.
Hát, a diszkófények között ugrándozó űrturisták esete a vadmalacokkal című opusz kb. 1 óráig volt a vincseszteremen annó és ez az élmény örökre meghatározta a kapcsolatommat ezzel a játékkal. Nekem hihetetlen, hogy ezt normális FPS-ek közt tartják számon.
3. Lásd alant, valahol ingyen adják a PS3-hoz a HDMI-t!
4. De, de, nyissunk vitát az új HD formátumról! És a PS3 révén 10X előnyben van a BD. Ezt 300-400 ezer forintos asztali HD-DVD lejátszókkal nehéz lesz behozni. -
#139 A konzolstudioban a HDMI kábel is ennyibe kerül;))))
Szal nem kell megijedni!
Söt ha neten rendelsz gépet ingyen kapsz egyet! -
#138 "Még mindig nem értem hogy mi a jó fenére fejleszgeted a pc-t a X mellet ha az X-el játszol.Gondolom avval tisztában vagy hogy a PC fejlesztés a játékok miat kell."
Hát nem csak. Ha BD lemezt akarok nézni, akkor majd kell egy új meghajtó, egy Vista, egy erősebb proci és/vagy videokártya.
""Akkor mesélj néhány szót a magyarországi HD DVD forgalmazásról is!"
Nem érdekel a mostani HD-DVD forgalmazás mert egyszerűen nincsen még rá igényem."
Most érdekel vagy nem érdekel? Te írtad, hogy veszel egy HD-DVD meghajtót! Minek ha nem nézel vele semmit????
"Arról nem beszélve hogy az MS nem zárkózik el a BD lejátszó forgalmazásától sem az X-hez mivel ők azt a formátumot fogják előnyben részesíteni ami megnyeri a formátumháborút."
Hááát ehhez azért a Sonynak is lesz 1-2 szava, ha jól sejtem;)))
-
#137 A nagynevek már rég nem exkluzívak,Killzone pff már az első része is egy nagy kaka volt. De a ps fanoknak az is jó, legalább van valami FPS a gépükre.GT minden tiszteltem a Polyphony Digital.Motorstrom csak egy egyszerű kezdő cím. Ami nagy név és megmaradt az a GT,MGS,FF,Tekken. Az igazán jó játékok meg már rég nem exkluzívak,ráadásul egy időben jönnek 360-ra is Gta4,Dmc4,Re5,Sh5 és több mint valószínű hogy FF is jön a gépre, bár az engem hidegen hagy.360-al csak egy bajom van,még mindig sok a hibás gép.Wii-re meg a felsorolt nem exkluzív játékok közül egy sem jön. Jó lesz RE a gépre,de azzal meg kitörölhetem...
Ps3 meg még nem ér meg annyit, ilyen játék kínálattal+ilyen áron. Ezért marad a Ps2 rengeteg jó játék és izgulni sem kell ,mert már a grafikai szakadék sem akkora mint anno a Ps1 és Ps2 esetében. Valamint szoftverileg még mindig támogatott gép.
-
ferceg #136 Kiraly a medve a falon. -
MasterChief #135 Hmmm... akkor had válaszoljak én is 4 pontban
1. Én kérlek megtettem amit mondtál. Leraktam az asztalra az x360-am, mellé haverom odarakta nemrég vásárolt ps3 -ját és néztük... de akármerről is néztük az x360 kisebb mint a ps3. És nemhogy kisebb de dizájnosabb is. Az a "melegszendvics-sütő" talált-sülyedt.
2. Az lehet, hogy nekünk várnunk kell jópár "ps3 only" játékra, én viszont megemlíteném a nagysikerű halo trilógiát amire a PS tulajok várhatnak, mer soha az életben nem fognak kijönni más konzolra.
3. 100-ért veszel x360 premium packot, és nem kell semmiféle kábelre pluszba beruházni. (de persze 70-ért is magadénak tudhatsz egy alapgépet)
4. Az új HD formátumról meg ne nyissunk vitát, mert azt még a "nagyok" se tudják, hogy melyik szabvány kerül ki győztesen. De azt elárulhatom, hogy nem az a szabvány lesz, ami cégmonopóliumot élvez. -
cateran #134 Épp ilyenem van:D -
Indigo #133 Most mire föl háborogsz? -
partizan182 #132 Hdmi-dvi átalakítóval nem próbáltad még? -
#131 ui2: én a ps3 a F1 program miatt vettem meg. Imádom az F1et és ezért . Ps2 is azért vettem . -
#130 ui: ha csilli villi grafikára van igényem akkor lemegyek a galériárol és bekapcsolom a számitógépem :):) 6600 core 2 , és egy 8800 Gtx. :):) -
#129 A tv lcd . Csatlakozás rajta Scart , dvi, és ez a Komponens. Én a 720p felbontásban tudom csak használni amihez ez a kábel tökéletes .Tegnap átálitottam és látható a külöbség . -
#128 Idézek tőled:
". Ha te játékkonzolnak használod akkor az, monnyuk pl én a PS2-met az utóbbi időben jóformán csak DVD lejátszóként használtam. És a PS3-amat meg BD lejátszóként és számítógépként fogom használni. Ha veszek monnyuk egy x-et, egy BD lejátszót, meg a számítógépemet fejlesztgetem, akkor, az mennyi is lesz összesen? Biztos nem 170. De igazad van nevezzük konzolnak, ha neked ez a szíved vágya, mert tényleg a játék a lényege."
Még mindig nem értem hogy mi a jó fenére fejleszgeted a pc-t a X mellet ha az X-el játszol.Gondolom avval tisztában vagy hogy a PC fejlesztés a játékok miat kell.De lehet hogy nem vagy ezzel tisztában,erre gondolok azután hogy elolvasom amit írsz.
"Akkor mesélj néhány szót a magyarországi HD DVD forgalmazásról is!"
Nem érdekel a mostani HD-DVD forgalmazás mert egyszerűen nincsen még rá igényem.
De hidd el hogy mire az igényem meglesz addigra a forgalmazás is beindul.
Arról nem beszélve hogy az MS nem zárkózik el a BD lejátszó forgalmazásától sem az X-hez mivel ők azt a formátumot fogják előnyben részesíteni ami megnyeri a formátumháborút.
"Pontosan! Na most ezért veszek PS3-mat és játszok olyan gámékkal, amivel te biztos nem!"
Na ezt aztán én nem értem!Most akkor írjam azt mint az ovodában hogy te meg azzal nem fogsz a ps3-al játszani amivel én igen?Ne legyél már ennyire gyerekes! -
partizan182 #127 Komponens kábel?? Ps3-hoz?? Azt az X-es, prevgen, analóg, túlhaladott, semmisemérő szennyet?? Hogyan fogod most a Tenétipí-Blúréj-Écsdíemáj triumvirátust kiélvezni?
(Bocsi...) -
#126 Kábelt én 2990ft ért vettem a Konzol Studoban .
http://konzolstudio.hu/index.php?action=1&product_akt_pt_id=2356
Komponens kábel (PS3)
Platform: Playstation 3
Termék: Komponens kábel
Model szám:
Csomagolás: zacskó
Tulajdonságok:
- Tisztább, élesebb kép, HD-TV felbontás
- Analog video, audio jeltovábbítás
- 480p, 720p, 1080i, 1080p felbontások
- 2 m kábelhosszúság
Kompatibilis: Playstation 3
Garancia: 1 év -
Inquisitor #125 64-65.000Huf. Viszont ott egy X360 Xmass Edition meg 32.000 jen. -
Inquisitor #124 Na jah, csak amikor már az MGS széria dobozra meneteléről vannak hírek ... semmin se csodálkoznék. -
n0k0m #123 Najo majd 2011-2012 kornyeken veszek egy xbox 3-at. Turelmes ember vagyok :D -
#122 1: Nagyság átka: A PS3 a kisebb!!! Rakd az x360 mellé a tápegységet és csodálkozz!!!;)))
2. "De lassan az összes "PS3 Only" játék kijön X360-ra is vagy csak arra" Normális játékok már most is vannak, arra viszont várhatsz még egy darabig, hogy a Killzone, Motorstorm, GT, meg a közös SONY-Namco fejlesztések átmenjenek X-re.
3. Ár: 160ért HDMI kábellel, részletre már most is kapsz PS3-at.
4. BD: úgy néz ki, hogy a BD lesz az új HD formátum. Ez viszont a Sony vezette konzorcium tulajdona. Lehet, hogy megjelennek majd az olcsó BD lejátszók, de tartok tőle, hogy soha nem lesznek olyan olcsók, hogy az a Sony érdekeit sértse. Mert ha így lesz, akkor egyszerűen visszavonják a licenszet. -
n0k0m #121 Mennyi az a kábel amúgy? -
Inquisitor #120 "Azt monnya má meg valaki, hogy mé baj az. hogy nagy meg nehéz?"
Tán azért mert évekig cikizték az XBOX1-et a méretei miatt a PS2 tulajok?
Most hirtelen meg még se számít? :)
Megjegyzés: 39.990-en jen a "kisebbik" PS3 odaát, ennyiért itthon meg is venném HA lesznek rá normális játékok. De lassan az összes "PS3 Only" játék kijön X360-ra is vagy csak arra ... De hogy 165-170.000-et nem adnék érte az biztos. Mire a BR lemezek normálisan elterjednek, addigra meg 20-30K körül hozzámvágnak valami gagyi mindentjátszó cuccot a kínaiak ... Az viszont b*ssza a csőröm, hogy 170.000Ft-ba nem fér bele egy tetű HDMI kábel se, ami gyártótól vásárolva tán még egy ezresbe se kerülne. -
partizan182 #119 "Már megint sikerült összehasonlítani az egy éve piacon lévő, a fejlesztők által már 70-80%-ban kihasznált x-et egy vadi új a feljesztők saját bevallásuk szerint is 20-30%-ig kihasznált gépével."
Tekintettel arra, hogy senki sem tudja mit lehet kihozni mindkét konzolból (ki gondolta volna hogy egy GOW2-t meg tud jeleníteni a PS2), ez konkrétan marhaság.
Kérnék linket hogy hol nyilatkozta ezt egy crossplatform fejlesztő. -
cateran #118 És? Volt elég ideje a Ps3 gamma fejlesztőknek is! B..tak az egészre? igen! Rizikósnak gondolták a dolgot? Igen! Majd a Sony név úgyis eladja a gammákat,gondolták....Tévedtek? -
Indigo #117 Igen, "kicsit" korábban kapható volt már, az X360 viszont "nem kicsit" korábban indult. Márpedig a kiforrottság és játékfelhozatal kapcsán ezt illik észben tartani.