10
-
dez #10 Hát persze, hogy úgy gondolja, máshol ezt le is írták feketén-fehéren. A cél a procik számítási teljesítményének drasztikus növelése -- gyorsabban, mint amit az egyszerű mag-többszörözés jelent (főleg, hogy azt nehezebb kihasználni egy bizonyos szám fölött). Majd később talán megkeresem azt az anyagukat, amiben az Inteles - MHz-mánia utáni - magsokszorozási mániával állítják szembe a saját megoldásukat. És mit az isten, pár hónappal később az Intel is ilyen irányú fejlesztési tervet prezentál, milyen érdekes. -
dez #9 Úgy értettem, egyelőre az integrált gpu-t tartalmazó chipseteket a hagyományos módon fogják használni, irodai pc-kben, stb. Hogy később mi lesz... (Hát jön a prociba integrált. :) Az lesz az igazán optimális nem-grafikai számításokra.) -
#8 Lehet, de igaz:) És a slide-on lévő "accelerator" elnevezés is arra utal, hogy az AMD is így gondolja... -
#7 Nem feltétlenül, a mainstream szegmensbe szánt chipseteknél pl valószínűleg nem, ott inkább a különálló videokártya dívik... (Mondjuk egy átlagfelhasználónak, aki csak netezik, az is elég.) -
dez #6 Bár a chipsetbe integráltat legtöbbször ténylegesen grafikára fogják használni szerintem. -
dez #5 Hé, ez az én szövegem! ;) :D -
dez #4 Ezen infók egy része már ismert volt, hivatalos forrásból. -
#3 Szerintem ennek az alaplapi chipsetbe integrált dolognap általános célú gyorsító szerepet szánnak (lásd GPGPU, illetve az AMD CtM megoldása), legalábbis ebből a slideból ítélve. -
Godefroy #2 Az Intel bemutatta, az AMD felesztéseiről meg nem hivatalosan egy spanyol honlapocska vázolt fel elképzelést...
A két dolog elég messze van egymástól.
-
sathinel #1 Kíváncsi leszek hogy az ATI kártyákkal kkooperative tud majd dolgozni az alaplapi ATI chip, vagy az csak butított? Mert egy kis +-t fog jelenteni az ATI számára ha ezek is összedolgoznak egy rendes vidkarival. Főleg ha az új generációs vidkarikat is berakhatod majd egy régi mellé, és összedolgoznak. Ha jól tudom az ATI-AMD páros ebbe az irányba megy.