50
  • TH448
    Én az oprendszerre értettem, ugye a többi szabványos hardware.
    Mondjuk a minimalizmust még az iPodok tervezésén is végigvonul... :D
  • dez
    Az OS-X, maguk a gépek, és a többi Apple-s cucc átgondoltan tervezett, átlátható, és könnyen kezelhető, de azt nem igazán mondanám rájuk, hogy "bolondbiztosra egyszerűsítettek".
  • TH448
    Ahogy írtam: én egyiket sem fogom megvenni. És a 90-hez képest nem drága, de ha itt is 60e lenne az apple-ös, akkor már jó ára lenne. Nekem nincs ennyi pénzem ilyenre.
    És ahogy írtam, apple-t egyedül azért tisztelem, mert a számítógépei megbízhatóak. A bolondbiztosra egyszerűsített látásmód nem az én világom...
  • Sanyix
    Hát ha neked ez drága és az almácskás nem, akkor neked tényleg az almácskás való... egyébként 60 giga
  • TH448
    76.000 Ft :P Drága. Nem írja, ez winyóval van e, de ha nem, akkor meg még drágább, annyiért már hdd-s dvd írót is vehetsz.
    Jah és igen, borzasztó nehéz lett volna, inkább megvártam, amíg egy kukacoskodó fórumozó keres nekem egyet. :P
  • Sanyix
    Borzasztó nehéz volt találni egyet.
    Elvileg firmware frissítéssel h.264-et is tud.
  • TH448
    Jah, és én biztos nem fogok venni semelyiket... :P
  • TH448
    Na figyi : le is írtam, hogy amit belinkeltek, abban nincs wifi,... szóval nekem ne beszélj itt ilyeneket! Én vagyok az egyik legnagyobb apple ellenes, de ha csinálnak vmit, aminek látom értelmét, akkor próbálok elfogulatlanul véleményezni. Úgyhogy inkább te olvass vissza, és szállj egy kicsit magadba mielőtt másokat osztasz...
  • Gerygrey
    Igen, ez nekem is feltűnt csak elfelejtettem írni :) Hátrányok megemlítve, hasonló termékek felsorolva, "forradalmi" jelző és szinonímái mellőzve - így néz ki egy objektív cikk. Köszönjük SG, ezek szerint van még remény :)

Az én apámnak pont a távirányítókkal vannak a bajai, de nem egyszer volt, hogy ő mutatott valamit nekem windows alatt
    Nekem is a Windows- illetve PC-megközelítésű dolgok valahogy áttekinthetőbbek, mint egy sima távirányítós valami. Vagy például hamarabb eligazodok egy okostelefonon, mint amin nincs operációs rendszer csak egy fapados menü.

AppleTV nálunk 90k...
    Egy műanyag doboz alma emblémával, a hülyének is megéri nem? :D
  • aglaca
    Nos hát akkor mégegyszer és utoljára a DViCO-ról:
    #22: Hát valóba nincs benne Wi-Fi és nem kezeli a 1080p-t ,de kezeli a 720p-t és az 1080i-t! amit az "almáslepény" nem. Persze van LAN(10/100Mbps) és USB 2.0 Host, multi I/O, és tud digitalizálni akár egy sima asztali DVD lejátszóról is.
    Ha túl hangos a 3,5·" vinyó akkor van másik megodás is házon belül:

DViCO mini

erre hajaz az Appel TV a leginkább, és 40G HDD-vel 43 312 Ft-ba kerül. Ez az ár bruttó és garanciával hivatalos forgalmazótól megávásrolható.
    Nem akarok a forgalmazónak reklámot csinálni ezért nem írom le a nevét.
    néhány részlet a lejátszóról:
    A robosztus alumínium házában 2,5" külső merevlemezt integráló TViX Mini-C2000U számos multimédia formátummal kompatibilis. Akár számítógépre is csatlakoztatható külső merevlemezként, vagy televízióra köthető kompakt digitális multimédia lejátszóként. A multimédia távirányítóval forgalomba kerülő TViX Mini-C2000U-vel megjelenítheti fotóit, videóit, hallgathatja zenéit és számos egyéb módon használhatja. "On The Go" funkciójával közvetlenül elérheti memóriakártyára vagy USB kulcsra mentett adatait. Támogatott formátumok: Audio: MP3, WMA, Ogg, PCM, Multimedia digital sound, DTS pass through Vidéo: MPEG-1, MPEG-2 (VOB,ISO,IFO), AVI Photo: JPEG Feliratok: smi, sub, srt, aqt, utf, lrc

és az előbb említett típus:

DViCO HD M-5000A

néhány jellemző:
    "Lehetősége van vele audiot, videot, képeket, CD-t és DVD-t olvasni vagy átvinni audio/video vagy házimozi rendszerére.Minden lejátszó funkció megtalálható rajta.A TVIX HD M-5000U jelentős csatlakozórendszerrel bír, melyben 2 db USB 2.0 Host port (fényképezőgép, MP3 lejátszó, számítógép,… csatlakoztatásához), egy audio/video csatlakozás digitális coaxiális és optikai kimenetekkel, egy 10/100 Ethernet port és egy digitális DVI kimenet található.Csak rá kell csatlakoztatnia a TVIX HD M-5000U –t az audio/video készülékére és már elvezheti is !"
    Támogatja: a WMV9 WMV9 Advanced profile), WMV HD, .avi, .mpg, .vob, .asf, .tp, .trp az XviD (felirattal is)
    Az ára pedig: 250G HDD-vel 91 851 Ft.
    Az Appel TV 300 USD-s (60.000Ft-os) ára szerintem itthon legalább 80.000Ft lesz az adók miatt.
    Félre ne értsétek nincs nekem semmi bajom az Appel TV-vel, csak rá szerettem volna mutatni, hogy van más alternatíva is. Bizonyára ezeken a modelleken kívűl számos hasonló termék van, akit érdekel némi fáradtsággal a neten keresgélve rátalálhat ezekre.
    Hát ennyi, és remélem ezzel nem gyalultam bele seniknek a lelkivilágába.
  • Athlon64
    Ja!
    A cikk végre elfogulatlan hangvételű volt! Ezért grat!
    Már azt hittem olyan szöveget fogok találni, hogy: megjelent az Apple új innovatív AppleTV-je.
    De ennek nem iTV lett volna a neve?
  • Athlon64
    Az én apámnak pont a távirányítókkal vannak a bajai, de nem egyszer volt, hogy ő mutatott valamit nekem windows alatt. Én meg halkan ühümöztem mintha nem lenne új dolog számomra (máskép oldottam meg addig az adott feladatot).

Aúgy én is úgy látom, hogy az Apple cuccok általában olyan árfekvésüek, hogy ha azt megengedhetném magamnak akkor már egy kicsivel drágább ketyerét is megvehetnék ami még többet is tud.
    Az meg persze nem kérdés, hogy ezzel a kütyüvel nem tárt fel egy új eddig kiaknázatlan piaci szegmenst.
  • Athlon64
    Az én apámnak pont a távirányítókkal vannak a bajai, de nem egyszer volt, hogy ő mutatott valamit nekem windows alatt. Én meg halkan ühümöztem mintha nem lenne új dolog számomra (máskép oldottam meg addig az adott feladatot).

Aúgy én is úgy látom, hogy az Apple cuccok általában olyan árfekvésüek, hogy ha azt megengedhetném magamnak akkor már egy kicsivel drágább ketyerét is megvehetnék ami még többet is tud.
    Az meg persze nem kérdés, hogy ezzel a kütyüvel nem tárt fel egy új eddig kiaknázatlan piaci szegmenst.
  • asysoft
    AppleTV nálunk 90k...
  • Gerygrey
    Szoktam, ha nem az alattam levő kommentre reagálok. De így van, köss csak bele mindenbe. Menj egyél egy almát.
  • dez
    ...tanuld meg használni a "válasz erre" nevezetű szuperfejlett technológiát... :D
  • dez
    "bocs már hogy nem fogok másfél milláért új hdtv-t"

Akkor téged eleve nem érdekel ez a cucc, minek foglalkozol vele?

"venni meg 150 ezerért videókártyát..."

Ezt meg mi a túrónak? Egy 5000Ft-os kártyán is van ma már s-video kimenet, ~15e-től komponenses is. RGB kábelt meg minden kártyához lehet csinálni (csak a túl régiekhez nem érdemes, mert nem tudják a TV-nek megfelelően kiadni a jelet a VGA kimeneten).

"Egyébként te az apple fizetett ügynöke vagy itt?"

Valami baj lehet a logikáddal, ha erre jutottál. Én aztán nem ajnároztam ezt az AppleTV-t. Arról volt szó, hogy a kompozit összeköttetés, amikor lehetne jobban is, igénytelenség és hozzánemértés.

"Én most vettem új tévét, 35k volt, van rajta két scart meg svideó bemenet."

Na látod... Az, hogy neked egy kurva régi videokártyád van, már igazán a te bajod.

"Az a gond a hozzád hasonlókkal hogy azt hiszitek, azért mert kijön valami új apple sz@r, mindjárt rohanunk a boltba milliókat elkölteni..."

????? Neked valami komoly bajod lehet. :D
  • Gerygrey
    Az vesz egy DVD (vagy majd a későbbiekben egy Blu-ray/HD DVD) lejátszót, beteszi a lemezt, megnyomja a távirányítón a gombot és megy a film.
  • dez
    Ne magadból indulj ki, hanem abból az átlagemberből, akinek fingja sincs, mi az a torrent, és nem is szívesen foglalkozna vele, de egy távirányítóval még elboldogul.
  • Sanyix
    "Viszont akik itt szidták, lécci mondjon már vki 60e-ért olyan kütyüt, amiben van winyó, simán kezeli HD-t, WIFI - szóval kábelezni sem kell, max a 2.5"-os winyó hangja..." Előtted már linkelték, ha nem tűnik fel, így jártál. Tudom rohadtul nehéz utánakeresni a guglin egy tényleg jó cuccnak, és könnyebb márkabuzinak, meg "trendy"-nek lenni, azért venni cuccot, mer "szoni", mer "eplö", vagy a többi, ahol általában a minőség nem arányos az árral és a reklámmal.
  • Gerygrey
    És az a baj, hogy milliókat elkölteni feleslegesen. Mert ha sok pénzem lenne, akkor vennék egy 200 centis full HD plazmát, egy blu-ray/HDDVD kombó lejátszót, a filmeket pedig megvenném boltban, eredeti BR/HDDVD lemezen. Akkor mégis minek nekem az Apple TV? (ugyanez a problémám az iPhone-al is. Ha csóringer vagyok, akkor nem engedhetem meg magamnak, ha meg van pénzem akkor az iPhone áráért, vagy esetleg picivel többért sokkal jobb zene/videolejátszós-webböngészős-GPSes-Wifis-bővíthetőmemóriás PDA-telefonok közül választhatok)

Roliika #28 tökéletesen egyetértek, tegnap, meg ma is volt hír az Indexen a PS3-ról, itt meg semmi. Játékok terén én kimondottan "pécés" vagyok, de azért a PS3-at jelentősebb dolognak tartom, mint például ezt az AppleTV-t :)
  • assdf
    5 éves.
    bocs már hogy nem fogok másfél milláért új hdtv-t venni meg 150 ezerért videókártyát...
    Egyébként te az apple fizetett ügynöke vagy itt?
    Én most vettem új tévét, 35k volt, van rajta két scart meg svideó bemenet.

Az a gond a hozzád hasonlókkal hogy azt hiszitek, azért mert kijön valami új apple sz@r, mindjárt rohanunk a boltba milliókat elkölteni...

Valóságban az emberek többségének van dvd lejátjószja, egy számitógépe, és egy tévéje. Innentől kezdve kell egy max 3000 forintos kábel meg egy 80 forintos dvd ez összesen 3080 ft és máris nézheti a filmjeit a tévéjén.
    Vagy a te fajtád költhet mindjárt milliókat minden sz@r hyprea... de hidd el nekem, az emberek nem fognak rohanni a boltba hogy új tévét vegyenek, meg hddvd filmeket és persze ezt az apple átjátszót... (max a te álomvilágodban). Szóval vegyél már vissz a lendületből, ez itt magyarország és a való világ ahol az újgazdagok száma<<<<<<< átlagos polgárok száma
  • roliika
    Azért ez LOL tisztelt SG!

Eddíg majdnem minden nap volt egy Playstation 3 hír, vagy legalább hetente 2.

Most, hogy mától lehet kapni itt Európában is...nics semmi cikk...pfff
  • Gerygrey
    Igazán fontos inkább csak ez: iTunes, azaz a (legális) háttér, amit - ha jól értem - egy kis távirányítóval is használni lehet.

Hát az iTunes aztán rohadtul fontos. Fizethetek szar formátumú (csak Apple cuccokon lejátszható) 640*480 felbontású fosért, amikor torrenten ott vannak a HD filmek.
  • dez
    "mégis elmegy még az 1280-as bontás" -> sőt, az 1600-as is.
  • dez
    ("lines" -> ez tehát ebben az esetben nem a vízszintes sorok száma. Sajnos sokan keverik ezt a két esetet is.)
  • dez
    1-2 pici megjegyzés.

"Viszont a sima kompizit RCA a VHS átviteli szabványának csatornája, 3XX-es felbontással."

Ami magát a kompozit jelet illeti: itt színinformáció felbontása korlátos, világosságban nincs korlátozás, illetve az átviteli csatorna korlátozza (rossz kábel homályosít, szellemképesít).
    Ami a "3xx-es VHS felbontást" illeti: ez így nem igaz, illetve a szám a még megkülönböztethető fekete és fehér oszlopok/vonalak ("lines") számára vonatkozik, és mivel minden fehér oszlophoz tartozik egy fekete is, és fordítva, a pixel-felbontás a szám kétszerese! Azaz olyan 600 körüli. (Ezt sokan félreértik, néha még egyes szakemberek is.) De ehhez hozzá jön az analóg zaj, a színfelbontás korlátossága, stb., ezért rossz a VHS.

"Az S-VIDEO a S-VHS csatornája, annak már 400 körüli a felbontása."

Itt hasonló eset van (oszlopok száma), mint a VHS-nél. Azzal a különbséggel, hogy az S-VHS/S-Video külön csatornán viszi a színjelet, felbontásbeli korlátozás nélkül. (És a spec. szerint az analóg zajnak is kisebbnek kell lennie, stb.)

"Mivel egy SD TV nagyon mossa a pixeleket, sokan észre sem veszik a különbséget. Ezek felett jön a komponens átvitel, ahol már átviheted a dvd felbontását 1:1-ben."

Mint a 2. mondatodban leírod, RGB/YPbPr-ben sokkal kevésbé mossák! Azaz a kompozit (de nem profi megjelenítőkön az s-video is) áramkörök mossák, mert eleve nem profi minőségre törekedtek a tervezők. Komponensben egész monitor-szerű a kép, persze a fizikai pixel-felbontást figyelembe véve. Azaz így nagyon is kijön a különbség az igazi DVD és a csökkentett felbontású xvid/divx ripek között.

"Viszont mivel az SD TV-k felbontása 640-es, ezért nincs is sok értelme."

Ez függ a képernyő méretétől. Én úgy számoltam, hogy az 55cm-es tévék 640-esek, a 63cm-esek már 720 körüliek, és a ~80cm-esek már 800-asok. (Hacsak nem valami nagyon gagyiról van szó.) De mivel CRT-ről van szó, ez nem úgy működik, mint az LCD-k bontása. Pl. a monitorok felbontása sem 1200 fölötti, mégis elmegy még az 1280-as bontás. Naszóval, pl. nálam 63cm-en RGB-ben 720-ban még látom a pixeleket, és a 800 is elmegy.
  • dez
    Még s-video kimenet sincs a videokártyádon? Hány éves (évtizedes) az? Még az is sokkal jobb, mint a sima kompozit video (ami egy RCA-n jön). Ha a kompozitot kötöd akár a tévé s-video, akár scart bemenetére, attól még sima kompozit marad, azaz tré. De ha neked az jó, hát csak rajta...

Normálisabb tévéken van legalább komponens RGB, újabbakon komponens YPbPr (vagy hasonló nevű) bemenet, így sokkal élesebben és színhelyesebben vihető át a kép. (RGB-hez buherálni kell a driverrel, spéci kábel is kell, YPbPr-nél ma már egyszerűbb a helyzet, kapható hozzá gyári kábel, driverben csak be kell kapcsolni, stb.)
  • TH448
    És mivel jobb, már bocs...
    DVI-D, meg egy-két plussz csati, de nincs wifi, ugyanazok kérdésesek, mint amott, nincs 1080p, szinte teljesen ugyanaz. Jah, és sima winyó kell bele, ami hangosabb, mint a kicsi, árakról meg gondolom, ne is beszéljünk...
  • aglaca
    Hát szerintem ez sokkal jobb, és nálunk is kapható:

DViCO
  • Brainpumper
    Ekkora sznob állatságot!!!
    Kiírom a divx-es cuccaimat a 80 Ft-os dvd-re és megnézem a 9999 Ft-os divx-es lejátszómon.
    Lesz..om a HD felbontást. Majd ha az is olcsó lesz (egyszer az is az lesz mint minden) akkor majd lehet hogy áttérek. Szegény vagyok de boldog.
  • TH448
    Ezt nem tudom biztosra, de a HD filmeket sztem tuti nyomja HD-ben, itt inkább arra gondoltak sztem, hogy ha a legtöbb nem milliomos házimozi fan szokásait veszed figyelembe, ott azért elég sok dvdrip film van, ott tényleg fura lehet, hogy szép csilli-villi menü, aztán jóval gyengébb a film...
  • TH448
    Nem erről van szó.
    Viszont a sima kompizit RCA a VHS átviteli szabványának csatornája, 3XX-es felbontással. Az S-VIDEO a S-VHS csatornája, annak már 400 körüli a felbontása. Mivel egy SD TV nagyon mossa a pixeleket, sokan észre sem veszik a különbséget. Ezek felett jön a komponens átvitel, ahol már átviheted a dvd felbontását 1:1-ben. Viszont mivel az SD TV-k felbontása 640-es, ezért nincs is sok értelme.
    Ott kezdődik a dolog, ha HDTV-d van. Ott már át kell küldeni a nagy felbontást, amire marad a DVI-D, HDMI, meg a komponens (ezen belül is analóg meg digitális (YpBpR/YcBcR) ). Na ott már a vak is látja a különbséget. :)

Ezzel a cuccal nem tudom miért, kezdek megbarátkozni. Autómatán szinkronizál, full hangmentes, egyszerű. Viszont feliratokat nem hiszem, hogy kezel, a codec-ekről meg már ne is beszéljünk. Szóval a hátrányok a célhardverért cserébe.
    Meg ugye 1080p nekem is fontos lenne, bár nincs olyan TV-m, de pár éven belül...
    Viszont akik itt szidták, lécci mondjon már vki 60e-ért olyan kütyüt, amiben van winyó, simán kezeli HD-t, WIFI - szóval kábelezni sem kell, max a 2.5"-os winyó hangja...
  • csomi
    Pont arrol van szo, hogy te nezel PAL.NTSC felbontast ez a kutyu meg viszi a HD-t. 720p/PAL~2.2 tobbek kozott 'csak' errol van szo ami azert nem elhanyagolhato. Persze felteve, hogy tud HD-ben lejatszani. CSak azert mert a cikk szerint lejatszani nem tud, viszont mashol azt pedzik, hogy tud. Ha valaki biztosat tud ne tartsa magaban!
  • assdf
    nem egészen értem miről beszélsz.
    A legtöbb tévén svideó bemenet van a videókártyákon meg rca kimenet... Te mivel kötnéd össze madzaggal?
    de persze rca-scartal is összekötheted. Amugy nem tudom mit kel ezen problémázni,
    én összedugtam egy rca-svideóval a gépet a tévével, távkapcsoló katt AV a megjelenitesnel meg annyi hogy a windows terjessze ki az asztalt.
    És már ment is és mit ne mondjak, semmi különbség nem volt képben egy két cd-s xvides gépről játszott avin mintha ugyanezt eredeti dvd-n dvd lejátszóval néztem volna.
  • BCs design
    snob tévé :D
  • csomi
    Nekem tetszenek az Apple kutyui. Fokent a szemnek igazan vonzo. Csak sajnos a hazai penztarcaknak meg nem nagyon. ;(
  • dez
    Igazán fontos inkább csak ez: iTunes, azaz a (legális) háttér, amit - ha jól értem - egy kis távirányítóval is használni lehet. Később indíthatnak rendesebb iptv szolgáltatást is. Első beállításhoz kellhet egy szaki, de utána a nagymama is elvan vele.
  • dez
    "PC-t összekötni a tévével egy rca-svideó kábel és szevasz"

Igényes megoldás... RCA-val még csak svideo sem lesz.
    (HD-ra meg - mint már írták - alkalmatlan.)
  • csomi
    1. Szamitogeprol nem tudsz rca-val HD jelet atkuldeni.
    2. Ha szamitogeprol nezel filmet azert a kartya driverenel alatalaban rendesen finomhangolni kell, hogy elfogadhato legyen a kep.
    3. Nem kell dugdosni semmit csak az ITV-t a tv-hez. WLAN-on majd athuz mindent.

Szoval minden felvetesedre van ellenvalasz is. Az viszont igaz, hogy most valaszolva ra mar bennem is felmerul, hogy
    1. Melyik normal user tudja beallitani a WLAN beallitasokat, plane mindket oldalon!? Hehe majd atjon a haver egy 1000-ert beallitja :).
    2. Ha nem WLAN-on huzza at, akkor a szambas windowsmegoldast meg fogja tudni csinalni? Igaz ez lenyegesen egyszerubb mint a WLAN eseten.
    3. Es tenyleg tud ez a cucc streamelni, tehat ropteben lejatszani vagy csak atmasolas utan kepes ra?

Ezek utan tenyleg megvegyem????
    A tovabbi kerdeseket ahhoz tennem fel, aki vett egy ilyet, hatha tud valami elonyet is mondani amiert erdemes kifizetni cirka 60 ezret. Bar gyanitom ami ott 300 $ az itt 300 euro lesz. Mondjuk fele annyiert nekem mar szimpi lenne.