23
  • neo668
    #23
    sziasztok nektek nincsen bithumen meghívotok???
  • n0k0m
    #22
    Mar nem azert de ez az online zene letoltes egy darab sz*r. Ha mar ennyiert megveszek egy Cd-t, akkor minimum a csillivilli borito, meg szovegkonyv, meg art a tokban. Mondjuk nekem tok 8 mert eletemben leszedtem max 2 albumot netrol, heti 5 perc zenet ha hallgatok.

    A jatekokbol meg ami tenyleg mestermu azt megveszem, foleg ha neten akarok jatszani, akkor muszaj is. De egy 5 ora alatt vegigjatszhato utanna kukaba kerulo, vagy egyszeruen szemet jatekert nem fogok kiadni ugyanannyit. Leszedem, kiprobalom, repul azert miert fizessek?

    A demo meg kb. akkora mint az egesz jatek, es semmit nem latsz magabol a jatekbol, mert minden opcio/extra kikapcsolva, nehogy a demo-n szorakozd le az eleted.

    Az elorenderelt videokat meg egyszeruen a fogyasztovedelemnek kellene tiltania.

    A zenenel meg 1 szam alapjan nem vennek albumot. Ha meg az egeszet meg akarom hallgatni elobb, akkor ugyis le kell szednem.
  • stremix
    #21
    Én régebben próbáltam "jó útra térni" de beletört a bicskám a sok próbálkozásba. A tapasztalatom az volt, h képtelenség volt egy lemezboltba úgy bemenni, h utána el is vigyem amit szerettem volna, a neten aztán kicsit (nagyon kicsit) javult a helyzet, de a régebbi és főleg ritka zenéket megtalálni is nehéz ...hacsak nem egy fájlcserélőn kerestem.
    Igazából csak az újabb zenéket kínálgatják hivatalosan letöltésre (pl Madonna legújabb albuma X Ft !!!) ami nagyon szép de az emberek többsége akkor lesz "becsületes" ha van is választék és nem kell hónapokat várni amíg TALÁN valamikor elérhető lesz a keresett zeneszám ...pénzért.
    Szóval jött a "-Kapjátok be, ha nem akarjátok eladni akkor majd ingyen leszek kénytelen megszerezni", mégpedig villámgyorsan.
    A lényeg, h az online zeneáruházakban az az említett 20% elérhető, a többi a levesben és ez elég szomorú amikor a kiadók és a jogvédők fájdalmairól olvasok.
  • strogg
    #19
    Jójó. ez mind szép és jó. Persze benne a kiskapu, hisz verseny kiszűr=nem lesznek olcsóbbak a számok. Kartell???
    Ennek hatására a kiadók valszeg ki fogják lobbizni maguknank a megfelelő összeget, értsd egységesen lesz K. drága (nah jó, drágább mint eddig) a jodgíj. És eszed, nem eszed, akárhová is mész, annyi lesz.
    A dolog tehát nem válasz a warezre. Csatlakozom nexus hozzászólásához is. Amíg az elektrónikus diokumentum nincsne letárolva, addig nem elektronikus dokumentum:) Azon lehet kötekedni, hogy mindíg le van tárolva (pölö: merevlemez) de a fejükbe nem fér bele, hogy a doksi akkor is elekronikus doksi, amikor éppen utazik a világ A pontjából B-be, egy mail-hez csatolva.
    A gond ott van, hogy a szabályozásokat erősen az olyan réteg dolgozza ki, amelyiknek a faék votlt a gyermekkori játéka, és nem a commodore. Fogalma sincsen mi fán terem a digitális világ.A fiataléabba szakértők véleményét pedig nem akkor veszik komolyan amikor kéne, hanem amikor az egybeesik az éppen aktuális anyagi érdekkel. Ezért van az, hogy még mindíg itt tartunk, ugyanis az anyagi érdek a CD <-> pénzmozgás. A számukra megfoghatatlan "bithalmaz" fogalma nem ér egy kalap Xart sem. Pedig a kutya pont itt van elásva. :)
    A kiadóknak meg csak annyit: Vagy megszoksz, vagy megszöksz. Majd árjöttök...
  • Grifidos
    #18
    Kicsit lemaradtak ezzel. Mivel nem reklám terület csak úgy mondom, nagyon sok online zenebolt üzemel sokkal cooltúráltabb árakon mint amit ebből a cikkből kinézek.
    Esetleg alternatív megoldásként elkezdik licencelni a kínai tartalom szűrő software-eket, hogy mindenki csak ahoz férjen hozzá amit ők láttatni akarnak.
  • Gerygrey
    #17
    Hát igen. Én most havi 5 rongyot fizetek szerverbérlésre, csak azért, hogy torrenten folyamatosan jó legyen az arányom és sokmindent le tudjak tölteni. Nekem teljesen mindegy hogy kinek fizetem ezt a pénzt, úgy látom a szórakoztatóiparnak nem kell, mert ők nem nyújtanak reális alternatívát (havi 1 darab audio CD ezért a pénzért? LOL)
  • airwalker
    #16
    Mire Magyarországon lesz egy normális online zenebolt, addigra én már több terrabájtnyi zenét és filmet fogok leszedni illegálisan. Rajtuk múlik, hogy mikor fogják fel végre a saját érdekeiket.
  • fifi
    #15
    semmi közöd hozzá...
  • Frank99
    #14
    állítsatok falnak, a *va nénikéteket!
  • HUmanEmber41st
    #13
    Hát ez már megint a szokásos MEGALOL kategória.. ehh...
  • mikloss
    #12
    Melyik a TOP 5 magyar torrent oldal? (torrentek száma szerint)
  • Cat #11
    http://inforadio.hu/hirek/kultura/hir-111433
  • InfectedMann
    #10
    Ott a pont
  • irkab1rka
    #9
    Ja, a Daninak van 3 szar cikke, :) be is ugattam igy anonim a forumon keresztül ezekre :))) de túlnyomórészt tök jó dolgokról ír tök jó cikket. És alaposan utána jár, és informál.
  • frederick01
    #8
    "Ugyanakkor hozzátette, hogy üdvözli a fix állami hatáskörbe helyezett jogdíjmeghatározás gyakorlatát is, hiszen nem megengedhető, hogy a versenyre hivatkozva egyre alacsonyabbak legyenek a kialkudott összegek. "
    anyátok. nem megengedhető, h olcsóbb legyen. na menjenek már...
  • Picizöldfül
    #7
    ez nekem süket duma(mármint a cikk)
  • NEXUS6
    #6
    Hát ez az egész nekem nem volt túl konkrét.

    Kb olyan érzésem van, hogy a politika végre bevette a szájába azt a nagydarab mócsingos zsiros undorító húsdarabot, amit számára a warez, a letoltés, a p2p, meg úgy általában a net, vagy még általánosabban az IT jelent. Rágja, rágja rendesen, de még kiba messze van attól hogy le is nyelje.

    Pár hónapja a szakmámon belül részt vettem egy jogi szabályozó előkészítésében, ami a különböző dokumentumok kidolgozásával és annak díjazásával foglalkozik.
    Nakérem, a XXI. szd-ban ott tartunk, hogy az elektronikus dokumentum definíciójaként, nem a bithegyet vesszük alapul, hanem a hordozót. Ebben a dokumentumban ilyenek szerepelnek, mint magnószalag, videoszalag, cd, floppy asszem más nem. LOL

    Az "ifjúság" oldaláról (vastagon 30+) az utolsó körben estünk be, és amikor montuk, hogy mizusjs, hogy ez marhára nem lesz jó, akkor kar széttárt, és mondják, hogy majd tessék akkor módosítani, most ezzel nem tudunk foglalkozni mert így is késve vagyunk.

    Még olyan kis röpke vita is volt, hogy és ha valaki egy hálózaton(internet) tárolva dolgozza ki a dokumentumot, akkor az hogy fog illeszkedni a szabályozásba? Csend. Válasz: Irjon belőle CD-t, Úgyvan írjon belőle CD-t!
    De nem kell CD-mert nem úgy lesz terjesztve! Válasz: Akkor is!

    És ennyiben maradtunk.
  • szivar
    #5
    Hmm.

    "online boltban vásárolt zeneszám után fizetett jelenleg 28 forintos jogdíj"*15 (jó esetben)
    +sokszorosítás + szállítás + forgalmazás == 3-8E forint?

    Hmm. Valamit nem értek...
  • rekettyes
    #4
    "beindul a letöltő turizmus" hehe
  • BiG G
    #3
    Érdekes felvetés, most odaraktak a kiadóknak :) A cikk utolsó bekezdésében tárgyalt matricás-adó pedig már évekkel ezelőtt is hülyeség volt, de akkor még rá lehetett fogni valamire, mostmár nem nagyon... a warez közösség meg azért az ami, mert nem paktál le ezekkel a szerencsétlenekkel:)
  • Tetsuo
    #2
    Esély1enlőség letöltésben? Adjanak mindenkinek Bithumen meghívót! :)
  • sathinel
    #1
    Na úgy néz ki lehet ezt normálisan is csinálni. Remélem nem csak nagyon szépen hangzik, és semmi nem lessz belőle. Kicsit azért félek mert itthoni politikusok vannak benne, és hát itthon nem lehet tudni mi is a végső cél.:D