396
Linux telepítése és használata PS3-on, tippek-trükkök-tanácsok
  • rambo600
    #396
    a kboot ott es az otheros.self ett hol tudom letolteni segitsetek leci
  • tomy8614
    #395
    ydl-t könnyű feltenni (kb mintha windows installálnál), emuban sajnos nem tudok segíteni
  • vigyori14
    #394
    Üdv. olvasgattam vissza a forumot de lenne pár kérdésem, ha snes játékokkal akarok játszani ps3 on akkor melyik linuxot érdemes hozzá feltenni? Az YDL 6 os verzioja ami lentebb be van linkelve az jolenne hozzá? és nehéz feltenni?
    Az snes játékok a gépemen smc -fájlokban vannak, ha ezt a MAME emut felteszem azzal fognak menni?
  • tomy8614
    #393
    ez jó hír. a 6os ydl már amúgy is egy nagy előrelépés volt a többihez képest
  • NEXUS6
    #392
    Végre valahára valami kis előrelépés tapasztalható a Linux hazatáján is. A legutóbbi YDL 6.1 verziója a 256MB grafikus memóriához is hozzá fog férni, mint swap memória. Az eddigi tapasztaltok szerint jelentős gyorsulást eredményez.

    A letölthető DVD iso nemsokára elérhető.
  • rolandosss21
    #391
    Sziasztok lenne egy kis gondom.
    Feltettem a ps3-ra a live cd-s getoo-t és nem tudok visszamenni a ps3 menüjébe. Hogyan lehetne visszamenni? Ha valaki tud akkor légszí segítsen nekem. nagyon fontos lenne.
  • PoisonChihuahua
    #390
    Nincs PS3-am, de ha jól tudom, lehet állítgatni a menüben, hogy melyik töltődjön be indításkor.
  • csigafog
    #389
    hi
    nem vagyok otthon linuxban és azt szeretném tudni hogy ha felrakom az ubuntu-t akkor muszáj azt indítanom vagy elindíthatom a ps-t anélkül is a saját menüjével? előre is kössz
  • Sumi83
    #388
    köszi megoldódott:)
  • Sumi83
    #387
    köszi már elindult de most kérte a logint ha jól tudom az root meg kérte a jelszót azt is megadtam de most kiír v.mit ami nem tom mit jelent root@ps3linux (ez a neve a particiónak amit még telepítésnél kért)
  • tarti19
    #386
    megint csak vagy TAB vagy valami beírás:P Tuti bejön ,mert erre emlékszem:P sőt firefox is volt rajta és még emulátorral is tudtam msn-t helyettesíteni:P
  • Sumi83
    #385
    Helló

    Meg is van az első problémám:( Sikerült sikeresen feltelepítenem a rendszert majd a végén kiírta, hogy újraindítás... az ment is........
    ezután bejött a két pingvines rész és a kboot. na és ennyi:( valahogy nem akar automatikusan indulni, nem tom miért... vagy ez így normális? v.mi parancs kell hozzá??? hát én nem tudom nagyon nem értek hozzá.
    Ha ebben tudnátok segíteni az nagyon jó lenne.
  • Sumi83
    #384
    Köszi szépen a gyors segítségeteket:)
    Jelenleg már telepítem a ydl 6-ot.....azért ha nem bánjátok még lehet lesz 1-2 kérdésem a linuxal kapcsban, mert még nem használtam...
    Remélem 1 órán belül fent lesz a ydl és akkor neki is kezdek majd a kérdésgyártásnak:)

    Mégegyszer köszi.
  • NEXUS6
    #383
    Tab-bal tudsz váltogatni az érvényes telepítési/boot opciók között. Ez a fekete képernyő viszont gyanús nekem, esetleg nem normál tv-re van a PS rákötve?
  • tarti19
    #382
    Ha jól emlékszem, akkor kell ott nyomni valamit, ki is írja, de amúgy nem olyan vészes, legyen azért egy bill és egered a ps3-ban, hogy majd felismerje őket
  • Sumi83
    #381
    Sziasztok segítséget kérnék töletek :)
    Mint friss ps3 tulajdonos érdeklődnék, hogy is működik ez a linuxos telepítés :). A yellow dog 6 os szerettem volna feltelepíteni. A lemezen ps3 könyvtárban lévő otherost felismeri majd újraindítom és akkor bejön a két pingvines rész :) ezek után viszont bejön a kboot és onnan nincs tovább.....:( Az iránt érdeklődnék, hogy most mi a francot csináljak vele??? egy kis idő után teljesen fekete lesz a képernyő ha nem nyúlok hozzá. A forumon olvassgattam,de nem igazán találtam ehhez hasonló problémát.
    Ha a kboot-nál beírok bármit is az írja ki \init: eval: 1 ____amit beírok___ not found .
    Ha tudtok légyszi mihamarabb segítsetek. Előre is köszi.
  • szivar
    #380
    A liveCD esetében csak szimulálja az ext3 fájlrendszert a CD fájlrendszere alól ezért is lassabb a működés - egyrész. Továbbá a CD egy kissé lassabb mint a HDD...
  • NEXUS6
    #379
    Valószínűleg tényleg ez lehetett nálam is. Egyszerűen nem akart elindulni, bármit csináltam a Live CD-s telepítésnél.
    Ráadásul eszméletlen lassu volt, gondolom mert nem volt swap és csak abból a 200MB memóriából tudott gazdálkodni.

    Tényleg nem gondoltam, hogy kell a sudo neki, ha egyszer minden rendben levőnek látszott. Köszi a tippet, lehet hogy valamikor újra nekiállok. Sajna újra le kell tölteni a CD-t, mert a régit a utolsó próbálkozásom után "baleset" érte!;D
  • szivar
    #378
    Na ezzel volt nálam is szopoá. Ha jól emlékezem, akkor rendszergizdai módban kell futtatni a cuccot, ellenkező esetben nem lesznek elmentve a beállítások, pedig a program azt mondja hogy de.
    sudo pppoeconf

    Emlékeim szerint LiveCD használatakor nem kell jelszavat megadni a sudonak. Bár lehet hogy rosszul emlékszem, mert már több mint két és fél hónapja ennek...

    Másik megoldás az hogy net nélkül fel kell kínlódni a rendszert és telepítés után belőni a netet és lehúzni a szükséges csomagokat (nyelvi csomagok, egypár driver, satöbbi). Ez is megoldás, bár nem a legtutibb. :(
  • NEXUS6
    #377
    Hát megtörtént, de valamiért nem akarta az igazságot, pedig kb 50X próbáltam. Annyira viszont sajna nem ismerem a Linuxot, hogy tudjam miért nem.
  • szivar
    #376

    "...telepítéskor rögtön kereste a netet, és nekem ADSL-em van, amit csak a telepítés után tudok beállíta..."

    Hehe. Valahol anno én is így szopódtam bé. Mekkoldás:
    LiveCD-ről kell telepíteni, de előtte kell nyitni egy terminalt, és bepötyögni: pppoeconf
    Jelszó, satöbbi megadása és már él is a net. Utána mehet az install.
  • feki25
    #375
    Köszi NEXUS6 kipróbálom.Bár mostanra sikerült elindítanom a QCM2-t SDL MAME-val.Hát nem volt egyszerű.Két tutorialon is végigrágtam magam, mire rátaláltam a fő hibára:yum install gcc.Ez az egy parancs miatt akadtam meg egy helyen, amíg egyhozzászólásban rá nem akadtam.A tutorial írója igazán belevehette volna ezt a kis apró parancsot.Emiatt szívtam 2 napot legalább.
    Ha valakit érdekelne ez a két tutorial:Yellow Dog Easy Install
    MAME EMU

    Én ezek alapján bővítettem a csomagválasztékot, és tudtam feltelepíteni a Snes,FCE Ultra és MAME emulátorokat és egyéb más progikat.
  • NEXUS6
    #374
    Én az Xmame-t konzolból/parancssorból használom, talán van hozzá kezelői felület is.
    Általában asszem azért nem indul, mert az alapból beállított megjelenítés openGL, sajna a PS3 erre nem igazán képes. Nálam úgy indult, hogy xmame -x11 ROM-fájlnév. A ROM fájlt hogy melyik könyvtárba kell másolni, azt a progi readme-je írja szeritem, de valszeg ha elérési útvonalat írsz annak is jónak kell lennie.
    Van egy csomó egyéb opció kapcsoló érdemes próbálkozni velük.
  • feki25
    #373
    NEXUS6!
    Légyszi Áruld már el, hogy a fenébe lehet ezen a rohadt yellow dögön MAME-t emu-t futtatni?Bármit csinálok vagy error a vége vagy egyszerűen nem történik semmi.Próbáltam már az SDL Mame-t is, de ott meg valami utó konfigurálás hiányzik.Valamint a Snes9x sem megy pedig az legalább az Ubuntu 7.10-n ment.Ezért tettem fel ezt a 6-os YDL-t mondom hátha.

    Előre is köszi!
  • Norbman
    #372
    Kösz szépen a segÍtséget eggyet had kérjek töled,
    a ps3 böngészöjébe meg próbálsz belépni a hotdog.hu csetbe a vendég szobába neked be-e lép???
    Csak mert nekem nem lehet állÍtanom kell valamin még??? mert irtad h az lejátsza de nekem ez nem megy meg a you tube-sem. Csak meg nézed ha meg kérlek??! Írd le mi volt nagyon kösz.
  • NEXUS6
    #371
    Sajna mivel ppc processzorra nem írják meg a flash playert ezért a PS3 linux alol a youtube és más flash-es oldalak sajnos nem elérhetők. De a PS3 saját böngészője viszont lejátssza.

    Valamikor próbálkoztam az Ubuntuval de az volt az első CD amit eccerűen ripityára törtem, mert a telepítéskor rögtön kereste a netet, és nekem ADSL-em van, amit csak a telepítés után tudok beállítani. Sajna ezen a problémán nem tudtam túljutni, még úgy sem hogy Live-cd-ről bútoltam a rendszert.
    Ha routeren/UPC-n keresztül használod a netet akkor valszeg ez a gond nem fog jelentkezni.

    Viszonylag friss otheros.bld a YDL oldalról is elérhető.
    Szal én azért inkább az YDL-t vagy a fedorát ajánlanám.
  • Norbman
    #370
    a telepitö cd innen a te ubuntus linkedröl, az otheros.bld azis valahonnan onnan van de ha tudnál frisset belinkeled nekem légyszi hátha úgy jó lesz kösz a segÍtségedet.
  • Norbman
    #369
    az oldalról amit asszem te linkelté be ubunturól!
    ahogy olvasgatom látom a Fedorát használod azt kérdezném abba tudsz you tube-n videokat nézni?? Meg a hotdogon megy a cset mert nekem ezek a ydl-en nem mennek ez a leg nagyobb bajom. Ird le kérlek esetleg megoldható ez a ydlen????
  • NEXUS6
    #368
    A cd-t sem látja ezexerint. Az otheros.bld-t honnan sikerült megszerezni? Mert lehet hogy abból kéne frisebb verzió.
  • Norbman
    #367
    bövebben leirom hátha vmi nem jó?!
    szóval egy oldalról letöltöttem a ps3-ra való ubuntu iso cd-t de nem értettem mert 2 volt ott alternativ és deskop cd amit lelehet tölteni.én mind a kettöt külön le töltöttem majd 4*esen külön kiirtam.a pendrivra meg a otheros.bld megazt a self fájlt. és akármelyik cd-vel indÍtom a kbootnál hiába várok 5percig vagy irom be h linux azt irja hogy:not found. majd ujra kboot: lécci valaki segÍtsen..elöre is köszi
  • Norbman
    #366
    Valaki magyarul hogy kell ubuntut ps3-ra telepÍteni??? mit kell be Írni a kbootnál?????
  • NEXUS6
    #365
    pl simán linux
    Amugy kb 10 másodperc múlva ha nem nyúlsz a billentyűzethez simán el kellene valaminek indulnia.
  • NEXUS6
    #364
    pl simán linux
  • Norbman
    #363
    szia!
    köszi de próbáltam nem ugy megy mint ydl-nél, hiába nyomtam semmi. Mire gondolsz még mit irhatok be köszi elöre!
  • NEXUS6
    #362
    Nyomj tabot, akkor kiírja a helyes opciókat.
  • Norbman
    #361
    Sziasztok!

    Segitséget kérnék ps3-ra meg van az Ubuntu 7.10-es telepÍtő lemez. Nemtudom mit kell csinálni hogy elkezdödjön jönnek a pingvinek szöveg és legalul irja a:
    kboot: szót és nem tom mire indulna el??? HA VALAKI TUD KÉREM SEGÍTSEN!! angol oldalon láttam le van irva de én azt nemtom le fordÍtani.Minden képp fel szeretném rakni.Kezdö vagyok ebbe a dolodba.
    Lécci segÍtsen valaki mert a ydl 6.0 nem jött be!!
  • huntom
    #360
    Orion 4200 hc dvd lejátszóm van.Arra hofy lehet frimwaret telepiteni,mert nekem mindig ismeretlen lemezt ir ki.
  • chilios
    #359
    Hi

    Valaki használ fedora 9 et ps3-on?
  • NEXUS6
    #358
    Szívesen!;)
    A BlueTooth-os egeret rendesen látja a PS?
    Amúgy a MAME-nél biztos, hogy a másik emberke gombkiosztását is be tudod konfigurálni, a SNES-emu(k) is tudnak ilyet általában.
    A kedvencemet a Terminator2 arcade gépet is tök jól be tudtam lőni, ráadásul a progi egy kalibrációs résszel indít, szal annak ellenére, hogy alapvetően fénypisztolyos a játéktermi gép, sima billentyűzetről is tökéletesen játszható volt.
  • aabelus
    #357
    ok,koszi :D van bluetooth egerem,szoval nem gond. de az emulatorral a jatekokat lehet 2en is tolni? :D