Comodo Firewall Pro

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zvaragabor
Hasznos, a comodo tûzfal magyarosítójának a comodo termékekkel kapcsolatos oldalát találtad meg. 😊

Chaos Anno Domini

Most raktam fel ezt a tûzfalat a Sunbelt Kerio (elég sz*r volt) után. Elsõre nem rossz, de még ismerkedem vele.

Próbáltam magyar infokat keresni errõl a progiról, köztük ezt is találtam:
http://comodo.freegamespalace.net/

Remélem hasznos link.
ugyszint... semmi gond.
Airbus A380
Avast!-al használja valaki?

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

zvaragabor
Nálam is ugyan így. A Zone alarm evett kb 10-12-t, az outpost meg valami 30-32 körül fogyasztott. Ezekhez képes a comodo egy nagy lélegzet. 😊

Chaos Anno Domini

precision
nálam 8 mega ramot eszik az 1 gigából...sztem elviselhetõ 😄

Bazinga!

Airbus A380
Nekem szívja jobban mint a Kerio. <#fejvakaras>

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Picar77
Nálam semmi gond nincs vele szinte semmit sem eszik

()() (^^)

Airbus A380
Másnak is szivja a gépet?

Mert az enyémet kegyetlenül lehúzza.

Airbus A380
Egyébként nekem most frissítésnél csak 1szer szólt azt kész.

Airbus A380
Jelöld meg azokat a programokat amit ismersz hogy ne kérdezzen többet.

Ha ezt megteszed akkor elvileg nem szabadna minden frissítésnél kérdeznie.

Azt meg én külön szeretem ha a tûzfal telepítésnél észnél van és rákérdez a dolgokra.

akkor nem tudom mit tegyek. minden program frissitésnél/telepítésnél jópárat kérdez. néha a riasztás rész teljesen piros. mivel még nem volt nálam betörési kísérlet v nem tudok róla akkor légyszi irjátok már meg hogy fogom tudni h betörési kísérlet v csak program frissítés!
Airbus A380
"egyébként sztem a betörésektöl csak a cégeknek kell félniük. max." Ez azért szerintem se teljesen így van.....

Airbus A380
Szerintem fogja a gépet.... (legalábbis nálam huzta rendesen)

És nem olyan átlátható mint mondjuk a kerio.

És valóban elég sokat kérdez.

Dj Faustus
"egyébként sztem a betörésektöl csak a cégeknek kell félniük. max."
Hm, a zombi-gépek a gyanútlan otthoni felhasználók gépeibõl is létrejöhetnek, hogy azokkal DDOS támadást intézzenek szerverek ellen. Vagy spamáradatot nyissanak.

bocs h megin én de nem találom h hol tom szerkezteni a mondókám.
torrent beállitás. meg egyéb is talán...
Biztonság -> Hálózat figyelõ nah ott van alapból egy piros sor. tilt&napló. nah azt szerkezt és engedélezd (mehet). és nem fog többet panaszkodni.
Ez csak az én véleményem:
A COMODO egy kíváló tûzfal. Nem foglal sok helyet, nem kell neki nagy teljesítmény, szaktudás se nagyon. Én mindent elsöre be tudtam állítani pedig a keironál azt se sikerült elérnem h a netre felengedjen. DE, Túl sokat kérdez. minden egyes hülyeség miatt nekem legalább 2x kell nyomnom "mehet" gombot. és az még akkor a jobb eset volt. ráadásul egyes fájlok (svchost.exe) mindig látott vendég a képernyön. aki nem ért hozzá a felét betörésnek vehetné.... tilthatna mindent és csodálkozik utána. mondjuk legalább az biztos h a tudtod nélkül semmi nem csatlakozik netre.
egyébként sztem a betörésektöl csak a cégeknek kell félniük. max.
amugy a vírusírtója sem rosz. 2 hete semmi panaszom nincs rá (addig nod ment). a nod tetszett még ennyire.
Airbus A380
Nálam is elõjöttek dolgok.

Én cseréltem kerio-ra. <#mf2>

Palinko
nekem is segítettél!
hála
Köszi, nekiugrok.
lck
Comodo utorrent beállítás:

Hálózati figyelõ > Új hálózati szabály:
Mûvelet: Mehet
Protokoll: TCP vagy UDP
Irány: BE

Forrás IP: Bármi
Cél IP: Bármi
Forrás Port: Bármi
Cél Port: Egyetlen port - az a port amit utorrentben a Kapcsolat beállításnál megadtál a bejövõ kapcsolathoz.

A szabályt utolsó elöttinek, közvetlenül a tiltó szabály fölé tettem.

Szeretem a Comodo-t, de idõvel sajnos elõjött 1-2 zavaró dolog, pl. az uTorrentet szerettem volna átengedni a tûzfalon, de mégsem sikerül teljesen, mert az uTorrentben ott alul egy piros tiltó jel van, és a feltöltés sem tökéletes. Valaki tud egy jó beállítást hozzá hogy egy zöld pipa legyen alul? 😊

Másik:
Játék közben elég erõsen leszalad néha az FPS és ez sajnos a tûzfalnak tudható be, mert nélküle nincs ilyen, nem találkozott valaki ezzel a problémával? Vagy netán tudtak erre valami tanáccsal szolgálni?
Airbus A380

Airbus A380
Ha lehet azért csak maradjunk a topik témájánál 😊

lck
Hali !

Akinek esetleg a Comodo annyira nem jön be, itt egy alternatíva: Pctools Firewall Plus
Csak most tesztelgetem,de elsõ látásra nem rossz. Ingyen regisztrálható, a felülete angol, de talán még egyszerûbben kezelhetõ mint a Comodo. Ráadásul ismert és már bizonyított forrásból való, a Spyware Doctor - gyártójától származik. Ha jól tudom Vista alatt is megy - bár ezt még nem próbáltam.
Airbus A380
a kémprogramjaidat a kémírtókkal szûresd..... (de leginkább ésszel netezz én már féléve nem láttam se spy-t se más vírust)

Sir Quno Jedi
Még tesztelem. A Black Ice sem bírta a dual-core-t. Szûzinstallos XP-n is elkezdett idõvel rendetlenkedni (simán állva a desktopon), míg fostaliga régi gépeken dalolt.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

KO
A Comodo nem bûnös IE fagyásért.
Tapasztalat.

Aki embert öl az gyilkos, aki tömegeket az hadvezér.

Palinko
mondjuk ki Fire Fox az igazi
scorpeeon
IE-t szerencsére nem sokszor nyitom meg (évente 1x kb, akkor is kényszerbõl), szóval ezzel kapcsolatban nem tudok tapasztalatokat mondani. Csak annyit, hogy az ie-t nem ajánlom senkinek, rosszabb böngészõ szvsz a világon nincsen.

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Sir Quno Jedi
No, én is áttéretm Black Ice-ról Zoine Alarm-ra, mert C2D-men érdekes dolgokat mûvelt a BI server verziója, míg a régebbi gépeimen tarolt, aztán most áttértem Comodo-ra, mert ez gyorsabb és többet tud free-ben, viszont ez meg titokzatos fagyásokat kezd produkálni IE-ben, majd megnézem, hogy a ZoneAlarm is csinálja-e (merthogy tegnap nem csinálta a ZA).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Z
Nekem is ez van fent, tavaly váltottam az Outpost-ról. De pusztán azért, mert oustposttal egy bizonyos windows frissítés után folyton kék halál volt az eredmény, bármit csináltam is a gépen.

Felraktam a Comodo-t, eleinte nem nagyon tetszett a kezelõfelület, de idõvel megszoktam. Viszont pár dolgot hiába engedek ki-be, mind TCP, mind UDP irányban, valahogy nem akaródzik mûködniük.

Memóriahasználatban szerintem az Outposttal sem volt semmi gond. 30-40 megát evett, ami nem sok az 1GB-ból. (Ma szvsz ennyit illik alátolni egy XP-nek is a tisztes mûködéshez). F-Secure/Norton IS-hez képest ezek mind pehelysúlyú versenyzõk. Igaz, hogy azok all-in-one termékek, de ezek mellé meg egy jó vírusirtó, mint pl az Avast4!, bõven elegendõ normál használat mellett.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

Palinko
semmi bajom vele
csak épp érdekel hány spy omat szûri ki
Airbus A380
Én nem legalább látom hogy mikor aktív.

Csak másik fórumo olvastam hogy sokakat zavar azért kérdeztem.

zvaragabor
nem zavar, de én kikapcsoltam

Chaos Anno Domini

Airbus A380
Nektek tetszik az animációja?

Airbus A380
Nem tettem fel ujjat.

Kössz. Lehet v-mi olyan történt amit nem ismert.

scorpeeon
Sztem ami módosul, azt kérdezi meg újra, pl ha felteszel egy újabb változatot. Vagy ha olyan dolgot akar csinálni amit addig nem.

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Airbus A380
Másnak is elfelejt dolgokat?

Nekem azt hogy micsináljon a windows live mssengerrel mindig elfelejti.

Airbus A380
Ah ok.

Csak mint montam nekem az gyanús picit hogy eggy olyan nem kis hírnevü cucc mint az Agnitum lemaradt.

Több mint 24 órás használat után kijelenthetem hogy nagyon tetszik a Comodo amég nem rosszalkodik marad. <#guluszem1><#guluszem1><#guluszem1><#taps><#taps>

zvaragabor
én linkeltem EZT, ami szerintem nem pénzszagú, outpost itt elsõ lett, valamint EZT, ahól valóban lemaradt egy picit az outpost, de nevenincs csak a Privatefirewall van. Jetico megint tényleg nagyon jó, zone és kaspersky megint jók, egyedül a pc cillin és az f-secure az, amit tényleg az outpost alá kéne tenni. Megbízható teszteket nem sokat lehet sajnos találni.

Chaos Anno Domini

Airbus A380
Hivatalos elismert oldal teszteredményét nem tudnátok berakni hogy ott hogy teljesít a Comodo?

(v-ki már berakott eggyett de az enyhén szólva is kissé gyanús hogy ilyen nevek mint az Anitum meg a kerio csak jó minõsítést kptak "nevenincs" cuccok meg kiválóak lettek.

Palinko
ahha mostmár több magyarázás is volt tehát minden világos 😊
Airbus A380
Tessék a miaz a tûzfal kérdésedre. A Comodo súgójából kimásolom neked "Tûzfal alapok
►Mi a tûzfal?
A számítógépes tûzfal általános meghatározásához mondhatjuk, hogy az egy szoftver, ami meggátolja az illetéktelen hozzáféréseket privát hálózatához vagy hálózatából. A tûzfalak olyan eszközök, melyek a hálózathoz - pl. LAN vagy Internet - kapcsolt számítógépek biztonságát nagyban növelik. Ezek integrált részei egy teljesen biztonságos hálózatának.

A tûzfal teljesen izolálni tudja számítógépét az Internettõl egy "kód fal" által, amely átvizsgál minden egyes adat "csomagot", legyen az a tûzfal bármely részén — számítógépre bejövõ vagy onnan kimenõ —, így megállapítva azok létjogosúltságát.

A tûzfalak segítségével tovább növelhetõ a biztonság, mert velük irányítás gyakorolhat a felett, hogy milyen rendszer funkcióknak és folyamatoknak legyen joga a hálózati erõforrások eléréséhez. A forgalom tiltásának vagy engedélyezésének eldöntésében segít a több típusú mintavétel és kiszolgáltó állapot. Habár túl bonyolúltnak hangzik, a tûzfalak telepítése, beállítása és üzemeltetése valójában igen egyszerû.
►Miért van szükségem egyre?
Mivel az Internetnek mára már nagy szerepe van a cégeknél és háztartásoknál, az illetéktelen Internetes hozzáférések kivédése szükségessé vált. Mikor hálózata egy publikus hálózathoz csatlakozik, az ki lesz téve kémkedésnek, adathalászoknak, hackereknek és egyéb hasonló veszélyeknek.

Az Internetes felhasználóknak egyre inkább ébernek kell lennie a biztonsági problémákkal kapcsolatban, mivel a computerhez érkezõ hálózati forgalmak komoly károkat okozhatnak fájlokban és programokban még akkor is, ha a felhasználó távol van a gépétõl. Egy olyan rendszernél, amely nem védett bármilyen biztonsági felszereléssel, az ártalmas kódok - például vírusok - megfertõzhetik rendszereiket és akár nehezen helyrehozható károkat is okozhatnak. A pénzügyi feljegyzések, elektronikus levelek, vásárlói fájlok elvesztése nagy károkat okozhat, legyen az egyén vagy vállalkozás.

--------------------------------------------------------------------------------
"

Airbus A380
Aki tud segítsen léccy hogy aa strong dc-vel hogyan kell összehozni.

Airbus A380
Ebben semmi furxsaság nincs. 😊

Tegnap raktam fel a falat és gondoltam nyitok neki topikot.

Ez a teszt kicsit gyanús...... pl a soxoros teszt gyõztes Agnitum csak jó megjelülést kapott.

Airbus A380
"Ezt a részt én sem vágom annyira, de az biztos, hogy nincs úgy definíciós fájlja a blokkolandó dolgokról mint pl egy vírusírtónak.
"Megvizsgál minden kifelé menõ és befelé jövõ adatfolyamot, és útját állja a nem engedélyezetteknek." " Az ujjak általába ismernek pár dolgot amit tiltani kell (Az Agnitum tuti mer azt váltottam)

Doomista
viszonylag kaptam sok embertöl olyan panaszt,hogy teljesen elrontotta az internetet,és visza már nem tudták állitani,vigyázzunk vele azért 😊

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

scorpeeon
Furcsa, hogy pont most nyílt meg ez a topic.
Én eddig ZoneAlarm-ot használtam, nemrég tettem fel a legújabb, 7.0-ás verziót. A régebbiek jók voltak sztem, a 6.5 is már kicsit lassította a gépet de ez kb 10-szer annyira lelassította, komolyan mondom, hogy bekapcsnál 3-4 perc ment el úgy, hogy töltést jelzett folyamatosan a gép és eközben egy darab progi nem indult el. Ezenkívül sok progi elindításánál percek mentek el azzal, hogy töltést jelez a gép és semmi nem történik. Pár napja is szedtem le a STALKER-t, lejött még este, nem akart elindulni, meg akartam nyitni egy szerencsétlen 5kb-os nfo filet hogy megnézzem, hogy mi kell még erre lázasan elkezdett tölteni a gép perceken keresztül, ennek egy resettel tudtam csak véget vetni. És most döntöttem úgy, hogy átváltok másra, és még emlékeztem erre a linkre: tûzfalak tesztje
Megnéztem, hogy mi az elsõ helyezett (ZoneAlarm 3. volt), leszedtem, most tettem fel 10 perce és nekem az már elég javulás, hogynem kell percekig várni a semmire, ugyanolyan gyors a gép, mint tûzfal nélkül, és ha a teszt igaz, akkro még jobban is véd, mint a ZoneAlarm. Ráadásul ingyenes. Rá is kerestem itt a fórumon a Comodo szóra, ha ez nem nyílt volna meg, vszínûleg én nyitottam volna meg a topicot 😊

Palinko
igaz. na akkor komolyabban ráállok 😄