300 - Mert ez műanyag!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Hát a Karib tenger kalózai sorozat még egész jó, de Pókember, meg Transformers? Na ne."

nyilván a transformersrõl fogalmad sem lehet. lehet, hogy az év bukása lesz vagy az év durranása, de még nem mutatták be. a pókember meg nem hiába ilyen népszerû. nem tetszik neked, na puff. más szerint a 300 középszer😊
Tower Guard
Na akkor legalább ebben megegyeztünk😊

Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4

Tower Guard
õõ Véres Gyémánt húh de ismerõs neve van de nem ugrik be:S a Tégla valóban az jó kis film, Silent Hill na az meg messze a legjobb😊 játékokat is kinyomtam és hát utána a film, ez egy élmény😄 csak hát nem 2007-es mint ahogy írtad is, dehát még az elejefele vagyunk az évnek. Legyen sok jó film és jó az élet!😄

Xfire: tetko4 / name in game: TetkoRoland COD2/COD4/COD5/COD6/COD8/BFBC2/BFP4F/BF3/MOH2010/OP7/Red Orchestra/Sacred2/DC Universe Online/UT3/GTA4

Voltan
Hát a Karib tenger kalózai sorozat még egész jó, de Pókember, meg Transformers? Na ne.
Elenben ez a 300 ez kegyetlen jó lett.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

Atisz
Nem akarok kötekedni de ha elovasnád mégegyszer BaliBoy #90-es hsz-át, akkor látnád, hogy senki nem istenítette a valóságshow-kat, csak meg lett említve hogy a Truman show vetette fel elõször a mainstream valóságshow ötletét.

Képregényadaptáció. Ezzel kapcsolatban már mondtam valamit, nem írom le még1x. Lehet hogy úgyis megmaradt volna ennél a státusznál, ha csak a képi világot veszik át a képregénybõl és kicsit valósághûbb lett volna a sztori. És akkor még tartalma is lenne...

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Atisz
Voltak azért: Véres Gyémánt (nálam abszolút a legjobb), A Tégla, Silent Hill (ez lehet hogy nem tartozik már ide, de ez sem volt olyan rég, illetve tény hogy nem közönségfilm)...

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

Nethyrrea
nyelvtanilag te se vagy toppon, mert vagy nem tudod értelmetzni amit írtam, vagy te is egyike vagy a valóságshow nézõknek és magadra vetted (jogosan).

témánál maradva, aki a történelmi hûség miatt rimánkodik, le kéne ülnie kicsit gondolkodni, hátha felfogja hogy ez NEM A TÖRTÉNELEMKÖNYVEK ALAPJÁN KÉSZÜLT FILM, könyörgöm, hanem egy film ihlette képregény alapján készült! a képregény pedig eleve fikció, nem is akar reális lenni. ennyit kéne felfogni.

RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX

igaz a lasításban mutatott, kamera által körbejárt, 4. vagy 5. levágott fej már túlzás volt

a látvány világ nagyon ott van

Tower Guard
Ízlések és pofonok, ennyi...
Nemtom nálad mi számíthat jó filmnek, de biztosan jókat nézhetsz

Tower Guard
énsem azért írtam😊
a Beanrõl én is hasonlókat hallottam de mondjuk a breatch-et meg a zodiac-ot nem láttam sajna de utánanézek😊

éppolyan hype-os filmek, mint a 300.
Voltan
"pókember3 karib tenger kalózai3 transformers "

Hú, hát ezek aztán tényleg nagy dobások...

nem vitatkozni akartam meg belekötni😊 odavágós film meg valóban nem igazán volt.

mondjuk a taxi4 éls a bean sokak szerint állat, a smokin aces jópofa film, szerintem élvezetesebb. a legjobb talán a breach volt meg a fincher-féle zodiac.
Tower Guard
Hát ez csak az én véleményem, de eddig nemnagyon voltak ilyen nagy durranások, jó tudom jön majd a pókember3 karib tenger kalózai3 transformers meg még jut majd a jóból bõven, de említs meg légyszíves 1-2 filmet amik odavágtak eddig

"egyenlõre ez kimagaslóan a legjobb film idén, egyenlõre..."

hány idei film volt meg?😊
Tower Guard
Akárki akármit mond de sztem KIB*SZOTTJÓ film volt ez nagyon jól megcsinálták nekem nagyon bejött egyenlõre ez kimagaslóan a legjobb film idén, egyenlõre...

nethyrrea: "aki valóságsókat nézeget az meg is érdemli. iqháború és kultúraépítés a köbön. bazeg de ostoba vagy...."

lehet, de szerintem az sokkal ostobább, aki az alapján ostobáz le egy embert, hogy mit néz. poor you.
BaliBoy
Neked is csak azt tudom ajánlani, hogy tanulj meg szöveget értelmezni. Nem túl jól állsz belõle. Szerintem sehol nem ajnároztam a valóság show-kat. CSak mint tényt írtam, hogy a Truman show adta hozzájuk az alap5letet. Te IQ bajnok...

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Nethyrrea
aki valóságsókat nézeget az meg is érdemli. iqháború és kultúraépítés a köbön. HAJRÁ GYÕZIKE!! bazeg de ostoba vagy....

RF ONLINE Nethyrrea -LVL51 ARMOR RIDER - Novus server BlackTide L2- BDEyes Lvl 87 ISS/73necro EVE Online - Nethyrrean FGC/RAX

Voltan
"Szeintem kultfilmnek lehet nevezni egy olyan filmet ami késõbb mûsorok százainak volt az alapja."
Nem.

Nekem az nem tetszik hogy nehany helyen animalt szineszek szerepeltek.
Gondolok itt a neger kovet megjovetelere amikor meg lovon ul.
Vagy amikor a spartai kiraly folmaszik a venekhez a hegyen. Pontosan meg lehet mondani hogy melyik kepkockatol muanyag. (az ugras elottol)
A farkas is mu. De hogy 4 agara van az enyhen szanalmas.

Viszont a legvegen azok a rajzok valami hihetetlen jok. Abbol kellett volna megcsinalni a filmet. Nekem baromira tetszik, ugy is biztosan megneztem volna.
Elfogadom a kirtikád és, hogy neked nem jött be. Csak azt nem értem, hogy a fenébe lehet nem azt várni a filmtõl, hogy "spártaiak vagyunk, kemények vagyunk" , amikkor a cím és minden elõzetes is errõl szól

Megnéztem. Az elején nagy filmet vártam, elolvasva az elsõ kritikákat, lejjebb adtam az elvárásaim. Az elején valóban unatkoztam, vártam hogy történjen végre valami, a közepe jó volt, az "otthoni" jelenetek unalmasak. A "spártaiak vagyunk, kemények vagyunk" hozzáállás nekem túlzottan amerikai szagú volt, nem tetszett. A történelmi háttérrel kapcsolatban meg az lehet max. idegesítõ, hogy iszonyatosan aprót kellett volna változtatni, hogy igazi legyen, és ezzel csak nyert volna a film, nem csökkent volna az értéke.

Összességében a 8 feletti IMDB pontszámot erősen túlzottnak tartom, jó ez 7-esnek is, de inkább 6,5.

Tegnap este megnéztem moziba, szerintem nagyon jó kis film, én jól szórakoztam. Már magából a címbõl meg az egy mondatos elõzetesbõl (300 spártai feltartóztatja a perzsai sereget) lehetett tudni, hogy nem lesz történelemhû. Ha nagyon kukacoskodni akarnék egyedül a végénél éreztem azt, hogy na itt akkor most vhogy be kell fejezni a filmet, pontosan nem irom le mirre gondolok mert az spoiler lenne.
Kép(néhol jobb lett volna,ha mellõzik a cgi-t ,de végülis ez a stílusa és így nyilván mindent könnyebb megcsinálni):10 Hang(szegény csórikám jól berekedhetett a végére😊):10 Történet(ez egy akciófilm):7 Szinészi alakitás(akciófilm révén annyira nem játszik, de nekem tökéletesen megfelelt): 9

szóval összesítve: 9/10

BaliBoy
Szeintem kultfilmnek lehet nevezni egy olyan filmet ami késõbb mûsorok százainak volt az alapja. (valóság showk) És ha szerinted a 300 és Truman show tartalmilag egy szinten mozognak...???

ööö, ha neked nem tetszett a truman show, akkor nem lehet kultfilm. kiábrándítalak. ezt nyilván nem te döntöd el.
Nethyrrea
ha neked a truman show kultfilm akkor ennyi erõvel a 300 bõven felkerül a dicsõségtáblára.......

BaliBoy
Hát nagyon tévedsz. Ez a film sosem lesz kult. Mikor lesz ez akkor film mint a Csillagok háborúja, Mátrix, Forest Gump, Truman show, Gyûrûk Ura............ stb. Megmondom. Soha. Mégpedig azért nem mert ahoz valami mondanivaló is kéne a filmbe, ez pedig egy tömény hentelés.

Egyébként is erõs szövegértési problémákkal küzdötök Lameth kollégával 1ütt. Javaslom olvassátok el még1x amit írtam meg amit Atisz írt. Tudjátok, akinek nem inge ne vegye magára. Itt azokkal van a gond akiken már eleve rajta van az ing!

Ha más neveket használnának, akkor meg azért pattognál, hogy a story-t a törikönyvbõl lopták, és mindent átneveztek! 😛
Ez egy film vazze, kitaláció! Nem a dokumentumfilm kategóriában indul, úgyhogy nem kell sírni. Bár bevallom, személyesen egyetlen spártait sem ismerek. Viszont ellenben veled, én jót tudok szórakozni egy olyan filmen is, amit nem a törikönyvbõl copy-ztak ki, bár tudom, hogy nem sok köze van a látottaknak a valósághoz. Nem tudom, miért zavar az egyeseket, hogy valakiknek tetszett a film? Miért kell megmagyarázni, hogy mi idióta, tanulatlan barmok vagyunk? Ha valaki azt mondja nekem, hogy szerinte sz@r volt, akkor azt elfogadom. Nem fogok az intellektuális képességeire lekicsinylõ megjegyzésket tenni. Más ízlése van, ennyi.
Bazzeg!!! Még mindíg vannak, akik nem értik ezt az egészet... 😞 (Meg persze lesznek is.😊 Azt hittem mindenki felfogta, (amit mondtam, mert én marha okos vagyok és van 11 diplomám hozzászólásból és megmondásból), hogy ezt csak élvezni kell. Ja, és kult film, már most. Ide a rozsdás fakést!!!! A történelemmániákusak meg üljenek be egy könyvtárba aztán tanulmányozzák a fennmaradt emlékeket, nem ide kell okoskodni... Ez nem az a történet... Viszhall ismét.
Atisz
Errõl van szó...imádom hogy többségében olyan emberek magasztalják az egekig ezt a filmet ("De hát nem érted? Képregényadaptáció!") akik hadilábon állnak a történelemmel, nem ismerik a spártaiakat, nem tudják hol van a Termophülai-szoros, vagyis akik a legjobban rászorulnának a történelemoktatásra...

Szartaliga fotosopp az egész.
BaliBoy
És akkor a filmrõl a Véleményem.
Nagyon pörgõs, izgalamas hentelõs múvi. De nagyon silány történelmi háttérrel. (amirõl már leírtam a véleményem) Azonkívül, hogy a csecsemõket tényleg lehajították + maga a tény, hogy Thermopüllai szorosnál azonos nevû emberek ütköztek meg nem sok köze van a történelemhez. De mint már említettem egy nagyon pörgõs, izgalmas film ami képes feledtetni ezeket. (sajnos sok olyan emebernél is akiknél nincs mit feledtetni). Legutóljára az Bábelhez volt kommentem, ott nem értettem 1et Winnivel de itt jobban 1ezik. Látványban nagyon jó, de ez nem minden, mivel láthattunk már sokkal jobbakat is (GYU, SW ha már CG) ezért én csak 10/6ra értékelem. Szövegesen: egy olyan film amit meglehet nézni többször is de nem kultusz film.
u.i.: Azért a HD változatot én is megsasolnám megfelelõ készüléken. 😄

BaliBoy
Hát jah. Ha értelmes emberekrõl beszélnénk. De mikor haverom elmesélte, hogy a nagyapja svájcban fogadósként dolgozik/zott és amikor megjönnek az amerikai hülyegyerekek és elkezdik keresni a lila teheneket... <#falbav>
Szóval amíg ilyen hülyék vannak (magyarok is, akik azt hiszik, hogy a március 15-i forradalom '56ban volt <#csodalk>) addig igenis foglalkozni kéne a történelmi eseményeket feldolgozó filmek hátterével is!

biztos megnézem majd, de a "mûanyag" tényleg áthatja a fenti képeket. amint nézegettem õket beugrott a Wonderful Days címû anime.
aki el tud vonatkoztatni a szereplõk cg mivoltától, annak nagyon bejöhet, csak ajánlani tudom. lenyûgözõ látványvilág és zene, a történet is egész jó. cyberpunk anime.
Wonderful Days

\"The voices are back... Excellent.\"

Magnificat
Egyrészt bárki mondhat kritikát... Ugye nem gondolod, hogy nem végeztél kritikusként (amiként nem lehet végezni 😄), ezért nem mondhatnál? Mellesleg tudod, hogy Réz András hogy lett kritikus? Õ maga mesélte el egyszer a TV-ben 😄
Ja és Réz filmesztéta (btw ezt a "szakmát" is kinyílvánította/ták, nem végzettség 😄)

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

mellesleg hányszor kell még majd itt leírni h ez nem történelmi film, hanem 1 bizonyos képregény, kockák helyett mozgással. ennyi.

már bocs, ez nem kritika, ez leírás. kritika nem lehet, mert azt csak kritikus írhat. az meg nem csak annyi hogy egy oldal megkér egy jöttmentet (mint pl itt), hogy írjon róla, nem ám! a kritikusnak is van végzettsége amitõl kritikus mint pl Réz András. ami itt megy az semmi.

Amellett, hogy megértem és elfogadom, ha valakinek nem tetszik a film, a kritika szerintem sz@r.
Tegnap láttam moziban, erre készültem már hónapok óta, és nem csalódtam. Egy mesét vártam csodás látványvilággal, és meg is kaptam. Lehet, hogy csak igénytelen vagyok, de örülök, hogy egy jót szórakoztam. Én a kritika írójával ellentétben egy percig sem éreztem "alvásra ingerlõ"-nek a cselekményt, ha végig a hent ment volna, akkor az lenne a baj, hogy semmi mellékszál sincs.
Aki a történelmi hûséget keresi, az mit szólt a gladiátorhoz? Kb. ugyenennyi köze van a valósághoz: fikció valamennyi történelmi alappal.
Sajnálom, ha valakinek nem jön be a látványvilág, da sajnos nem lehet olyan filmet csinálni ami mindenkinek tetszik, nekem nagyon bejött a számítógéppel készült háttér, a lassítás-gyorsítás.

9.5/10
Nekem tetszett a film, jobban elvoltam vele mint a Trójával.

Kis adalék:

"A filmet mindössze 60 nap alatt vették fel Montrealban. A felvétel elõtt a színészek 6 hetek komoly kiképzésen vettek részt, hogy fizikailag szintrehozzák õket. Az útómunkák kb. 1 évet igyényeltek, amelyben három ország 10 különbözõ vizuális effekt cége segédkezett. A filmet teljes egészében Avid és Final Cut Pro-ban készítették. A 3D-s effektek Maya, XSI és Lightwave készültek. A 2D-s effektekhez a Shake, Inferno, Fusion és Combustion szoftvereket használták.

A felvétel egyik érdekessége, hogy mindent 50 és 150 képkocka/másodperces anyagra rögzítettek. Ez jóval magasabb, mint a legtöbb másik film. A felvett anyagot ezután HD SR szalagra vitték át, majd QuickTime segítségével elõ vágták HD minõségben. A 300 készítõi választották a Maceket. Bár a legtöbb anyagot nem Final Cut Proban készítették, a készítõknek mégis azt kedvelték jobban. A 2D-s effektek fõ szoftvere a Shake volt, míg az elõzetesekhez a QuickTime-ot választották. A vizuális effekteken dolgozó fõ csoport 15 G5-ös Macintosh számítógépet használt és mindahhoz összesen 16 terabyte-nyi tárolóra volt szükségük.

Megjegyzés: a filmet nem úgy készítették, hogy minden részlete történelmileg helyes legyen. Néhány dolgot megváltoztattak benne, a film miatt."

Mac Pro.

alma2
Koszi, hogy kifejtetted !
azert nincs annyi benne, hogy ujbol megnezzem, megha tekergetve is, hogy szemelyesen is meggyozodjek rola 😊

szerintem

Nem értem miért a Troyához meg a Gladiátorhoz hasonlitsák itt az sg-n(csak azért, mert szandálos).
Azokban hol voltak ilyen szörny emberek?
Sokkal komolyabbak mint a 300

Nem azt mondom, hogy a 300 rossz, mert szerintem hatalmas film és jobban tetszik mint a pl. a Troya

Ingyen Film Letöltés http://ingyenfilmletoltes.info/ http://moviepie.info

Moyko
jó a 300.

Vizuális Orgia. HD kell. Meg D'Cut ahogy az elöttem szoló mondotta.
Nem kell ettõl sokat várni..én pont azt kaptam amire számítottam.
Egy jó mozit.

There is only one Boss!

Hát jópár helyen nem azt lehetett olvasni, amit mondtak a szereplõk. De, hál'isten elég szépen beszélnek a színészek, így aki tud valamennyire angolul, annak elég csak a szöveget hallgatnia, nem kell a feliratot olvasnia.
Tegnap megnéztem. Szerintem döbbenetesen jó, bár a mozik még mindig fosok.

HD director's cutot ide bele a kezembe 😄

Ja és a felirat döbbentesen fos.

leadják simán csak max késõbb. az mtv és az hbo ugyanúgy vetít vágott, korhatáros verziókat.
Ja, és rtl, tv2 nem hiszem, hogy leadja, mert tele van vérrel, ahol meg az nem folyik ott cici villan, úgyhogy mire az összes ORTT által nem komált jelenetet kivágják a film 20 perces kisfilm marad.
Most néztem meg Kaposvár Plazaban <#vigyor3>
Aszondom, király film, akinek nem tetszik az <#mf2>

SPOILER
-------------------------------------------------------------------
Látom sok mûkedvelõ van itt, akik nézik a filmeket, de a részletekre már nem tudnak figyelni. A szoros egy magaslaton fekszik, elõtte sziklaplatóval. A szoros bejáratánál tömörülnek a spártaiak. A plató bal oldalán hegyek, jobb oldalán a szakadék és a tenger, a platóra egy keskeny (film alapján kb 50m széles) homokos föveny vezet fel kicsit srégen, nem pont szembe. Az elsõ rohamkor a spártaiak elõrenyomulnak, a perzsák egy része a sziklaplatóra szorul, onnan potyognak le, de mivel a plató túlnyúlik a hegyek takarásán, ezért meg tudják õket sorozni nyilakkal. Az elefántok szintén a sziklaplatóról potyognak le.
Ja, az ösvény meg nem titkos, mivel azt a hegyi kecskék járták ki <#nezze> a kis gnóm mondandója.
És még mielõtt vki az mondaná, hogy sebezhetetlenek, hírók, stb, az figyelje meg az apró részleteket. A spártaiak falanxban mozognak, amíg az egyik a pajzsával véd, addig a másik leszúrja a támadót, és így tovább és így tovább. Összezárnak, löknek, kinyílnak, szúrnak, összezárnak -> ez a taktika. Perzsák meg csak futkorásznak.
games4ever
hát énis megnéztem, sztem qva jó volt, bár télleg vannak benne kisebb-nagyobb hibák, de aki megakarja nézni, az mindenféleképp moziba nézze, mert ott odabax a hangulat😉