165
-
emp #125 Trúmen só??? Az egy dolog, hogy a sztori nagy ötletet adott egy okos amerikainak, de, hogy konkrétan maga a film kult lenn??? ajjajj... -
Fikázás ide vagy oda,kritizálhatja minden nagyokos,de ez a lényegen nem változtat,hogy a film az elejétől a végéig nagyon hatásosra sikerült!
Fölösleges belemenni a történelmi háttér boncolgatásába,a készítés módjába,hogy mennyi a cdigitális és mennyi az élő szereplő( ilyen alapon a Star Wars új részei is rajzfilmek!)!!!
A film a célját elérte nálam,látvány és hang tökéletes összhangban!
Nekem nagyon tetszett! -
Lameth #123 Készült hasonló film, mégpedig a Final Fantasy: Advent children, ami az FFVII story-jára épül, annek megfelelően szerintem fényévekkel jobb film lett, mint az első FF "megfilmesítés".
Doktor Kotász: nagyrészt élőszereplős a film (persze a százezres tömeget géppel csinálták), a háttereket viszont tényleg majdnem 100%-ig számítógéppel készítették. -
Wittgen #122 Mivel nagyjából szinte semmi írásos cucc nem maradt fenn a spártaiakról ebből az időből, csak Hérodotosz (asszem) leírásai, nem tudom egyesek honnan veszik a bátorságot, hogy mindenféle történelmi tények mellőzésére és az akkori politikai élet megcáfolására vetemedjenek.
Meg sokan írkáljátok, hogy mutánsok így meg úgy. Nem néztetek túl sok Resident Evilt a múlt héten? Ebben max volt 1 nagyra nőtt ember, akinek lereszelték a fogait, meg 2 elefánt és 1 rinocérosz felszerelve pajzsokkal, láncokkal. Csak a spártaiak mondták, hogy szörny mert még soha nem láttak olyat addig. Ha jobban mgnéznétek a filmet a narrátor úgy meséli, mintha nagyoin is életszerű lenne. Menetelünk, harcolunk, izzadság folyik az arcokon, szörnyek törnek ránk perzsák által meglovagolva, stb.
Bazz, ha nem tudnám, hogy vannak kis növésű emberek és vannak oroszlánok, azt mondanám, hogy mutáns meg szörny, meg bárki más is. Az egész film egy visszaemlékezésen alapul, olyan, mintha vették volna a katona naplóját és abból csináltak volna egy olyan filmet, ami szó szerint követi az abban leírtakat, ahogya azt az a katona látta/átélte.
Oltári nagy film!!! -
winnie #121 "Nem tűnt fel senkinek, hogy ez nem egy film, hanem egy vegytiszta kompjuteranimáció? "
főleg a háttér komputeranimáció. a színészek hús-vér emberek, csak a többit vetítették mögéjük. -
A Final Fantasy-re gondolsz. Az tényleg teljesen CGI-ből állt. Ott azzal rontották el, hogy nem a játéksorozat egyik részének sztoriját adaptálták forgatókönyvnek, hanem írtak mellé egy kb. 8 éves gyermek szellemi színvonalát tükröző történetet. Kár érte, mert tényleg szépen meg volt animálva. (A sztori nélküli film viszont nem is teljesített túl jól, ezért nincs is hasonló próbálkozás) -
Doktor Kotász #119 Olvastam az első hozzászólásokat, azután felpörgettem a tetejére.
Nem tűnt fel senkinek, hogy ez nem egy film, hanem egy vegytiszta kompjuteranimáció? A szereplőket max beszkennelték egyszer, és a szinkront adták a "rajzfilmhez". Amit láttam belőle, az mestermű.
Hogy lehet ezt filmnek nézni, amit leműanyagozunk?
Ez a legdöbbenetesebb kompjuteranimáció, már amenyit a bemutatójából láttam.
Egy hasonlót láttam korábban, aminek a rövid sztorija, hogy szellemlények lepik el a földet, és elrabolják az emberek lelkeit, és csak egy speciális erőtér az amin nem képesek áthatolni...
Nem jut eszembe a címe, de egy kultikus számítógépes játék adaptációja volt.
Dr. Kotász -
winnie #118 "Ez a film egy kib.szott háborúról szól. Milyen gondolkodtató dolgot rakjanak bele???? "
semmilyet. de akkor miért rakták bele ezt a sok kamu politikát? meg a csávót, aki a zsebében hordja a júdáspénzt:)
épp ez az, hogy szólhatott volna az egész a háborúról és nem csak a háború "anyaországból" való támogatásáról:) -
Aki meg művészfilmet akar nézni, az menjen olyan moziba! Ott agyalhat! -
Ez a film egy kib.szott háborúról szól. Milyen gondolkodtató dolgot rakjanak bele???? Szerintem meg ha ilyet raktak volna bele, akkor lett volna túlerőltetett. Amúgy is jellemző, hogy az esztéták minden filmet lehúznak, mart az dívik. A túlzások meg pont azért kerültek bele, mert legendát akartak megfilmesíteni, nem dokumentumfilmet akartak csinálni. Leszólhattok a véleményemért, lesz.rom, úgysem válaszolok rá! -
winnie #115 "Hát a Karib tenger kalózai sorozat még egész jó, de Pókember, meg Transformers? Na ne."
nyilván a transformersről fogalmad sem lehet. lehet, hogy az év bukása lesz vagy az év durranása, de még nem mutatták be. a pókember meg nem hiába ilyen népszerű. nem tetszik neked, na puff. más szerint a 300 középszer:) -
Na akkor legalább ebben megegyeztünk:) -
őő Véres Gyémánt húh de ismerős neve van de nem ugrik be:S a Tégla valóban az jó kis film, Silent Hill na az meg messze a legjobb:) játékokat is kinyomtam és hát utána a film, ez egy élmény:D csak hát nem 2007-es mint ahogy írtad is, dehát még az elejefele vagyunk az évnek. Legyen sok jó film és jó az élet!:D -
Hát a Karib tenger kalózai sorozat még egész jó, de Pókember, meg Transformers? Na ne.
Elenben ez a 300 ez kegyetlen jó lett. -
Nem akarok kötekedni de ha elovasnád mégegyszer BaliBoy #90-es hsz-át, akkor látnád, hogy senki nem istenítette a valóságshow-kat, csak meg lett említve hogy a Truman show vetette fel először a mainstream valóságshow ötletét.
Képregényadaptáció. Ezzel kapcsolatban már mondtam valamit, nem írom le még1x. Lehet hogy úgyis megmaradt volna ennél a státusznál, ha csak a képi világot veszik át a képregényből és kicsit valósághűbb lett volna a sztori. És akkor még tartalma is lenne... -
Voltak azért: Véres Gyémánt (nálam abszolút a legjobb), A Tégla, Silent Hill (ez lehet hogy nem tartozik már ide, de ez sem volt olyan rég, illetve tény hogy nem közönségfilm)... -
nyelvtanilag te se vagy toppon, mert vagy nem tudod értelmetzni amit írtam, vagy te is egyike vagy a valóságshow nézőknek és magadra vetted (jogosan).
témánál maradva, aki a történelmi hűség miatt rimánkodik, le kéne ülnie kicsit gondolkodni, hátha felfogja hogy ez NEM A TÖRTÉNELEMKÖNYVEK ALAPJÁN KÉSZÜLT FILM, könyörgöm, hanem egy film ihlette képregény alapján készült! a képregény pedig eleve fikció, nem is akar reális lenni. ennyit kéne felfogni. -
BCs design #108 igaz a lasításban mutatott, kamera által körbejárt, 4. vagy 5. levágott fej már túlzás volt -
BCs design #107 a látvány világ nagyon ott van -
Ízlések és pofonok, ennyi...
Nemtom nálad mi számíthat jó filmnek, de biztosan jókat nézhetsz -
énsem azért írtam:)
a Beanről én is hasonlókat hallottam de mondjuk a breatch-et meg a zodiac-ot nem láttam sajna de utánanézek:) -
winnie #104 éppolyan hype-os filmek, mint a 300. -
"pókember3 karib tenger kalózai3 transformers "
Hú, hát ezek aztán tényleg nagy dobások... -
winnie #102 nem vitatkozni akartam meg belekötni:) odavágós film meg valóban nem igazán volt.
mondjuk a taxi4 éls a bean sokak szerint állat, a smokin aces jópofa film, szerintem élvezetesebb. a legjobb talán a breach volt meg a fincher-féle zodiac. -
Hát ez csak az én véleményem, de eddig nemnagyon voltak ilyen nagy durranások, jó tudom jön majd a pókember3 karib tenger kalózai3 transformers meg még jut majd a jóból bőven, de említs meg légyszíves 1-2 filmet amik odavágtak eddig -
winnie #100 "egyenlőre ez kimagaslóan a legjobb film idén, egyenlőre..."
hány idei film volt meg?:) -
Akárki akármit mond de sztem KIB*SZOTTJÓ film volt ez nagyon jól megcsinálták nekem nagyon bejött egyenlőre ez kimagaslóan a legjobb film idén, egyenlőre... -
winnie #98 nethyrrea: "aki valóságsókat nézeget az meg is érdemli. iqháború és kultúraépítés a köbön. bazeg de ostoba vagy...."
lehet, de szerintem az sokkal ostobább, aki az alapján ostobáz le egy embert, hogy mit néz. poor you. -
Neked is csak azt tudom ajánlani, hogy tanulj meg szöveget értelmezni. Nem túl jól állsz belőle. Szerintem sehol nem ajnároztam a valóság show-kat. CSak mint tényt írtam, hogy a Truman show adta hozzájuk az alap5letet. Te IQ bajnok... -
aki valóságsókat nézeget az meg is érdemli. iqháború és kultúraépítés a köbön. HAJRÁ GYŐZIKE!! bazeg de ostoba vagy.... -
"Szeintem kultfilmnek lehet nevezni egy olyan filmet ami később műsorok százainak volt az alapja."
Nem.
-
khiraly1 #94 Nekem az nem tetszik hogy nehany helyen animalt szineszek szerepeltek.
Gondolok itt a neger kovet megjovetelere amikor meg lovon ul.
Vagy amikor a spartai kiraly folmaszik a venekhez a hegyen. Pontosan meg lehet mondani hogy melyik kepkockatol muanyag. (az ugras elottol)
A farkas is mu. De hogy 4 agara van az enyhen szanalmas.
Viszont a legvegen azok a rajzok valami hihetetlen jok. Abbol kellett volna megcsinalni a filmet. Nekem baromira tetszik, ugy is biztosan megneztem volna.
-
Vucli #93 Elfogadom a kirtikád és, hogy neked nem jött be. Csak azt nem értem, hogy a fenébe lehet nem azt várni a filmtől, hogy "spártaiak vagyunk, kemények vagyunk" , amikkor a cím és minden előzetes is erről szól -
Cat #92 Megnéztem. Az elején nagy filmet vártam, elolvasva az első kritikákat, lejjebb adtam az elvárásaim. Az elején valóban unatkoztam, vártam hogy történjen végre valami, a közepe jó volt, az "otthoni" jelenetek unalmasak. A "spártaiak vagyunk, kemények vagyunk" hozzáállás nekem túlzottan amerikai szagú volt, nem tetszett. A történelmi háttérrel kapcsolatban meg az lehet max. idegesítő, hogy iszonyatosan aprót kellett volna változtatni, hogy igazi legyen, és ezzel csak nyert volna a film, nem csökkent volna az értéke.
Összességében a 8 feletti IMDB pontszámot erősen túlzottnak tartom, jó ez 7-esnek is, de inkább 6,5. -
Vucli #91 Tegnap este megnéztem moziba, szerintem nagyon jó kis film, én jól szórakoztam. Már magából a címből meg az egy mondatos előzetesből (300 spártai feltartóztatja a perzsai sereget) lehetett tudni, hogy nem lesz történelemhű. Ha nagyon kukacoskodni akarnék egyedül a végénél éreztem azt, hogy na itt akkor most vhogy be kell fejezni a filmet, pontosan nem irom le mirre gondolok mert az spoiler lenne.
Kép(néhol jobb lett volna,ha mellőzik a cgi-t ,de végülis ez a stílusa és így nyilván mindent könnyebb megcsinálni):10 Hang(szegény csórikám jól berekedhetett a végére:)):10 Történet(ez egy akciófilm):7 Szinészi alakitás(akciófilm révén annyira nem játszik, de nekem tökéletesen megfelelt): 9
szóval összesítve: 9/10 -
Szeintem kultfilmnek lehet nevezni egy olyan filmet ami később műsorok százainak volt az alapja. (valóság showk) És ha szerinted a 300 és Truman show tartalmilag egy szinten mozognak...??? -
winnie #89 ööö, ha neked nem tetszett a truman show, akkor nem lehet kultfilm. kiábrándítalak. ezt nyilván nem te döntöd el. -
ha neked a truman show kultfilm akkor ennyi erővel a 300 bőven felkerül a dicsőségtáblára....... -
Hát nagyon tévedsz. Ez a film sosem lesz kult. Mikor lesz ez akkor film mint a Csillagok háborúja, Mátrix, Forest Gump, Truman show, Gyűrűk Ura............ stb. Megmondom. Soha. Mégpedig azért nem mert ahoz valami mondanivaló is kéne a filmbe, ez pedig egy tömény hentelés.
Egyébként is erős szövegértési problémákkal küzdötök Lameth kollégával 1ütt. Javaslom olvassátok el még1x amit írtam meg amit Atisz írt. Tudjátok, akinek nem inge ne vegye magára. Itt azokkal van a gond akiken már eleve rajta van az ing! -
Lameth #86 Ha más neveket használnának, akkor meg azért pattognál, hogy a story-t a törikönyvből lopták, és mindent átneveztek! :P
Ez egy film vazze, kitaláció! Nem a dokumentumfilm kategóriában indul, úgyhogy nem kell sírni. Bár bevallom, személyesen egyetlen spártait sem ismerek. Viszont ellenben veled, én jót tudok szórakozni egy olyan filmen is, amit nem a törikönyvből copy-ztak ki, bár tudom, hogy nem sok köze van a látottaknak a valósághoz. Nem tudom, miért zavar az egyeseket, hogy valakiknek tetszett a film? Miért kell megmagyarázni, hogy mi idióta, tanulatlan barmok vagyunk? Ha valaki azt mondja nekem, hogy szerinte sz@r volt, akkor azt elfogadom. Nem fogok az intellektuális képességeire lekicsinylő megjegyzésket tenni. Más ízlése van, ennyi.