33
  • Gerikeee
    Ismerek egy olyan csávót aki ezen a játékon dolgozott . Szerintem király játék lett
  • BiroAndras
    Kapható magyar verzió. Sőt, van benne egy bónusz DVD, amin van pár videó a készítésről, meg pár más érdekesség.
  • Bakutyin
    A németek "Arbeit macht frei" épületét hiányolom. Olyat mért nem lehet?
  • Wittgen
    Nos, az a baj, hogy a cikk alapján sokan azt gondolják, hogy csak sohasem létező, futurisztikus eszközök vannak a játékban, pedig a készítők is sok alkalommal megemlítették, hogy prototípus vagy létező tervben levő gépezeteket írtak bele a játékba. Talán csak a mech-ek, de lehet, hogy a németeknek már erre is voltak tervei.
  • PetruZ
    "Nagyobb tankok tekintetében sem kell szégyenkeznie a németeknek, hiszen a Panther és Tigris mellett kaptak egy Elephant és egy Maus nevű tankot is."

Ez utóbbi kettő is létező, sőt, működő koncepció volt.
    A Maus volt minden idők legnehezebb tankja, egy 188 tonnás acélszörnyeteg, ami alatt előbb a saját felfüggesztései, később - a konstrukció kijavításával - a hidak is összerogytak, és ezért kétéltűre építették. :) Két darab készült belőle, de éles bevetésen sosem voltak. Az oroszok fogták el mindkettőt, de mivel a legénység felrobbantotta őket, nem sok hasznát vehették. Jellemző, hogy az orosz hadmérnökök erre kitalálták, hogy az egyik épen maradt talprészére ráműtik a másik épen maradt lövegtornyát. :) Megcsinálták, hazavitték, tesztelték, most múzeumban áll.
    Az Elefant egy 65 tonnás tankvadász volt, 91 darab készült belőle, és puskaport is "szagolt", ugyanis bevetették őket a kurszki csatában, majd a megmaradtakat később a visszavonuláskor és az olasz csatákban is használták (az utolsó darab még Berlin ostrománál is működött). Két darab maradt fent belőle.

Kis színes: már a Panzer General 2-ben is benne voltak. :)
  • Dexantreal
    Ja, oké. Ha lesz lóvém, megvesze mboltban.
  • quentit
    A magyar változat álltalában később szokott megjelenni minden játékból (mármint a letölthető, ami álltalában a warez szinonímája, kivéve steam :))
  • Dexantreal
    Mert warez verzió angol volt.
  • Dexantreal
    Boltban megveszem, úgy kell ezt érteni.
  • Wittgen
    Igen, én is észrevettem, hogy néhány építős egység elbújik itt-ott, mikolr nagy attak van.
  • osszaki
    Hmm... Én a demót próbáltam ki, hát, hogy is mondjam. El van vele az ember, de csak pár óráig. Legalábbis nálam így volt. Vártam én is a játékot, ahh mondom alternatív történelmi szál, de jó lesz, és a képek is meggyőzőek voltak. Aztán megnéztem a demót puff... csalódtam. Sajnos, ahogy a készítők is elmondták 1 újságcikkben a kiadó egy C&C-re emlékeztető RTS-t kértek. Megkaptuk, hisz egy az egyben az volt az érzésem, mintha C&C Generals-oznék. Nyersanyagszerzés, építkezés, kezelőfelület mind-mind megyegyezik. Sztem, bitang jó RTS-eket tudnánk csinálni, ha nem lenne még mindig idő és anyagi korlát a fejlesztőknek. Na de majd egyszer, addig is hajrá. :)
  • Spaceghost
    Ez a játék multiban állati jó :) Hamachin keresztül is mükszik úgyhogy jókat lehet vele játszani.
  • Godefroy
    Tényleg nem csal az AI, többször "kiéheztettem" értsd építek erős erődöt ahova szépen jönnek azt csak elfogyott a támadásra cucca és vége, utána már csak ki kellett végezni.

Viszont buta az AI ahogy írtam mindegyik játékban ilyen ha 50% +1 egységed van győztél.
  • BiroAndras
    "Csak az eredeti van magyarul?"

Milyen értelemben eredeti?
  • BiroAndras
    "És az mitöl van ha nem csal a játék hogy ha lebombázom az ellenség bázisát a tank épitö gyárakat szét lövöm a memaradt tankjait nem telik el 1 perc és több tankja van mint elötte volt."

El szoktott rejteni jópár építős kocsit, és gyorsan újra felhúzza a bázist. Az AI-t író srác legalábbis határozottan állítja, hogy nem csal.
  • Tetsuo
    Hm, lehet h jó lesz??
  • BiroAndras
    "Mikor jön ki a Field-Ops?"

Sajnos jelen állás szerint valószínűleg soha. Van némi vita a fejlesztők és a kiadó közt az anyagiakat illetően.
  • googlekereso
    Ja és német csupaszárny vadászrepülő a sugárhajtóművel az a Horten Ho-229.
  • googlekereso
    Ahogy néztem a képeket és a videókat eszembe jutott, hogy rengeteg VALÓDI fegyvert tettek bele pl.: A négymotoros csupaszárny amerikai bombázóra ami a Northrop egyik kísérleti gépe volt, vagy a hatmotoros angol bobázóra amit a gát rombolók használtak volna csak nem építették meg.

Egyébként jó látni, hogy a magyar játékfejlesztők képesek színvonalas játékot csinálni nem úgy mint sokan mások.
  • Dexantreal
    Hé, cikk író, akárki! Csak az eredeti van magyarul?
  • LegionarR
    Nekem tetszett a játék, de a zenéit én személy szerint gyűlölöm... Még hogy jó monőségű?! Rég hallottam ilyen borzadályt... De ennek ellenére a játék tetszik...
  • Wittgen
    Talán, mert több bázisa is van minden pályán, min 2, de általában 3
  • echo
    wow 7,5-et kapott a gamespoton is. Kíváncsiságom felkeltve :O
  • wid22
    És az mitöl van ha nem csal a játék hogy ha lebombázom az ellenség bázisát a tank épitö gyárakat szét lövöm a memaradt tankjait nem telik el 1 perc és több tankja van mint elötte volt. Tank gyára pedignincs Hátakkor? Szóval nem csal.
  • Wittgen
    Viszont AI nem csal, úgy vetem észre, hogy ugyanannyi idő alatt gyárt egységeket ugyanannyi pénzért, valamint az ő erőforrásai is szűkösek.
  • Morden23
    "Kedves dolog például a Gulag építése, ami minden elesett ellenség után fizet."

Azért ez sem példa nélkül álló ötlet.

Act of War c. játékban lehetett pl. börtönt építeni, ami az ELFOGOTT katonák után infót adhatott (vallatás), valamint ha megépítettél hozzá valami CNN-tornyot (nevére nem emlékszem, valami tévé- vagy rádiótorony), akkor a POW-k után kaptál valami lóvét.
  • Godefroy
    Sztem jó a játék, szeretem az ilyen témát.

Egyetlen baja van ami a szokásos: az AI meglehetősen gyenge, a vége felé vannak lehetetlennek tűnő küldetések, hatalmas ellenséges túlerő stb. Ha viszont rájöttél a nyitjára onna sima ügy, de az összes fejlsztgetős harcolos stratégia ilyen

Ez van
  • MEdievil
    nekem nemteccik de az összes 2 vh rts sem amit mostanság kiadtak.. miért az összes magyar csapa csak a vh témában tud alkotni (tisztelet a kivételnek pl. MOC)? kérekszépen valami eredetit valami újat vagy legalább egy igazi IG3-at
  • Wittgen
    Én már régen szórakoztam ilyen jót nem fantasy RTS-sel (azon a vonalon warcraft3 és az armies of exigo vezet még mindig). Utoljára talán még a c&c1 és a red alert1 korában.

Nekem csak az a bajom, hogy kevés a küldetés....

Egyébként oltári jó, hangulatos a zene, bár én felfedeztem a kissebb lopásokat innen-onnan (pl az egyik videóban, ahol az orosz egy böszme nagy géágyúval lő: terminátor2; valamint játék közben zene: gladiátorból átvett traktusok), de oltári lett.
    Ugye, látszik, hogy az átvezetők a játék motorjával készültek. Elég jók lettek.

Nálam mindenképpen 9.5/10 az értékelése.
  • Indigo
    ""Mi lett volna, ha..." kérdéskör. Legalábbis azt hiszem, hogy a magyarok adtak ki ilyet most először, bár nem tudom."

Igen, magyarok voltak, a Stormregion a Rush for Berlin játékával már elsütötte ezt a dolgot :)

Egyébként szerettem az eddigi DR-es játékokat (a legutolsó War on Terrort kivéve, mert az egy hulladék volt), és ez is bejövős lesz, ahogy elnézem. Ideje kipróbálni a demót!

DR-es benfenntesek! Mikor jön ki a Field-Ops?
  • joebacsi
    "Kedves dolog például a Gulag építése, ami minden elesett ellenség után fizet."
    ezen úgy egy percig fetrengtem :DD
    (bár apáink-nagyapáink nembiztos...)
  • Dexantreal
    Basszus, ma van egy éve, hogy regeltem sg-re, ááááá!!!!
  • Dexantreal
    Szerintem jó játék, ötlettel teli. Örülök, hogy a magyaroknak sikerült először olyan játékot a piacra dobni, aminek az egész témája tulajdonképpen a "Mi lett volna, ha..." kérdéskör. Legalábbis azt hiszem, hogy a magyarok adtak ki ilyet most először, bár nem tudom.
    Én kipróbáltam és nekem csak annyi a bajom, hogy introknál tök süket a géjm, elvilleg valami code pack miatt. Most feltettem a K-Lite 2.85 full veziót és lehet, hogy úgy jó lesz, mert az a hiba megszűnt a filmeknél is. Párat nem játszott le.
    A képek jók és a cikk is! Bár csak a bevezetőt olvastam el, de nem baj, biztos jó
    Magyar nyelv csak az eredetiben van? :S