40
-
Wasa #40 -
Wasa #39 C64 powa -
dez #38 Mintha a 2. sor 2. mondatából hiányozna egy szó, mert így értelmetlen a mondat.
1-2 kis helyesbítés (mert azért nem mindegy)...
A C64 jóval előbb jelent meg, mint a C16. Utóbbit azoknak szánták, akiknek a C64 túl drága volt. Meg inkább iskolai gépnek, mert az olcsóság ellenére fejlettebb Basic interpreter volt benne.
"4 hangszín" -> Az érdekes lett volna (4 hangcsatorna, de nem ez volt a lényeg, hanem a digitális 8 bites sample alapú hangképzés)
"És megjelentek a hobbiprogramozók" -> Már jóval előbb megjelentek. Még a C64 előtt. Még a '70-es években, amikor megjelentek az első mikroszámítógépek.
A Commodore már jóval a C64 megjelenése előtt megcélozta az üzleti szférát! Még a (teljes) neve is innen jött: CBM = Commodore Business Machines, és az első gépük is az ide szánt Commodore PET volt. Később is a home-computerek mellett végig ott volt PC részlege is. És éppen az volt a baj, hogy állandóan ezt erőltették (mert úgy gondolták, abban van az igazi nagy money), ide pumpálták a pénzt, pedig ez kevésbé ment nekik. És végül éppen a PC részlegük rántotta őket a csődbe!!! -
#37 Sziasztok!
Nem igazán szoktam fórumozni Ubuntu által vázolt "okostojások" miatt. Mert ha ne adj isten kénytelen beísmerni, h nem neki van igaza akkor jön az alpári stílus.
A Commodore viszont nekem a SZÁMÍTÓGÉP volt. Hát meg is figyeltem egy folyamatosan ismétlődö amihez ragaszkodtak rendesen (na nem akarattal).
Robbant a C-16, meghülyült sokezer gyerek, kell egy ilyen. Eredménye mindenkinek egyértelmű.
Jött a fejlesztés - Plus 4. Num paddal, szövegszerkesztővel, egyébbel. Nem vagyok meggyőzve hogy rengeteg irodában ott figyelt, neadj isten használták is.
De ugye mint jó visszatért a nullához és összerakott egy GÉP-et. C=64. Ehhez hál isten jött egy kiegészítő az 1541es floppy drive. Addigra épp csétcsavarozta vagy a magnó fejét vagy a kezét:D
Ez szép is jó is de az előző hibálya nem érintette anyagilag ezért nem is figyelt rá.
Kidobta a "nagy"testvért a 128at. Totális fejlesztés. Fizikailag is. 2Mhz-es proci ( le kellett lassítani a 64cuccok futtatásához. 99%ban kompatibilitás, hírdették.
Hát persze , h az 1% fog bekavarni. Mer ugye ha meghalja a gamer nem megy minden játék rendesen nem lesz túl lelkes.
Mivel ez a szösszenet az átalagfelhasználó gépeiről szól lesz szíves nem fírtatni senki az A-1000 - 4000es sorozatokat.
És jön számomra legkedvesebb gép az Amíga 500. Wörkbench, Amiga OS. Ezek meg mik :D Beépitett 1.44es meghajtó, nagyobb felbontás, több szín, 4 hangszín. És megjelentek a hobbiprogramozók
Demosceen versenyek, lemezújságok egyebek. Az egér se maradjon ki. Egypár elvérzett holmi settlersek alkalmával:)
De hű maradt önmagához jött az 500 plus. Új alaplap, alapból 1M ram, javított 2.0 kernel. Az 500as játékok mégse nagyon szerették az új cuccot. Ismerős, nem? :)
Érdekességképp volt még egy leváltója a c=64nek A-600asként, RF modulátorral. Csak nemigazán győződtek meg a vásárlók, hogy nekik arra szükségük van.
Az A500 is megkapta a plus alaplapját csak a plus funkcióját nem épitették be. Nem is értem miért.
A 1200ért már csak a szívem fájt kicsit magas ára miatt.és elkezdődött vele a haláltusa is. Értelmetlen fejlesztések, más piacok bepróbálása és a pc.
Vki említette, hogy talán konzolként.. Ott is megbukott szépreményű nulla fejlesztésű CD32-vel.
Nos eddig ugye fejlesztett, próbálkozott. Ezek a pc-ből Commodore-e emberkék tipikusan addig próbálkoznak egy eléggé elterjedt márkával, logoval amíg van benne egy fillér is.
Itt már nem számít mit tett le az asztalnukr, miért szerettük. Hátha vki megveszi a xart is mert C logó van rajta.
Véleményem: SZÉGYEN
Ha netán pontosak az adatok elnézést, így emlékszem -
cain #36 az ilyen termékeknél nem azt fizeted meg, ami benne van a gépben, hanem azt, ami rá van írva.
az, hogy az alienwarenél testreszabnák a pc-t, élesen cáfolni látszik a cég honlapja... van maximálisan 8-10 választási lehetőséged minden alkatrészre, értsd ram, monitor, cpu... ennél még egy átlagos kisker termékpalettája is nagyobb változatosságot mutat. =)
bizonyos körökben egyszerűen menő alienware cuccokkal megjelenni lanpartykon, versenyen, stb.
arról sem kéne megfeledkezni, hogy az ilyen brandek szempontjából magyarország nem piac. a jenkiknek meg megfelelő marketinggel minden szart el lehet adni. -
Rodman6 #35 Én szívesebben láttam volna a Commodore-tól egy tévéhez csatlakoztatható winchesterrel felszerelt játékgépet amin a régi játékok 3D-s remake-jaik lettek volna találhatóak. Szerintem ez lett volna az igazi újjáéledés. Fiatalabb korosztálynak jó lett volna, nem kellene még a 0-10 éveseknek XBOX360-at nyomni a kezükbe. Nem is lett volna nehéz dolga a cégnek mert majdnem minden játékról készült remake csak más néven (1-2 betűeltérés) -
irkab1rka #34 bukta -
#33 nomen est omen :) -
A1274815 #32 Nme rossz az OpenGL én azt használom és preferálom, de az OpenGL2.0/2.1-et nem kéne a DX10-hez hasonlítan, inkább hasonlítanám őket egy agyon bővített DX9-hez. De így is lemrad néhány dologban a DX9Ex-től (réginevén DX9L(Longhorn), mégrégebbi nevén WGF1.0): GPU multi taszking memória védelemmel. Tetszőleges memória címet felhasználhat a GPU közvetlenűl, mappolásnélkül textúraként/PixelBufferként/VertexBufferként/Framebufferként. Igaz az utobbihoz szökséges az, hogy WGF1.0-as kártya legyen (Pl.: Geforce7-es sorozat). -
ubuntu #31 DjDano egy nyomi hülyegyerek, aki kitudja milyen megfontolásból, a Gnu/Linux elszánt ellenségének és a Szent Gates védelmezőjének képzeli magát :-)
Amikor vettem a fáradtságot, hogy alternatív kikapcsolódásként leálljak vitázni egy ilyennel, mindig csúnyán beégette magát. Ezek után némi szitkozódás következett, majd egy új regisztráció új néven. De mivel túl ostoba szerencsétlen, ilyen esetekben mint az előbbi, újra és újra lebuktatja megújuló nickneveit.
Ugye visszaolvasva a hozzászólásomat, egyelen apró utalást sem tettem a Gnu/linuxra, sőt le sem írtam a linux szót. DjDano szerencsére még emlékszik előző életéből származó élményeire :-D
-
Indigo #30 Vajon miért vagy egy kis fröcsögő hülyegyerek, aki minden megszólalásával a Linuxosokat fikázza? Egyáltalán hogy jön most ide a Linux? -
#29 Vajon miért a Linux fanatikusok fikáznak már megint? Nem kell sokáig találgatni... -
ubuntu #28 Szánalmas egy a halottgyalázás. Commodore64 emulátor 50 játékkal sic! Ebben ki is merült a kapcsolat az eredeti legendás commodore gépekkel. Bárki letöltheti, az egyébként a jelenlegi commodoretól teljesen függetlenül fejlesztett VICE emulatort.
Ha már valódi 21. századi Commodore gépet akar valaki nosztalgikus hangulatában ezerszer jobban jár egy CommodoreOne géppel. Jeri Ellsworth egyszemélyben fejlesztette ki és hardware compatibilis a régi C64 gépekkel. A CommodoreOne weblapja itt érhető el.
Ha az árat nézzük, egy erős kiskereskedelmi PC és a CommodoreOne alaplap ára együtt sincs annyi, mint a most mejelentett commodore PC-k, erően túlárazott költsége.
-
vax #27 azért az "xx" szériából elfogadnák egyet. :) mennyiért fogják vajon kinálni?
-
vax #26 bukta.
-
#25 A gép nem lesz halott, nyugaton 1 csomó idióta nem foglalkozik holmi kártyákkal meg processzorokkal, csak komplett gépet vesz. Arrafelé ez tuti biznisz. Én is ezt csinálnám.. -
sathinel #24 Hm halott gép lessz. Pedig szerettem volna ha valamit felmutatnak. Vista nevet amint megláttam máris felejtős. Nagy kár pedig így miben küldönbözik a commodore a Dell -től? Arra meg hogy szép, színes dobozt, és eszközöket kapjak nincs szükségem. A gép vagy gyors vagy szép. Aki gépbuzi mint én annak a legszebb látvány ha nyitott háznál látod hogy műkxzik a gép. Külalakra nem adok.PC-egy legó amit folyamatosan változtatsz. Én valami stabil, kicsi billenytyűvel egybeépített gépet vártam volna, amit fejleszthetek. De legalábbis stabilan futó OS-t vártam volna elsőnek. Erre.... -
#23 Ez tuti siker lett volna, ha a tuningolt DOSsal kenterbe veri legalább a Nintendot, és 1 csomó új játék jönne ki rá..
Csakis akkor. -
Morden23 #22 De hallottam.
Ahogyan te is statisztikáról, piaci mutatókról. -
dez #21 OpenGL 2.0-ról még nem hallottál? -
Morden23 #20 "tuningolt DOS"
Még piaci bevezetés előtt árkot röhögnek köréd.
"spec. Linux felületet"
Mindenki Crysis meg DX10 lázban ég. Újabb árok...
"Na ez tuti siker lett volna a "középkorúak" között :D"
Na ja, az idézőjeles középkorúak egy idézőjeles szűk piaci szegmentumában. Illik eldönteni, hogy retrofílinget, vagy nextgen-t akarunk. A retrofílinggel nincsen baj, csak nem adhatják túlzottan drágán, és nem rakhatják hozzá az aktuális piac uralkodó kliséit (most éppen DX10, és ez által Windows Vista... hiszen minek DX10 kártya DX10 nélkül), ergo nem tudsz mások sikerét kihasználva sikeressé válni.
Ergo felépítesz egy önálló hardver- és szoftverbázist (ez nyilván nem volt opció, hiszen akkor egy új spec. konzolt, vagy valamit adtak volna ki, persze finoman szólva is óriási tőkeinvesztációra lett volna szükség - nekik cash nem volt, támogatót ilyen kockázati befektetésre jelen piaci helyzetben [Wii vs. PS3 vs. X360 + formátumháború + PC nextgen reform] nem találtak volna).
Másik esetben kiadnak egy abszolút a régi hagyományokra épülő gépet, ami iránt (többek között a fentebb részletezett helyzet miatt) alacsony lenne az érdeklődés (nem lehet rajta mit hype-olni, mert nincsen mit reklámozni -> ha nincsen hype, nem indul be a vírusmarketing -> ha nincs kialakuló szubkultúrád/felvevőpiacod/mecélzott szegmentumod, akkor adogathatsz el itt-ott kevés-kevesebb gépet.
A helyzet az, hogy amire Commodore-nak jelenleg lehetősége lett volna, illetve van, az már teljes mértékben foglalt a piacon, és feltételezem, hogy nincsen annyi erejük, hogy "új fogyasztói bázist" teremtsenek maguknak egy teljesen uniqe termékkel.
Gondolom ez az egész CommodorePC arra jó, hogy a márkanevet visszacsalja (kéne csalnia) a köztudatba, és ha megint lesz hitele a cégnek, akkor talánesetleghátha bepróbálkoznak valami egyedivel/újdonsággal is. -
HUmanEmber41st #19 Én a Comodore cég helyében kijöttem volna egy moddolt billenytyűzetbe épített ( laptop szerű) több kategóriát is felölelő gépcsaláddal. Tettem volna rá valami tuningolt DOS vagy spec. Linux oprendszert. Adtam volna hozzá egy külső DVD meghajtót valami régi designba csomagolva + TV és monitor kimenetet. Természetesen külső tápegységgel. Na ez tuti siker lett volna a "középkorúak" között :D -
Indigo #18 Nocsak, nem is tudtam hogy ilyen is van :D
-
Morden23 #17 IndigoPC?
Ehhez szerintem ezen bolt jogászainak lesz egy-két keresetlen szavuk :D:D:D
-
Indigo #16 Akkor kabbe :D
Majd csinálok IndigoPC-t, jól beszopatom vele a népet, a Morden Company-t meg felvásárolom aprópénzért -
Morden23 #15 Lófaszt.
Hát üzletrészt még talán-talán kaphatsz, ha nagyon pedálozol, de a Bishops Fingerről mondj le. Az az enyém.
A Johnnie-t sem adom. -
Indigo #14 Jól hangzik! Beveszel üzlettársnak? :D -
Morden23 #13 Rendelését rögzítettük, köszönjük.
Ezúton tájékoztatnám az összes kedves érdeklődőt, hogy a MordenPC-re tett első tíz megrendelést díjazandó a high-end konfiguráció mellett ajándékként egy karton Bishops Finger-t, valamint egy üveg Johnnie Walker Blue Label-t is szállítunk.
Ezen felül az első megrendelő azon szerencsében részesül, hogy a cég ajándékaként hozzájuthat egy eredeti Hello Kitty Stratocaster gitárhoz! -
#12 Én akarok egy Morden-t. Már most előrendelem. -
Morden23 #11 Ha te az ilyen Alienware meg hasonló cégekre gondolsz, akkor azért azt is meg kell említeni, hogy ott AD1: teljesen saját igény szerint szerelik a masinákat (X videokártya+Y hűtés stb.) AD2: moddingolnak is. Commodore nem ebben a kategóriában indul.
Itt az egyetlen kérdés az ár. Ha mondjuk "ingyen" csapják hozzá a Vistát vagy az egyik videokarit (legalábbis névleg), akkor még esetleg be is nyalathatják ezt pár emberrel.
Az a gond, hogy aki "összerakott" csúcsgépet akar vásárolni (azaz megvan erre az igénye és a pénze), akkor általában nem az "1000 forint árkülönbségért körbeautózom a várost" dolog szokott állni.
Ha valaki ilyen gépet akar az ajtója elé hozatni, az leszarja, hogy 500.000 vagy 515.000 (most csak mondtam egy számot) HUF.
Ahogy látom, eddig a Commodore logón és az 50+ (sokkal könnyebben, de főleg olcsóbban megszerezhető) retro-játékon kívül nem nyújtanak semmi extrát, ami nem éppen egy nagy előny.
Ezzel az erővel én is árulhatnék MordenPC-t: aktuális legjobb hardware egy kicsit extrázott gépházba, Morden logó + Morden kedvenc régi játékai. -
#10 külföldön ennek van piaca, amit mutat, hogy három-négy cég ebből él meg. szóval attól még, hogy Magyarországon mi ilyesmire nem költünk, még nem lesz eleve rossz ötlet. más kérdés, hogy a rajongók többet várnak, de a Commodore-nak jelenleg az elejéről kell kezdeni az egész vállalatépítgetős játszmát. -
Indigo #9 A lefelé mutató hüvelykujj nem neked szólt, hanem a C64 gépre vonatkozott. -
Indigo #8 Pedig le vannak írva előre. Én nem kívánok nekik semmi jót, ez az egész tényleg csak egy parasztvakítás. Tulajdonképpen nem csináltak semmi mást, mint összeraktak 4 high-tech konfigot, oszt' jónapot! És gondolom olyan áron nyomják, hogy eljössz, hozzám, én feleannyiból kihozom neked az adott konfigot, Vistával együtt, csak nem lesz rajta C64 logó... -
#7 Szánalom... sír a C64-es lelkem -
#6 szerintem nem kéne előre leírni őket. kívánom nekik, hogy hozzon annyi profitot a vállalkozás, amiből már komolyabb fejlesztésre is futja majd. -
Morden23 #5 Ja, még egy dolog:
"A konfigurációkat Windows Vista Ultimate operációs rendszerrel szállítják"
Jópofa parasztvakítás. Ez egy tipikusan HC-gamer masina, legalábbis ezt az érzetet akarják kelteni. Akkor mi szükség van a Vista ULTIMATE verziójára? Beszarás, hogy az emberek még mai napig olyan kretének, hogy akár képesek a drágább dolgot kifizetni, csak azért, mert az "ultimate", pedig szükség nincsen rá. Home Premium nem lenne elég? Whatever... -
Morden23 #4 Hát ez így tényleg eléggé tré.
Azt hittem, valami jópofa konzolt dobnak ki.
Ennek sok értelmét nem látom. Bár biztos király a gép maga, és a legdurvább jelenlegi játékot is fullon futtatja tükörsimán, de most ebben mi az extra? Bemegyek egy ócska hardware-boltba, és a Commodore-logón kívül nem egészen 10 perc alatt meg is szereztem mindent.
"Commodore64 emulátor is automatikusan helyet kap a merevlemezen mintegy 50 klasszikus játékkal együtt."
Köszbaszdmeg. Uscve 1000 forintért láttam C64 masinát soksok játékkal az egyik nagyboltban. Az egész gép annyi, mint anno C64-hez azok a jópofa "játéktermi gép" joystick-ok. Tévére rákötöd, aztán uccu neki.
"A konfigurációkat Windows Vista Ultimate operációs rendszerrel szállítják"
Gondolom nem a retail. Vajh 32 vagy 64 bites?
Ennek tényleg nem sok értelme volt. Sajnálom igazán, azt hittem, csinálnak is valamit. Ki az a hülye, aki vesz egy PC-t úgy, hogy nem is nyúlhat bele (Ha bele lehet nyúlni fizikálisan, akkor meg a garanciaidő leteltéig nem illdomos, mert töröd a plombát. Ha lejárt a gari, akkor meg ott a Vista, ami feltételezem OEM, és az eredeti hardware-elemekhez van kötve. De ha mindez nem igaz, akkor tuti úgy van kialakítva az egyedi ház, hogy lófaszt ne tudj benne szerelni, ha akarnál).
-
Atomy #3 Szánalmas. Szégyent hoznak a szent Commodore névre. -
#2 minek ilyen brutál gép semmi értelme gyakorlatban -
Yfel #1 Vissza a kezdetekhez. Remélem a 64-bites gépeiket C64-néven fogják piacra dobni. Akkor veszek egyet :o)
Y