1049
Windows Vista 64 bites rendszereken
  • apu
    Találtam egy cikket a kék halálra, de nem sokat segít. Kék halál a Vistán az én gépem annyival más, hogy minden új.
  • apu
    Szevasztok. Úgy látszik naponta találkozok valamivel.
    Most előjött a kék halál nevezetű Windows specialitás. Azt mondja megtalálta a hibát és kijavította, de hogy mi volt az az arra nem tudtam rájönni. Hol lehet megnézni ? Hogy én is esetleg kijavítsam. Ez azután fordult elő, hogy frissítettem a rendszert. És többször, pontosan háromszor.
    Ja és mindig csak online.
    Ha játszok és leállítom a net kapcsolatot akkor nem fordul elő. (eddig)
  • baca01
    itt legalább segített valaki:)
    másik vista topikba több mint egy éve járok...nemtom hány embernek segítettem már, erre most kérdeztem vmit és bunkó módra elküldtek...
    ennyit erről :P
  • apu
    Köszi nézegetem.
  • tugyiti
    Nincs mit,örülök ha segithettem
  • baca01
    azokat próbálgattam amiket írtál és valahogy addig piszkáltam amég engedte...:P
    úgyhogy köszi :)
  • tugyiti
    Hogyan sikerült végülis?
  • baca01
    áááá nem hiszem el! :)
    annyit bűvöltem hogy mégis sikerült:)
    köszi azért a segítséget :)
  • baca01
    énis erre jutottam hogy reinstall kell:(
  • tugyiti
    Reinstall :( valami nagyon el lett állitva,2x zongoráztam végig mind a 2x sikerült...
  • Rage47
    mehetne a link a cím mellé vagy alá
    meg egy banner sem ártana:)
  • kopa1
    Itt van a lista
    Ami mellet nincs semmi v. 64 bit van írva az megy
  • baca01
    az a gond, hogy nem tudom leállítani (első megoldás), mert vmi jelszót kér...
    namost a másik gépen nincs jelszó szval nemtom mit akar....
    második megoldás ok, csak attól még ugyanúgy foglalja a helyet és nemtom kitörölni őket :(
  • apu
    Kössz.:) Most próbálkozom a SimCity! vel a Telepítő az elindult.
    De a Empire Earth felment, de nem fut.
  • tugyiti
    Galactic civilizations:Dread Lords van fent az fut
  • lck
    Flatout 2 ment f@szán.
    De pl. FEAR - rendszergazdaként sem indult (32 bitesen ment).
  • apu
    Szevasztok Valaki Futtatott már játékot? Jó lenne egy lista ami elfut a 64 bites rendszereken.
  • tugyiti
    Én x64-et használok.
    A sync centeren belül jobb egér gombra nekem se ajánlotta fel a delete opciót,viszont! ahogy irja is a microsoft helpben a hálózati meghajtón levő (értelem szerüen azon amire kiadtad a syncet előzőleg,legyen az mappa akár meghajtó akár gép) mappán jobb gomb (ez lehet mappa vagy akár távoli pc is) majd eltávolitottam a offline mellől a pipát és ujra inditás után meg sem jelenitette a sync partnerships között,ergo nem is szinkronizál.
    -->még egy tipp ha végleg nem megy akkor controll panel-->Offline files majd itt disable és restart.

• baca01
    köszi ez sem segített:(
    egyszerűen nem találok ilyen beállítási lehetőséget hogy törlés :S
  • tugyiti
    Remélem segit.
    link
  • baca01
    még mindig nem sikerült megoldani a problémám úgyhogy megkérdezem megint hátha tud valki segíteni!
    van itthon 3gép összekötve hálózatban, enyémen vista x64 hun, többin xp sp2...
    namost beállítottam a hálózati helyeket, és a vistán véletlenül rámentem az egyik gép szinkronizálására hogy offline módban is betudjak lépni a fájlokba, de nem tudom se kikapcsolni, se leállítani :(

ezzel az a gond hogy a c-n lefoglalnak egy rakás helyet (több gb) a szinkronizált fájlok...
    köszi
  • kopa1
    Így igaz!

Az nem a tisztasági betéttől van?

• Me0w
    Sokkal tisztabb, szarazabb erzes.
  • Olcsóvér
    milyne vip nek lenni?
  • Me0w
    Megtenned hogy az angol szavakat NEM irod le kiejtes szerint? Borzalmas olvasni a zsampereidrol, meg a kabel selektjeidrol. Vagy ird le angolul (jumper, cable select) vagy ne probalj neki fejbol magyar forditast gyartani.
  • BaliBoy
    Nem hiszem, hogy azzal van gond mert mint írtam Xp alatt semmi gond.
  • apu
    Nekem sem volt az XP alatt gondom, (soha nem Jampereltem, hagytam Kábel selektnek) egy rekkbe helyezett vinyóval, de a Vista elszált.
    Ezért én megnézném.
  • BaliBoy
    Sziasztok, lenne egy problémám amiben segítségeteket szeretném kérni!
    Nem tudok az egyik winyómra rámásolni. A sima Pata-s wincsi-re nem tudok másolni, vagy csak iszonyúan lassan. Sokszor a másolás megáll percekre. Szerintetek mi lehet a gond? Xp alatt semmi gond. A többi winyók (SATA-ak) között tudok másolgatni. Sőtt a Patas-ről is tudok lemásolni, csak rá nem. :S 64 bites home premium verzió van fenn, de Ultimate alatt is ezt csinálta.
  • kisjaki
    amugy ha jól visszanézed ugyen ezt mekérdeztem énis! 1
    2: benne van a Vista topik Faq-jában......
  • apu
    Én beregisztráltam megveszem mert tetszik. Sőt azt is javasolom, hogy ebben a fórumban ne foglalkozzunk crekkelésekkel.
    "Az eredeti Windows Valódi előny" szlogenben én hiszek.
  • Olcsóvér
    honan szedted?

• apu
    Szerintem Super. Száguld. Persze most tanulom, a Vistát is meg a rendszert is. Ja és mindent úgy kell hozzá összevadásznom még nagyon új.
  • Olcsóvér
    csá
    szerintetek a vista milyen?
  • Olcsóvér
    haj jaj jaj
  • apu
    Nagy valószinüséggel mindenben igazad van. Az ember sokat téveszt, pláne akkor ha minden új (gép, oprendszer, sata, 64 bit stb.)Megérem a fejem kapkodni. Lehet, hogy azt sem veszi észre ami kiszúrja a szemét.
    Mind említettem még mindig van gondom. Most a hálózat. Nem nagyon igazodom el a hálózat beállításokon. Az eredeti telepítésnél nem volt semmi gond kapásból felismert mindent. Invitel ADSL. Most a második helyreállítás utánni telepítésnél nem megy a hálózat.
    Arra gondoltam, hogy most a telepítés után egy keresztkábellal a régi gépről mindent áttőltök. Be is állítottam az ott honi hálozatot (igy hívja a Vista) és minden gond nélkül ment. Utánna szerettem volna csatlakozni ADSL internet kapcsolatot létesíteni, de nem akar összejönni. Már azt is próbáltam, hogy a protokolokat letöröltem és vissza telepítettem. Sőt lefutattam a rendszer frissítést is, de közben rájöttem, hogy az átveszi a rossz beállításokat is.

Na szóval lassan kifogyok az ötletekből.
  • Bucser
    A setup azért kúródott el, mert valamilyen boot feladat sikertelenül fejeződött be, nem volt támpontja mi legyen, így a default settinget visszaállította.

Másrészt a rackes vinyok jumperelésére figyelni kell:)
  • apu
    Az én gondom ott kezdődött, hogy egy vinyó hozzáadásakor a rekkben ami rosszul volt dzsamperelve eltüntette a setupból a Satás Vinyót. Inditáskor azt irta, ki, hogy a számítógép hardverkiépítése megváltozott és optimalizálja rendszer. És optimalizálta... vagy egy délután, míg meguntam, és reset. Attól kezdve a setup nem látta a Sata vinyót.
    Ha visszaolvasol látod hogy oldódott meg az ügyem. Aztán, hogy miért állítódott el a Setup azt nem tudom. De elállítódott.
  • apu
    Hát igen 64 bites driverekkel nem nagyon vagyunk eleresztve.
    http://www.microsoft.com/whdc/driver/kernel/64bit_chklist.mspx
    Esetleg itt: http://www.start64.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=690&Itemid=91
  • Bucser
    Nem próbáltam még de ne már... Vista telepítyő belenyúl a BIOS setupba???
  • apu
    Én a következőképen csináltam, sokadik tanácsra:

1.A Bios>Integrated Peripherals>OnChip IDE Device>OnChip Serial ATA Mode:IDE
    2.Integrated Peripherals>OnChip IDE Device>OnChip Serial ATA:Enhanced Mode.
    3.Advanced Bios Features>Hard Disk Boot Priority:a sata vinyó.

Mivel a hardver változásakor a Vista elállította setapot ezt helyre kelett hozni. Utana XP telepítő maj particionálás, majd vissza a Vista telepítőhöz.
    Akkor már nem volt gond.

Én is megéltem azt amit leírtál. Sőt az XP vel is, és a Vistaval is. Mondtami is, hogy ilyen aztán nem létezik.

Az a fránya setup a ludas. Jobban gondold át, hogy mit állított el a Vista a hardver megváltozásakor.