1049
Windows Vista 64 bites rendszereken
  • kopa1
    Nem és nem is fog
  • tugyiti
    logitech szintén zenész,szerintem nem fogunk kapni hozzá illesztőt...
    főleg nem x64 vistához...
  • crashpipi
    Találtam egy eredeti 6-os Nero-t. felment, nem kötött bele. Remélem írni is fog! :) Csak sajna Expressz, A burning Rom-ot nem találom benne.
    Más: van egy Logitech Quickcam Messenger webcamerám. A honlap szerint nem megy Vistával. Szerintetek később esetleg jön ki rá driver vagy ihatok rá hidegvizet? :( Tavaly vettem 8ért. :/
  • crashpipi
    :) Na, de komolyan! Gyűjt ez a szar vmi infót a háttérben bármiről is?
  • kopa1
    Kijön a rendőrség és elvisz!

Egyébként semmi!
  • crashpipi
    A Messengert megoldottam. Az Acrobat Reader sikertelen.
    Más: legális Vistám van. Mi van, ha felrakok egy feltört Nero-t? Bocsi, de nem vágom. Sosem volt még nem kalóz oprendszerem.
  • tugyiti
    link
    2 program files mappa a wow64 miatt van mint azt irták is.
    Messengerből nekem is 8.1 van fent semmi probléma nincs vele.
    A teljes jogu administratori fiokot engedelyézd magadnak sima topic faq-ba le van irva asszem.Adobe telepitőt -miután a temp mappa irás védett -a kicsomagolás után átmásoltam egy nem irásvédett mappába.
    Nero 7.7.5.1 van fent stabil.
    Nem tudom mirefel neked a sok hiba üzenet és service leállás nállam egyedül a bill. illesztő dob hibaüezenetet,de az is azért mert nem vista verzió.
  • Zsoltika 007
    Mert kell egy a 64 bites programoknak és egy a 32 bites emulált programoknak (wow64-nek hívják a 64 bites rendszerbe épített 32 bites emuláló részt). Mint már mondtam semmi értelme 64 bites rendszernek ha a programjaid 85-90%-a emulálva lesz mert 32 bites. Majd meg fogod látni melyikben van több program.
  • crashpipi
    ... NET Runtime Optimization service működésképtelenné vált...
    Csak úgy miért ne alapon. Még az egérhez se nyúltam.
  • crashpipi
    Arra nem reagált senki, hogy nektek is van 2 Program files mappa? Miért van ez?
  • crashpipi
    Van olyan itt, akinek működik a 64 bites Vista? Mármint, hogy van Nero-ja, tud online rádiót hallgatni a Media Playerrel, nem dobál száz féle hibaüzit spontán, tud felrakni zeneletöltő progit (Limewire, Morpheus, stb) és ehhez hasonló alapvető dolgokat?
    Bánom már, mint a kutya, hogy kibaxtam érte 30 ropit. :/
  • Zsoltika 007
    Esetleg ha úgy indítod a programot hogy jobbklikk run as admin/futtatás rendszergazda módban akkor elkerülöd a szívást.
  • crashpipi
    Legutóbbi újraindítás után: "Lvcom server működése leállt"
    eddig azt se tudtam, hogy ilyen van. :///
  • crashpipi
    Belepössentek a konnektorba ettől a gány rendszertől. :( Tudtam, hogy problémás, na de ennyire? :(
    Most akartam feldobni egy Acrobat Readert, m nyomtatnom kellett volna egy munkáltatóit nagy gyorsan. Végigment a telepítő előkészítője vagy mi, 100 %-ig, majd kidobta megint, hogy akarom-e telepíteni, ugyanugy, mint elsőre. Na mondom, hát persze, csak tegyed már: erre:
    "Az ideiglenes temp mappa megtelt, vagy nem érhető el. szabadítson fel helyet a meghajtón, vagy ellenőrizze, hogy rendelkezik-e írási jogosultsággal az ideiglene mappához."
    Az agyam eldobom. ://
  • djsos
    nincs esetleg teljes verziója ha van akkor honnan lehet letölteni?
  • crashpipi
    A codec gondot megoldottam. :) Bár, amikor bezárom a Media Playert, kidob egy ablakot, hogy a Media Player működése leállt, a Windows megoldást keres a problémára. Miért lenne probléma, mikor én csukom be?
  • crashpipi
    Próbáltam már újrarakni. Még a protokolokat, meg egyebet is külöm-külön. Sőt, Vista install is volt 3szor. Formázva, nem frissítve. :(
  • crashpipi
    Realtek integrált hálókari és ZyXEL Prestige 324 router. Xp-vel sosem volt gondom, rögtön ment a netmegosztás. :( Más fórumokon olyasmit magyaráztak, hogy a Vista IP cím lekérdezése dinamikus, az XP-é meg statikus és arra kéne átraknom a router beállításait. Még csak hasonló se találtam. :/
    A másik: miért van a rendszervinyón egy Program Files és egy Programfájlok (x86) mappa? Nagyjából egyforma méret. Van pl mindkettőben Explorer, de az x86-osban nem működik.
    Más: miután felrakom a 8.1-es MSN-t és indítanám, rögtön kidobja, hogy működése leállt. Aztán meg, hogy a Watson client működése is leállt és utána meg a Windows-os hibakereső online bizbaszcsengő is. Miért? :/
  • tugyiti
    Szia
    Nekem is 1.12 van fent semmi gond nincs vele wmp mindent játszik,de ha más nincs esetleg megpróbálhatod
    ezt.Hálózatra:próbáld meg a hálókártya driverét eltávolitani device-managerből majd ujra rakni (ha lehetséges próbáld meg a chipset gyártó driverét beszerezni,ha nem akkor próbáld meg a nativ drivert vissza rakni)
    ps:milyen chipset van? milyen lan kártya van?milyen router van?
  • crashpipi
    Sziasztok! 64 bites Vistával kapcsolatban fordulok hozzátok. Létezik használható codec pack hozzá? Én ugyan leszedtem a Vista Codec Pack 1.12-őt, de nem naon találni filmet hozzá, amit lejátszana. :) A másik sokkal idegesítőbb problémám, hogy minden bekapcsolás után a hálózat csak helyi, a net korlátozott, nem érhető el. A diagnosztizálás és javítást választom, ahol kidobja, hogy nem sikerült megújítani az IP címet a routertől. Húzzam ki a 220-ból, majd 10 másodperc múlva dugjam be. :/// Ha a másik gép megy, akkor ez mindig megoldja a problémát, ha az nincs bekapcsolva, akkor nem. Miért van ez? Légyszi segítsetek!
  • Zsoltika 007
    Pont azért nem terjedt még el mert nincs szükség rá. És több a szívás mint amennyit kamatoztatni lehet vele. Ennyi és pont. Az hogy ez a jövő tény. Ezt senki se vonta kétségbe. Akinek több ram van mint amit a 32 bites rendszer meg tud címezni akkor már kell. De ez inkább szervereknél kell vagy high end gépeknél.
    Minden új konfiguráció 64 bites rendszerre alkalmas. És nem tegnap óta. Már elég régen.

Meg a legjobb az egészben hogy elolvastok egy pdf-et és azt hiszitek ti találtátok ki úgy magyaráztok. Közben meg látszik hogy a 90%nak fingja sincs hogy konkrétan mit is jelent a 64 bites rendszer. Ami még egy dolog de akkora hülyeségeket olvastok itt ott amit aranyba vésett tényként kezeltek hogy néha már a fejemet fogom. És igen én 1 éven át 64 bites windowst használtam és tudom miért jó és miért nem jó. És otthonra bizony a felhasználók 90%nak nem jó. Mi a jobb nektek? A programok 45-50%val szopni (értsd nem indul) és 2-3 program gyorsabb lesz (hiába 64 bitesnek mondott egy program azoknak a 90%-a csak elindul rajta de a kód nagyrésze ugyanaz mint a 32 bitesben. Lásd pl nod32 kernel 64 bites, a keretrendszer ugyanaz mint a 32 bites programban tehát a kompatibilitáson kívül semmi előnyt nem kapsz.) max 20%-al vagy ha minden fut normálisan adott sebességen?
  • apu
    Azért még egy gondolat. A 64 bites rendszereké a jövő. Természetesen működhetnek 64 bites hardveren 32 bites szoftverek, de visszafele már körülményes. A kérdés csak az, hogy mikor kell a meglévő 64 bites hardverre 64 bites szoftvert tenni. Erről is ajánlok egy régebbi cikket. Mikor váltsunk 64 bitre. Ha az új proci alatta a 64 bitest érted, akkor igaz csak a mondanivalód, de én azt gondolom hogy még az sem egy értelmű, mert a 64 bites rendszer még nem terjedt el annyira.
  • apu
    Az előbbiből következik, hogy a 64 bites proceszorhoz 64 bites alaplap stb kell. Nem 32 bites. Ezzel egyidejűleg nem igaz az állításod arról, "És egyáltalán minek? Minden új proci és alaplap támogatja. " .
    A 32 bites nem támogatja.

http://www.gamestar.hu/kommentek.php?sid=19935

Na és az utolsó ezt ajánlom a figyelmedbe
    http://pcforum.hu/tudastar/26137/Alaplap+proci+vasarlas.html
    Mit érdemes tudni a 64 bites rendszerekről?
  • apu
    Egyre menőbbek itthon a 64 bites rendszerek

Magyarországon is egyre népszerűbbek a 64 bites processzorokra épülő számítógépes rendszerek. Bár a megfelelő vírusvédelem még nem létezik a 64 bites rendszerekre, azonban ahogyan azt a felhasználók is érzékelik, ezek nagyban segítik a grafikus munkákat, a játékok gördülékenyebben való lefutását. Szabrai László, egy hazai internetes kereskedelmi portál vezetője szerint a jövőt hazánkban is a 64 bit jelenti: "A karácsonyi szezon alatt erőteljesen csökkent a 32 bites rendszerek iránti érdeklődés, miközben egyre többen kezdték el keresni a 64 bites alaplapokat és processzorokat. Az új architektúra iránti érdeklődés az idén még tovább fokozódott."
  • Zsoltika 007
    Mégis milyen leírás kéne? És egyáltalán minek? Minden új proci és alaplap támogatja.
  • apu
    A 64 bites hardverekről nem tud valaki leírást ? Szoftverről itt ott találok, de hardverrről ?
  • apu
    Hát igen ebben a cipőben járunk.
  • apu
    Azt hiszem megkeresem.
  • Bagoly81
    azt hiszem ez a cikk a 64 bitre még jobban jellemző index cikk
  • Rage47
    köszi megnézem:)

#99: flashfxp-t használok ftp-hez...

(ték:D)
  • apu
    Valaki?
  • apu
    Ha késve is :
    Vezérlőpult/felhasználói fiókok/A felhasználói fiokok felügyeletének be - vagy kikapcsolása.
    Ujraindítást igényel. Azonkívüln nem szereti, mert a Windows biztonsági központ is riasz. (Persze azt is ki lehet kapcsolni)
  • Rage47
    Tudja vki, hogy lehet kikapcsolni az állandóan felugró figyelmeztető ablakokat, amik minden egyes program elinditásánál előjönnek?
    És hogy lehet azt beállítani, hogy mindenhez alapból rendszergazda jogom legyen - szal ne kelljen mindig külön rányomnom h rendszergazda, ha törölni akarok vmit.
  • apu
    Tudja valaki, hogy a 64 bites rendszerbe a Smart FTP Client(64) magyar nyelvű fájlokat hova kell másolni ?
  • trogerzsiger
    köszi
  • apu
    Találtam neked egy linket :Mi az a 64 bit? Kezdőknek - érthetően
  • apu
    A hardver határozza meg első sorban a különbséget, ott is a processzor a döntő. , A 64 bites hardveren fut a rendszer, elvileg ez a duplája a 32 bitnek, a sebességre is ez jellemző. A leggyengébb hardver elem lelassíthatja az egész rendszert.
    Ehhez a 64 bites géphez léteznek 64 bites Operációs rendszerek, de általában elfutnak a 32 bites op. rendszerek és programok is a 64 bites gépeken. Itt is az a helyzet mind a hardvernél a futatott leggyengébb program a meghatározó. Optimális esetben, ami talán nem is létezik ezért még négyszeres sebességnövekedés is tapasztalható.
    A gyakorlatban szinte láthatatlanul tör előre a 64 bites hardver, esetenként olcsóbb a 32 bitesnél. A jelenlegi tendencia szerint előbb utóbb az új gépek szinte mind 64 bitesek lesznek, még akkor is ha nincsenek hozzá megfelelő mennyiségben programok.
  • Zsoltika 007
    Ha nem tudod mi a különbség így nyugodtan mondhatom: neked a 32 bites kell.
  • trogerzsiger
    között?
  • trogerzsiger
    Hello!

Mi a különbség a 32 bites és a 64 bites oprendszer